Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ja es meg valami, meg kapcsolatuk elejen fater lelepett Nemetbe a kozos penzzel, es 2 ev mulva tert csak vissza... Imadom faterom, de gondolom ez is benne van a viselkedesemben...
Piszkosul megegettem mar magam meg igy is, hogy nem volt kozoskodes, semmi szuksegem, hogy anyagilag barki , barmikor a padlora kuldjon, akar akarva, akar akaratlanul.
Nem keszulok ra, hogy szetmennenk, de szinte mindig van B terv az eletemben. Es ugy vagyok vele, jobb felni, mint megijedni.
En nem vennem joneven, ha az en kis osszekuporgatott kis vagyonomat a masik holmi mukoromre meg fodraszra ( vagy jatekgepre, szamitogepre) elverne . Tegye ha van ra kerete, de ne a masiktol vegyen el. Es pont amiatt , mert en sem koltom a masik penzet ( a masik tulajdonat tiszteletben tartom) , ezt valamilyen szinten en is elvarom.
Eppen ezert mukodik jol nalunk a van kozos bodon, ahova beledobjuka rendszeres koltsegeket dolog, a maradek meg midnenkinek a sajatja.
"tehát mehetett volna, sőt igazságosabb lett volna közös pénzből azt is." Mehetett volna, de nekem nem volt egetrengeto szuksegem autora. Es egyebkent is az ove.
Mielott felreerted: itthon nincs olyan, hogy ez az enyem, te nem hasznalhatod. Minden kozos, egy dolgot kiveve: es az a tulajdonjog. Ha netalantan megis rosszul alakulnak a dolgok, akkor azok a dolgok vagy nalam, vagy nala maradnak. Ennyi.
Nekem is van itt az albiban rengeteg dolog, amit en vettem. Hiaba hasznaljuk kozosen, a tulajdonjoga meg marad nalam.
A kocsival annyibol volt mas a szitu, hogy az esetek 90-95%ban ex hasznalta, napi szinten. Ahogyan a motort is maganak vette, o jart vele ( engem max 5szor ha vitt vele) .
Amugy nem egy ismeros jott ki mar rosszul valasbol amiatt, mert a masik fel anyagilag atverte. Baratnom tobbszazezret bukott a "kozos" uton , miutan szetmentek a ferjevel.
Nem mondom, hogy barkinek igy kene csinalni , ahogy mi tesszuk. Azt sem mondom, hogy naiv , aki vakon megbizik a masikban, nem, ez nagyon dicserendo. Cska azt mondom, hogy bizonyos dolgok mukodhetnek maskepp is, mint a nagy atlag, es ha egy kapcsolat mukodokepes ugy egyebkent, de az egyik fel kicsit soher, vagy fukar, a masik meg gyakran, vagy konnyebben elveri a penzt, akkor arra ez megoldas tud lenni.
Az en eletemben a ferfiak voltak mindig a penzszoroak . EN meg gyujtogettem, hogy legyen a nehezebb idokre is. Igy jutottunk ki, igy maradtunk kinn, es valoszinuleg igy vesszuk majd meg ezt az albit is
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo E580 i5-7.gen (kishibás) akku jó /Bontás/
- PlayStation 5 Digital 30th Anniversary Limited Edition / Bontatlan - 2 év gari
- Asus VivoBook S14 S432FA - 14"FHD - i5-8265U - 8GB - 256GB SSD - Win10 - Magyar
- Pico 4 128GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest