- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr X
veterán
A közös költségben mi van, hogy ennyi?
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Az összeget nem is vitattam, a komponensekkel volt gondom, amiket Tildy írt.
A reggelire egy joghurt után én pár óra múlva remegek, és muszáj ennem valami tartalmas kaját.
-
Mr X
veterán
A lényeg pont az ebben, hogy nem az számít, hogy vegetáriánus vagy-e, hanem hogy a fizikai munkához szükséges tápanyagokat biztosítod a szervezetednek.
-
Mr X
veterán
De gondolom vegetáriánusként sem úgy élsz, hogy reggelire szelet kenyér, ebédre egy merőkanál tökfőzelék, vacsorára meg két szál párolt répa.

-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
68nm-es panelban konkrétan 8k-val volt több a rezsink, ebből 5k volt a fűtés-különbözet, 3k a kktsg különbözet.
Laktam 28nm-es, újépítésű téglalakásban, gázfűtéssel. Hideg téli hónapban jött 25k-s gázszámla is.
a szerkre:
PH tag vagyok, és dolgoztam kazánokat gyártó cégnél szemcseszórósként. Hidd el, az kemény fizikai munka. 60-80 kg-s elemeket pakolászni meg birkózni a nagynyomású szemcseszóróval nem épp laza kikapcsolódás. Tapasztalatból beszéltem.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Ezt kihozzuk panelban is. Téglaépítésűben a gázfűtés sem olcsóbb, max egy újépítésűben, de azt meg drágábban mérik bérleti díj szempontból.
A panel meg a tégla között a fűtés az eltérés, és egy rosszul szigetelt téglaházban is vagyonokat költhetsz a konvektoros fűtésre.
Eltérés még a közös költségben lehet, de az nem számottevő, ha mindkét helyen van.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
"En nem vennem joneven, ha az en kis osszekuporgatott kis vagyonomat a masik holmi mukoromre meg fodraszra ( vagy jatekgepre, szamitogepre) elverne . Tegye ha van ra kerete, de ne a masiktol vegyen el."
Na pont itt az eltérés a felfogásokban. Én ha együtt élek valakivel, elképzelni sem tudom, hogy én pénzem - te pénzed rendszerben gondolkodjak. Nálunk mindigis közös volt a kereset, nem néztük, hogy ki mennyit költ belőle.
Tudom, nem lehet mindenki egyforma, de nekem fura, ha egy komoly kapcsolatban külön kasszák vannak.
De ez én vagyok, én mindent megosztok a párommal, amim van.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Laktam gázfűtéses lakásban, drágábban jöttem ki a fűtéssel. Pedig az még korszerű is volt.
Ha átlagolok, rezsinek számolhatunk 40k-t. Ez 10-zel kevesebb, mint amit írtam, és még mindig ott vagyunk, hogy semmit nem vettünk szinte. ruhákat időnként venni kell, mert elkopnak. Kocsira költeni kell, bár öreg, így amit csak tudok, én magam javítok rajta. Ha rokonlátogatóba megyünk, az 10k benzin. Asszonynak gyógyszert kell szednie a térdére, az havi 10k.
Csak nagyvonalakban írtam le a kiadásokat. Ami pluszt te ott látsz, azt a kisebb, le nem írt dolgok kb. el is viszik. És akkor még nem kalkuláltam bele, hogy elromolhat a hűtő, jöhet egy váratlan számla, vagy hirtelen haza kell utazni valamelyik rokonsághoz, mert gond van.
Nem panaszkodom, mert megélünk, de félretenni nemigen lehet ennyiből albérlet mellett.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Ennél olcsóbban nincs albérlet. 18. kerületben ugyanekkorát ugyanennyiért béreltünk 4 éve, utána 68nm-est 50-ért. Ez most a 19. kerületben van, 5 perc sétára a Kökitől.
közös ktsg: ~7.000
víz: 11.000 (kéthavonta)
villany:7.000
internet:~6.000 (Digi, nincs olcsóbb alternatíva)
fűtés: 18.000 (jelen havi) -
Mr X
veterán
Albi: 35nm panel, 40k bérleti díj, a többi rezsi. Ennél kissebbe hova?

Telefon: flottás csomag (2db), mert így ingyen beszélünk egymással. Előtte feltöltősök voltunk, drágábban jöttünk ki. Viszont ebből 3k készüléktörlesztő asszony telefonjára, ez nemsoká lejár, utána ennyivel kevesebb. Asszony több évre vesz telefont, ezért kepott normálisabbat. Skype nem megoldható kettőnk között.
Hitel: Tavalyelőtt volt egy pár hónapom, mikor munkanélküli voltam, így tudtuk átvészelni.
Bérlet: nincs a kezemben 160-170k egyszerre, hogy éves bérletet vegyek
Innivaló: én megiszom a csapvizet, de elég szar. Asszony nem is issza meg. Teát iszunk, vagy üdítőt. Egyik sem olcsó.
Csoki: nem esszük kilószámra a rágcsit, főleg asszony süt, hétvégén.
-
Mr X
veterán
albi+rezsi: 90.000
telefon: 9.000
tankolás, ha menni kell valahova: 5.000
hiteltörlesztés: 11.000
kutyakaja: 5.000
háztartási cikkek: ~8.000
élelmiszer alapanyagok, húsok: 18.000 (ez nem elég egész hónapra, de ennyi fér a hűtőbe)össz: 146.000
bevétel: 200.000
marad: 53.000Ezt leosztva, 1.700 marad naponta 2 főre. És nincs meg egész hónapra a kaja, azt még venni kell. Még nem vettél egy cipőt, innivalót, csokit, semmit. Kéne venni két főre BKV bérletet, az megint 20k.
És emellé még jönnek a váratlan kiadások. Beszarik a hűtő, kilyukad a cipő, gyógyszert kell kiváltani, ilyesmi.
Nem nagyon lehet ebből félrerakni.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Nem szégyen, csak laktam felújított fűtéses panelban előtte, ahol a 12-s téli számla mellett félig feltekerve ment a fűtés, különben meggyulladtam. Ezért írtam, mert elég nagy különbség tud lenni a régi és a korszerű fűtésrendszer között.

Amúgy rühellem a pulóvert, csak akkor veszem fel, ha már tényleg fázom.
-
Mr X
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo L13 Core i3-10110U / 4GB DDR4
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest