- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #42 üzenetére
Csak rövidíteni akartam. A kiszedett injektort meg kell hajtani valamivel. A nyomás alatt pedig lényeges a csöpögés, vagyis a nem csöpögés.
Nem méregetsz, nem tisztogatsz, hanem beteszel egy új injektort, és meglátod lesz-e különbség.
A porlasztott benzin az elég veszélyes. Csak erre probáltam rávilágítani.Amit pedig lefilmeztél az felelős az alapjáratért, és a szivatásért. Ha nem megy akkor nagy szívás, mert az ECU testében van. Normális, átgondolt szerkezetekben a léptetőmotor, vagy alapjárati motor külön cserélhető. Nem kell megvenni az egész ECU-t. A sorrend a következő: software frissítés, léptetőmotor ellenőrzés, ( ez egy füst alatt egyszerre mehet) utolsónak maradt az ECU csere. Remélem így már érthetőbb voltam.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #40 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy az injektort kellett volna kiszedni, majd benzincső, villanydrót vissza.
Gyertya ki, egy pohár alá, kulcsot elfordít, és vár. Kb. 1 perc alatt nem csöppenhet el nyomás alatt.
Utána önindítózva ellenőrizni a spriccelés képét, de vakon is kicserélheted.
Az önindítózásnál vigyázni!!! Szerintem ha nem csöpög akkor csak jó. Ennyit tehetsz vásárlás elött.
Ha már kivetted a tisztítást ne feledd, persze ha szükséges. -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #38 üzenetére
Ha jól hallom akkor valahogy sikerült elkapnod a léptetőmotort. Egy távolabbi rajzon, vagy fényképen megjelölhetnéd milyen irányból fényképezted, mert ez túl közeli.
A hangból nekem nem tűnik rossznak. Mintha csak megjáratná, pozicionálná. Ha jól emlékszem bp-i vagy. Ha szétszeded szólj. mert engem is érdekel. Sajnos nekem rendkivül ritkán adatik meg, hogy szétszedhetem.
Kiváncsi is vagyok rád, mert robogót, és telefont is azonos márkából választottunk.
Sajnos összerakva a bezinpumpa hangja elnyomja azt a zajt. A videot elég nehezen találtam meg.
Tedd fel a robogós topikba is a kérdést, mert lehetnek köztünk profik is. Én csak amatör vagyok.
Nekem ezen a linken jött be:
http://videa.hu/videok/jarmuvek/piaggio-beverly-500-folytoszelephaz-Ba4WqnkcESlXLqii -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #35 üzenetére
Balázs
Nem tudom mire gondolsz, de legjobb vizsgálatot mostanság tudod megtenni. Ugyanis amikor hideg van az ECU, és a léptetőmotor nagyon működik. Szóval mikor elengedi az "automata szivató" akkor is simán dadogás nélkül kell mennie. Ebbe beleszól sok minden. Pl. légszürő tisztasága, injektor elhasználódása, és még rengeteg szenzor. Sajnos a szerelők zöme azért nem talál bele, mert sokba kerül a software, és ezen felül félnek tőle mint ördög a tömjéntől.
Mint kiderült az 500-as is készült MIU-val. Nagyon vegyes a kép évjárattól függően. -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #29 üzenetére
Nem azért a tíz fillérért srácok, de Vespából nincs sem 400-as sem 500,as tehát Master blokkos egyáltalán nincs
Persze ha célzottan 500-ashoz írták akkor OK
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #22 üzenetére
az injektor előnyei
kb. nálam is.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #22 üzenetére
Ilyen rövid az enyém is. Míg a sisakot , és a kesztyűt felveszem. Persze egy kicsit húzom az időt, hogy melegedjen.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #20 üzenetére
Ha már szóba került a szívató. Nálatok mennyi ideig pörög gyorsabban hidegen?
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #18 üzenetére
azért ha belegondolsz, miért lenne VR-től erősen benzinszagú az olaj?
Szívató már más kérdés lenne, de ha injektoros, akkor nincs is szívató.
Termosztátra nem tudok reagálni
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #16 üzenetére
ha a benzin olajszagú akkor 1) sokat jársz városban rövid távokat 2) erősen kopott a motor, érik a felújítás.
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #14 üzenetére
Ekkora robogónál kizártnak érzem a zsíros teleszkópot, azt csak a kisebb, olcsóbb 50eseknél sütik el.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #12 üzenetére
[Itt] sokan megfordulnak. Kérdezz ott is.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #10 üzenetére
Tipikus robogó, de ez látszik is rajta. Ez azt jelenti, hogy a felépítése miatt nem elég merev a váza. A futómű sajnos nem egy sport változat. Ezt jól látod,de ennek ellenére én szeretem. Munkábajárásra használom, és az a fonák helyzet alakult ki nálam, hogy a városban kevesebbet fogyasztok mint kint. A legtöbb városi digitálisan használja a gázkart. Volt, hogy rendszám nélkúli suhanc előzött le. Lassan két éve vettem, és alig néhány hete néztem meg a végét. Városban ugye elég nehéz ezt megtenni.
Ha lesz majd elég tapasztalat vele azért majd jelentkezz. Remélem probléma az nem lesz, vagy majd kitaláljuk. Használd egészséggel. -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #6 üzenetére
Azért jöhet a beszámoló. Amint látod nekem egy BV400 van.Mi volt elótte? Hogy vagy megelégedve vele? Milyen a fogyasztás? Megnézted-e már hol a vége?
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #4 üzenetére
Akkor nem jól nézted végig az internetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Futás, futópályák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!