Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Meglivorn

aktív tag

válasz DrGonzo22 #38 üzenetére

Jellemő, nagyarcú HC raider hozzáállás :)
    Anno 60on a játékosok pár százaléka látta Naxxot beülről, a végét meg annyian se. Én elhiszem, hogy aki végigverte, annak mekkora nagy teljesítmény volt, meg epeen (igen, ez sem más mint az achivement gyűjtés), de ha fejlesztői szemmel nézed, kihoztak egy hatalmas instát, bossmechanikákat, grafikát, beleöltek jópár hónap melót, aztán nem látta szinte senki (a játékosok 95-98%a). Márpedig ezzel az erővel akár ki is dobhatnák az ablakon és kész. Értelmetlen, pénzkidobás.
    Manapság tudja mindenki, hogy az epeen versenyben a HC módok számítanak, nem a normálok, és villogni azokkal lehet. De nem mindenki akarja ráverni a fél életét egy játékra, illetve nem mindenkinek van olyan társasága ami képes is hozni az adott követelményeket. Lehetek én a legjobbabb jétékos az egész világon, de ha a 25-ös társaságban van 2 ember aki nem képes rá, akkor én is buktam a harcot, nem csak ők. És spec sokan inkább játszanak kevésbé elit haverokkal mint űber vadidegenekkel. Ez ugyanis még mindig egy játék, és nem életcél vagy önmegvalósítás. Ha arra vágyom, elmegyek maratont futni.
    Sosem voltam HC raider. Lehettem volna, de frásznak se kellett a heti 5-6 raidnap, nekem már a 3 is sok volt. Halálosan nem érdekel ki lett a World First akármilyen bosson vagy területen. Az picit viszont mindig zavart, hogy sok mindent nem láttam, mert a csapatom nem volt elég jó hozzá (és én sem, mert pl. szeretek olyan builddel játszani ami nekem tetszik, és nem ami az éppeni legerősebb). A mostani normal/hard rendszerrel pont az a jó, hogy szinte mindenki láthatja (max meg kell várnia az overgeart és nerfet) aki viszont ereje teljében teljesítette hardban, az mutogathatja az epeent, a mountját meg az achivementjét hogy milyen faszagyerek.
    Release napon megvettem a kieget, kb egy hét alatt, meló mellett felszinteztem 85-re. Azóta megcsináltam az összes új terület questjeit, felhúztam a szakmákat, most pedig elvagyok kényelmesen, napi kb egy óra játékkal, amíg megcsinálok pár napi questet repuért vagy petért, meg teludom a haverokkal az instát (ahol a hangsúly a haverokon, nem a napi instán van). Még mindig nem voltam mindegyikben, a random generátor furán fantáziátlanul válogat :D Szerintem teljesen jó a mostani heroic 5-fősök nehézsége, nem pugolok, szóval nem érdekel hogy a pugok mennyire véreznek el rajta, és megy a sírás. Haverokkal szórakoztató.
    Hamarosan meg elkezdem csinálni a régi területek questjeit, mert azokat is átalakították, és érdekelnek. Igen., én az a különleges állat vagyok, aki elolvassa a quest szöveget mert szereti tudni azt is miért kell megülni azt a dolgot, nem csak hogy hol és mit.
    Ulduar nekem nagy kedvenc raid volt, talán az egész wow alatt a kedvencem (6 éve játszom, szal láttam még pl. BWLt is a régi fényében). De egyátalán nem hiszem, hogy baj lenne, hogy normal módban egy családapa, gyerek mellett is teljesíteni tudta, ha odafigyelt 2 estén egy héten. Az eliteknek meg ott volt a hard. Arra való.
    Azért azokat a számokat is érdemes lenne figyelembe venni, hogy ugyan normal módban több, mint 60K guild verte le a Lich Kinget, de Heroic módban ez már csak 1101-nek sikerült! Ami egy nagyon durva arány csökkenés. Viszont még mindig jobb, mint vanillában Kel'Thuzad amit kevesebb, mint 100 guild tudott lecsapni (akinek ez biztos nagy epeen, de ha fejlesztő lennék, erősen anyáznék a dologra, hogy ezért nem érte meg melózni vele). És azért az a harc, amit a teljes játékosállománybó, egy év alatt mindössze 1101 csapat tudott teljesíteni, nem hinném, hogy leszólható.

"Ilyen alapon egy Tamagochi is megtenné, mert ne legyenek illúziók a 99% bg-t farmol (na ezt nem tudom, hogy bírják elviselni), százezredszerre lezavarja a napi x 5 fős szart, elavult contentet raidezik, olyan szimbólumokat farmol, amiről azt hiszi elfedi mérhetetlen szánalmasságát, pénzt gyűjt, alkalmanként fórumokon hőbörög, hogy ezt, vagy azt nerfeljék... Elég komoly szegénységi bizonyítványt állít ki magáról az az ember, aki ebben részt vesz, de ez legyen az ő bajuk."
    Nekem meg az a szánalmas, aki el sem tudja képzelni, hogy ami neki szórakozás, az másnak nem az, illetve, aki azt hiszi, az ő izlése a világegyetem mércéje. Persze, amikor valaki kívülálló megjegyzi, hogy 'azt hiszi, egy játékbeli szörny legyőzése elfedheti mérhetetlen szánalmasságát' akkor megsértődik :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés