- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
Mégis átháríthatják a bankok a tranzakciós adót
eh, nincs új a nap alatt, ez is a
kormánygonoszbankok hibája -
-
Amúgy az egykulcsos szja 800 milliárd Ft bevételkiesést okozott a büdzsének, és ebből ki lehet következtetni, hogy semmi szükség nem lenne erre a 600 milliárd Ft megtakarítást hozó Széll Kálmán tervre...
-
tildy
nagyúr
válasz
djculture #215 üzenetére
Az az inzulin konkretan tonkrevagja a szervezetuket. Apukam is hasznalta, nagyon durvan ugralt tole a cukra.
Egyebkent fater uzenete a kormanynak: adoztassak meg a frontokat is, ugyanis az is nyom a latban cukormeresnel.... Mondta is, inkabb ilyen hireket ne is mondjak, mert ramegy a szivere (merthogy szives is)
De ha azt akarjak elerni, hogy ezek az emberek minnel hamarabb elpatkoljanak....
Egyszeruen nem tudom felfogni, hogy nem tudjak megerteni, hogy nem minden a dieta.
Arrol nem is beszelve, hogy mar nem egyszer innet vittem a lisztet, es canderelt is repulon, mert (ez utobbi) feleannyiba kerul, mint otthon.- 10 százalékos adót kell fizetni a vagyon- és balesetbiztosítások után, a Casco esetében ez a mérték 15 százalékos Ez ervenyes a UL biztositasra is? Ha igen, hogy hajtjak be mondjuk a kulfoldon elokon, akik nem is adoznak odahaza?
MEg 3 ev van hatra belole, az allampolgarsagig is, szoval azt hiszem tenyleg ahoj poplacsek, es kiveszem a penzt, aztan kereshetnek. Egy 2 millas biztositasnal az mar 200E forint!!! -
djculture
félisten
Jó hát mindent nem soroltam fel, kezdhetném akkor avval is hogy a cukorbetegeket is megszívatták egy mostani közlönyben megjelent törvénnyel. Ha kétszer nem jó eredményt mérnek nála akkor vissza állítják egy rossz minőségű analóg inzulinra. De ez már kb emberjogi kategória, tuti lesz bejelentés róla a megfelelő helyen.
-
válasz
djculture #212 üzenetére
Továbbá:
- 16 százalékra emelik az energiaellátók 2009-ben bevezetett jövedelemadóját (vagyis emelkedik a szolgáltatások ára)
- 10 százalékos adót kell fizetni a vagyon- és balesetbiztosítások után, a Casco esetében ez a mérték 15 százalékos
- csökken a gyereksegélyezés
- bevezetik a dugódíjat (ezt még nem tudni pontosan, hogy mikor) -
djculture
félisten
Kijött a szél kálmán terv 2.0:
PÉNZÜGYI TRANZAKCIÓS ILLETÉK BEVEZETÉSE
A költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében 2013. év elejétől sor kerül egy új, a pénzügyi
tranzakciókat terhelő illeték bevezetésére. Az illeték tervezett általános kulcsa 0,1%. Az új adónem
gyakorlatilag egy forgalmi típusú adó, így jól illeszkedik a Kormány indirekt adók súlyának növelését
célzó adózási stratégiájába. További előnye, hogy rendkívül széles adóalapot terhel, így igen alacsony
kulcs mellett is jelentős költségvetési bevételt eredményez. Az adó elkerülésének visszaszorítása
érdekében az adó bevezetésével párhuzamosan sor kerül az elektronikus fizetésre ösztönző adóelemek
és intézkedések bevezetésére is (ld. az adóbeszedés hatékonyságáról szóló fejezetben).TÁVKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSI ADÓ BEVEZETÉSE
A bevételek növelését szolgálja a távközlési szolgáltatásokra kivetett, indirekt adó bevezetése. A
2012-es költségvetés egyensúlyának biztosítása érdekében az adónem már az idei év közepétől bevezetésre
kerülne. Az adó illeszkedik a Kormány jövedelmi adók súlyának csökkentését és az indirekt
adók súlyának növelését célzó politikájába. Hasonló, fogyasztási típusú telekommunikációs adóra
256
találhatunk példát az Egyesült Államok számos tagállamában és Máltán. Az adó általánosan minden
megkezdett perc és elküldött SMS/MMS után 2 forint. Az adónem bevezetése 2012-ben várakozásaink
szerint 30 milliárd forint, 2013-tól 52 milliárd forint többletbevételt eredményez éves szinten. -
djculture
félisten
Na már meg mobiltelefon adót találták ki.
-
A futóversenyek után is kell majd fizetni. Igaz, nem adónak, hanem illetéknek nevezik majd.
-
Rive
veterán
Minden adót megszüntet a kormány
"Nem lesz csekkadó és internetadó" - mondta Matolcsy. Sőt, engedve az EU nyomásának megszűnik az egykulcsos SZJA is, helyette nulla kulcs lesz, és az ÁFÁ-t sem lehet visszaigényelni, mert nem lesz. Viszont mindenki folyószámláját a NAV vezeti.
Szerintem a Hírcsárda csal
Szerk: komment ugyanonnan: Kolumbiához és Pakisztánhoz nem hasonlítunk, egyiknek kokainja, másiknak ópiuma van.
-
tildy
nagyúr
A kovetkezo a forumkomment-ado lesz, meglassatok....
-
Rive
veterán
-
djculture
félisten
Az a baj biztos hogy a csodapalotások egy peták adót se fizetnének. Eleve a döntéshozók fele minimum saját maga is fizethetne. Most volt egy olyan értelmes felvetés hogy a képviselők legyenek fő állású képviselők és ne folytathassák a zsíros magán vállalkozásaikat. Persze egyből pár képviselőn kívül mindenki ellene szavazott
-
Rive
veterán
válasz
djculture #192 üzenetére
És a füstadót még csak nem is számoltad.
Tény, hogy nehéz ügy, de nagyon elegem van már a csodapalotákban lakó minimálbéres vállalkozókból, úgyhogy ha SZJA-ból levonható és rendesen előkészitik, akkor felőlem jöhet.
Ui.: És ezt most offba rakom, mer' nem ez a téma.
UiUi.: ja, és nem hiszem, hogy a fijjug képesek lennének rendesen előkésziteni...
-
djculture
félisten
Hát nekem lenne vele bajom mert nem egy helyen már most is fizetni kell kommunális adó cimen helyi ingatlanadót, nálunk is van ilyen. Egy időben szemétszállitás cimen volt beszedve most már azt is külön kell fizetni a remondisnak . Most ezek után mégegyszer fizessük ki az ingatlanadót. Hányszor akarnak egy ingatlant megadóztatni?
-
-
djculture
félisten
Ja mondjuk a kerekítés is szép lesz, 1-2 forintok már sehol de a csekkeken nem egyszer ilyen szerepel továbbra is.Ha ezt megadóztatják azt megint lehet kerekíteni.
Agyament ötlet az egész úgy ahogy van. -
Vakegérke
félisten
Ezt senki sem gondolhatja komolyan.
Már a befizetésnél rápakolják az összegre az adót. Pár száz forintos tételnél ez ugye 0 pénz. Azt el tudom képzelni, hogy az egyszerre befizetett összes csekk összegét összevonják, akkor már lesz mit levonni. Ám aki többször áll sorba, hogy ne egyszerre fizessen nagyobb összeget, az megúszhatja.
-
tildy
nagyúr
Azert valljuk meg, aki kicsit is tanultabb, vagy olyan a szakmaja, nem kell beallni a diplomaval mosogatonak.
Nem egyszeru, de nem is lehetetlen pl. 3 honapon belul szakmaban elhelyezkedni.
Vagyunk itt paran, akik nemcsak elkepzelunk valamit, hanem itt is elunk. A rezsi pedig lofutty ahhoz kepest, hogy kepesek kiadni az 1-2 zona hataran egy szobat 1100 fontert (egy council lakasos kornyeken) , ugy, hogy meg van 3 lakotarsad is a hazban.
A fenti pelda amugy valos, abban a szobaban laktunk, 736-rol toltak fel idenre 1100-ra, persze meg idoben eljottunk.
Ehhez kepest a 60-80 font rezsi lofutty. ( igaz, nekem a helyi bkv , meg a mobiltelefon nem szamit lakasrezsibe
)
Kassadinnal ertek egyet. Ha infos, mernoki teruleten van valaki, az pl. nagyon hamar talal allast. Gazdasagi teren is lehet, de ott lehet jobban kell a helyismeret.
-
Kassadin
addikt
Tudod, ez a diplomásként nekem kint mosogatóként kell keresnem a kenyerem, akkora közhely lett már, mint az ólajtó. Aztán felhúzom a szemöldököm, amikor ilyet kell, hogy olvassak. Ezen nem kell mit magyarázni, olyat kell itthon tanulni, amire esetleg jutsz is valamire, hogy ne éhbérért dolgozzál. Ha már 3,5-5 év tanulásra adod a fejedet, legyen értelme is.
Sokat olvasok és sokat beszélek olyan emberekkel, akiknek van rálátásuk a kinti életre (vagy ők voltak kint vagy valamelyik rokonuk), szóval mások tapasztalatából tanulok én is sokat, meg okoskodok is.
Konkrétan írjál akkor tényeket, mert ez így csak ködösítés, semmi más. Mit kellett dolgoznia, mennyit keresett, mennyi volt a kiadás, és akkor már hajlok is arra, amit írsz. Amúgy itt a prohardveren vannak, akik kint élnek, nyugodtan megkérdezheted őket, hogy sikerült-e valamit elérniük kint az itthoni életükhöz viszonyítva, valószínűleg nem véletlen vannak még mindig kint. Az, meg hogy kinek mit jelent a siker, természetesen relatív.
-
Naveno
tag
válasz
Kassadin #181 üzenetére
Azért vártam vele, hogy lásd
Persze, tkp. amiket mondok, az egyik se jelent semmit, meg a másik se jelent semmit.
Az jelent valamit, amit te itthon elképzelsz a külföldi helyzetről, including olasz gazdaság helyzete, ottani munkanélküliség, árak-bérek-megélhetés, stb.
Hagyjuk sztem abba. -
Kassadin
addikt
Szakképzettség nélküliek a családod tagjai vagy...?
Az meg, hogy nem jutsz előre, szemenszedett hazugság. Aljamunkából itthon sem tudsz igazán kitörni, adja magát, hogy kint sem fogsz, ennek is vannak okai. De hiányszakmával pofátlan sok pénzt elkérhetsz az itthonihoz képest és kaphatsz is. Kemény melóval és megfelelő végzettséggel pedig bármit eltudsz érni, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Tudtommal amúgy a lakásbérlés ami sokba kerül és nem a rezsi. Legalábbis mindenhol azt szidják a kint élők, hogy milyen horribilisek az albérlet árak.Olaszország meg egyáltalán nem az a dübörgő gazdaság, szóval nincs mit keresni ott.
-
Naveno
tag
válasz
Apollyon #172 üzenetére
Nem beszélek én le senkit
Hajrá, én csak örülök ha valakinek bejön.
De sajnos 3 országról van tapasztalat a szűkebb-tágabb családban, és SEMMIVEL se jutsz többre, mint itthon. Ok, hogy árufeltöltőként is kapsz annyit, mint itthon egy érettségi+ állással, de belegebedsz a rezsibe.félelmetes jó avatar
Apám speciel Milano mellett dolgozik, az nem egy rossz hely. És mégis, a 20-30 éves korosztálynak kilátástalan a munkakeresés, még az ottaniaknak is. Hát még annak, aki úgy megy ki.
-
djculture
félisten
Fontos változás, hogy július elsejétől nem jár végkielégítés, ha a munkáltatónak a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy a nem egészségügyi okkal összefüggő képessége miatt mondanak fel. Több legfelsőbb bírósági döntés is alátámasztja, hogy összeférhetetlenség címén is könnyedén meg lehet válni a nemkívánatos dolgozóktól. A felmondáshoz elég, ha a munkáltató bizonyítja, hogy a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe, jelentősen romlott a munkához, feladatai ellátásához való viszonya, mentalitása jelentősen hozzájárult a rossz munkahelyi hangulat kialakulásához.
Magyarán aki kritizál bármit a melóhelyén az repülhet simán.
-
tildy
nagyúr
válasz
djculture #162 üzenetére
Nem vonatkozik magyarokra, csak azokra, akiknek ide vizum kell. Olvasd el a directgovos linket. Egyebkent azert valahol jogos, hogy aki kepzett , az elvez elonyt.
---------------------------------------------------------------
Egyebkent fugg attol is , milyen szellemi kepessegu emberekkel kerul ossze az ember. Az ertelmesebbek nem fognak rad rosszalloan nezni, sot. Nagyon korrektek , es segitokeszek.---------------------------------------------------------------
A lakasaron , a szolgaltatasok egy reszen , es az utazason kivul viszont arban egyezes van.Eszembe jutott , mi zavart nagyon otthon : hogy ugy ereztem, guzsba van kotve a kezem. Lehet valasztani tobbnyire szurke , es fekete munka kozt, ha gerinced van , akkor viszont nem ezt valasztod, de akkor meg rosszul fogsz keresni. A kormany meg akarja mondani, mi a jo neked, mit csinalj, miben higyj, mit tegyel, mit ne tegyel, szabalyoz, burokraciat epit, es mindenbe beleszol. Mindezek melle meg ott egy nacionalista ( ami alapbol akar pozitiv szo is lehetne) , amde egyben kirekeszto part is a parlamentben. Az orszag felosztott, es az egyik csapar fuj a masikra , es viszont. Miert? Miert nem lehet bekeben egymas mellett, es nem ellen elni?
-
moha21
veterán
válasz
Apollyon #166 üzenetére
Maga a szar még önmagában nem is zavarna, ha látná az ember, hogy valami lesz belőle. De állandóan spórolunk.
"1. mennyi Mo addóssága?
2. mennyit fizet egy átlag dolgozó havonta csak az államadósságra
3. mire költötték (költöttük) el a hiteleket? (tételesen leírva) és hogyha nem arra amire kellett volna akkor: mire kellett volna?
4. mikor jár le az adósságunk?" -
moha21
veterán
Ok ez érthető is lenne, de itt olyan állásokra gondolok amikre szerintem azért nem tömegesen jelentkeznek. [link] Ez mondjuk ilyesmi, persze biztos írnak ide is balfaszságokat, de annyi biztos nem, mint egy tescoban.
Ha én írnék ide egy szépen megfogalmazott levelet és csatolnám az önéletrajzom referenciával, elvárnám válaszoljanak. -
Naveno
tag
Gyerekek én gondolkoztam a külföldre menésen.. Pár szakmával, teljesen piacképtelen diplomával, csomó skillel itthon még a Tecsóba se lennék megfelelő.
Ha összeszámolom, hogy mi az, ami konkrétan az agyamra megy, a benzinár, a mindennek a lekorlátozása, az autózás ellehetetlenítése, a munkahelyek hiánya, az egyre nagyobb bűnözés, akkor sajnos az van, hogy külföldön ugyanezek a problémák. Ehhez jön az, hogy valamivel többet keresel mint itthon, de a megélhetés duplája-triplája. És nagyon csúnyán néznek rád, mert elveszed a munkát (South Park, Eeeveszik a munkát! Aztat el!).
Nem is Európában kéne gondolkozni, de olyan nagyon sok angolos ország nincs..
Ausztrália? Ott is szar van.. Kanada? Az USA gondjai, hatványozottan. Dél-Afrika? Még az odaúton lelőnek.
Sakkmatt -
Algieba
őstag
A hazai helyzetre gondolva, beugrott egy jelenet a Gyűrűk urából, amikor Gandalf lóg a hídról és odakiáltja a többieknek: Fussatok, bolondok!
-
moha21
veterán
válasz
banhammer #155 üzenetére
Tényleg a parlamentben vajon tudják, hogy a Dunának a másik felén is élnek emberek?
Engem is anno csak olyan helyekről hívtak vissza, ahol tudták, hogy valaki ajánl. Pl: volt felhívtak, hogy x.y. ajánlotta a telefonszámomat. A gond az volt, hogy általában 2 hónappal azután, hogy jelentkeztem
Sok helyen még az válasz emailt is sajnálják... -
djculture
félisten
válasz
banhammer #155 üzenetére
Nyugi itt szolnok megyében már forma levelet se kap az ember tisztelet a kivételnek. A saját pénzén érdeklődhet telefonon hogy akkor most mivan? De tudok olyan gyárat is ahova felvettek egy csomó új embert. Odamentek munka kezdésre és minek jöttetek felkiáltással nem osztották be őket. Akinek ismerőse volt az telefonált hogy akkor mivan azt bevitték nagy nehezen többi mehetett haza.
-
banhammer
veterán
válasz
djculture #151 üzenetére
Még is mit vártál?
Így is alig megy a cégek szekere, sok helyen leépítés, vagy nem vesznek fel új melósokat.
Elkeserítő... ...főleg így munkanélküliként.
Még arra se vagyok jó, hogy a TESCO-ban a kocsikat tologassam.
Kapok egy formalevelet, hogy bocsi nem jutottál át a következő fordulóba és kész. -
moha21
veterán
Nekünk is van fúrt kutunk, mi is abból locsolunk. Csupán azért mondtam, hogy 10e feletti vízdíjból nálunk lehet "pazarolni" is.
Én örülök, hogy írsz ide külföldről is szerintem semmi gond nincs ezzel. Cimborámmal találkoztam 2 hete, ős is már 7. éve Angliában él, hát pislogott is itthon sok dologra.
-
Ringman
félisten
elvileg fúrt kútra is vízóra kellene, mert a zállamé a víz, oszt elhasználjátok... még a végén elfogyik.
egyébként meg ne zavarjon a minek-szólsz-bele-ha-nem-is-itthon-vagy attitűd. de ahogy látom, nem is zavar. helyes.
mégjobban off - külföldremenéshez
nekem is rezeg a léc - már kb másfél éve, lehet, hogy egyszer betelik a pohár.
építőmérnökként/statikusként (structural engineer) kint kb milyen bérre számíthatnék 3 év szakmai gyak-kal? -
banhammer
veterán
Elég ha egy kicsit elgondolkozik az ember egy nagyobb vállalkozásnal mekkora extra teher lenne az, hogy a dolgozóknak átutalják a pénzt és minden dolgozó után a bank elvon a cégtől x% tranzakciós adót.
Havi szinten akár több százezer forintról van szó amit máshova is lehetne tenni, pl.:
- a melósok bérének az emelésére (muhahahahahahahhaaaa).
- fejlesztésekre.
- új munkahelyek teremtésere.Ennek az egésznek az lesz a vége, hogy megint borítékba fogják az emberek kapni a pénzüket, újra nőni fog a fekete gazdaság és még jobban le fog lassulni az amúgy is a beváliumozott terhes anya lajhár sebességével vánszorgó magyar gazdaság.
Lehet itt magyarázni, hogy majd a bankok fizetik.
Igen a bankok fogják megfizettetni velünk, mert ki az a naív ember aki elhiszi, hogy majd a bank lesz olyan jóságos és a sajat bevételéből köhögi ki az új adót.Szánalmas ami ebben az országban megy.
Arra megy ki a játék, hogy mindenhonnan bármilyen áron pénzt kell beszedni.
Lehet itt komacsozni (gy.k.:szemét balszoclibzsidó banda), elmúlt nyócévezni, de szerintem fel kéne már fogni ott fenn, hogy két év alatt lófaszt se csináltak azon kívül, hogy szabadrablás volt, van az országban és mindenféle szakmaiság nélkül ötletelnek és azonnal ki is próbálják az ötleteket, hogy na ez biztos működni fog.Napok óta az összes blog Kuszaszem Kapitány (gy.k.: Matolcsy) új agymenésen a pénzügyi tranzakciós adón rugózik.
Érthető, hogy senki nem akarja, hogy újabb pénzt rántsanak ki az amúgy is lapos zsebéből.A Varánusz blogon megjelent egy nagyon jó kis íras ebben a témaban itt.
Ez így nagyon szép és jó.
Akiben van kis kurázsi és fut a pénze után az megteszi.
Ahogy én is futni fogok a pénzem után.A többi magyar ember aki nem hallott erről az továbbra is szívni fog.
Kik pl.:
- a kisnyugdijasok akik sárga csekkekkel rohangásznak.
- a melósok akik örülnek, hogy luk van a seggükön.
- az elmaradottabb térségek lakosai.A szerencsésebbik, a szemfüles röhög a markába a többi meg sajnos akaratlanul is szív.
Aztán amikor a kormány látja, hogy a kisebb, nagyobb cégek szlovákiából intézik a bankiügyeik, majd egy huszáros vágássál kitalálják, hogy bizony ez akármi ellenes először kegyetlenül megbaszák a NAV-val azokat a cégeket és addig csűrik, csavarják a jogszabályokat amíg ki nem talalják vagy oda nem jutnak, hogy magyar cég, állampolgár csak magyarországi bank számlájáról rendezheti a különböző pénzügyeit.
Nem akarok vészmadár lenni, de kurva nagy az esély rá, hogy így fog történi a dolog.
-
tildy
nagyúr
Felenk is 7-8 ezer szuleimeknel. 1000-1100 forint kobmetere (szenyvizzel egyutt)
Moha: furt kutunk van, abbol locsolunk. Egyszeruen piszok magas a vizdij.
Lauda: Amen.
Tudom en, hogy az csipi a szemetek, hogy latjuk, lehet maskepp is, es ennek hangot is adunk. Es ahogyan a dolgok haladnak, egyre tobbszor. Nem arra biztatok en senkit sem, hogy jojjon ki, vagy hasonlo, vagy milyen itt vagy ott, csak latom, hogy nagy gaz van, es igenis erdemes kinyitni az embernek a szemet. Netan osszefogni vagy fellepni a kizsigereles ellen.
Amugy ahogy esmein mondja, itt sincs kolbaszbol a kerites, na de lo*****bol se. Nem hinnem, hogy csak engem zavar, hogy megvezetik es sz.patjak otthon a nepet.
-
moha21
veterán
Én februárra kaptam 20800 Ft-ot, kiderült augusztus óta járt volna nekem havi 28500 Ft, de ezt én december környékén tudtam meg és visszamenőleg nem adják. Januárba egy részét kaptam 15 k körül, februárban meg a 20800-at. Ebből pont tudok venni anuymnak egy dolgozó bérletet Gyuláig.
(#142) tkazmer: Az a legnagyobb baj, hogy szinte semmi összefogás nincs. Most, hogy felvetetted kicsit jobban utánakérdezek, de azért sokan megoldják ezt másképp is.
(#141) Ringman: Sajnos én is úgy érzem semmi lehetőség hosszútávon a megyében, pedig házam is lenne.
-
Ringman
félisten
hát fasza az élet Békés megyében
már Bp-n vagyok, de tudom, milyen lehetőségek vannak otthon (kb semmi)ja múltkor néztem, hogy népszámlálás előzetes adatai szerint 10 év alatt 9%-kal (!!!) csökkent a megye népessége. nem véletlen, Csabán is minden bezárt/vegetál (hűtőház, konzervgy, öntöde, stb)
-
Algieba
őstag
Rendszeres szociális segélyt kapok, aminek az összege 25650Ft. Ebből fizetem ki a banki törlesztőt, a bérletet és a mobil+net számlát, amivel folyton elmaradásban vagyok, mert időnként nekem is be kell szállnom egy tízessel az élelembe. Ha a bátyám nem fizetné az áramot, az már nem lenne. Az önmarketing blogomat se tudnám csinálni. Fel is kötném magamat. Szóval, igen, én képviselem a társadalom szélét.
-
moha21
veterán
Én szakmunkásként vagyok felvéve, nagyjából mindent csinálok ( hegesztő szakmunkám van ), néha látok hegesztőt is, de leginkább köszörülés, betonozás, géppark karbantartás, számítógépen segítség a bent dolgozóknak, fényképezni eseményeket, egyszóval minden.
A baj az egésszel az, hogy érdemi munka nem nagyon folyik, pedig nálunk is igyekszik a polgármester, de meg van kötve a keze.
Én szerencsés vagyok, mert lenne máshol munka, de most ez pár hónapig több szempontból is jó nekem.
Mellesleg én utána meg a hétvégén is járok Csabára dolgozni, ahol 4 óráért 5k-t kapok, persze feketén.
Emellett jár még évente 50 mázsa takarmány a földek után, így ez is nagy segítség.
Ráadásul faluban is elég sokat járok szerelni is mindenfélét vagy akár segédmunkáskodni.A bökkenő az, hogy mi 4.en vagyunk és mind a 4-en dolgozunk, sőt azért jól is keresünk másokhoz képest, mégse rózsás a helyzet. Viszont talán velem együtt 2 ember van akinek nem ez lesz a hosszútávú jövője....Mások ebbe 100%-ig bele vannak kényszerülve.
Ja és nekem még nincs saját családom, tehát csak magamat kell fizetnem. Reggel 2-3 kifli kolbásszal, az ebédem 10k egy hónapra, este meg ami találunkA lényeg: nekem nem szörnyű a helyzetem, de aki ténylegesen 47 vagy akár 60 k-ból él, az nem nevezhető életnek.
(#138) tkazmer: Erről a hitelezésről még nem hallottam, de holnap megkérdezem a szociális részleg felelősét, hogy nem-e tud valami megoldást.
Az ember próbálta meggyőzni a "vízeseket ", hogy több részletbe fizetné, de elutasították.
Mellesleg roma az illető ( meg a kinn dolgozók 70-80 %-a is ), mégis tisztességesen próbálja intézni a dolgait.
Sajnos eléggé tájékozatlanok ezek az emberek, legtöbbjük még ott tart, hogy mobiltelefonra lehet csengőhangot tölteni... -
tkazmer
addikt
ez a 11 ezres vízdíj elég durva, habár ott lehet valami más is, 15-20ért felszerelnek vízórákat, ha annyit spórolna ezzel, akkor talált volna rá finanszírozást.
viszont ha mégsem talált volna: szerintetek mennyi ilyen vagy ehhez hasonló eset van? ti mennyiről tudtok?
csak azért, mert talán az indiai mikrohitelezés mintájára itt is el lehetne indítani egy olyan programot - ha tényleg sok ilyen van, akkor kifizetődő módon - ami azt a pár ezer vagy tízezer forintot beleteszi a rendszerbe, és ennek következtében az ilyen fura szituációk megoldhatóak lennének.
nyilván egy alaposan átgondolt rendszerre, automatizmusokra lenne szükség, hogy jól és hatékonyan, olcsón működjön a dolog, de én szerintem abszolút nem lenne megvalósíthatatlan.(#136) Naveno
miért, miből kellene?(ha az államra gondolsz)
-
Naveno
tag
ez az ország az adókból és büntetésekből akar megélni, ennyit szólok hozzá
-
Ringman
félisten
bocs, ha nagyon magánügy, de mit dolgozol, főleg amit köz(kényszer)munkában is el lehet látni.
47k1 hétre kellene annyit kapni, nem egy hónapra
ja és az összes közműszolgáltatónak lópisztolyt a seggébe.
+ ezért is: kiírás a társasház üzenőfalán: gázóraleolvasás ápr 10-16ig bármikor. -
Kassadin
addikt
válasz
juliabrilke #99 üzenetére
Előbb szűnik meg az eurózóna, minthogy nálunk euró legyen.
-
moha21
veterán
válasz
Apollyon #132 üzenetére
´Én most 60k-ra vagyok felvéve 8 órai munkára, de kb. vicc az egész. Úgy néz ki, hogy olyan 25% ennyire 75% meg meg 47k-ra van felvéve.
15.250-et kapok minden héten, más 11 körül. Szerencsére én közben és utána is tudok dolgozni, ezért is csinálom, de a legtöbb embernek nincs ilyen lehetősége.
Van faszi aki mondta, hogy 11k-t fizet a vízért havonta. Elmesélte, hogy nincs vízórája, de részletre nem ad a szolgáltató órát, ő meg egybe nem tudja kifizetni. Neki a 47-ből 11 a vízre elmegy. -
Apollyon
Korrektor
Jah mivel kajára sem sok pénzük lehet, nemhogy még internetre.
Egyébként érdekelne, hogy mi az a pont, ameddig el lehet menni.. Mit lehet még itt megcsinálni következmények nélkül, ahogy eddig történt? Mondjuk kéne megint csökkenteni a fizetéseket úgy 20-30 ezerrel, úgyse tesz ellene senki semmit.
-
Apollyon
Korrektor
A baleseti adónál is megmondtam már, és itt is elmondom.
Egy újabb adónem, amivel ha csak fillérekkel is, de lehúzzák az embert, az adózott pénz meg pocsékba megy. Ottvan az évekkel ezelőtt bevezetett kamatadó is, de mivel van előrébb az ország? Semmivel. Annyi hogy kitaláltak megint valamit, amivel habira lehúzzák az embert. A baleseti adót persze az egészségügyre költik, ja hogyne, elmegy szülni az asszony, aztán a doki lehúz százhúszezerrel, mint hálapénz. Mert az egészségügyben dolgozók is annyira szénné vannak fizetve, hogy nekik erre nincs szükségük persze...Aztán ha nem fizetik be a hálapénzt, még épp hogy nem tapossák meg a beteget.
Aztán mindjárt jön valaki aki véletlen jól keres, és megmondja, hogy de nem így van, mert ez nagyon fontos, ez kell stb.. persze ő könnyen beszél, mivel röhögve megél. Azt meg senki nem nézi hogy itt az ember nem megy sokra egy rendes állással, ha külföldön többet keres a szarlapátolással.
Remélem nem lesz igazam, de itt csak befizeti az ember pénzt, és ugyanúgy nem változik semmi, mint ahogy eddig is láthattuk.
Esetleg valaki jöhet a reményeivel hogy itt majd jó lesz élni, meg ne ítélkezzek stb, tessék jelentkezni, szívesen kiröhögöm ;p
-
tkazmer
addikt
válasz
Vakegérke #119 üzenetére
tudjuk, hogy mennyi a pénzforgalom [link]
](#123) Vakegérke
ugyanakkor a gazdaságot nem fehéríti, hanem kifejezetten feketíti egy ilyen tranzakciós adó. gondolom nem kell részleteznem, hogy miért.(#124) djculture
éppen ellenkezőleg, ez a munkaviszonyok kifehéredését segíti majd elő. a munkaadó sokkal kisebb kockázatot vállal egy munkatárs alkalmazásával, ha elküldheti amikor beteg. így nyilván szívesebben jelenti majd be.
ezzel szemben akit most mondjuk úgy "nem normális keretek mellett" alkalmaznak, lényegében bármikor elküldhetnek.#127) Ringman
berci szerintem korábbról felhalmozódott adósságokra gondolt.
egyébként persze, a vállalati szférán belül vannak olyan szektorok, ahol tényleg sok az adósság (pl. építőipar), de azok a cégek többnyire a felszámolás útjára kerülnek, így az adósságot pedig a hitelnyújtó leírni kényszerül. egy magánszemélyt vagy egy államot viszont nem lehet simán felszámolni és behinteni sóval, ezért tud ezeken a területen problémát okozó adósság felgyülemleni. -
Ringman
félisten
szerintem azért sem eladósodott a vállalati szektor, mert
- nincs mire hitelt felvenni - nincs beruházás
- drágán kapna hitelt - fel sem veszi nincs beruházásazért sem, mert nem tudják mi lesz holnapután, mert 1 nap alatt 180 (inkább 540-et
) fokot is fordulhat a jogszabályi háttér, egyben az, hogy a beruházás megtérül-e.
-
tkazmer
addikt
válasz
#53246592 #67 üzenetére
az inflációs hatás szerintem egyszeri, de ha mondjuk van 30 tranzakció egy átlagos termék mögött az már +3%, ami ugye iszonyat sok.
a tobin adó egy teljesen más tészta, mint ahogy leírtam, nyilván abból lett ez a torzszülött. annak a bevezetése egyébként vélhetően azért nehézkes, mert ugye a külfölddel való tranzakciókat adóztatná - nem egyszerű ugyanakkor meghatározni, hogy mi a külföld? (főleg itt európában). Németországnak Mo vajon külföld vagy sem? Németországnak Szlovákia vajon külföld vagy sem?4:az a gond, hogy a stagflációra nem nagyon van rendes gyógymód.nagyjából az az általános elmélet, hogy a jegybank emeljen kamatot és küzdjön az inflációval, az állam meg költsön eszelős módjára. nyilván ez nálunk csak módjával játszik, ugyanakkor ha az állam közvetlenül talán nem is, de megfelelő mechanizmusok segítségével tudna mondjuk támogatott vállalati hitelekkel gazdaságot élénkíteni.
a vállalati szektor egyébként abszolút nem az eladósodottsággal küzd, a vállalat számára sosem gond a hitel, a vállalati szektor a recesszióval illetve a makro és jogi környezet bizonytalanságával küzd.
volt alkalmam mostanában több vállalati illetve banki felsővezetővel beszélni, konkrétan fel tudták sorolni, hogy hány milliárdos, tízmilliárdos beruházás függ most attól, hogy lesz-e IMF megállapodás (és ezzel betagozódás véglegesen a Nyugat rendszerébe) vagy sem.
a vállalati szektor egyáltalán nem küzd tehát az eladósodottság problémájával (lehet, hogy el van adósodva, de ez nem úgy probléma számára, mint a magánszemélyek esetében), ha van ilyen, az nem szektorszintű és nem általános. -
Ringman
félisten
válasz
djculture #124 üzenetére
ez teljesen így van.
most hirtelen ezek jutnak eszembe:
- munkáltatói járulék (tb&nyugdíj) -> szociális adó (vagy mi a neve pontosan)- tehát nem kell ellenszolgáltatást nyújtani
- elvárt béremelés
- pl az, hogy vállalkozóként nekem kell a bérlemény után bevallani havonta a bérbeadó helyett az szja-t----
keresőképtelen beteggé váló munkavállalóiknak
azért nem feketefehér ez - mert sokan választották (lásd blog.hu munkahelyiterror) a nemtetszikamunka - jelents beteget félévig megoldást, vagy jajmingyárkirugnak - akkor betegetjelentek dolgot.
itt továbbra sem lehet a betegség az elbocsátás indoka. -
tildy
nagyúr
válasz
Vakegérke #119 üzenetére
Ez volt regebben, az egykulcsos ado elott. 40% meg folotti adok. Meg ugye a 98%-os kulonado 2 millas vegkielegites felett.
En spec nem ertek egyet a "jobban" keresok "lehuzasaval" a kevesebbet keresok oromere. Igy is joval tobbet adnak bele. (Termeszetesen az, aki rendesen adozik, es nem zsebbe kapja a jovedelmet... )
Sokkal hasznosabb lenne viszont a gazdasag kifeheritese. Mert ez, hogy rengetegen szurken vagy feketen dolgoznak, minden , csak nem hasznos.
Es bar rengeteg olyan ember van, aki vitathato modon jutott a "susihoz", nem hiszem, hogy az a korrekt megoldas, hogy nosza vegyuk el tole. Az a szociban volt, hogy nem voltak kiemelkedoen gazdagok, stb...
Amit te kersz Vakegerke, az kb az, hogy nem baj, ha nem kepzi magat az ember, mert majd ugyis lenyuljuk a gazdagoktol. Nem fair.
Szoval en abszolut egykulcsos ado parti vagyok. Mondom ezt ugy, hogy en is tobbnyire szegenysegben eltem.
-
djculture
félisten
válasz
Vakegérke #119 üzenetére
Akinek van mit a tejbe aprítania az a már meglévő külföldi számlájáról fog utalgatni és a jövedelme is oda érkezik majd, vagy már most is azt teszi. Mergint nem őket fogja érinteni ez a húzás, hanem azt aki hétről hétre él a fizetéséből/nyugdíjából. Ez olyan mint a hamburger adó. Mert hogy egészségtelen, egyen mindenki zöldséget zöldséggel. Kis fizetésből ilyen egészségtelen nyavajákra futja csak...
-
Vakegérke
félisten
Pontos összeggel csak akkor tudnánk számolni, ha tudnánk, hogy mennyi a valós, vagy virtuális pénzforgalom.
Az egy dolog, hogy nálam a megélhetés a tét, és erre megy el a jövedelmem. Azonban vannak jóval nagyobb volumenű kiadások is, mint például valaki autót, vagy egyéb nagy értékű "tárgyat" vesz. Aztán ha már autó, abba üzemanyag is kell, és a fuvarozó cégek nem kis részben járulnak hozzá a "szép új, sokkal boldogabb jövőhöz".
Nem a mi zsebünk a mérce. A melós, a nyugdíjas kis hal, a nagy zsákmányt nem tőlünk remélheti Állam bácsi.
Végül is ha nem vagyok reménytelenül álmodozó, akkor lehet, hogy akik dúskálnak a susiban, végre ha csak egy picit is, de sokkal többet, mint mi, tesznek a közös asztalra. -
Brutális eb
addikt
válasz
djculture #116 üzenetére
Pedig ez az egyetlen helyes út és ha kb annyira erőteljesen próbálnák mit az állandó sértődött ovodás kommunikációt egy idő után visszaállhatna a bizalom ami meg súlyos 100 milliárdikban mérhető és nem az ártag ember zsebéből kell kiugrasztani ahol sok esetben már a bicska kezd nyílni.
Vakegérke
"de ha igen, akkor az elköltésével együtt is 200 Forint jut rám havonta a teherből. Kibírom, és őszintén remélem, hogy ez a csekély összeg segít kimászni a slamasztikából."Őszintén örülök,hogy te még hiszel a mesékben én a 30-as éveim derekán már annyi ilyet hallottam,hogy amikor ismét érkezik egy ekkora hazugság nyomoridegem lesz és agressziv leszek.
-
Ringman
félisten
válasz
djculture #116 üzenetére
tettekkel kellene bizonyítani, pl módosítani azokat a tv-eket, amik aggályosak, és nem kivárni, míg az eu megbasz minket érte.
e helyett van a nemnemsoha, meg a dehátnemisigaz, hogy nem eu-konform, meg ez a magyarosch út, amin járunk.
szerk:
a megsértettékazországszuverenitását kimaradt. -
Ringman
félisten
továbbra is az a véleményem, hogy legtöbbet a bizalom visszaszerzésével lehetne spórolni (kamatfelár), annyi lenne az egész, hogy kulturáltan kellene viselkedni, meg nem összevissza hazudozni, valamint eu-konform módon kellene törvényeket hozni.
a fenti hsz-ben meg linkeltem, mennyibe kerül az, hogy senki sem hisz nekünk. -
Vakegérke
félisten
Orbán atyánk azt nyilatkozta, hogy ez akkora jövedelem lesz a közös zseb javára, hogy nem kell megijedni, mindössze 1 ezrelék a tervezett sáp.
A nyugdíjam 104.035 Forint. Arról nem volt szó, hogy a nyugdíjátutalást is megadóztatják, de ha igen, akkor az elköltésével együtt is 200 Forint jut rám havonta a teherből. Kibírom, és őszintén remélem, hogy ez a csekély összeg segít kimászni a slamasztikából.
-
Nagyon egyszerűen. Fizeted az ezreléket, amikor megkapod a fizetésed, fizeted, amikor elutalja a munkáltatód az adóidat, járulékaidat, az államnak, fizeted amikor felveszel pénzt, fizeted, amikor fizetsz valamiért, stb, stb.
A probléma, hogy többszörösen be fogják szedni ezt az összeget ugyanazért a pénzért, ezért gyűlik össze ennyi adó.
-
Polllen
nagyúr
Ha valóban ez a gond, akkor kell erre egy civil összefogás,h legyen...
Panaszkodni mindig egyszerübb, mint cselekedni. Az átlag embernél elég lenne, ha tájékozodna&az alapján támogatna egy politikai eröt...Az szja-ra: Szerintem az az igazságos, ha az segít jobban, aki tud...ergo egy magasabb jövedelmü többet tud adózni...
-
Ringman
félisten
a kisembernek (tényleg a kisember és kisnyugdíjas az olyan, mint az állatnál a kisállat? csak engem bosszant a kifejezés?) azért lesz rossz, mert min. 4 kézen átmegy a termék, míg a polcra ér. ->infláció, feketegazdaság
ja az adózzak, hogy adózhassak elvtől kapok agyfaszt.
mi lesz a következető? kötelező adóbevallásnál kitöltési hozzájárulás, hogy benyújthassam a kötelező bevallást (mondjuk oldalszám alapján) -
Rive
veterán
válasz
djculture #105 üzenetére
Evvel az erővel kimegy az ember a szomszédos országba és nyit egy otp számlát ott..
Nem mondod...felmerült kamu hírként hogy ... lenyúlhatja ...
Nem igazán értem, hogy a lehetőséget hogyan sikerült cáfolniuk.Ha bevezetik jelen formájában attól tömeges pénzkivét nem várható, ugyanakkor a bankközi forgalomból csak az marad 'itthon', aminek muszáj. Offshore cégek mellé jön az offshore banking, jijjijájó, hurrá, éljen,éljen, éljen, jó sokáig éljen
berci: azok számára, akik a bankközi forgalom nagyrészét összehozzák, igen, olcsóbb lesz.
-
djculture
félisten
Evvel az erővel kimegy az ember a szomszédos országba és nyit egy otp számlát ott.. Azt még itthonról is lehetne intézni bármi van. Mondom nincs ez átgondolva, akár tömeges pénzkivétellel is járhat ami bedöntheti a magyar bankrendszert. Egyszer már úgyis felmerült kamu hírként hogy a megtakarításokat is lenyúlhatja az állam.
-
törölt tag
válasz
djculture #102 üzenetére
Nem látom az ellentmondást ezen két állítás között:
1. minden egyes tranzakcióra kell majd fizetni az adót
2. az adó legfeljebb 2x (esetleg 3x) jelentkezik az 1 ezrelék a teljes havi bevételrePéldán keresztül:
Legyen 100ezer a havi fizetés, ebben az esetben a második állítás szerint legfeljebb 300 forint lesz az adó havonta.Részleteiben (hasraütésszerü költségekkel):
- felveszed a pénzt az automatából: adó=100 forint (ha 2 egyenlö részletben veszed fel, akkor adó=2x50forint=100 forint)
- megkapod a fizetést: adó=100 forint
- szemétdíjat legyen 3ezer, adó=3 forint
- telefonszámla legyen 5ezer, adó=5 forint
- teszkó bevásárlás legyen 20 ezer, adó=20 forint
- tegyük fel hogy a teljes fizetést elköltöd, akkor a maradékra (72ezer) összesen, attól függetlenül hogy hány tranzakcióval sikerül elkölteni a teljes fizetést: adó=72 forintHa összeadod az adókat az összesen 300 forint, nincs több pénzed, tehát nem tudsz újabb tranzakciót végezni, nem keletkezhet több adófizetési kötelezettséged. Tök mindegy hogy egyben költöd el a pénzt vagy 1000 forintonként, az egész 1 ezreléke ugyanannyi lesz.
Egyébként meg: #99
-
Rive
veterán
válasz
djculture #102 üzenetére
De a csoportos átutalás minden darabja külön kisebb összegről szól. Szóval a végén oda jutsz, hogy X fizuból x1, x2, x3 költés esetén x*0.1% amikor megkapod és x1*0.1%+x2*0.1%+x3*0.1% amikor elköltöd. Ami szummában két alkalommal 0.1% adó a teljes fizura.
Ezen felül már 'csak' akkor halmozódik, ha bankon belül tologatod erre-arra.
Magyarán: a fizut érdemes közvetlenül a számláról költeni, és minden más, ennél összetettebb banki ügyletet (megtakarítási számla, átutalások, effélék) külföldön intézni.
Már, ha így marad.
-
djculture
félisten
válasz
#53246592 #101 üzenetére
Még a nevében is bennevan tranzakciós adó, a csoportos átutalás mindegy egyes darabja is külön tranzakció.
"kormány azt tervezi, hogy valamennyi banki tranzakcióra, beleértve a rezsifizetést, a munkabérkifizetést vagy éppen a sárga csekkes utalást, 1 ezrelék körüli adót vetne ki, amiből 100-200 milliárd forintos bevételt remélnek."
Úgyhogy nemtudom miről beszélsz, perpillanat ezek a tervek... -
törölt tag
válasz
djculture #100 üzenetére
Erről már ez a vicc jut eszembe:
Az órán a gyerekek nagyon rosszalkodnak, amikor is megszólal a tanár:
- Ha nem maradtok csendben, év végén megbuktatom az osztály 50%-át!
Mire az egyik gyerek:
- Nem is vagyunk annyian!Egy személy szempontjából pénzügyi machinációk - tőzsdézés meg ilyenek - nélkül legfeljebb 2x jelentkezik az 1 ezrelék a teljes havi bevételre: egyszer amikor megkapod a pénzt, meg egyszer amikor elköltöd.
Esetleg 3x: megkapod a pénzt a számládra, felveszed a pénzt automatánál, elköltöd a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Reggel a Kossuth rádióban:"A tranzakciós adóról szólva Orbán Viktor azt mondta, nem szerencsés és nincs szükség év...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest