Hirdetés

2021. augusztus 5., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) domos


domos
senior tag

Meg kell b*szni az egész bandát rendesen. Másból az ilyen nem ért.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#2) hokuszla


hokuszla
aktív tag

Ha üvölt a tv, hogyan hallja a kutya, amikor leejtesz egy tollat? Valami sántít.

8700 16GB 1050Ti 256+1024GB

(#3) tothbe


tothbe
addikt

El kell költözni, ebből máshogy nem fogsz kijönni. Van az amikor érdemes harcolni az igazadért, de ilyen esetekben hiába is tennéd, csak ideiglenes megoldások lesznek és végül mindig visszaáll ugyanez. Ennyi.

By(e) Tothbe

(#4) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

A jog semmilyen eszközével nem tudsz tenni semmit.
Egyedül az garázdaság marad, ha megvered - kérdés ért-e belőle, szerintem nem.

Még most kell eladni a lakást és megvenni a vidéki kis házat, amiről régóta álmodoztok :)

(#5) Kolondrum

Döbbent a legjobb szó erre, hogy ilyen létezik és nem történik semmi.

(#6) dugo_


dugo_
veterán

Olyan helyre kell költözni, amit az ilyen arcok nem tudnak kifizetni...

(#7) mephi666


mephi666
veterán
LOGOUT blog

ha elég gyakran hívjátok rá a rendőröket és azok elkezdik bírságolni, nem szedi meg annyira magát, hogy előbb-utóbb visszaültessék? (gondolom semmi munka, semmi bevétel...)

...ha az anyjához van bejelentve, akkor nem tudná a 4 fal közt intézni a dolgait? :U közös képviselő is egy p*cs lehet, ha semmit nem tud (nem akar) ...szépen számlaképes takarítóbrigádot hívni minden alkalommal és a számlát benyújtani annak a lakásnak, ahová tartozik (nekik is álljon már érdekében, hogy eltakarodjon onnan)

ui: nálunk a régi közös képviselőt jóval kevesebbért leváltották... szvsz becsülettel végezte a dolgát: amikor dolgom volt vele, mindig megtaláltam és intézkedett... (néhány lakónak nem tetszett, hogy a gyereke születésekor nem az ő apróbb problémáik maradtak nála az 1. helyen és a munkáját a megszokott 120% helyett, csak 90%-osan végezte...)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Fred23


Fred23
veterán

Nekem úgy tűnik, ezt a helyzetet csak olyan módon lehetne kezelni, amit aztán nem mesél el az ember sehol, senkinek. :)

(#9) ivana


ivana
Ármester

Hívd azzal a 112-őt, hogy egy ön és közveszélyes drogos telepedett meg a lépcsőházban. Remélhetőleg beviszik a pszichiátriára, ahova a leírás alapján amúgy is való.

Az a baj, hogy mivel oda van bejelentve kidobatni nem nagyon tudod. Amúgy azt hiszem az anyja jogsértést követ el azzal, hogy nem engedi be, de nem vagyok jogász.

A rendőrök nem tudják miért bevinni. Viszont kórházba vitetned sikerülhet, ami amúgy is hasznos lenne szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#10) chopin42


chopin42
őstag
LOGOUT blog

Kösz a hozzászólásokat mindenkinek, most elvitték estére, feleségem garázdaságról való társalgást hallott, miután a csávó kifejtette, hogy "nem árt ő senkinek".
A helyzet azért is gáz, mert jól mutatja: aki kijön a börtönből, kb a kutyát nem érdekli már. Az alsó szomszédom meg egy rohadék, mert nem akarja beengedni a saját gyerekét. Mellesleg van joga kirakni, mikor a csávó be van jelentve?
Elköltözés nem játszik, mert (még) eleve nem a miénk, az adásvétel most zajlik éppen. Már itt lakunk egy ideje, csak most tudjuk megvenni.
Toll vs tv/ kutya:
A kutya akkor ugat, ha éppen rájön, ekkor kb kiordítanak neki a nappaliból, hogy "kuss legyen", persze ugat tovább. Ha leejtek egy tollat az egy példa volt, de néha azért is képes ugatni, mert csörgök a kulcscsomóval. Ezek ilyen random dolgok: néha ordítoznak, néhja hangos a tv, néha ugat a kutya. De ezekkel még együtt tudunk élni, viszont ez az utóbbi pár nap rendesne kiakasztott.
Ügyvédet kérdeztem, lehet birtokvédelmet kérni a lépcsőházra, emellett minden alkalommal ki kell hívni a "kedves" védelmezőket. Bár sopk reményt nem fűzök az intézkedésükhöz, amíg valakinek nem esik baja, vagy keletkezik anyagi kára. Remélhetőleg erre nem kerül sor, és egy békés szaró-hugyozó alkesszal van dolgom...

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#11) Jhonny06 válasza hokuszla (#2) üzenetére


Jhonny06
addikt

Látom átment a lényeg

(#12) Zolaash


Zolaash
aktív tag
LOGOUT blog

Ha most veszitek meg a lakást (NEEEEEEE, nagyon meg fogjátok bánni.*), nincs más megoldás, erőszakhoz kell folyamodni.

*Soha nem lesz munkája, lakása, mindig ott lesz nektek, mikor nincs a kaptárban. Ha az öregek meg leadják a rendszámot, akkor ő (is) örökli a lakást.

Rip and tear

(#13) chopin42 válasza Zolaash (#12) üzenetére


chopin42
őstag
LOGOUT blog

Vagy ez, vagy nem lesz soha (nem részletezem nagyon, de rokonoké, a feltétel az volt, hogy megvesszük tőlük, nem a mai áron amúgy). Költözés innen akkor, ha lesz rá opciónk, egyelőre nem. Meg amúgy a csendes részegek nem zavarnak, csak ne a folyosóra hányjon.
Másnak amúgy van ilyesmi rémsztorija? Mehet ide.
Amúgy eddig nem is volt ilyen gond, az alsó szomszéd többnyire tolerálható volt, árulja a kecót, meg előbb-utóbb megpusztul, az adásvételi folyamatot pedig már rég elkezdtük, csak sokáig húzódik, mert a tulajok külföldön vannak, ráadásul fundamentás történet, az meg önmagában hosszú és bonyolult. Ha most visszalépünk, bukjuk a megtakarítást.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#14) adrian360


adrian360
őstag

Sajnos a közös képviselőnek tényleg nincs semmi eszköze, hogy ilyen ügyben intézkedjen. Igazából még azt sem megoldás neki, hogy ő hívja a rendőröket, hogy "a lakók azt mondták, hogy..." mert a rendőrnek olyan bejelentő kell, aki valódi szemtanú, és nem olyan aki hallomásból mond valamit. Annyit tehet hogy írásban felszólítja a lakás tulajdonosát, de már szankciókat nem helyezhet kilátásba se, mert nincs hozzá joga.

(#15) adrian360 válasza chopin42 (#10) üzenetére


adrian360
őstag

Ha a fia nem tulajdonos, csak a szülők, akkor kényszer kijelentéssel kirakható, nem számít, hogy rokon vagy sem

(#16) kenwood válasza Krugszvele (#4) üzenetére


kenwood
addikt

Videkre erdemes lekoltozni, mert ott a busz es a szomszed tvje helyett a kakasokat,es a kutyakat hallgatod.
Meg persze tavasztol oszig a funyirot :D

Egyebkent ilyen helyzetben sok mindent nem lehet tenni.
A kozos kepviselo a legkevesebbet, a rendorok se tul sokat.
Ti pedig torvenyesen semmit.

A legjobb otlet a premium takaritas volt, amit valamilyen modon rajuk kellene terhelni

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#17) szabonagyur válasza kenwood (#16) üzenetére


szabonagyur
nagyúr

En amikor videki kiavarosbol bekoltoztem egy megyeszekhely belso reszebe azt hittem nem kesz tobb funyiras vagy vasarnap reggeli sthill... tevedtem :DDD

(#18) kenwood


kenwood
addikt

Azt esetleg megprobalhatod,hogy A4-ben tobb peldanyban kinyomtatod,hogy "
A 8/42-ben lako alkoholosita par a szinten alkoholista fiat a lakasba nem engedi be. Az ur a lepcsohazban el,a cigarettat a sajat vizeleteben oltja el. Altalaban ontudatlanra issza magat, kommunikaciora nem kepes. Kerjuk, a gyermekeiket,kistestu haziallataikat semmikepp ne engdjek ki egyedul a lepcsohazba"

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#19) chopin42 válasza kenwood (#18) üzenetére


chopin42
őstag
LOGOUT blog

Hah, jó ötlet. Igazából tényleg az lenne, de itt 3 nap max, és letépnek mindent IS. Mindegy, hogy felújítás, liftfestés, áramszünet, rovarirtás, nem marad fennt. Amúgy nem tudom, hogy az átlag 10 emeletes milyen, de itt baranyában azt hallom, hogy mindegyiket suttyók lakják, meg pár szerencsétlen, aki ideiglenesen ott él, míg nem lesz háza. Pl itt nálunk a letépésből is látszik, hogy a többségnek mindegy, ki a közös képviselő, mert semmi, de tényleg SEMMI nem érdekli őket. Van pár rendes lakó, de van néhány olyan is, aki több, mint 10 éve nem fizet közös költséget, és majd egymillió tartozása van. Meg az alsó szomszédaink. A közös képviselőnél (aki nem egy pöcs, hanem egy kurv@, mert nő) persze a tartozással kapcsolatos érdeklődésemre annó annyi reakció történt, hogy "nem tud mitttenni, ha eléri az egymilliót, végrehajtást kér".

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#20) t72killer válasza chopin42 (#10) üzenetére


t72killer
titán

Háát, ha ebből az adásvételből még valahogy ki tudtok hátrálni, akkor tegyétek meg. Az öregek se valami kellemes népség a leírásod szerint, de nem hiszem, hogy a fiuktól meg tudnátok szabadulni a következő pár évben. Küzdeni meg akkor is macerás, ha nektek lejt a pálya, jobb szórakozást is el tudok képzelni, mint húgyszagú lépcsőházban kerülgetni betépett alakokat.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) Gdi


Gdi
senior tag

Hát, jön a hideg, talán kihűl.
A papírragasztást próbáld meg. Csak ne ne verd nagy dobra, hogy te voltál.

[ Szerkesztve ]

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#22) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerezz be te is egy dühös vérengző nagy harapós kutyát. És sétáltasd gyakran.. :DD

(#23) nemlehet


nemlehet
őstag

Semmit sem tudsz tenni jogilag. Szerintem konkrétan nincs semmilyen jogi eszköz, de ha van is pl gondozásba vétel vagy ilyesmi akkor szépen passzolgatni fogják egymás között a hivatalok.
Biztos sokan olvasták már, nem ugyan ilyen de hasonló patthelyzet: cikk

Én 3 megoldást látok.
1. Amit természetesen senki nem javasol, de el lehet vele beszélgetni pár markos legény társaságában. Bár amúgy ez sem olyan egyértelmű megoldás ám, ha gyógyszerre iszik lehet másnapra elfelejti, egy ilyentől sokszor összezár a család és te leszel az ellenség, az ajtó elé sz*rástól kezdve bármit művelhetnek és mivel te eljársz dolgozni esélyed sincs... Plusz ha nincs hova mennie előbb utóbb visszajön majd.

2. Megszöksz, elköltözöl.

3. Folyamatosan hívogatod a rendőröket. Bár van bejelentett lakcíme szerintem meg lehet próbálkozni azzal, hogy hajléktalan és kihasználni az új hajléktalan törvényt mivel nem tud bejutni a bejelentett lakcímére. Akkor lehet beviszik pár napra-hétre. A rendőröknél sose tudni vagy megunják egy idő után és nem mennek ki, ha kicsit lelkiismeretesebbek akkor keresnek valami okot hogy bevarrják csak nyugtuk legyen.
Ebben egyébként jó ha keresel szövetségeseket a házban, hogy ne te legyél mindig az a "kukacos barom" aki kihívja őket, ha már van 4-5 ember a házban akik folyton jelentgetik akkor az náluk is máshogy csapódik le.

Amúgy kellemetlen szitu és marhára magára van hagyva az ember ezekkel.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#24) Adamyno


Adamyno
tag
LOGOUT blog

Az a baj, hogy rohadtul nincs ember erre a rendőrségnél, aki ilyen f*szságokkal foglalkozzon. Főleg a mostani helyzetben. Sajnálom, mert én is voltam hasonló helyzetben és már én is ott tartottam, hogy egyi keste megfogom a bézbóz ütőt is kiverem a csávót az utcára. Mondjuk nálunk még a postaládákat is rendszeresen összetörte. Közteresek nem intézkedhetnek ha a lépcsőházban végzi a dolgát? Az közterületnek minősül ilyen szempontból? Nem tudom a rendőr mit tehet. Ha be van jelentve, max csendháborítás esetleg garázdaság. Érdemes lenne megkérdezni egy jogvédő irodát, hátha tudnak valami okosat.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#25) tothbe válasza kenwood (#18) üzenetére


tothbe
addikt

GDPR óta ezzel óvatosan, mert ha kiderül, hogy ki írta, simán perelhetik pl. rágalmazás miatt.
Kb ugyanúgy jársz, ha ilyet "publikálsz" mint a verőemberes dologgal, a végén te leszel a rosszfiú a törvény előtt és te húzod a rövidebbet.
A jogvédők szintén nem sokat tehetnek, ahogyan a közterületesek sem (ők be sem jöhetnek hivatalként intézkedni, mert ez magánterület). Viszont ez ugye egy társasház, aminek van alpszabályzata (általában SZMSZ - Szervezeti és Működési szabályzat). Ez írja le az itt lakók jogait és kötelességeit és lakógyűlés alkalmával a lakók többségének jóváhagyásával módosítható. Ha a költözés ezek szerint nem opció, akkor erre próbálkozhatnak. Oda bele kell tenni ilyen esetek elkerüléséhez kötelezettségeket minden lakóra nézve (pl az említett takarítás költségének a lakóra hárítását is belefoglalni). Persze ha ez megvan sem fog pl egy rendőr intézkedni emiatt, de ez alapján később már polgári peres eljárásban a ház fog nyerni a lakóval szemben. Csak ugye ez mind rengeteg idő (általában 2-3 évig is húzódnak az ilyen perek) és nagyon sok befektetett munka illetve kell hozzá a teljes összefogás a házban, egyedül nem lesztek elegek. Ezért írtam az elején, hogy költözzenek.

By(e) Tothbe

(#26) kenwood válasza tothbe (#25) üzenetére


kenwood
addikt

Ha nem rogziti kamera a papir kiragasztasat, akkor nem tudjak bizonyitani. Gondolom, egy ilyen ugyben nem fogjak a nyomtatodat lefoglalni,es bevizsgaltatni, hogy azon keszult-e.
Arrol nem is beszelve,hogy havernal,munkahelyen is ki tudod nyomtatni.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#27) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag
LOGOUT blog

Szépen odamész hozzá és "felszólítod". Majd ráhívod a rendőröket, hogy megtámadott és te védekeztél, ugyanis nem voltál neki hajlandó cigarettát adni, amit ő agresszívan reagált le. Legyen már fantáziád.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#28) Zirowe válasza ivana (#9) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Az a baj, hogy mivel oda van bejelentve kidobatni nem nagyon tudod. Amúgy azt hiszem az anyja jogsértést követ el azzal, hogy nem engedi be, de nem vagyok jogász.

A lakcím bejelentés semmilyen hasonló joggal nem jár, hanem egy kötelezettség, hogy az állam tudja, hol érhet el.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#29) kenwood válasza Carlytoo (#27) üzenetére


kenwood
addikt

Nem biztos, hogy egy 60 kilos ertelmisegi szamara ez a jarhato ut.
Foleg ha a frissen szabadult delikvens 110 kilo tomor izom.

Raadasul aki nincs hozzaszokva a hazudozashoz,azt egy kozepesen dorzsolt rendor 2-3 keresztkerdessel ki is vegzi.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#30) Hintalow


Hintalow
senior tag

Nekem egy meglehetősen hasonló esetem volt pár évvel ezelött. Panel első emelet, a baloldali szomszédom egy özvegyasszony (ha jól tudom) a lánya angliában él, viszont a velem egykorú fia itthon lakott.
Sajnos nagyon elszabott eset volt, kb amióta itt lakok, abból állt az élete, hogy a téren ivott a haverokkal, vagy otthon spanglizott. Már korábban is voltak rendőrségi ügyek, mert az anyukája amúgy tök normális rendes hölgy, gondolom mindig abból jött a konfliktus, hogy nem óhajtotta élete végéig, hogy a fia rajta élősködjön (nem tudom mi volt a végzettsége, talán nagyon max egy érettségi) és az ilyenekből mindig balhé lett és erőszakossá vált a csávó vele (volt vagy egykilencven magas) egyszer például hajnalban kopogtak a rendőrök nálam, hogy mit hallottam, mert a kedves srác miután kizárta, megpróbálta felgyújtani a lábtörlőt/ajtót. De összetörte a postaládákat is, meg a bejárati ajtót is. Itt már mondjuk lehetett volna valamilyen ügyet kavarni belőle, de az anyja mindig védte, próbálta segíteni (volt több elvonó stb. az évek során ahogy megtudtam) De többször volt ilyen, hogy kizárta éjszaka, a csávó meg ordított és ütötte az ajtót, a többi szomszéddal mentünk ordibálni vele, hogy takarodjon. - Szerencsére, amúgy gyáva alak volt, csak az anyjával mert keménykedni.
Aztán egyszer a szokásosnál is nagyobb balhé lett, mint utólag kiderült már késsel kergette anyukáját bemindenezve, hogy akkor leböki. És mire kiengedték másnap (nem tudják ugye benttartani, ha nem emelt vádat a szülő) addigra anyuka eltűnt. Úgy tudod kiköltözött a lányához, és jó negyedévig nem került elő. A srác meg tombolt, próbálta felfeszíteni az ajtót ott koválygott a lépcsőházban, én meg minden alkalommal hívtam rá a rendőröket, hogy egy csöves alszik ott. Az a baj, hogy nem tudnak vele mit csinálni, ott volt a lakcíme (tulajdonjoga nem volt a lakásban, azt megnéztem ügyfélkapun) Aztán egyre jobban roggyant le, ot aludt az ajtó előtt, elkezdett mindent odagyűjteni, gondolom szellemileg is zuhant össze. Közben meg gondolom már piált minden szart, amit tudott szerezni. Mondjuk igyekezett csak éjszaka ott lenni, amikor mindenki alszik, legalább nem sokat kellett átlépdesnem. Aztán a sokadik bejelentés után egy zuhogó esős november/december éjszaka, amikor elvitték a rendőrök, gondolom már elegük volt belőle, és valszeg nagyon messzire elvitték, és kitették valahol a semmi közepén, hogy lehet hazasétálni. Mire előkerült, jó szar állapotban volt, tuti beszedett valami durva gyulladást. Mondjuk én meg tudtam, hogy most kell ütni a vasat, és folyamatosan nyitottam ki minden ablakot a lépcsőházban, hogy kapja a jóságot és ne akarjon itt lenni (meg mondjuk tényleg jó büdös volt miatta)
A lényeg, hogy egyre zavartabban mászkált a környéken, aztán egyszercsak nem került elő többé, én meg dobálhattam ki a szarokat, amiket odahalmozott. Aztán pár hónap múlva az anyukája is előkerült, azóta sem láttam a csávót, valszeg hajléktalan, de ha tippelnem kéne, már nem is él.

- Folyamatosan hívni kell a rendőröket, nem megmondani, kiről van szó, csak hogy bent van egy hajléktalan az épületben.
- Nálad az a szívás, hogy ott vannak a szülei, azért lebzsel ott, valahogy őket is bele kell keverni, hogy ne akarják, hogy ott legyen, ne segítsenek neki.
- Ha minden kötél szakad, és vannak bevállalósak a házban, akkor ha ott alszik szétmindenezve, akkor mehet a nyakába egy lavór hideg víz, most már elég hidegek vannak ahhoz, hogy ilyenek után ne akarjon ott lebzselni. (abba még belekötni sem tudnak, max azt azt kell mondani, hogy részeg volt, és próbáltad magához téríteni)

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#31) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

hokuszla
Valoban santit valami. Be tudtal jelentkezni egyedul vagy segitseg kellett hozza? :DDD
Mibol kovetkezik, hogy a 2 egyszerre tortenik? Pl le van irva, hogy altalaban 10ig tartott a hangos TV, gondolod a kutyat is kikapcsoltak 10 orakor? :W
Sok volt a NCIS...

Hogy a temahoz is hozzaszoljak: mi ezert vettunk hazat erdo mellett. Albiban 2 alkalommal is megtapasztaltuk milyen a hangos szomszed, sajat haznal mar nem kockaztattunk.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#32) doeeg válasza futo001 (#31) üzenetére


doeeg
senior tag
LOGOUT blog

"Hogy a temahoz is hozzaszoljak: mi ezert vettunk hazat erdo mellett. Albiban 2 alkalommal is megtapasztaltuk milyen a hangos szomszed, sajat haznal mar nem kockaztattunk."

Én a 18. Erzsébettelep mellett szoktam járni néha, látom milyen szép fás környezet van arra (ha nem is igazi erdő), pont ezen szoktam gondolkozni, hogy vajon hány évig lesz még ilyen, mielőtt felzúgnak a láncfűrészek.. :(

De hogy valódi erdős példát mondja, a Pilisben is vannak ugye a bányászügyek, random erdőirtások, a budai hegyekben van csomó ilyen természetkárosítással járó ingatlanügy... ha csak nem valami zsákfaluban van az a csendes erdőszéli házad, sajnos nem bízhatsz abban hogy az csendes, erdőszéli ház is marad.

BTW nekem is most már végleges fogadalmam, hogy soha többé társasház (még ikerház se). Vagy a panelban rohadunk meg a családdal, vagy olyan helyre költözünk - ha lesz ilyen - a következő alkalommal, ahol legalábbis a legtöbb dolog kivédhető (mindenre meg úgyse lehet felkészülni).

[ Szerkesztve ]

"Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

(#33) Narxis válasza Kolondrum (#5) üzenetére


Narxis
nagyúr

Bár sajnálom a szenvedő alanyt/alanyokat de ez lófütty, ennél sokkal durvább sztorikat is olvastam már és ott is ment az egymásra mutogatás a hatóságok részéről.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#34) Kolondrum válasza Narxis (#33) üzenetére

Azért döbbent, mert még csak hírből sem ismerek ilyen dolgokat. Kulcsom van a szomszédaink házához (!!)

(#35) CPT.Pirk válasza chopin42 (#19) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

10 emeletesben egyszerűen túl sok ember lakik, mindig lesz köztük problémás, de 4 emeletesben se sokkal jobb a helyzet, csak kevesebb az ember. Tapasztalataim alapján igazán akkor kezdődnek a gondok, mikor a panelok eredeti lakói lecserélődnek albérlőkre...
Sikerült otthonról egy tégla társasba költöznöm, az azért egész más világ. Elég jól hangszigetelt, még a liftben is kamera van... Igaz akik előttem ott laktak azok pokollá tették a tömb életét (dzsippók voltak és úgy is éltek, albérlő hozta oda őket maga helyett), szóval még a pár hónap felújítással együtt is megváltás vagyok annak a társasháznak. :)

Kolondrum: Volt, hogy valahogy besétált a pincébe egy matt részeg tag és bezárták, mert nem vették észre. Az a szerencsétlen azt se tudta hol van és mikor segíteni akartak rajta, akkor meg megtámadta azt, aki kiengedte a pincéből...
De a román péktől tartotta padlón ugrálós partiktól kezdve az éjjel 1-kor alattam a tuctuc hangerejétől megmozduló ágyig tudnék mesélni, hogy mik vannak egy panelban.

Nem tudom hol vagy miben laksz, de álld a szerencsédet. :K

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#36) Goose-T


Goose-T
veterán

Ha sok csóró lakik a házban, akkor veszett fejsze nyele, el kell költözni. Ha hajlandóak áldozni a lakók a biztonságra, akkor mindent meg lehet oldani: proxykártyás beléptető rendszer a lépcsőházba, biztonsági felügyelet havidíjért (havi 1-2 ingyenes kiszállást adni szoktak, a többi fizetős), ezek azért még nem hatalmas összegek. Ha be is jut a lépcsőházba az ürge, csak rá kell hívni a biztonságiakat, tudni fogják a módját, hogy intézzék el.

A szülők pedig el tudják intézni az okmányirodában a lakcím fiktívvé nyilvánítását minden további nélkül, ha nincs a fiuk nevén az ingatlan. Csak hogy ne maradjon semmilyen jogalapja ott tartózkodni még véletlenül sem.

[ Szerkesztve ]

Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25

(#37) bLaCkDoGoNe válasza dugo_ (#6) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Micsoda elmés meglátás.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#38) Narxis válasza Kolondrum (#34) üzenetére


Narxis
nagyúr

Neten olvastam dolgokat ahova már ugyanígy kínjukban írtak a lakók, hogy mit tegyenek mert minden hatóságnál jártak már. Pl. 2 jellemző eset, egyedül élő mentálisan nem százas szemetet gyüjtögető ember másik meg egyedül élő szintén mentálisan nem beszámítható de nem gyűjtögető csak hangoskodó, kilincseket, szarral kenő, késsel folyosón mászkáló ember. Ezek amik így hirtelen eszembe jutnak az utóbbi évekből. Nagyon nehéz elindítani azt a folyamatot, hogy megállapítsák, hogy ön és/vagy közveszélyes. Volt olyan kertvárosi rész is ahol a fiatal srácot visszaküldték az intézetből mert kellett a hely a komolyabb eseteknek, srác első nap elkezdte égetni a gumit az udvaron mert azt gyüjtötte mielőtt bevitték. Szóval vannak itt dolgok, nem nagyon akar az állam az ilyen emberekkel mit kezdeni, jól látszik, hogy nem is tud, a hajléktalanokat is csak bezavarják a szállóra ami úgysem oldja meg a problémájukat mert sokuknak mentális kezelésekre lenne szükségük, meg drága gyógyszerekre.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#39) hcl válasza Krugszvele (#4) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ha nincs magánál, nem fog rá emlékezni, hogy megverték :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#40) mephi666 válasza hcl (#39) üzenetére


mephi666
veterán
LOGOUT blog

...vagy beáldozni kis pénzt piába meg 20-30 liter benzint és önszántából kocsikáztatni, itatni kedvére... végül kitenni az ország túlsó felén :DDD

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#41) Gargouille válasza Narxis (#38) üzenetére


Gargouille
senior tag

Na ilyen eset itt is volt nálunk a X. kerület Óhegyen. Két házzal odébb volt egy ilyen mentális problémákkal küzdő (skizofrén) egyedül élő srác, aki eleinte amolyan csendes őrültként időnként kiállt éjjel a sarokra kecske jelmezben(!) forgalmat irányítani, máskor meg valami kitüntetésekkel teli zubbonyban tisztelgett fél napon át az ajtóban és azt mondta, hogy a MÁV vezérigazgatója küldte... aztán kezdett lassan egyre jobban megkattanni, volt akire rátámadt. Hosszú idő után nagy nehezen sikerült elvitetni zárt osztályra, ahonnan pár hét után hazaengedték telenyomva kemikáliával. Persze nem szedte a gyógyszereit, így mindig előkerült napokon belül és újra kezdődött a buli. Hétről hétre egyre jobban szétesett, mikor már kezelhetetlen volt, akkor megint elvitték 2 hétre. Ez évekig így ment. Egyik barátom a szembe szomszédja volt és ő istápolgatta, intézte sokszor. Vagy 5-6 év kellett mire végleg elvitték állítólag valahol vidéken van egy ilyen otthon ahol az ilyen embereket befogadják és orvosi felügyelet mellett dolgozhatnak gazdaságoknál, így célt kapnak... szóval tényleg nagyon nehéz ezt megoldani, a legjobb sajnos a menekülés és a költözés, illetve a remény, hogy nem pont egy ugyanilyen helyre sikerült költözni. :)

(#42) hcl válasza mephi666 (#40) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Deszemét :D
De akkor is hazajön.

Ha lenne még Lipót, ott eltárolnák az ilyen (99%-ban segítségre szoruló) embereket, de hát nincs :S

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#43) mephi666 válasza hcl (#42) üzenetére


mephi666
veterán
LOGOUT blog

előbb-utóbb hazajön, de addig lesz kis nyugi legalább... jó messzire kell vinni, hátha a hazaúton átértékeli az életét és megvilágosodik :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#44) PROTRON


PROTRON
senior tag

Szintén zenész.
Korábban a szomszédok komolyan elhitték hogy a szociális alapon a társasházban lakó nyugis hölgy, lépcsőházban élő szipus fia a legrosszabb ami történhet, mert hogy összecsinálja a lépcsőházat meg széttúrja a kukákat...őt legalább egy új rács felszerelésével kívül lehetett tartani...azok a régi szép idők...ohh.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#45) chopin42


chopin42
őstag
LOGOUT blog

Kösz a tippeket mindenkinek, egyelőre kivártam, de a tag elment, mióta "garázdaság" címmel utoljára lekapcsolták a zsaruk. Azóta kuss van, remélem nem kiabálom el.
Költözés amúgy sem játszik (anyagi ok), önbíráskodás meg nem lenne járható út.

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#46) Goose-T


Goose-T
veterán
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.