2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Önzőség?

  Tényleg önzőség, hogy szeretek egyedül lenni? Hogy nem akarom, hogy az asszony traktáljon a munkahelyi problémáival, a gyerek meg nyúzzon minden fassággal, amit 2 percenként kitalál?

  "Mert mindig csak te vagy, meg te meg te meg te"

  Zolaash 4 hónapja 15

 • Valamire még jó lesz

  Erről a posztról jutott eszembe a cím, amivel életem során annyiszor találkoztam.
  Vannak a hoarderek, ők nyilván más tészta, én az átlagembereket nézem: ha a szüleim majd elmennek egyszer, napokig kell ifával elhordani a sok lomot, amit az öregem összegyűjtött és elrakott, hogy majd jó lesz valamire.
  Azon szekrényeink, amiket a nejem "menedzsel" sem különbek, kinyitom az ajtaját, és folyik ki belőlük a cucc. Teljesen mindegy, hogy ruhás, konyha vagy előszobaszekrény.

  Néha összetörik egy-egy bögre, valami beugrik a szemétbe, így tartható fent az egyensúly valamilyen szinten.

  Egyszer hallottam egy ökölszabályt, hogy ha valamit egy évig nem veszel elő, nem használod, akkor arra nincs szükséged. Kevés kivételtől eltekintve igaznak tűnik.

  Nálatok mi a helyzet?

  Zolaash 3 éve 25

 • SNES

  Vettem egy Super Nintendo-t. Használni még nem tudom, de láttam működés közben. Nincs hozzá kontroller, meg játék sem. A kontrollerek, a hozzá való csavarhúzó és a scart videokábel már úton vannak a világ másik feléről, a Super Everdrive-ra még gyűjtögetni kell. "Megvalósult gyerekkori tech álmom" rovatom ezzel a harmadik részéhez ért. ;)

  Zolaash 7 éve 4

 • Ozone Ground Level L mousepad unboxing és teszt

  A cím megtévesztő, és nagyképű.

  Unboxing: külső papírdobozban egy hasonló műanyag, benne a pad. Igényes, jól néz ki.

  Teszt röviden: tetszik.

  Bővebben: Az alja gumis, nem csúszkál az asztalon. Ez fontos szempont volt. A felső része szaténhoz hasonló anyag, csúszós, de azért nem siklik le az egér a padról, ha oldalba tüsszenti egy cece. A csuklóm alatt van folyamatosan, tehát nem irritál a széle. Anyagvastagsága 3mm. Én 3400 forintért vettem, ha sokáig kibírja, akkor megérte.

  Videó a képi világért: [link]
  Lőttem egy saját fotót is, hogy mégis mekkora az a 40x32 centi például egy nem kicsi billentyűzethez képest:

  Hivatalos oldal:[link]

  Zolaash 7 éve 0

 • Intervenció

  Van egy alkesz cimborám. Szeretnék segíteni neki, hogy lejöjjön a szeszről, de nem akar. Rohamtempóban száguld lefelé a leejtőn. Mit tudnék vele csinálni?
  A háziorvosa elküldte laborba. Ott megállapítottak nála, hogy (valószínűleg a GGT érték, bár értelmesen elmondani nem tudta) valami érték 50 lehet, neki pedig 950. Mondta a doki, hogy jöjjön le a szeszről, mert meghal.
  Azt mondta erre, inkább szed valami tövist (Máriatövis?), az majd védi a máját. Ha meg meghal, legfeljebb megy az anyja után.
  Egyébként 6 évig nem dolgozott, csak szeszelt, majd minden nap, kábé fél éve melózik megint, de le akar számolni. Az életét egy garázsban cefrézve tölti, néha haza sem megy se fürdeni, se kulázni, semmi. Az arcát ellepték a ragyák, és teljesen lila. Attól félek, hogy hamarosan mehetek a temetésére, pedig nem szeretnék.

  Olyanok hozzászólásait várom elsősorban, akik vannak/voltak hasonló cipőben haverok/rokonok által, vannak tapasztalataik.
  Köszönöm.

  Zolaash 7 éve 17

 • Karácsonyi meglepi magamnak

  AMD Phenom II X4 970 Black Edition -> Intel i7-2600

  Doom:

  AMD: Low: 60 fps, Medium: ~20 fps

  Intel: Low, Medium: 60 fps, Ultra:~45 fps

  :C

  Zolaash 7 éve 26

 • Megpróbáltak lehúzni

  Ma is, de ma nem a megszokott módon. Általában csőlakók kérnek százat-kétszázat, de ma valami régi-újjal találkoztam. Aki nem ismeri a módszert, az itt olvashatja.
  Esetemben szerencsétlen embernek kifogyott a benzinje, nincs nála pénz, és most jön a kórházból, mert meghalt szegény apja.
  Nehezen tudtam kivenni mit mond, illetve nem is értettem pár mondatát, úgy hadart.

  Rendes ember vagyok mert megálltam, -mondta, aztán dicsért még vagy fél percig. Tudtam, hogy nincs nálam lóvé, ezért kinyitottam a brifkóm, mutattam neki. Mondtam, hogy csak Bözsi van nálam. Megkérdezte mi az, és miután tisztáztuk, hogy Erzsébet-utalvány, megpróbált meggyőzni, hogy azért is adnak benzint. :)
  Itt már vigyorogtam mint a vadalma, mondtam neki, hogy menjünk a kútra, veszek neki belőle benyát. Visszautasította, mondván látja, hogy bizalmatlan vagyok, pedig visszaküldte volna nekem készpénzben.

  Elköszöntünk egymástól, és meg hazáig röhögtem. :N

  Zolaash 7 éve 29

 • Napirenden van a sorkötelezettség visszaállítása

  A cikk

  Kíváncsi vagyok a mai fiatalok véleményére az alábbi kérdéssel a témát illetően...

  Zolaash 8 éve 159

 • Esetem a jófogással

  Régóta böngésztem a hardverapró hasábjait, mert szerettem volna lecserélni a procimat (Athlon II X3 445) egy négymagos Phenom II-re, mert a 3 mag néha (na jó, sűrűn) kevésnek bizonyult az újabb játékokhoz. Mindenképpen személyes átvételt akartam, mert nemrég átb@szódtam egy vga vásárlás kapcsán, és nem akartam ismét.
  Vagy sokalltam az árát annak amit találtam, vagy az ország másik végén volt a protkó. A jófogáson találtam végül egy Phenom II X4 970-et 20 darab Mátyásért. Elmentem, kipróbáltam, jónak tűnt, megvettem.
  Kaptam hozzá ajándékba egy Cooler Master hűtőt is, aminek nem tudom a nevét. Képek alább:

  Zolaash 8 éve 16

 • Nepperélet

  A vérükben van a hazudozás. Biztos nem mindnek, de én csak ezt az oldalt tapasztaltam. Pár hete lecseréltem a régi szekeremet egy Rezsó 307SW-re. 1.4 Hdi motoros. Olvastam nemrég a Totalcar-on, hogy a magyar vevő igényli, hogy átverjék. Én kösz, de kösz, nem.
  Megkérdeztem, hogy a kettős tömegű lendkerék illetve a részecskeszűrő ki lett-e cserélve benne, mire azt a választ kaptam (némi [zavarodott] gondolkodást követően), hogy igen, ki vannak cserélve.
  Gyárilag nincs is benne, egyik sem.

  Az órában ~176 ezer kilométer van. Az autó 2003-as évjáratú. 2006-ban lett cserélve benne vezérlés (megtaláltam a motortérben a matricát), 101 ezer kilométernél. Ezt követően 9 év alatt került bele a maradék 75 ezer?

  A forgalmiban egy olasz név volt, mint előző tulajdonos. Megtudtam, hogy a kocsi végig magyar rendszámos volt, csak egy olasz orvosé volt, akinek persze a neje használta, és most visszaköltöztek olaszba, ezért hagyták itt a kocsit. A fedélzeti computer olaszul brekegett, mikor megvettem. A kocsi csomagtérajtaján egy olasz autószerelő (autómentő? mittoménmi) plecsnije van. A rendszám M-mel kezdődik.

  Folytatás...

  Zolaash 8 éve 44

 • Tesszelláció

  Végre megérkezett az én életembe is a tesszelláció. Sok éve vártam már, de csak most ért ide. A Unigine Heaven demóban ég és föld a különbség. Viszlát DirectX10.1, isten hozott DirectX12! Jöhet a Doom 4! ;]

  Zolaash 8 éve 7

 • Sci-Fi

  Jelentek meg 2014-ben normális filmek a fenti kategóriában? Ha tudsz valami normálisat ajánlani, akkor ne tartsd magadban!

  Zolaash 9 éve 15

 • Hirdetés

  Átverés-e?

  Múlt héten jelentkeztem a megadott e-mail címen, telefonszám természetesen nincs. Meg akartam venni a motyót, személyes átvétellel. Kétszer írtam a csókának, mire válaszolt. Kértem telefonszámot, azt írta(!), majd küldi.
  Aztán törlődött a hirdetés, és tegnap felkerült ugyanúgy. Van a DC-hez 2 slukker, ami nincs a képeken, meg talán VMU is, de az "nemtomholvan" állapotú. Továbbá gyanúsan olcsó.
  Szerintetek?

  Zolaash 9 éve 7

 • Csődör vagyok!

  Az összes orosz nő hozzám akar feleségül jönni. :DDD

  Zolaash 9 éve 15

 • Segítség az autósoknak – térképek a megyei matricákhoz

  Jelentősen csökkennek az autósok úthasználati költségei 2015-től a megyei matricák bevezetésével. A matricák megyei területi érvényességéről szolgálnak hasznos információkkal a 2014. december 30-án közzétett térképek.

  Mivel ha többet fizetsz, az tulajdonképpen jó neked. Érted van. Vágod?
  Januárban teszünk a nejemmel egy pár napos kiruccanást a Balcsira. Fizetnem kellene a kaposvári elkerülőre való felhajtásért. Ha átmegyek Kaposváron, az díjtalan. Kaposvár, jövünk!

  Még egy ilyen ország nincs... :U

  Zolaash 9 éve 74

 • 9 év

  9 éve a PH! lapcsaládon. Megboldogult legénykor... :DDD

  Zolaash 9 éve 13

 • Sega Dreamcast

  Igen, megint valóra vált egy gyerekkori álom. Lett egy Dreamcast-em! :K

  Zolaash 9 éve 4

 • Speedtest

  Már rég nem volt ilyen bejegyzésem (sem).

  Nem rossz. :R

  Zolaash 9 éve 23

 • Esetem Turcsival

  A bejegyzés főleg azoknak szól, akik hasonló cipőben járnak mint én, de nem feltétlenül szeretnének ugyanennyit szívni.

  Éppen a hetedik házassági évfordulónkat ünnepeltük Harkányban, mikor elkezdődtek a gondok.
  Nem velünk, hanem a kocsival. Az alapjárat normális esetben valahol 800 és 1000 fordulat/perc környékén van. Először csak elindulni volt vele nehézkesebb, mert motorhőmérséklettől függően 1500-ig, 2000-ig rángatott kicsit. Dadogott, mint amikor valami van a gyújtással. Még a Simson-os, Wartburg-os időkből derengett valami, ami arra engedett következtetni, hogy a paripa nem kap rendesen ménkűt.

  Egyeztetés testvérrel, autószerelővel, boldog- boldogtalannal, aki hasznosnak tűnt. Mindenki csak tippelgetett, biztosat senki sem tudott.

  Nem volt mit tenni, melegen megy, hidegen vacakol, dolgozni viszont muszáj, irány vissza németbe. Eseménytelenül telt el a 730 kilométer, rendben visszaértem.
  Másnap melóba menet rendesen megy a szekér, semmi gond. Vissza úgyszintén.

  Folytatás...

  Zolaash 9 éve 22

 • Sheffer Fort

  Éjszakás műszak után éhgyomorra bourbon-t inni, felbecsülhetetlen. Minden másra ott a Koccintós. :D

  Zolaash 10 éve 0

 • Magyarország vs. Németország

  Magyarország:
  +Digi-s 40/20 net: 12,33€
  +A nejem
  +Barátok

  -Nincs munkalehetőség
  -Debil szomszédok

  Németország:

  +Nutella 400g: 1,30€
  +Paprikás chips 200g: 0,90€
  +Holnap megyek próbamunkára :)
  +Egy rekesz Beck's: 10€ (+pfand)
  +Rend van és tisztaság
  +Az emberek mosolyognak
  +Nincsenek dakoták [link]
  +Nagyon sok szőke mosolygós suna
  +Olcsó autók, egyszerű ügyintézés

  -Az autók biztosítása horror árú
  -Drága net (1/0,25 ~20€)
  -Drága a pékáru (ami ehető)
  -Megint 2 napja szakad az eső

  A lista mellőz mindenféle teljességet, csak az van benne, amit 1 hónap alatt tapasztaltam, és hirtelen eszembe jutott.

  Zolaash 11 éve 26

 • Sega MegaDrive

  Valóra vált egy cirka 20 éves álmom. Vettem magamnak egy MegaDrive-ot. Tápegység, rf-kábel, és egy kontroller volt hozzá. Mindez 4000 forintomba fájt. :)

  Ezek a játékok vannak meg hozzá:

  Aladdin
  Sonic the Hedgehog
  Sonic the Hedgehog 2
  Jungle Strike
  Urban Strike
  Sonic Spinball
  Mortal Kombat 3
  Smurfs
  The Terminator

  Folytatás...

  Zolaash 11 éve 3

 • Olcsó nyaralás - látnivalók

  A témára szeretnék ötleteket kapni. Eddig mindig a Balaton körül forgolódott a nyaralás gondolata, de idén valami mást szeretnék látni kis hazámból. Annyi szép hely van mint a csuda, de van olcsó is? Akár falusi turizmus is szóba jöhet, ne kíméljetek! Segítsetek!

  Zolaash 11 éve 10

 • Agyhalottak esete a kívánságműsorral

  Szeretnék kérni egy számot.... Kitől, mit (kinek, miért)?
  Mi a lényeg, hogy halld a hangodat a rádióban? Három másodperc hírnév? :U

  Zolaash 11 éve 9

 • Tőlem, nekem!

  Isten éltessen engem sokáig! :DDD

  [link]

  Zolaash 11 éve 16

 • Motor ki

  Volt itt két videó, amiket keresek. Az egyiken egy Kamaz(?) szeretett volna kihúzni egy kínai teherautót , de leszakadt a fülke, kiugrott a motor....
  A másikon egy yacht-ot akartak kihúzni egy tóból, egy nyergessel, meg 2 Kraz-zal(?), és a nyerges szakadt szét.
  Köszönöm, ha valaki belinkeli nekem. :R

  Zolaash 11 éve 10

 • Találós kérdés

  Távolsági busszal megyek A-ból C-be. Véletlenül B megállóig kérem a jegyet. Sztornózni, azt nem lehet. A viteldíj ugyanannyiba kerül B megállóig, mint C-ig. (Pár km a különbség.) Tehát ugyanannyit fizetek, csak a jegyen más megálló van. Megbüntethet az ellenőr? Végül is ugyanannyit kifizettem, mintha C-ig kértem volna a jegyet.
  Vélemény?

  Zolaash 11 éve 7

 • Sorozat ajánló

  Kivégeztem az "Azok a 70-es évek show" című sorozatot is. Sajnos. Kelso volt a kedvencem. Annyira hülye, hogy az már fáj. :D

  Ajánljatok nekem sorozatokat!

  Ezeket láttam eddig, ebből nagyjából kivehető, hogy mi érdekel:

  Egy rém rendes család
  That '70s show
  Jóbarátok
  Csillagkapu
  Két pasi meg egy kicsi
  Róma
  Férjek gyöngye
  Walking Dead
  Dexter
  A szökés
  Agymenők
  Így jártam anyátokkal

  A felsorolás nem teljes, és nem időrendi sorrendben van, hanem ahogy eszembe jutott.... :DDD

  Zolaash 11 éve 44

 • Meme bajusz

  A címben említett képre volna szükségem. Hungarizálnám magam, meg egy cimborámat. :DDD Szóval ez a bajusz, de csak a bajusz kellene.

  Zolaash 11 éve 9

 • Digi

  Erről is megemlékezek, mert ma van ilyen először.

  40/20 Mbit

  Zolaash 11 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.