Hirdetés

2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) creation


creation
senior tag
LOGOUT blog

Teljesen jó az első lámpa kivitelezése...

Annyit tennék hozzá, hogy a felső "kör" érintkező segítségével egy biztosabb rögzítőt fabrikálnék (nem bízok a kétoldalú ragacsban), méghozzá úgy, hogy felmelegítettem volna két (nem látszik hogy középen is van e LED a csati belsejében) kis huzal darabot (valami keményebbet) és beszúrtam volna a műanyag házba, majd hozzáforrasztottam volna a felső "kör" érintkezőhöz (ha nincs középen LED, akkor mégjobb a helyzet, mert akkor nem két huzal darab, hanem egy átmenővel apelláltam volna)... Valamint az égő csere megkönnyítése érdekében felhasználtam volna a helyedben az RCA csatlakozó előnyeit és egy aljzatot fabrikáltam volna be. Ezzel megspórolva azt a sok időt amit majd 10 év múlva az egyik kiégett LED cseréjénél be kell fektetned a konstrukciós hibába ;] ;] ;] :P :R

De teljesen jó gány :R

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#2) JoeYi


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

szép lett!

Én a hátsőt csináltam meg fixre:

Itt van a projekt

(#3) ecchphoto válasza creation (#1) üzenetére


ecchphoto
csendes tag

Szerencsére a ledek rögzítése tartósnak bizonyult, 2014 januárjában építettem. Bírta a hideget, meg a nyári meleget is. Gondoltam rá, hogy a dugóra kötöm a kivezetéseket, de RCA aljzatot nem akartam, mivel a tesztüzem jól sikerült, aztán ígymaradt. :D Nincs középen led, csak körben.

-=ecchphoto=-

(#4) ecchphoto válasza JoeYi (#2) üzenetére


ecchphoto
csendes tag

Vagány! Jól néz ki!

-=ecchphoto=-

(#5) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Tanúsíthatom, hogy bekapcsolva kiviszi a szemed :D Jó lett :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#6) psyho85 válasza hcl (#5) üzenetére


psyho85
aktív tag

Hogy mennyire utálom, kerékpárosként, gyalog és kocsiban ülve is, amikor jönnek ezek a szemvakítók a sok Wattos, fókuszálatlan, rosszul beállított lámpákkal. Az is nettó balesetveszély, ha nem látok 2 mp-ig amikor szembe jön ilyen jó képességű kerékpáros, kb. mintha refit kapnék az arcomba. Szép és jó dolog a LED, végre olcsón van rendes lámpa amivel látni és látszódni is lehet, de azért egyre többen vetik el a sulykot. Ezt most nem a Rád vagy a szépen összehozott és bemutatott lámpára konkrétan, hanem általában, a "kiviszi a szemed" megjegyzésre. :)

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#7) ivana válasza psyho85 (#6) üzenetére


ivana
Ármester

Én a villogós lámpákat utálom, amik ráadásul szabálytalanok is. Vagy a lámpa nélküli bringásokat. A ledek fehér fénye nekem kevésbé kellemes mint a dinamós lámpa sárga izzója és az is ilyen reflektor szint 30 felett.

(#8) creation


creation
senior tag
LOGOUT blog

Motoros szemszögből meg a HID és LED reflektoros autósokat gyűlölöm, ellenben a trabantot a méz színű lámpájával szeretem, igaz az meg engem gyűlöl a H4-em miatt, mert ha ketten ülünk a kis 250-es motoron az asszonnyal, akkor feljebb hord a fényszóró...

Jó kis dobálózás...

@JoeYi:
Örülök a hátsó lámpádnak. Végre valaki akit nem hunyorogva kell megtalálnom az úton és gondolkodnom, hogy az most út széli jelző vagy egy kerékpáros... Inkább világítsd ki a szemem, mint elüsselek, mert nem láttalak! A kikerülésedet meg valahogy csak megoldom, nem lesz még 2mp sem... Azért kár nekünk nyafogni...

Apropó töltés, ha már gány... Miért nem veszel pár szolár panelt meg egy töltés vezérlőt hozzá? Nem sokkal több befektetés mint az akku ára és cserébe kicsit még zöldítenél is a témán... (Telefonos Napelemes PowerBank? Ha teszel bele egy kapcsolót akkor azzal ki tudod iktatni a gyári felületet és töltés után felhasználásnál a cellákat más formában a neked megfelelő feszültségen tudod üzemeltetni... Pl egy 2db 18650-es cellával működő neked pont tökéletes is lenne :R A gyári bekötésén nem is kellene változtatnod, csak a DC-DC konverter előtt megcsapolnod egy átkapcsolóval :R )

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#9) hcl válasza psyho85 (#6) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

A "kiviszi a szemed" az a fényerőre vonatkozott, semmi másra se nem. Én is megyek néha töksötétben, közvilágítás nélküli helyeken, és értékelem, ha a lámpa megvilágítja rendesen az utat.
Amúgy megfelelően belőve a gyenge fényű lámpa is tud vakítani.

Egyébként a fene tudja, autót vezetve bringás még sosem vakított el.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#10) shteer


shteer
félisten

Remélem nem jössz velem szembe kerékpárúton :D

..szerintem jónak tűnik

(#11) psyho85 válasza hcl (#9) üzenetére


psyho85
aktív tag

Értem, ezért mondom, hogy a "kiviszi a szemed", ami valóban veszélyes. Nyilván egy jól beállított erős lámpa semmi gondod nem okoz, de egy felfelé néző, fókuszálatlan ledes vacak őrjítő tud lenni.

Kocsiban sikerült vakulni, amikor valamelyik szintén gányolós kartárs egy elég combos ledeket tett be egy házilag eszkábált lámpába, persze fókusz nélkül. Mögöttünk állt meg a pirosnál, pont a tükör magasságában a lámpa...

Éjszakai kerékpározásoknál is sikerült vele összefutni az északi összekötőn, konkrétan félre kellett állnom, mert nem láttam, csak a fényt. :DDD

Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.

(#12) hcl válasza psyho85 (#11) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"amikor valamelyik szintén gányolós kartárs egy elég combos ledeket tett be egy házilag eszkábált lámpába, persze fókusz nélkül. "
Ehhez nem kell gányolás, elég egy kamion mögöttem... Általában azoktól se látok (tükör).

Amúgy meg mondtam : a "kiviszi a szemed" egy kifejezés, amit a fényerő érzékeltetésére használtam. Hogy a szembejövőt vakítja-e, az nem ezen múlik, illetve ez nem olyan erős itt a cikkben, hogy autósokat elvakítson

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#13) ecchphoto válasza psyho85 (#11) üzenetére


ecchphoto
csendes tag

Hát az enyém egy fókuszálatlan ledes vacak :D

-=ecchphoto=-

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.