- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- body007: Magyarország kifosztásának története
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
callmeakos #18 üzenetére
Meg ha jól emlékszem annyit írtam hogy alapfelhasználóknák nem tudná kiváltani.
ezt megcáfoltam. hogy te nem erre gondoltál, azt én nem vagyok köteles tudni.
hogy olyan programot használna amit mondjuk Linuxon ne tudna.
ilyen fordítva is van, de le is írtam, hogy oké, hogy egy vagon célszoftver nincs. de az átlagjúzerek nagyon ritkán használnak az általam felsoroltakon kívül bármi mást, és most róluk volt szó.
fals dolgokon ne kelljen lovagolni, mert konkrétan olyan dolgokkal kezdtél el vagdalkozni amit nem is állítottam...
a Linux mellett, még költői túlzást sem láttál, ugye?
-
válasz
callmeakos #16 üzenetére
senki nem mondta, hogy erőltetni kell, csak idehánytál egyet, hogy mekkora szar a Linux, meg nem tudja kiváltani a Windowst. megcáfoltam, hogy de.
infó mellett vitakultúrát is kellene tanítani. sokkal nagyobb kihívás lenne fórumozni.
-
válasz
callmeakos #10 üzenetére
mert mit nem tud a Linux, amit a Windows igen?
már azon kívül, hogy a tanár / rendszergazda lusta foglalkozni vele.
(#11) 7 az iskola nem kívánságműsor, nem kell számolni a tanítványok hisztijével. Facebook amúgy van Linuxon is.
-
7
addikt
válasz
callmeakos #10 üzenetére
Valóban nem, de nem azért, mert a tanítványok tiltakoznának (pedig nyilván azzal is számolni kell), hanem azért, mert az informatanárok ijesztő hányada még Windowsból sem elég felkészült ahhoz, hogy az alapvető ismereteket átadja a diákoknak (noha a csapból is az folyik), úgyhogy a Linuxot még megemlíteni sem érdemes nekik.
-
válasz
callmeakos #2 üzenetére
ez úgy hamubasült fasság, ahogy leírtad.
pont, hogy alapfelhasználónál tudja a legeslegkönnyebben leváltani a Windowst.
mert oké, hogy nincs normális CAD, meg Photoshop, de ez a felhasználók 99%-ának sosem fog kelleni.viszont:
vannak ugyanolyan / ugyanazok a böngészők, mint Windowsra? van
vannak ugyanolyan / ugyanazok az emailkezelők, mint Windowsra? van
van zenelejátszó? van
van flash a YouTubehoz? van
van videólejátszó? van
kezeli az összes létező telefont, fényképezőt, pendriveot? igen
van ugyanaz a LibreOffice, ami egy átlaguser összes igényét kielégíti? van
ugyanott van az ablakok felső sarkbán az X? igen
ugyanúgy balklikkel kattintva indítom a programokat? igen
ugyanazokat a menüket hozza elő jobbklikkre? igen
ugyanúgy vannak mappák, amibe belerendezheti a cuccait? igenmégis melyik az az általános felhasználói terület, amit nem tud kielégíteni bármelyik Linux egy Gnome vagy KDE felülettel?
(#4) Dany007 szüleim gépén kezdetektől Linux van. ők ebben igazodnak el.
-
Dany007
veterán
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Egy kicsit egyetértek az előttem szólóval...
Szerintem is megszokás kérdése az egész. Ha mindenki linux-szal kezd DOS helyett anno majd grafikus Ubuntu szerű verzióra vált mikor a 3.1 Win95 kijön akkor ma kb ugyanott tartanánk csak Win helyett Linux-szal.A mezei Windows júzer Windowson se tud semmi komolyabbat csinálni, mint amit egy mai Ubuntun meglehetne tenni. Jó, most már persze késő. Mert "mindenhol mindenki" Windows-t használ. Innen persze, hogy necces áttérni Linuxra. De ha a gyerekemnek majd linuxot raknék a gépemre és ő úgy tudna felnőni, hogy csak azt használja, biztos, hogy ugyanolyan simán menne neki, mint egy mai átlagembernek a Windows kezelése.
-
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Az összes Linux fannak meg kéne értetni, hogy bármennyire is jó az Ubuntu meg a többi disztribúció, de úgy kompletten sosem lesz arra alkalmas hogy egy alap felhasználónál leváltsa a Windowst.
Kifejezetten nem vagyok Linux párti, de ez marhaság. Egy új felhasználónak tökmindegy, hogy mi elé ül először. Akinek meg win-es beidegződései vannak... na NEKIK nehéz a váltás.
Édesanyám imádta a netbookon a linuxot, pedig ő előtte látott windowst is 1-2x, nem is egyfélét. Mégis, amikor feltettem neki egy hót ismeretlen disztrót (már a nevére sem emlékszem, de voltak kísérletezős időszakaim) egyszerűen imádta. Tetszett a külseje, megértette, hogy másképp kell csinálni ezt-azt és kész, nem azon görcsölt, hogy ez mér nem ott van... mindenesetre ez eléggé off, sorry.Viszont munkámból adódóan nap mint nap találkozom én is a postban írt témával és néha én magam is elcsodálkozom azon, hogy ez egyáltalán hogy lehetséges... és nyilván nem az ember a hülye (kivéve, aki mégis), hanem az oktatás szar. Ezen pedig nagyon változtatni kellene, mert hiába egyszerűsödik minden, a jövőben is ugyanazok lesznek az alapfogalmak. Ami nélkül ebben a digitális korban eléggé elveszett az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Revolut
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest