Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• talmida

Közösségépítő

válasz Ghoosty #25 üzenetére

"A házasság eredete bibliai."
    Ez nagyon vicces, mintha a kereszténység előtt nem létezett volna házasság.

Nem arról van szó, hogy a kereszténység előtt nem létezett házasság, hanem arról, hogy az első emberpárnak adott isteni utasítás minden népnél előbb született. :)

Ők még hírből sem ismerik a bibliát.
    A Biblia nyomtatott formáját természetesen nem ismerhették, de a feljegyzéseikben bibliai elemek, események és helyek is szerepelnek, ami arra utal, hogy volt valami fogalmuk pl a teremtésről is..stb

Római birodalomban már házassági törvények voltak, mikor még Jézus meg sem született.
    Soha nem mondtam, hogy Jézustól származott a házasság törvénye. :) ..és azt se állítottam, hogy a hinduknál ne lett volna házasság. Viszont lehet, hogy neked újat mondok azzal, amit a legelején is leírtam, mégpedig azt, hogy az első emberpárnak adatott a házassági törvény.

1. Mózes 2:24. Annakokáért * elhagyja a férfiú az ô atyját és az ô anyját, és
    ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.
    * Mát. 19,5. Márk. 10,7. 1 Kor. 6,16. Eféz. 5,31.

"A házasság egy szövetségi közösség egy férfi és egy nő között," Igen, ez így van. "Ez már a bibliában sem volt így, Jákobnak 4 felesége volt." Eleinte a többnejűség még elment, de Jézus szavaiból az is kiderül, hogy Isten eredeti szándéka nem ez volt. A Bibliában sokszor olvashatunk a nép bűneiről is, mert minden a mi okulásunkra lett lejegyezve. A Bibliában főleg arra kell figyelni, hogy ISTEN mit mond az embernek, nem pedig arra, hogy az ember mit csinált. Isten nem diktátor, aki jó cselekedetekre kényszerítené az embereket. Mindenkinek szabad akarata van, hogy mit választ. (A következményekkel együtt.) Szóval, ha pl a homokosokról olvasunk a Bibliában, akkor az csak azt bizonyítja, hogy már akkor is voltak, akik nem törődtek Istennel. ...nem Isten jóváhagyását jelenti. Fontos, hogy egy- egy részt ne ragadjunk ki a szövegkörnyezetből, mert könnyen félre lehet érteni a dolgokat.

A cikket még nem olvastam mert most nincs időm. De nem kell túlbonyolítani a dolgot. Sőt. Egyszerűsíteni kell. A nemiség nem elhatározás vagy érzés kérdése. Doze nagyjából összefoglalta, hogy miért.

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

Új hozzászólás Aktív témák