- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hcl
titán
ebay. Szokásos. Rendelek gigabites switch-et, kici óccót.
Majd 3 hónap múlva jön egy 10/100-as. Nézem a hirdetést, 10/100.
Nézem a rendelésemet, ott még GbE volt...
Vadász ez is... -
Top cat
addikt
Ez már nem bőrönd, hanem hajó koffer.
Amit linkeltem mpo-nak, annak a csajnak tényleg ilyen nagy a tompora.
De a csávó gyanúsan kicsi. -
Astroboy
őstag
Nézem mi ez a valagnyi hozzászólás, már azt hittem megint koronáztok, de aztán megnyugodtam, hogy csak mpo kollégának kerestek trélert.
-
Top cat
addikt
Könnyen lehet, hogy képboltos.
Vannak ennél nagyobb tomporúak is, csak az kérdéses, hogy elbírna e akkora súlyt.
Ha az előzőtől megijedtél, akkor ezt meg se nézd.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
envagyok #78568 üzenetére
Szia!
"Ocsó lapnak híg a leve.."
Van mikor a drágának is...
Én megjártam már drága "game" alaplappal is, szerencsére árleszállításon vettem!
Már nekem is cserélték, utána még egyszer a vevőmnek is, garancia időn belül.(egy év alatt)
És az árleszállításnak is volt valami oka (pl. csere)
Igaz volt rajta tuning, de nem extrém.
ASRock Fatal1ty (AMD)
-
koko52
nagyúr
-
hcl
titán
válasz
envagyok #78568 üzenetére
Jó tudni, sosem volt túl jó lapom semmiben, és kb. egy halt meg, de hát... az ECS volt
Amúgy jogos, amit mondasz, de egy normálisan tervezett lapon az átlagos alkatrészek is teljesen jól elműködnek, ha meg nincs rendes légáramlás, akkor a minőségi kondit is szét lehet fűteni.
A középkategóriás Giga P35-ös Core2 lapom 9 évet ment, amikor eladtam a gépet, akkor még vígan működött. -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #78567 üzenetére
Ocsó lapnak híg a leve..
Nem tudtad?
Én mindig komolyabb lapot vettem, jobb minőségű kondik vannak rajta, stabilabb hűvösebb vrm, erősebb, vetemedésre kevésbe hajlamos nyák, stb.
Szóval nem csak tuning az ok.
A 20-30k-s lapok nem sokáig húzzák.
A gyártóknak se érdeke ennyiért jót adni, mert akkor ki venné a 80+ ezres lapokat? -
KROK640
nagyúr
válasz
#24845312 #78566 üzenetére
Szóval az a trükk, hogy használtként árulja. Mondjuk látszik az árán, manapság ugye a használtnál a "szeretett"ségi felárat is meg kell fizetni, meg azt, hogy valaki letesztelte.
320 ezer ft, a VGA nem tudom mennyi belőle, de kb ilyen gép a 320K feléből állna, VGA nélkül, akár 4TB-os HDDvel, ha a lapnál egy kicsit észnél van. (minek Z490, mikor úgysem húzható a proci? B460/560 bőven megteszi és rengeteget spórol vele) -
törölt tag
Valaki egy farmernadrágba csomagolt hangfalpárt dupla áron?
-
Migráns
tag
válasz
Migráns #78551 üzenetére
Bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp.............
Jelez az általam kifejlesztett " Illegális COVID-topik" detektor!
A demokrácia, a liberalizmus és a szólásszabadság nevében jelenteném az illetékeseknek, hogy újabb illegális Covid-topikot fedeztem fel. [link]
Egyik tagunk furmányos módon egy egyszerű blogbejegyzés álcája mögé bújva hintette el az illegál Covid topik mérgező magvát, ami természetesen - ismerve a Prohardver szabálykövető közösségét - hamar szárba is szökkent. Egyelőre a kifejlődés fázisát éli, de éberségemnek köszönhetően létezése immár nyílt titok.
Most borzongással vegyes izgalommal figyelem, hogy mikor csap le delikvensünkre a moderálás kemény, kettős mércétől mentes vasökle........
Ugyan úgy, mint ahogyan két és fél napja itt, a " hülyétkapokazapróktól "-ban is lecsapott! -
KROK640
nagyúr
Helyben : "Épített GAMER! ASRock Z490/i5 10400F/16GB DDR4/GTX 1070/250GB SSD/Kolink Inspire K5/FSP 500W"
Tehát ezekszerint vannak rombolt PC-k is? vagy a többit csak fröccsöntik?na de haladjunk tovább :
Specifikáció:- Sorszám: 1093
- ASRock Z490 Phantom Gaming 4 jól felszerelt alaplap (3 hónap KomPhone)
- Intel Core i5 10400F processzor (6 mag 12 szál 2,9GHz - 4,3GHz - 12MB cache) (3 hónap KomPhone)
- 16GB Kingmax 3200MHz DDR4 memória (3 hónap KomPhone)
- Asus Expedition 1070 Gaming OC 8GB GDDR5 videókártya (3 hónap KomPhone)
- 250GB Sandisk X400 M.2 SSD meghajtó (3 hónap KomPhone)
- Kolink Inspire K5 fekete edzett üveg oldallapos számítógépház (3 hónap KomPhone)
- FSP Hyper 500 500W tápegység (3 hónap KomPhone)
- Előre telepített és driverezett használatra kész próbaverziós Windows 10 Pro!Garancia kiterjesztés:
3 hónapról 12 hónapra való teljes körű garancia kiterjesztés díja: 31.900 Ft
E-mail: info@komphone...
Weboldal: www.komphone...Tehát ez egy bolt, mint a hirdetésből és a kapcsolati adatokból egyértelműen kiderül, és mégis mindössze 3 hónapos(!) garanciát kínál a gépre. Ez legális? Persze további 12 hónapot lehet venni 32 ezer ft felárért.
-
Migráns
tag
válasz
PROHARDVER! #78501 üzenetére
Bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp.............
-
KROK640
nagyúr
válasz
Top cat #78538 üzenetére
Egyébként erről eszembe jutott a magyar veterán (amerikai) autós scene "jön megy megáll"ja minden hirdetésben.
Ennek az a storyja, hogy jó pár éve (vagy 10 éve) az egyik vett egy veterán autót. Jó páran ott voltunk. Büszke újdonsult tulaj felment, beült a kocsiba, elképesztő pontosággal és eleganciával legurult a trailerről, majd pár métert gurult az aszfalton*, és úgy beleborult a közeli árokba, hogy csak daruval tudták kiszedni.* közben azért elhaló hangon egyszercsak ennyit hallottunk : "elment a fék".
Mint kiderült az előző tulaj "elfelejtette" megemlíteni, hogy fék az egyáltalán nincs, és mivel messziről jött a kocsi, és próba nélkül képek és videók alapján lett megvéve, a tulaj ezt nem sejtette. Már nem is emlékszem pontosan milyen autó volt, csak arra h ettől (daru, karosszéria javítás, fék stb) mindjárt 1 Misivel többe volt az új tulajnak.
Azóta ezekben a körökben íratlan szabály, hogy ha működik az autó, beleírják a hirdetésbe "jön, megy, megáll" ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Top cat #78538 üzenetére
Egyszer voltam egy háznál (hideg tél volt, hóval), ahol a hűtő a teljesen nyílt teraszon volt.
Kérdeztem, ez meg miért? mondták h mert nem hűt de itt kint a hidegben teljesen jól működik. Kérdeztem, hogy és ha nyár lesz? Hát akkor majd szereznek valamit ami hűteni is tud. -
koby11h
őstag
válasz
DJGABI #78541 üzenetére
De most akkor autópálya mellől lopja a fát? Vagy egy belvárosi fatelepről???
Mert ha felénk lopná az erdőből akkor ezzel el sem tudna indulni megrakva, mert leérne az alja ott helyben a két kátyú között.
Vajon járt már az ilyen erdőben, erdei utakon, elhagyatott környéken? -
balinlin
senior tag
-
koby11h
őstag
Ha nem veszi át akkor bukta a postaköltséget, a csomag visszajön és a "vevő" max a termék árát kapja vissza.
Aztán gyors teszt és felrakom újra és valaki megint elviszi. Nem ebből élek, nem az enyém, nem fáj semmibe.
Ezen nem fogom izgatni magam, a lényeg a "nincs utánvét" és a nyugalom -
koby11h
őstag
Én általában nem a saját cuccaimat árulom.
Felrakom annyiért, amennyit a tulaj kér érte (ha nagyon kevés, akkor javaslok észszerűbbet, ha sok, akkor is de általában idő kell Neki míg rájön...) és annak adom el aki először megadja ezt az árat. Ez általában olyan ár amire nem jellemző az alku, mert nem aranyárban adom.
Ha ezután odaígértem akkor tartom is. A többi érdeklődőnek jelzem, hogy már odaígértem, de ha lemondják Te leszel az első, második... Ha pedig lemondja az első, de közben a többiek találnak másikat akkor meg így jártam.
De nem verek át senkit és nem csinálok s*gget a számból. Ha licitet szeretnék felraknám Vaterára.
Volt már, hogy 18k-s cuccba engedtem posta felét, aztán megegyezés után 2 órával jött helyben más aki 2000-et ráígért és nem is kellett volna csomagolnom. Meg is lepődött, hogy nem adtam oda Neki, de ez van. Utána viszont tudta, hogy ha Neki ígértem akkor azt sem adom el másnak. Azóta már kétszer vásárolt Tőlem. -
envagyok
veterán
válasz
Top cat #78520 üzenetére
De igen.
Viszont megegyezés, neadjisten utalás után már nem csinálnék segget a számból.
Mindkettővel volt szerencsém találkozni az elmúlt napokban.Ha valaki korrekten leírja hogy oké, jegyezte az ajánlatom, de vár, hátha jön jobb is, azzal semmi bajom.
De pár napja egy msi p45 lapnál megegyeztem az eladóval az általa ajánlott árat elfogadva, szerintem ott inkorrekt volt 1000ft-ért egyoldalúan felrúgni az írásos egyezséget.
De olyan is volt, hogy utaltam is már, aztán egyszercsak visszajött a pénz, hogy bocsi, de jött jobb ajánlat.
Az is inkorrekt volt, mert ha valaminek elutalom a kialkudott vételárát, az már az enyém. Az se mentesíti a lopástól, ha visszautalja, mert nem közösen egyeztünk meg abban, hanem egyoldalúan tette. -
envagyok
veterán
Ami itt hardveraprón "normális" áron kerül fel (értsd nem az új bolti ár +10% tesztelési és még 10% szeretettségi felárával) azt kb 5 perc alatt viszik. Ha jó áron (új ár -25-30%) akkor össze is vesznek egymással, sőt a később jelentkező pofátlanabbja ráígér, és elmondja az eladónak hogy túl olcsón adja. Ha az eladó gerinc nélkül született akkor bele is megy ebbe, mert csak a pénz számít, a becsület nem.
Mostanában volt szerencsém pár ilyen patkányhoz.
Egyiknek konkrétan ezer forintot jelentett a becsülete. -
flymi
addikt
Nagy "hülyétkapokazapróktól" -> Mikor első érdeklődő vagy egy termékre de 10 percig nem írsz vissza, de miután megteszed akkor visszajelez az eladó, h más érdeklődő is van aki azonnal utalt így már elkelt, de sajnálja.
-
Cs1csó
titán
válasz
berek21 #78508 üzenetére
"ingyenes kiszállás" na itt lehet tudni, hogy amit elvisz pl. bútor annak az árát még tűzelőnek való fa értékében sem fogja megfizetni. Ez a: mindenért adok 2 ezer forintot típus.
Még azt sem lehet, hogy lomtalanításnak fogom fel mert csak azt viszi el ami neki kell, ha meg azt mondom, hogy csak akkor vihet el ezt-azt ha mindent - is - elvisz, de ezzel sem lennénk előrébb, hiszen akkor gondolom az első erdő mellett mindent szépen kidobálna.
-
TaaT
nagyúr
"8 gb (2x4) DDR3 1600 mhz, ram, SK hynix
Ár: 80 000Ft" -
KROK640
nagyúr
MI történt? Sajnos nem emlékszem
Szerk : PROHARDVER! már értem, igazad van.
-
PROHARDVER!
Koronavírusból talán elég is volt ennyi. Van 3 topik neki, ne csináljatok kérlek egy negyediket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro