Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- VHS digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Igen, egy liter joghurt is kb. 100 g sajtnak felel meg, ami nem sok. Nem tudom, nekem nincs reggeli-ebéd-vacsora, akkor eszem, amikor éhes vagyok, vagy amikor elkészül a következő adag étel.

(Egy órája sült meg a kenyér, kíváncsiságból lemértem a szeleteket, milyen súlyúak. Átlagosan 160 g egy szelet. Ebből most eszem a hatodikat, + 3 alma, egy kanyarintás káposzta, egy marék répa, fokhagyma. Téli menü, de olcsó.
) -
Crystalheart
őstag
Igen, de azért 1000 Ft-ból simán ki lehet hozni egy főre egy tápanyagban bőséges napot is, ha alapanyagokból készítünk ételt.
Ha a tejterméket nem is magunk állítanánk elő, akkor sem mennénk túl ezen. Én csak erről szóltam. Így nincs olyan sok lehetőség, mint többen gondolkodva, de éhen sem hal az ember és tápanyaghiánya sem lesz. -
Crystalheart
őstag
Nem, másfél kiló teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér (200 Ft) zöldségekkel az alap, ha a saját adagomat nézzük, a nap folyamán "folyamatosan adagolva".
Persze mást is eszünk, de úgy csináljuk, hogy ilyen árkategóriában maradjon. Jó-jó, késő tavasztól őszig van tejtermék is jócskán, azt nem számoltam bele, pedig megvenni tényleg drága lenne, anélkül viszont megártana hosszú távon a hús nélküliség. -
Crystalheart
őstag
Mondjuk nem tudom, én vegetáriánusként - ami olcsóbb mulatság, ha alapanyagokból csináljuk - is bírom a fizikai munkát, de lehet, csak a fiatalság teszi.

DeFranco: "Aki viszont itt van, az nagy valószínűséggel napi 8 órában segghájat növeszt" - Azt a szociális élet hiányában lehet munka mellett is

-
DeFranco
nagyúr
Én dolgoztam már szalag mellett, kocsikísérőként, parkolódíj beszedőként, mentálihigiénés munkatársként, szórólap terjesztőként, újságárusként, raktári rakodóként, host-ként, és árufeltöltőként.
Tudom mi a munka.
Aki viszont itt van, az nagy valószínűséggel napi 8 órában segghájat növeszt, tehát kiindulhatunk ebből. Aki nem, az majd szól, és újratervezés.@Jhonny06: ditto
-
tildy
nagyúr
Oke, en abbol indultam ki, hogy sokszor nem is reggelizem.
Tejeskave, aztan indulas. Ebedre ket sajtos tekert (1.20) , vacsora meg csirkemell (salataval, krumplival ) fejenkent kb 1.5 -2 font.Nem a sokemeletes a panel, hanem maga a fal. Laktam teglas sokemeletesben is, hazkozponti futessel , ott nem volt sok a futes (22 ezres kozos koltsegben benne volt ).
-
tildy
nagyúr
Mondom ebben nottem fel, hogy mindig szamon volt tartva, a masik mire koltott. Anyam osztotta le a penzt, ha valamit magadtol szerettel volna , o mondta meg lehet , vagy nincs ra keret, vagy felesleges .Apam valamennyire bele is rokkant ebbe.
Belemivodott. Ha kozos minden , tudom , hogy elobujna belolem az ordog, es mondanam, pont olyan lennek mint a sajat anyam.Ezt akarom elkerulni, szerencsere sikerrel. ( mondjuk most kozos minden , de hogy is mondjam, ez most befektetes a jovobe)
Igy nincs okom ra, es elunk boldogan, amig meg nem halunk.
-
DeFranco
nagyúr
OK, ez jogos. 15-20k-t akkor is ki kellene tudni valahogy hozni ennyiből (félrerakni).
Az albi akkor egy dolog. Egyébként ez vagy ez? Csak 3 percet kerestem, de egyik sem panel. (3 paramétert adtam meg: 14 ker, 40 m2 alatt, 40e alatt.)
A rezsi akkor ezek szerint csak télen ennyi, vehettél volna egy átlagot belőle, így levehetünk átlagosan egy ötöst abból is, és a vízt és két hónapra vetted, az megint minusz egy ötös. (átlag = kb 40k, az általad említett 50 helyett)
Hitel mikor fut ki? Akkor szerencsére már az sem lesz, ezt vehetjük ideiglenesnek (egy tizes akkor kapásból).
-
DeFranco
nagyúr
Szeritem ez ennyiért kicsit drága. Mi 50-ért vettünk ki közel ekkora lakást, jó környéken, és nem panelt, a rezsi viszont jóval kevesebb volt, körül kellene nézni, egy tizest lehetne rajta fogni havonta. Hogy áll össze a rezsi? Mi mennyi?
Telefon: OK, két főre reális. Nem kevés, de mondjuk...
Hitel: OK
Bérlet: hát... OK, erre nincs mit mondani sajnos. Fizuelőleg sem játszik? Havonta 3k ebből is lejönne, éves szinten 36...
-
DeFranco
nagyúr
Albi + rezsi: hányan laktok mekkora lakásban? Ez két főre sok. Kisebb lakás nem felelne meg legalább ideiglenesen? Félszobát kiadni esetleg? (ez mondjuk sakál, nem tudom mennyi idősek vagytok, 30 éves kor alatt elmegy) Rezsi mire mennyi?
Telefon: felezhető, minimum, ezt te is tudod. Használj skypeot.
Tankolás: -
Hiteltörlesztés: ha nincs lakás, mire fel?
Kutyakaja: -
Házt. cikkek: -
Élelmiszer: -BKV bérlet: decemberben apróból 80-85k az éves bérlet.

Cipő: ok
Innivaló: jön a csapból
Csoki: kettes villamos vonalán csokoládé mintabolt, 800 Ft/kg a darabos csokoládé. Friss és jó, csak eltört a tábla, mondjuk négybe, és nem olvasztották be. 8 fajta van legalább. -
DeFranco
nagyúr
És akkor nem tudod visszafizetni a hitelkártya-tartozásod sem. Ha valaki ennyire szűkösen él, annak pont a legrosszabb döntés a hitelkártya.
@jer1cho: de, baromira ebben a világban élek.
a) mi az, hogy kell? Ha feltétlenül szükséges, akkor nincs "nincs kedvem" hozzányúlni a tartalékhoz, ha meg nem az, akkor várhat egy hónapot.
b) tartalékolni kell, pont. Ha elfogyott, vagy fogyóban van, akkor keresni kell a lehetőséget a feltöltésre. A vendéglátósokat és az építőiparosokat inkább ne bolygassuk, mert ledobom a gépszíjat.

c) nem vicc
Kérdezni is akartam, hogy mi a helyzet
Örülök, ha ízlett.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Én nem mennék panelba, ha tehetném (távfűtésesbe).