Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrGonzo22

őstag

válasz Meglivorn #41 üzenetére

Pont ezért mondtam, hogy több szintre kéne belőni a játékot. Az pedig végképp felháborító, hogy wotlk kijött úgy, hogy volt benne egy naxx, amit addigra már mindenki ismert, mert a 95% lvl70-en végigvitte, függetlenül attól, hogy lvl60-on mit csinált, volt egy ToC, ami hetente hozott olyan új bosst, amit a guildek jó része fél óra alatt ölt meg, kihoztak egy icc-t, ami szintén hasonló szinten mozgott + még lassabban nyílt meg a hc mód. Gondolj bele, kb. 2-3 hónapot fizettünk azért, hogy megnyíljon a hc raid, ha összeadom toc+icc idle timeokat, és ezalatt semmiféle értelmes raid nem volt a játékban (ulduar kivételével, mert oda jártunk ys hm-okra), mi ez, ha nem pofátlanság. Ráadásul, mivel a mechanizmus hc-ban nem változik jelentősen (nem úgy, mint hm esetében) bizonyos értelemben hc-ban is ugyanazt kell csinálni. Egyszerűen elvették attól az 1%-tól azt az élményt, amiért ezt a játékot játszotta - mellesleg a blizz mindig is erre az 1%-ra állította be a játékot, hc esetében ez most sincs másképp.

Az idő faktor csak részben igaz, rengeteg tengő-lengő ember van sokkalta több playeddel, mint egy raider. A raidezés (legyen az minőségi szintű, vagy wipefest elavult contenten, édes mindegy) kötött időt igényel, és ezért nehezebb megszervezni, de összességében kevesebbet ül egy ilyen beállítottságú játékos a gépe előtt, mint, aki minden idióta achievementet, stb. ki akar farmolni. Ezért is jó dolog szerintem a 10 fős, mert könnyebb 12-15 embert összeszedni estére, mind 30-at, így rugalmasabb raid időpontok lehetnek, stb. Csak sajnos régen a 10-es nem volt nagy élmény, most egyre-másra nyílnak a jó tízes guildek, ahol fokozottan igaz, hogy a játék minőségért mennek raidezni (gyakran nehezebb, kevesebb a loot, stb.).

Egyébként sokféleképpen lehet hozzáállni a dolgokhoz, ha valaki a minél jobb teljesítményre megy az sem fog "elmagányosodni", hiszen előbb-utóbb jóban lesz egy "vadidegennel" is a saját guildjéből, két-három hónap után ott fog tartani, hogy olyan emberekkel játszik, akikkel jóban van, 2 év után már egy csomó mindent tud is róluk, de ez az egész nem megy a teljesítmény rovására. Ráadásul az, hogy valaki egy jobb guildben játszik nem zárja ki, hogy a le-lemaradozó irl haverjaival csináljon ezt-azt a játékon belül is.

Amúgy én a mai napig nem értem, hogy mit lehet élvezni a wowban az aktuális content raidezésén kívül (pvpt ne vegyük ide, azt csípőből utálom, de elismerem, hogy akinek tetszik, az kap egy színvonalat), írtad, hogy prof skillup, rep farmolás, stb. ezek szerintem rettenetes dolgok, gyűlöltem velük foglalkozni, de sajnos kellett, százszor inkább kártyázom, vagy akármi más, mint a wow többi része, egyszerűen nem szórakoztató, és nem értem mi fog meg benne tömegeket. Valahogy én mindig annak drukkoltam, hogy a prof, repair, pénz, ah, reputáció, daily quest, stb. dolgok kikerüljenek a játékból, mert csak feleslegesen elveszik az időt, maradjon a lvlup, mert az jópofa, jó sztorikat találtak ki, ez maga a világ, stb. meg az 5/10/25 fősek, és jó napot. Utóbbiak, mondjuk 4-5 nehézségi fokozaton, hogy mindenki megtalálja a számára éppen megfelelőt. Ennek az lenne az eredménye, hogy több játékos játszaná a játékot, és nagyon kevés lenne a látszatjáték. Ezáltal felmenne az átlagos skill is, mindenki jobban érezné magát, kevesebb online idővel több élményt kapna, mindenki csak jól járna. Több jó guild, több raidezési szokás, rugalmasabb életvitel, stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés