- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
KROK640 #7069 üzenetére
Én is járom a környező országokat, idén szlovákia, csehország, német, lengyel, jövő héten megyek szlovénia, olaszország, francia, svájc, német, autsztria. Az árakat látom, a héz árak, szolgáltatások nyilvánosak, sok helyen van ismerős, szomszéd, akivel azért át szoktuk beszélni a dolgot. Balos szomszéd családból 3-an vannak kint, 100m-rel arébb egyik irányba egy német, másik irányba 150m-re másik német, szóval nem csak a neten olvasgatok... Ja, és ha kimegyek, akkor bizony vásárolok, tankolok sok helyen, de még a bolygó másik végével is elég sok kapcsolatom van, ennek ellenére én nem látok semmit, ami olyannyira eltérne, hogy azt az országot piedsztálra kellene emelni. Ha dolgozol, van pénzed itthon is, külföldön is, ha nem, akkor nincs arany életed sehol sem!
Itthon tizenéve a saját bizniszemet csinálom, és az soha nem érdekelt senkit, hogy amim van, azért én mennyit dolgoztam, mindenki csak azt nézte, mim van. Még azok is, akik már 4-kor otthon voltak, és este 11-ig csak a tévét nézték.
Ha máshol országtól függetlenül ugyanezt csinálják, ugyanúgy nem lesz pénzük, csak talán máshol nem másokat hibáztatnak, hanem magukat.
A húgomék sok éve Angliában vannak, itthoni viszonylatban nagyon korrekt pénz keresnek, félre is tudnak tenni, de mindenki tudja, hogy egy angol a kinti félretett pénzből sosem fog kint házat venni, egy osztrák se fog a kinti pénzből házat venni, de igaz ez a németre, amerikaira, franciára, olaszra is. Amennyivel többet keresnek, annyival több lesz minden szolgáltatás, és a hozzájuk kapcsolódó összes olyan dolog, ami miatt még mindig haza fognak jönni, házat venni, fogat csináltatni, kivétel nélkül.
Akinek meg annyira megy, hogy kint vesz házat, kint megy fogorvoshoz, az egyrészt millióból egy, neki ment volna itthon is, ha akarta volna.
Szóval elengedhetjük a dolgot, amőgyis nagyon off itt.