Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Trailblazer #124702 üzenetére

Nop igen. Viszont foglalat téma meg nem biztos, hogy annyira lényeges. Ez ugyan csak a saját példám, de jobban megnézve mikor is cserltem csak CPU-t?
    A Celeron 366 anno ugyan cserélődött 466-ra, de : Az 1700-as Celeron S478-on nem cserélődött semmire, mert a nagy P4 túl drága volt, az Athlon XP meg jobban megérte.
    Az Athlon XP 1466@2669MHZ, meg végül két lapot fogyasztott el maga alól (most is a harmadikkal megy) 6,5 év alatt, ezalatt egyszer sem lett cserélve a CPU (igaz a hatalmas tuning potenciál segített benne).
    A Phenom 9500 az AM2-es volt, Phenom X4 9950 Black Edition-re lehetett volna maximum cserélni, ami 2200 helyett 2600MHZ lett volna, így nyilván az sem játszott.
    Aztán jött a 4th gen I3 a 4330, ott 4790K a maximum azonos generációban amire cseérlni tudtam volna, hiszen a Broadwell-ek csak HEDTbe jöttek, a 6th gen meg már tejesen más foglalatot kért. (amúgy létezik valami mókolás amivel a 6,7,8,9th gen belerakható egy lapba, de amúgy ezek között is volt egy foglalat váltás).
    Most a jelenlegi 10th gen I5-ösömet, maximum 11th gen I7-re tudnám cserélni, de rohadt drága még használtan is, ahhoz képest alig ad extrát. 11th gen I5-re váltanom meg egyenesen pénzpocsékolás lenne, 10+ ezer ft felárért mindössze 1%-al lenne gyorsabb a jelenleginél.

Szóval nekem eddig a proci csere sem játszott annyira.
    Persze nyilván egy Athlon XP 1700+ (1466) alaponról mondjuk egy Barton 3200+-ra érdemes lett volna váltani, vagy mondjuk egy Ryzen 1600AF-ről egy 5800-ra ... csak ezek engem valahogy pont elkerültek.

• válasz Trailblazer #124702 üzenetére

Aprón most melyik "pörög" jobban? Az új intel, vagy az új AMD proci? Lehet az eldöntené ezt a magvas kérdést, gondolom, a jobb a keresettebb. Bár a franc tudja, végülis ott meg a másik oldalról azzal is tudod indokolni, hogy a vacaktól próbálnak megszabadulni.... nemtom.

Új hozzászólás Aktív témák