- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gradilaci
tag
Egy kamionos naplója 35.
Szerző: Gradilaci | Elkészült: 2012-10-13 23:03 | Rovat: Utazás
Napló V2.0-közkívánatra-Elkészült, engedélyre vár....új képek holnap.
-
Gradilaci
tag
Hamarosan jön: Napló v.2.0.-Közkívánatra...
-
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek!
Újabb tanulójárat ért véget, a legfrissebb képek már láthatóak az "Új album 1"-ben, tanulójárat Józsival cím alatt. -
Gradilaci
tag
válasz
angyalpc2 #47 üzenetére
Ilyenkor igen...
Van, hogy arra KELL menni, nyilván, ha valahol nem férek el, akkor oda nem megyek be.
Hamarosan, (este 6-kor) indulok Pestre, és este, ahogy vége a tilalomnak, indulunk újra tanulóval ide.
Mindenkinek jó munkát, jó tanulást, kollégáknak jó utat!Sziasztok.
-
Gradilaci
tag
válasz
steadywarp #30 üzenetére
Nem dicsekvésképp, de akkor az én átlag 12800-am milyen életszínvonalat biztosíthatna...?
El sem tudod képzelni, hányszor elábrándoztunk már arról, hogy itt keressük meg azt a pénzt, amit ott költünk el. Csak tőlünk baromi messze van...
-
Gradilaci
tag
válasz
Georgiepapa #35 üzenetére
-Akkor mára erősödött a forint
-szinte naponta használtam a bankkártyámat, minden alkalommal +-1Ft volt az eltérés. Vettünk ki automatából is pénzt kint, akkor volt a legdrágább, de akkor is 28 alatt jött ki egy UAH. Amikor bevezették az országban, az önállósodás után, akkor volt durva, ez első időkben még 17-20 UAH között kaptunk 1000 Ft-ért a pénzváltóknál. De volt idő, amikor 40 felett adtak.
-
Gradilaci
tag
válasz
cactusjack #31 üzenetére
Azért is írtam, hogy ez más lesz mint az eddigiek. Nem belefáradtam, hanem "elfogyott" a téma. már mindent leírtam, amit lehetett, innentől csak ismételgetés lenne. nyilván, vannak-történnek néha olyan események is, amik nem mindennaposak. De ezek egy új fejezethez kevesek. Nem belefáradtam, csak egyre kevesebb az az idő, amit pihenésre lehet fordítani munka közben....és úgy gondolom, azt inkább pihenésre töltöm ezután, nem önmagam ismételgetésére....
-
Gradilaci
tag
Ne viccelj. Mikor drágult? Augusztus 11-19 között voltunk ott...
Na látod...görcsösen próbálsz cáfolni, pedig a tényeket írtam, ráadásul én nem élek ott. Ennyiért váltottam a pénzt, ennyiért tankoltam, ennyiért vásároltam...attól még szeretem Kárpátalját, mertz olyan amilyen. Szegények és gazdagok itt is vannak. Na tényleg fejezzük be, nincs értelme ilyesmin tényleg vitázni.
-
Gradilaci
tag
Értelek én, persze. De azért nagyon kioktatás-szaga volt. A pénzt annyiért váltottam, amennyit írtam-látod, ott a hivatalos árfolyam is. A jó sör szerintem a 160-170 ft-os árával (nálunk) olcsónak számít. Azt nem írtam, hogy 10-en pénzért is van a polcokon vodka, gondolom az az alja, de te a tetejét írod...le van az egyik képen fényképezve egy palack, az konkrétan 25 volt, és már minőségi kategória...mindegy, nyilván a turista más szemmel látja-nézi a dolgokat, de én oda nem turistaként járok, így van némi rálátásom az ottani viszonyokra.Az biztos, a kontraszt a szegények és a gazdagok között határozottabban erősebb, mint nálunk.
-
-
Gradilaci
tag
"Egy Hrivnya nagyjából 28 Ft - az már rég volt, most 35Ft"-már ne is haragudj, de ez volt régen, amikor még 1000 Ft-ért adtak 27-28 Hrivnát. Jelenleg a piacon a pénzváltó emberke 1000 Ft-ért ad 35.5 Hrivnát. Ez egészen pontosan 28,16 Ft/Hrivnya. Én első körben 50000.- Forintot váltottam be, és ezért kaptam 1770 Hrivnát, ez pedig 28,24 Ft/UAH. Aztán Lukoil kúton tankoltam ahol kártyával fizettem, 355 Hrivnáért, ami a kapott SMS szerint 9960 Ft-ba fájt, eszerint 28,05 Ft-ba jött ki akkor egy Hrivnya. A net ott ahol voltunk, 100 pénz havonta, ahogy Te is írod, ebben szerintem nem voltam pontatlan. Egy fél literes jó minőségű vodka, 25-28 pénz, ez szerintem jóval olcsóbb mint itthon a jó minőségű, tehát nem kommersz italok. Fizetés...hát itt lehet, nagyobb a szórás, mondom, a mama az magyar nyugdíjat kap, de ők mondták kérdésemre, hogy ennyi az átlag, megjegyzem, ez sem sok. A benzinről még: én pontosan 11,5 pénzért tankoltam a 95-ös literjét a kúton, a dízel meg ugyan ott 8,55 volt literenként. (Nagyszőlős-város mellett, Beregszász felé az új LUKOIL).
Tehát én nem érzem soknak a pontatlanságot.Ja. Étteremben ott a városban, 6 saslik, 3 csapolt sör, üdítők, kávék: borravalóval együtt 250 UAH....NEKÜNK fillérek....
-
Gradilaci
tag
Sajnos nem veszek fel "előrendelést". Sőt, semmilyen rendelést, ezt már máskor is leírtam. A gomba meg főleg problémás lenne, lévén szezonális dolog, nekünk is úgy szokták bespájzolni év közben.
drr: kíváncsian várom! Én (mi) ugye nem ott élünk, amit leírtam, azt egyrészt igyekeztem valamennyire emészthető formában megtenni, másrészről teljes mértékben az én nézőpontomból próbáltam ábrázolni a látottakat. A ritka látogatásoknak köszönhetően egyébként is kontrasztosabban éli meg az ember a változásokat.
-
Gradilaci
tag
Egyszer egy ilyen diszpót szívesen kipróbálnék!
Persze csak a kaland miatt...
HummeRC: köszönöm, meggondolom.
-
Gradilaci
tag
válasz
Georgiepapa #2 üzenetére
A diszpókról már hidd el, sok újat nem tudnék írni. Körforgás szerűen szinte ismétlődnek. Electrolux-Nívea-P&G-Bacardi-stb.stb. Általában ha megkapjuk a felrakót, a cégnévből tudjuk a többit. Sőt, a lerakó után, munkára várva 60-70% valószínűséggel be tudjuk lőni a következő felrakót is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy meglehetősen kusza összefoglaló az elmúlt közel 5 hónapról.
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest