- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Látom sokan vagytok monitorozás-mániások, akik magukra vették. Na nézzük:
"Elkezd szarakodni a géped, instabilitás, fagyások akármi. Elindítod a progit és a gép szétszedése, vagy multiméter nélkül megmondod, hogy jó-e a táp vagy sem."
Ja igen! Mert ezek a tápok olyan rosszak, hogy már most szarakodni fognak. Ha pedig majd egyszer erre sor kerül, akkor meg pont nem mutat majd semmit a program abban a pillanatban, amikor bekövetkezik a fagyás, így semmivel nem leszel előrébb a monitorozhatósággal.
"Nem hiszem, hogy a digitális megoldás legfőbb pozitívuma a monitorozhatósága lenne."
Én sem, nem is írtam ilyet.
"Ha jól látom, állítható vele a venti sebesség, lehet ellenőrizni a hőfokokat, és azt is látod, mennyire van kiterhelve a tápod... szerintem ez hasznos funkció."
Az. Eddig is óriási szükség volt a tápventi manuállis szabályozására, meg a benne uralkodó hőfokok ellenőrzésére. Egy okos táp ezt önmagától kezeli, nem pedig a usernek kell állandóan figyelni és beavatkoznia.
"Jó, akkor vegyük ki a CPU-kból, GPU-kból, RAM-okból, meg úgy lehetőleg mindenből az összes monitoring cuccot hisz ki a fakknak kell."
Nekem speciel nem kell. Legalábbis az hogy nézegessem a desktopon felesleges. Elég ha azt tudom, hogy nem melegszik túl a proci. Ha nem húzom, akkor még arra sincs szükség hogy lássam milyen sebességen megy - tudom én fejből is hogy milyen CPU-t vettem. Tápot meg nem szoktunk húzni. De most komolyan: azon kívül, amikor belövi az ember a rendszerét hogy a lehető legideálisabban működjön (ez ugye általában összerakás után következik be) mégis mikor van arra égető szükség, hogy sasoljam a felsorolt alkotórészek hőmérsékletét, ventillátorának sebességét, adott órajelét... satöbbit?
Egyébként nem állítom, hogy ez a monitorozhatóság rossz dolog, egyszerűen csak felesleges. Emiatt egy büdös buznyákkal sem adnék többet a tápért, az egyéb pozitívumai miatt viszont már igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Prémium Z77 félkonfig i7-3770K + Asus P8Z77-V Deluxe + 32GB G.Skill 2400Mhz + Be quiet! hűtő
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest