- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gradilacine
csendes tag
A napló 35.részének megjelenése 2012. október 17-e. reggel 5:00 óra
-
Georgiepapa
csendes tag
válasz
gradilacine #81 üzenetére
köszönjük jók a képek
-
gradilacine
csendes tag
A legújabb képek az új album 1-ben kerültek feltöltésre, 2012-Egyedül címmel.
-
Georgiepapa
csendes tag
válasz
nagyatis1970 #76 üzenetére
Hááttt. Már jössz is "Lacibá"-nak egy kocka sörrel
Nem szereti a "bá" végződést a neve mögött
-
sylard94
csendes tag
válasz
nagyatis1970 #76 üzenetére
Nagyatis
Látszik,hogy most kezdted a naplóírást,mert a "Lacibá" megszólítást csak 1-2 sörrel lehet kiváltani
Alkalmanként
Azonkívül sok sikert,és baleset meg hatóságmentesetÉs köszönjük a naplóóóót
-
nagyatis1970
újonc
Üdv mindenkinek!
Ezúton is köszöntök minden leendő új kollégát, mármint nekem, mivel én vagyok az újonc.
Elméletileg holnap délben kezdek a Wabinál, majd pedig pénteken szétszórnak minket.
Hétfőn talán indulás, de kivel? Csak remélni merem, hogy hasonló habitusú emberkét
kapok oktatónak mint Lacibá, /sajnos csak tegnap este óta ismerem írásaitSajnos nekem nem irás közben jön meg a kedvem, az íráshoz. mindent elfelejtettem amit írni akartam, de mindegy. Lesz még rá alkalom bőven,
Lacibának további sok jó írást, és nyugodt utat az íráshoz,
Mindenki másnak széles utat kívánok!
-
Gradilaci
tag
Egy kamionos naplója 35.
Szerző: Gradilaci | Elkészült: 2012-10-13 23:03 | Rovat: Utazás
Napló V2.0-közkívánatra-Elkészült, engedélyre vár....új képek holnap.
-
Gradilaci
tag
Hamarosan jön: Napló v.2.0.-Közkívánatra...
-
Georgiepapa
csendes tag
42.397139, 2.881738
+42° 23' 49.70", +2° 52' 54.26"Ezt keressétek meg GOOGLE Mapson majd kérjetek utcaképet. Ha körbeforgatjátok a képet találtok 2db Wabis kocsit egymás mellett parkolva (EZ az El Mirador melletti kamionparkoló)
-
Georgiepapa
csendes tag
Sziasztok!
Tegnapi napon sikeres GKI vizsgát tettem... Megmondom úgy, hogy nem gyorstalpalón (egyik nap ottvagy másnap vizsga úgy, h a vizsgabiztost lefizeted...) voltam és tissztességesen tanultam sem volt valami könnyű. Volt 3 tesztlap amin max 10 hibád lehet egy esettanulmány (100 pont és saját szavaiddal kell válaszolni a kérdésekre), egy városi vezetés (szigorúbb, mint az alap kategóriás vizsga), valamint egy szimulátoros vezetés.
Most már csak az E kat. jogsimat kell befejezzem (kb 1,5-2 hét) -
gamek!ller
őstag
-
radamsky
senior tag
válasz
Gradilaci #65 üzenetére
Laci
Ott a spanyol határnál La jonquera-nál irtad van valami kajálda amit ki kell feltétlenül probálni. Az pontosan merrefele van??
remélem jol emlékszem az irásaidbólott megyek el hetente, és biztos vagyok benne ott is megyek el többször is, igy kiprobálnám, megnézném. Csak nappal van nyitva vagy éjszakai is??
csak olyan kiváncsi lennékköszönöm
staumentes német haladást
Mit össze nem tudnak bámészkodni a németek, a multkor 1,5 orás dugoba álltam, mert a német bámészkodott. -
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek!
Újabb tanulójárat ért véget, a legfrissebb képek már láthatóak az "Új album 1"-ben, tanulójárat Józsival cím alatt. -
Sepi84
csendes tag
Sziasztok!
Én nem dolgozom a Wabinál
, de a tanulójárat kérdés szerintem még mindig egyén függő. Ez azt jelenti, hogy ha a betanító úgy látja hogy már tudsz "mindent" akkor egyeztet a koordinátorral és mehetsz az utadra.
Munkaszerződés elvileg határozatlan,de javítsatok ki ha tévedek. Lelépni bármikor leléphetsz.
Egyébként üdv mindenkinek Sepi voltam
U.i.: remélem nem gond,hogy én válaszotlam....
-
mrdan206
tag
Hali! A Wabinál kezdőként hány tanuló járatra kell beülni, 1-re elég nem amig mindent megtanítanak, elmondanak ilyesmi. Munkaszerződés meddig szól vagy ha gondoltam akkor 2-3 hónap után le is léphetek a cégtől ?
-
zolika1978
újonc
Szép volt!
De nagyon hosszú volt idáig várni.
Remélem hamar fogsz írni.
Üdv -
Georgiepapa
csendes tag
http://www.youtube.com/watch?v=lfZSzh3a9HE&feature=related
Ez fájhatott....
-
SzalaiG
addikt
-
barajanos
csendes tag
Sziasztok.
Tetszik az írás,főleg,hogy Kárpátaljáról szól,hisz ott nőttem fel.Egyébként teljesen Hitelesnek tartom,és a valóságnak meg felelnek azok az árak amiket közzé tettél,most voltam kint augusztus13.-17ig.
Jót mosolyogtam az egyik fórumozóval folytatott vitátokon(ő azt mondja kint él).Azzal teljesen egyet értek,hogy ha egy Magyarországon élő ember téved Kárpátaljára,az itten árakhoz képest,azt látja,hogy fillérekből meg lehet élni.Hisz ha azt nézem,hogy nekem havi 11000ft a közös költségem amibe benne van a szemét,meg a víz,anyukáméknak ennyiből meg van egy 130nm családi ház fűtése a legkeményebb téli hónapokban is(ők kint élnek Kárpátalján).Egyedül amit drágának találok kint az a hús.Egy kiló darálthús az 40-45hr egy bevásárló központba-legalább is ennyi volt valamikor húsvét környékén.De ha az éttermi árakat hasonlítom össze,és így a hús árakat akkor már kint olcsóbban jövök ki.Örülök,hogy a kinti tapasztalataitokat sikerült egy igazán olvasmányos napló formájában közzétenni.
Sok baleset mentes kilométert! -
jerry311
nagyúr
válasz
Georgiepapa #51 üzenetére
Két kéz, egy lavór, kevés mosópor?
-
potyautas
tag
válasz
Georgiepapa #49 üzenetére
Ez hogy jön ide? Kamionos mosógépről van szó?
-
Georgiepapa
csendes tag
Aki most akarna venni úti mosógépet! A TESCO-ban most le van árazva 10.800,- JMF-re (Jó Magyar Forint). Igaz nekem még ca 1,5 hónap, de most beszereztem egyet
-
Gradilaci
tag
válasz
angyalpc2 #47 üzenetére
Ilyenkor igen...
Van, hogy arra KELL menni, nyilván, ha valahol nem férek el, akkor oda nem megyek be.
Hamarosan, (este 6-kor) indulok Pestre, és este, ahogy vége a tilalomnak, indulunk újra tanulóval ide.
Mindenkinek jó munkát, jó tanulást, kollégáknak jó utat!Sziasztok.
-
angyalpc2
aktív tag
Azért lenne egy kérdésem
a képeken látszik hogy pl 12Tonnás meg 19Tonnás korlátozás
Meg sok helyen látszik hogy alig férsz el az úton...meg a szűk városban
Ilyenkor szabályt szegsz?
-
theooracy
aktív tag
Üdv. A TIR fórummal mi van ki tudja? Már napok óta elérhetetlen...
-
SzalaiG
addikt
Ez jó volt. Ez is. Köszönet a sok kellemes-hasznos óráért!
Jó munkát, sok km-ert. Csak így tovább! -
mrdan206
tag
Végig olvastam eddigi írásaidat, megnéztem az összes képet (amit megtaláltam), nagyon tetszett az eddigi összes beszámolód. Akinek tetszik és tényleg akarja csinálni ezt a kamion szakmát az nagy érdekességgel olvassa végig és figyel minden sorodra
Én személy szernt nemsokára kezdem a kamionozást a Wabinál, sok jó információt elmondtál, sok szituációt bemutattál, köszönet érte
-
jerry311
nagyúr
Thx!
-
rolii21
aktív tag
Élvezet volt olvasni írásod
-
Gradilaci
tag
válasz
steadywarp #30 üzenetére
Nem dicsekvésképp, de akkor az én átlag 12800-am milyen életszínvonalat biztosíthatna...?
El sem tudod képzelni, hányszor elábrándoztunk már arról, hogy itt keressük meg azt a pénzt, amit ott költünk el. Csak tőlünk baromi messze van...
-
Gradilaci
tag
válasz
Georgiepapa #35 üzenetére
-Akkor mára erősödött a forint
-szinte naponta használtam a bankkártyámat, minden alkalommal +-1Ft volt az eltérés. Vettünk ki automatából is pénzt kint, akkor volt a legdrágább, de akkor is 28 alatt jött ki egy UAH. Amikor bevezették az országban, az önállósodás után, akkor volt durva, ez első időkben még 17-20 UAH között kaptunk 1000 Ft-ért a pénzváltóknál. De volt idő, amikor 40 felett adtak.
-
potyautas
tag
válasz
cactusjack #31 üzenetére
Nekem pedig éppen a Kárpátalja tetszett. Külön köszönöm a képeket a munkácsi várról, Amikor arrafelé jártam, nem fért bele a programba a Latorca-parti piknik és a Vereckei szoros megtekintése mellé.
-
KAMELOT
titán
Köszönjük az írást! Jók a képek is!
-
Gradilaci
tag
válasz
cactusjack #31 üzenetére
Azért is írtam, hogy ez más lesz mint az eddigiek. Nem belefáradtam, hanem "elfogyott" a téma. már mindent leírtam, amit lehetett, innentől csak ismételgetés lenne. nyilván, vannak-történnek néha olyan események is, amik nem mindennaposak. De ezek egy új fejezethez kevesek. Nem belefáradtam, csak egyre kevesebb az az idő, amit pihenésre lehet fordítani munka közben....és úgy gondolom, azt inkább pihenésre töltöm ezután, nem önmagam ismételgetésére....
-
zazahoho
őstag
Köszönjük, pont a múlt héten keresgéltem új írást tőled.
-
cactusjack
csendes tag
válasz
Gradilaci #25 üzenetére
Hasznos útleírás volt Ukrajnáról, csak ennek semmi köze a kamionozáshoz. Ne sértődj meg, de fél éve írtad az előző naplót, azóta csak történt veled, olyan kaland, élmény, meglepő dolog, amit eddig nem írtál meg és nem a pontos le-, felrakó címekre vagy időpontokra vagyok kíváncsi. Szomorú, hogy ennyire belefáradtál, pedig korábban órákon át lehetett olvasni a történeteidet.
-
steadywarp
tag
5,133Hr fizetésemmel akkor ott kő gazdag lennék
-
drr
őstag
válasz
gamek!ller #28 üzenetére
Én nem kötegszem, befejeztem, további jó fórumozást!
-
tomixf105
csendes tag
Úgy látom megvan a 2012-es Carlo new edition drr személyében!!!
-
Gradilaci
tag
Ne viccelj. Mikor drágult? Augusztus 11-19 között voltunk ott...
Na látod...görcsösen próbálsz cáfolni, pedig a tényeket írtam, ráadásul én nem élek ott. Ennyiért váltottam a pénzt, ennyiért tankoltam, ennyiért vásároltam...attól még szeretem Kárpátalját, mertz olyan amilyen. Szegények és gazdagok itt is vannak. Na tényleg fejezzük be, nincs értelme ilyesmin tényleg vitázni.
-
Gradilaci
tag
Értelek én, persze. De azért nagyon kioktatás-szaga volt. A pénzt annyiért váltottam, amennyit írtam-látod, ott a hivatalos árfolyam is. A jó sör szerintem a 160-170 ft-os árával (nálunk) olcsónak számít. Azt nem írtam, hogy 10-en pénzért is van a polcokon vodka, gondolom az az alja, de te a tetejét írod...le van az egyik képen fényképezve egy palack, az konkrétan 25 volt, és már minőségi kategória...mindegy, nyilván a turista más szemmel látja-nézi a dolgokat, de én oda nem turistaként járok, így van némi rálátásom az ottani viszonyokra.Az biztos, a kontraszt a szegények és a gazdagok között határozottabban erősebb, mint nálunk.
-
drr
őstag
válasz
Gradilaci #18 üzenetére
Én pl 8-szor mehetnék el étterembe ha 250 Hr-t kellene fizetni...
Ja, és egy minőségi vodka már 36-40 pénz... Egy normálisabb sör 5,5-6 pénz...Mindegy, más szemmel nézed a dolgokat Te és mással én. Egy biztos - ami nektek fillérek, az nekünk baromi drága... Nem véletlen, hogy aki csak teheti, menekül...
Nem akartalak kioktatni, vagy hasonló, de aki itt él meg aki vendégként vagy turistaként jön Kárpátaljára, az nem ugyanaz...
-
-
Gradilaci
tag
"Egy Hrivnya nagyjából 28 Ft - az már rég volt, most 35Ft"-már ne is haragudj, de ez volt régen, amikor még 1000 Ft-ért adtak 27-28 Hrivnát. Jelenleg a piacon a pénzváltó emberke 1000 Ft-ért ad 35.5 Hrivnát. Ez egészen pontosan 28,16 Ft/Hrivnya. Én első körben 50000.- Forintot váltottam be, és ezért kaptam 1770 Hrivnát, ez pedig 28,24 Ft/UAH. Aztán Lukoil kúton tankoltam ahol kártyával fizettem, 355 Hrivnáért, ami a kapott SMS szerint 9960 Ft-ba fájt, eszerint 28,05 Ft-ba jött ki akkor egy Hrivnya. A net ott ahol voltunk, 100 pénz havonta, ahogy Te is írod, ebben szerintem nem voltam pontatlan. Egy fél literes jó minőségű vodka, 25-28 pénz, ez szerintem jóval olcsóbb mint itthon a jó minőségű, tehát nem kommersz italok. Fizetés...hát itt lehet, nagyobb a szórás, mondom, a mama az magyar nyugdíjat kap, de ők mondták kérdésemre, hogy ennyi az átlag, megjegyzem, ez sem sok. A benzinről még: én pontosan 11,5 pénzért tankoltam a 95-ös literjét a kúton, a dízel meg ugyan ott 8,55 volt literenként. (Nagyszőlős-város mellett, Beregszász felé az új LUKOIL).
Tehát én nem érzem soknak a pontatlanságot.Ja. Étteremben ott a városban, 6 saslik, 3 csapolt sör, üdítők, kávék: borravalóval együtt 250 UAH....NEKÜNK fillérek....
-
drr
őstag
...a gázvezeték pedig nem a földben, hanem oszlopokon, a föld felett futnak - nem mindenhol, régebben ez volt a gyakorlat, de ma már ez nem megengedett
...a víz, vagy az áram, szinte ingyen van - ez csak a Ti fizetésetekhez mérten. Nekem pl a fizum több mint harmada gázra megy el télen. Az áram ára mára gyakorlatilag annyi mint a gáznak...
Egy Hrivnya nagyjából 28 Ft - az már rég volt, most 35Ft
A mobil is olcsó, és külön érdekesség, hogy egyik feltöltős készülékről a másikra lehet áttenni pénzt egy egyszerű kódsor begépelésével. Van olyan díjcsomag is (mamának is ilyen van), hogy havi 15 pénzért korlátlanul telefonálhat hálózaton belül... - Csak hálózaton belül van lehetőség pénzküldésre. A teljesen korlátlanul beszélni nem lehet ennyi pénzért, van valamennyi keret (perc), de tény, hogy Mo-on ennyit nem naponta, hanem havonta adnak
Internet szintén kábeles, talán a legdrágább az összes szolgáltatás közül, 100 Hr egy hónapra - sajnos nem mindenhol van kábeles net, de a megyeszékhelyen pl. 100 Hr-ért 100Mb/s-es van. A falvakban viszont tényleg drága a net 400-800 Hr a bekötési díj, a legolcsóbb havidíj pedig 65-100 Hr, amiért 1-2Mb/s-es netet adnak csak...
Ételek: minden van, és a mi pénztárcánkhoz képest nevetségesen olcsón - ez sem igaz teljesen. Sajnos mára szinte minden annyiba kerül, mint Mo-on, beleértve az alkoholt is
...egy átlag munkás pedig 2500-3000 Hrivnyát visz haza havonta - az a munkás már baromi jól keres... egy átlagos fizu 1500-1700 pénz...
Tehát nekik azért nem annyira olcsó az élet, de még mindig jobban meg tud ott élni egy nyugdíjas, mint nálunk. - az aki városon lakik, szinte semmire nem telik... Aki falun lakik és egyedül él, annak is keserű az élet...
Most egy liter 95-ös 9-11 Hr között van, utóbbi az adalékolt, prémium minőség. A dízel 8-8,5 pénz literenként. - helyi viszonyokat tekintve a csillagos égben vannak az üzemanyagárak, a 95-ös per pillanat 11, a dízel 9 Hr
Új üdülők, szanatóriumok, bevásárlóközpontok nőttek ki szinte a semmiből - nos igen, ezek szinte mind magántőkéből épülnek. Ebből is látszik, hogy gyakorlatilag kőgazdagok és csórók élnek mifelénk...
-
csibe1
addikt
Érdekes írás lett.Köszönöm.
Jó látni,hogy arrafelé azért még az ilyen régebbi gépek is járnak, mint pl ez a Zisz.Nem sűrűn látni ilyet itthon.Majd valamikor nekiülök és végignézem az összes képet,mert most csak nagyjából átfutottam. -
Vakegérke
félisten
Köszi az írást, tetszett.
-
JanFe
aktív tag
Koszonom a beszamolot
-
Gradilaci
tag
Sajnos nem veszek fel "előrendelést". Sőt, semmilyen rendelést, ezt már máskor is leírtam. A gomba meg főleg problémás lenne, lévén szezonális dolog, nekünk is úgy szokták bespájzolni év közben.
drr: kíváncsian várom! Én (mi) ugye nem ott élünk, amit leírtam, azt egyrészt igyekeztem valamennyire emészthető formában megtenni, másrészről teljes mértékben az én nézőpontomból próbáltam ábrázolni a látottakat. A ritka látogatásoknak köszönhetően egyébként is kontrasztosabban éli meg az ember a változásokat.
-
drr
őstag
Én Kárpátalján élek és igaz, csak futólagosan néztem át az írást, de vannak benne komoly pontatlanságok. Délután átolvasom és majd ezeket illetően kifejtem az én nézőpontomat.
-
cer
tag
Hihetetlen jó volt.
Ezen összecsináltam magam: " Mára már ritka, de eleinte sűrűn volt áramszünet. Legtöbbször este, hogy az emberek lássák, hogy nincs áram." Óriási!Még ilyet!
A képek is szenzációsak.
A piac a vonattal, a sinből kihullott csavarok és a már művészi: Szemben a Zil-lel... ( ha jól tudom ). Szuperek!Egy kérdés: Gombarendelésre lesz-e lehetőség, úgy 20-30 kilóra? Kicsit szeretem...
-
tancoskata
csendes tag
Jó volt! Köszönöm!
Az én nyaram is érdekes volt.
A cég jóvoltából 3 hetet töltöttünk el munka nélkül a tengerparton Spanyolország déli részén.
Sírjak vagy nevessek?????
Kati -
Mikuland
tag
Köszi Laci az olvasmányt!
Jó pihit még és jó gurit a továbbiakban! -
Carlo009
tag
Nagyon jó olvasmány volt! Gratulálok!
-
Köszi az írást már vártam mikor lesz új és végre.
-
Gradilaci
tag
Egyszer egy ilyen diszpót szívesen kipróbálnék!
Persze csak a kaland miatt...
HummeRC: köszönöm, meggondolom.
-
Köszönöm, ezt is jó volt olvasni.
További sok és jólfizető munkát Neked!Viszont ha egyszer végleg leteszed majd a sokkerekű volánját, az írásból is simán megélnél. Ez a rövid túrabemutató is ugyanolyan olvasmányos és lényegre törő volt, mint amit megszoktunk. Szerintem sokkal jobb, mint amit "netszerte" lehet találni, akár útleírás címén is. Igazából bármelyik országról olvasnék ilyet is. Gondolkodj el rajta.
-
Gradilaci
tag
válasz
Georgiepapa #2 üzenetére
A diszpókról már hidd el, sok újat nem tudnék írni. Körforgás szerűen szinte ismétlődnek. Electrolux-Nívea-P&G-Bacardi-stb.stb. Általában ha megkapjuk a felrakót, a cégnévből tudjuk a többit. Sőt, a lerakó után, munkára várva 60-70% valószínűséggel be tudjuk lőni a következő felrakót is.
-
Georgiepapa
csendes tag
Sajnálom, hogy most nem írtál többet a diszpokról, de ettől függetlenül nagyon tetszett az írás köszönöm!
És írok most egy privátot is Neked....
-
tomixf105
csendes tag
Jó volt köszönjük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy meglehetősen kusza összefoglaló az elmúlt közel 5 hónapról.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest