Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
megy még a szerviz?

-
Elrood
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
(#4) MasterDeeJay
Én is csak azért voltam ennyire bátor, mert e mellett még van 3 db működő C64-em.(#7) hcl
A "tünetek" alapján a kondik voltak a második tippem. Meg is vettem a csere kondikat, ki is fogom cserélni ezen a gépen. -
SunMount3r
nagyúr
Hát én egy ilyen helyet sem ismertem. A volt iskolai informatika tanáraim, meg hát...
Mondjuk ez már mechatronika, de olyan szakra meg sose jártam. Volt itt egy-két "szerviznek" nevezet valami, de PC-ken kívül (meg a moduláris alkatrész cserélgetésen kívül), nem hiszem hogy értettek volna máshoz. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az inkább arra utal, hogy valamelyik tápfesz nem volt meg. Akár okozhatta kapcsoló is, de azért az ritka; inkább kondenzátor a tápban, vagy a gépben.
Valószínűleg lett volna olyan szaki
Ezeket a gépeket sok helyen tudták javítani. -
vince
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Általában nem maga az alkatrész cseréje a nagy mutatvány, hanem amíg kinyomozod, hogy pontosan melyik alkatrészt is kell cserélni
-
SunMount3r
nagyúr
Az enyémmel is valami olyan hiba volt, aminek lehetett köze a kapcsolóhoz. Volt, hogy bekapcsoltam és csak "zizi" látszott a képernyőn, aztán pár ki-be kapcsolás és megint jó lett (egy darabig). Aztán már ezek után se, marad a konstans zizi... Még annyi, hog ilyenkor a kis zöld led csak nagyon halványan világított rajta. Leadtuk egy "állítólagos" computer szervizbe, de amikor érte mentünk csak nógatták a fejüket. Persze akkoriban már a C64 rég kifutott gépnek számított és 480-oskkal volt már elfoglalva midenki. Nem is hiszem, hogy itt Debrecenben lett volna olyan szaki, aki értett volna hozzá. Pedig lehet, hogy csak egy picurka "bigyulát" kellett volna kicserélni benne.
-
Korrekt csere, én sajnos nem mertem beválani az enyémen. Így hát fogtam kicsíptem a kapcsolót rohadt nehezen mert masszív darab és átkötöttem aztán a külső tápon lévő kapcsolóval kapcsolom be, nem valami elegáns tudom. (c64psu.com-os utángyártott tápom van).
-
Ügyes

Arra érdemes figyelni, hogy ilyen nagy mennyiségű hőtől a NYÁK sérülhet, meg a rángatástól is. Ezért jobb a szippantó, de a szívószalaggal is fel tudod szívni az ónt. Mondjuk a régebbi, vastagabb lemezek jobban bírják, de akkoriban is volt, ami gagyibb cuccból készült. -
SteveK88
tag
Szép munka. Jó látni végre másokat is akik foglalkoznak ezekkel a régi masinákkal

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk ez már mechatronika, de olyan szakra meg sose jártam. Volt itt egy-két "szerviznek" nevezet valami, de PC-ken kívül (meg a moduláris alkatrész cserélgetésen kívül), nem hiszem hogy értettek volna máshoz.
Ezeket a gépeket sok helyen tudták javítani.