Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz CséZé #42 üzenetére

Értem már. Olvasgatva a hsz-eket rájöttem. De tényleg kicsit ki kéne egészíteni a bejegyzést :)
    Akkor egyértelműbb lenne.
    Én is olvasok mindenféle hírportált. Kuruc infot is. Szal szerintem ha úgy tetszik egy oldalon állunk :)
    De a kurucon is találtam már jópár olyan cikket, ami nagyon elfogult volt. Messze nem tényszerű.
    Kifejteni, megmagyarázni, meg bármit meg lehet. Az nem gond.
    Ahogy a kereskedelmi híradók előadják a dolgot az egyik oldalról, úgy a másik oldal is pont úgyanúgy adja elő csak fordítva.
    Így még mindig nincs olyan portál vagy híradó, aminek 100%-ig hinnék. Inkább a tényeknek hiszek, és abból vonom le a saját kis következtetéseimet. Amolyan megnézem ezt az oldalt, meg azt is, és összehozok belőle egy saját képet. Ami persze a tényeken nem változtat, de a dolgokat mindig a saját meglátásom szerint ítélem meg, amibe persze beleszólnak a hírek, de nem annyira, hogy ne lássam át dolgokat.
    Tehát nem hiszek feltétel nélkül sem a kereskedelmiknek, sem a Kurucnak.

De tény, hogy van / volt jópár olyan cikk a Kurucon, amit érdemes volt elolvasni. És jók a meglátásaik. Viszont ennek pont ellenkezője is volt már.
    Btw nem szeretem a szélsőségeket. A középutat kell megtalálni.

@ dababad: mert érdekesek :) Persze ott is ki kell fogni mit néz az ember... Rengeteg szar van már ott is. De egy egy eszmefuttatást, vagy csak simán információ dömpinget az Univerzumról szívesen megnézek.

• Dany007

veterán

válasz CséZé #16 üzenetére

LoL.... Most nemazért, de egy havertől sosem fogsz megtudni 'fontos' híreket... Ha csak nem nagyon felsőbb körökben vannak haverjaid :D
    Egy olyan hírről, amit nem tudsz Te leellenőrizni közvetlen vagy közvetve arról nem tudod eldönteni, hogy hiteles-e vagy sem. Vagy elhiszed, vagy nem.
    Hogy mi történt Francia o-ban, vagy épp Kínában, egyéb gazdasági helyzet, háborús események, felfedezések gyilkosságok stb... Nem tudod Te magad igazolni. Egyszerűen rá vagy hagyatkozva a hírforrásra. Vagy elhiszed, vagy nem.
    A net meg amúgy is tele van bulvár szarságokkal. Ott aztán végképp mindenki azt ír amit akar, mert nincs egyetlen ellenőrző szervezet sem.

Másrészt a TV híradók igen is lehetnek hitelesek. Főleg ha van tudósítás, felvételek, hivatalos szervek nyilatkozatai stb... A tények közlése még nem ad okot a kétkedésre.
    Az már más kérdés, hogy melyik Híradó miképp adja elő, illetve állítja be az adott eseményt! De ez nem egyezik meg a hiteltelenséggel a legtöbb esetben!
    A TV Híradók nem nagyon engedhetik meg maguknak, hogy csak úgy nyélből kamuzzanak, mert kapnak egy szép kis pert a nyakukba, azt megint elsötétül egy nap! Az pedig iszonyatos bevételkiesés lenne...
    De még ha meg is tehetnék, könnyen utána lehet nézni... Meg kell nézni 3-4 csatorna híradóját és egyből kiderülne, hogy melyik az amelyik hazudik. Ami viszont szembetűnő lehet, az a tálalás. De egy értelmes felnőtt ember már meglátja a tálalás / előadás között a lényeget!

Én se értem ki miért olyan büszke arra, hogy nem néz TV-t.... Most ez a menő? :) Én se nézek sokat, sőt szinte soha... Híradókat nézem meg, meg a National Geo-t, Discoveryt, Discovery Science-et. Kb ennyiből áll a tévézésem. Viszont aki kihagyja a TV-t az rengeteg érdekes műsort hagy ki. És itt most a tudománnyal foglalkozó csatornákra gondolok! Ja, hogy azok is kamuznak meg hazudnak? Akkor mi az ami nem? Mert az internetet hiteles forrásnak beállítani elég nagy butaság lenne...

Új hozzászólás Aktív témák