Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
lpeter98
újonc
Sziasztok!
Nem szorosan ugyan, de kapcsolódik a robogóm hibája az itt leírtakhoz. Kezdetben néha leállt alapjáraton, ma pedig el sem indult (2006-os évjáratú M288M Piaggio blokkos Aprilia Sportcity 250ie). Üzemanyagot nem kap, a benzinpumpa működik az injektorig eljut. Az injektor ellenállását még nem mértem, a leírást szerelés után olvastam, 14,5 +-0,5 Ohm a normális ellenállás. A korábbi hozzászólásokban olvastam, volt, hogy cserére szorult a befecskendező, kérdésem is evvel kapcsolatos, honnan sikerült beszerezni?
Most, hogy le kellett bontanom a burkolat nagy részét, a fojtószelep házat is ki fogom takarítani, ahogy javasolta valaki a hozzászólásában. Előre is köszönöm a segítséget!
Péter -
Coupling
újonc
Sziasztok Nagyrobogósok!
Egy 2006-os Beverly 500 boldog tulajdonosa voltam kb. egy hónappal ezelőttig,amikor elkezdett leállni a motor alapjárati probléma miatt. Az alábbi javítások már kész vannak.
-léptető motor takarítás, ellenőrzés OK
-fojtószelep takarítás, ellenőrzés OK
-injektor tisztítás, ellenőrzés OK
-összes kontaktor lába tisztítva,befújva
-feszszab. csere
-generátor ellenőrzés OK
Segítség kellene meg egy baromi jó szerelő Kecskemét körül.A motor amúgy járóképes,de erőtlen,dadogós. -
gilera nexus
újonc
Sziasztok!tudja valaki mennyi olaj kell a nexus 500 első villájába?
üdv András! -
Tibcsike68
csendes tag
Üdv, tudna nekem segíteni valaki, hogy pontosan mit kell bontani, hol keressem a feszszabályzót? Miyen típust keressek az e-bay-en, ami tényleg jó?
Köszi a segítségeg! -
szigi60
újonc
Nézzetek ide is be mert sok jó dolog található: piaggio.hu forum
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #42 üzenetére
Csak rövidíteni akartam. A kiszedett injektort meg kell hajtani valamivel. A nyomás alatt pedig lényeges a csöpögés, vagyis a nem csöpögés.
Nem méregetsz, nem tisztogatsz, hanem beteszel egy új injektort, és meglátod lesz-e különbség.
A porlasztott benzin az elég veszélyes. Csak erre probáltam rávilágítani.Amit pedig lefilmeztél az felelős az alapjáratért, és a szivatásért. Ha nem megy akkor nagy szívás, mert az ECU testében van. Normális, átgondolt szerkezetekben a léptetőmotor, vagy alapjárati motor külön cserélhető. Nem kell megvenni az egész ECU-t. A sorrend a következő: software frissítés, léptetőmotor ellenőrzés, ( ez egy füst alatt egyszerre mehet) utolsónak maradt az ECU csere. Remélem így már érthetőbb voltam.
-
balazs1011
aktív tag
majd benzincső, villanydrót vissza ezt hogy érted?
de vakon is kicserélheted. és ezt ?
Az önindítózásnál vigyázni!!! és ezt?A tisztítás olyan szinten megvolt hogy kb.2-3 liter benzinhez öntöttem egy egész flakon injektortisztítót.
Talán 3dl vagy 5dl ,már nem emlékszem rá.
A porlasztás képe szerintem pedig jó,nem pisilős.
Gondolom számít a porlasztás erőssége,és az iránya (szórási képe) is. -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #40 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy az injektort kellett volna kiszedni, majd benzincső, villanydrót vissza.
Gyertya ki, egy pohár alá, kulcsot elfordít, és vár. Kb. 1 perc alatt nem csöppenhet el nyomás alatt.
Utána önindítózva ellenőrizni a spriccelés képét, de vakon is kicserélheted.
Az önindítózásnál vigyázni!!! Szerintem ha nem csöpög akkor csak jó. Ennyit tehetsz vásárlás elött.
Ha már kivetted a tisztítást ne feledd, persze ha szükséges. -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #38 üzenetére
Ha jól hallom akkor valahogy sikerült elkapnod a léptetőmotort. Egy távolabbi rajzon, vagy fényképen megjelölhetnéd milyen irányból fényképezted, mert ez túl közeli.
A hangból nekem nem tűnik rossznak. Mintha csak megjáratná, pozicionálná. Ha jól emlékszem bp-i vagy. Ha szétszeded szólj. mert engem is érdekel. Sajnos nekem rendkivül ritkán adatik meg, hogy szétszedhetem.
Kiváncsi is vagyok rád, mert robogót, és telefont is azonos márkából választottunk.
Sajnos összerakva a bezinpumpa hangja elnyomja azt a zajt. A videot elég nehezen találtam meg.
Tedd fel a robogós topikba is a kérdést, mert lehetnek köztünk profik is. Én csak amatör vagyok.
Nekem ezen a linken jött be:
http://videa.hu/videok/jarmuvek/piaggio-beverly-500-folytoszelephaz-Ba4WqnkcESlXLqii -
balazs1011
aktív tag
Ezt akartam először is belinkelni.
http://videa.hu/static/thumbnail_w/0.3.2.844141.1674170.3
remélem így jó lesz.
TÖRLENDŐ A HSZ
Videót akartam belinkelni,de nem tudok.
A videán van fent PIAGGIO BEVERLY 500 FOLYTÓSZELEPHÁZ cím alatt vagy balazs1011alatt
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #35 üzenetére
Balázs
Nem tudom mire gondolsz, de legjobb vizsgálatot mostanság tudod megtenni. Ugyanis amikor hideg van az ECU, és a léptetőmotor nagyon működik. Szóval mikor elengedi az "automata szivató" akkor is simán dadogás nélkül kell mennie. Ebbe beleszól sok minden. Pl. légszürő tisztasága, injektor elhasználódása, és még rengeteg szenzor. Sajnos a szerelők zöme azért nem talál bele, mert sokba kerül a software, és ezen felül félnek tőle mint ördög a tömjéntől.
Mint kiderült az 500-as is készült MIU-val. Nagyon vegyes a kép évjárattól függően. -
Brogyi
őstag
kcsa:
A 400-asnak MIU az ECU. A 125-östől a 400-ig totál ua. csak az időzítés más ccm-enként. Hidd el körül van ez járva.
balázs1011:Az 500-asnak más az ECU. Egyébként a piros befelé mutató nyil a szivás oldal. A kifelé mutaó nyil pedig a motor oldal. Ami nem jelent meg, de ott a link az pedig a léptetőmotor helyét mutatja.
Egyébként kivülről a MIU teljesen ua. mint az 500-asé. -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #29 üzenetére
Nem azért a tíz fillérért srácok, de Vespából nincs sem 400-as sem 500,as tehát Master blokkos egyáltalán nincs
Persze ha célzottan 500-ashoz írták akkor OK
-
Brogyi
őstag
(IMG:/dl/upc/2013-11/09/34240_t3vkh24nm5hzyyg7_stepper.thumb.jpg]
A képek amit említettem. -
Brogyi
őstag
Mindenképpen jelentkezz ha lesz valami tapasztalat az alapjárat ügyben. Nálam mintha melegen nem csinálná,de ez nem 100%. Még azt fogom kiprobálni amit a Vespa fórumon javasoltak. Az alapjárat egy szük kis lukon keresztül kap levegőt a torokból, és oda fogok befújni valami karburátor tiszítót mikor le van szedve a légszürő.
Volt-e feszültségszabályozó cseréd? Állítólag ha magas volt a feszültséged akkor tönkreteheti az injektort, és ereszthet,picit szivárog,csöpög. Ez számomra új, de attól még igaz lehet. Ebből ered a benzinszagú olaj szindróma. -
Brogyi
őstag
Olvastátok az alapjárati problémáról írtakat? Igazából ez egy gyüjtés.
Mi a véleményetek róla? -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #22 üzenetére
az injektor előnyei
kb. nálam is.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #22 üzenetére
Ilyen rövid az enyém is. Míg a sisakot , és a kesztyűt felveszem. Persze egy kicsit húzom az időt, hogy melegedjen.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #20 üzenetére
Ha már szóba került a szívató. Nálatok mennyi ideig pörög gyorsabban hidegen?
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #18 üzenetére
azért ha belegondolsz, miért lenne VR-től erősen benzinszagú az olaj?
Szívató már más kérdés lenne, de ha injektoros, akkor nincs is szívató.
Termosztátra nem tudok reagálni
-
balazs1011
aktív tag
Ezt a motorkopást csak akkor tudom majd megállapítani ,ha be..@rik a motor.
De amíg indul és rendesen megy addig nem fogom szétszedni!
Egyébként sok ilyen motorral szerelt motorkerékpár fórumát végigolvastam,
és mindenhol a termosztátra ,és az állandóan dúsító szivatóra és a rosszúl működő
fesszabálzóra vezették vissza . Tapasztalatból. ,és senki sem említette a kopott motort meg a szétszedést. -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #16 üzenetére
ha a benzin olajszagú akkor 1) sokat jársz városban rövid távokat 2) erősen kopott a motor, érik a felújítás.
-
balazs1011
aktív tag
Ismét ittvagyok.
Ami az elmúlt időben történt velem és a motorral.
Első körben olajcsere szűrővel+légszűrő tisztítás.
Első telóba olajcsere.
Kuplungban malossi rugócsere (sárga),szíj,görgők kuplung még jók.
Szíj nem repedt,nem kopott.
Görgök szabályos kor alakúak ,nincs kopás.
Kuplungon a ferodol még elég vastag.
Mivel a termosztátom nem volt jó ,és a motor menet közben nem tudott rendesen felmelegedni
valószínűnek tartom ,hogy az motorolajomba benzin kerülhetett ami a szagából
is érezhető volt.(szerintem).
Több fórumot elolvasva ,még az injektorra gyanakodtam.
Injektor porlaszt rendesen,fesszabályzó működése rendben.
Ezért termosztátcsere,majd ismét olajcsere szűrővel+új fagyállós hűtővizzel feltöltve.
Ami furcsaságot észrevettem ,hogy a kuplung tengelye ki-be kb.fél centit mozog.
Nálatok ez hogy van? és mikor elkezdem húzni a gázt, pörgetni a motort akkor egy érdekes
búgó dobozhangot lehet hallani,egy bizonyos fordulaton.Magasabb fordulaton már nincs hang.
A dekliben is kicseréltem már a csapágyat ,gondolván ez a hiba.De nem.
A követezőben pedig egy nyitott kipufogó a cél.
Neked milyen tapasztalatod van a motorral kapcsolatban? -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #14 üzenetére
Ekkora robogónál kizártnak érzem a zsíros teleszkópot, azt csak a kisebb, olcsóbb 50eseknél sütik el.
-
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #12 üzenetére
[Itt] sokan megfordulnak. Kérdezz ott is.
-
balazs1011
aktív tag
Remélem minden rendben lesz vele,ami most rögtön kellene hozzá,az pedig a tükör felfogatása,mert a bal oldaliból kiment a menet.
Majd műszaki és átirás után ,ha marad egy kis pénz akkor egy nyitott kipufogó.
Csak hogy halljam a hangját menet közben is!
A futóművön semmiképp nem leket javítani,vagy merevíteni a vázat?
Robbantott ábrás képeket még keresek a neten ,vagy kinti fórumokon.
Esetleg te tudsz ilyet? -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #10 üzenetére
Tipikus robogó, de ez látszik is rajta. Ez azt jelenti, hogy a felépítése miatt nem elég merev a váza. A futómű sajnos nem egy sport változat. Ezt jól látod,de ennek ellenére én szeretem. Munkábajárásra használom, és az a fonák helyzet alakult ki nálam, hogy a városban kevesebbet fogyasztok mint kint. A legtöbb városi digitálisan használja a gázkart. Volt, hogy rendszám nélkúli suhanc előzött le. Lassan két éve vettem, és alig néhány hete néztem meg a végét. Városban ugye elég nehéz ezt megtenni.
Ha lesz majd elég tapasztalat vele azért majd jelentkezz. Remélem probléma az nem lesz, vagy majd kitaláljuk. Használd egészséggel. -
balazs1011
aktív tag
Ezt a motort most vettem 5.-én,úgy hogy még csak ismerkedem vele.
Rendszám nélkül vettem,hogy én majd megcsináltatomom rá.
Nekiálltam lebontani a burkolatot,hogy lássam mi is van alatta de sajnos feszegetni kellett volna
a dolgokat ezért csak részlegesen szedtem szét.
Ez előtti motorom egy VTR 1000 SP1 volt.De az talán nem az én világom.
Mondhatom hogy kipróbáltam már az összes fajtát.
ETZ150-nel kezdtem még anno-->ETZ250-->Yamaha FZ400-->Yamaha FZR500-->Suzuki Bandit 400-->Yamaha Fazer 400-->Suzuki Desperado 400-->Italjet Formula 50-->Suzuki SV 650-->majd hosszú kihagyás után Honda VTR 1000SP1-->és most a Beverly 500.
Tapasztalatom még nem sok van mivel rendszám nélkül nem szivesen használom.
Bár tegnap azért motoroztam vele egy kicsit.Az első futóműben viszont csalódtam. Ezt a motort nem lehet úgy dontögetni a kanyarban,pláne rosszabb úton mint a rendes teleszkópokkal rendelkező motorokat.Vagy van esetleg valami mód a javításra.Nagyon könnyű az eleje.
Végül is elsősorban munkábajáráshoz (15km) ,és kisebb túrákhoz vettem.
Tud lassan is menni,ha akarom akkor gyorsabban is, kényelmes, és talán a párom is felűl mögém.
Végsebességet még nem próbáltam,és a fogyasztásról sem tudok még nyilatkozni.
Az interneten sajnos semmifél kezelési könyvet ,tapasztalatmegosztást ,fórumot sem találtam.
Neked mi a véleményed a tiédről? -
Brogyi
őstag
válasz
balazs1011 #6 üzenetére
Azért jöhet a beszámoló. Amint látod nekem egy BV400 van.Mi volt elótte? Hogy vagy megelégedve vele? Milyen a fogyasztás? Megnézted-e már hol a vége?
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #4 üzenetére
Akkor nem jól nézted végig az internetet.
-
balazs1011
aktív tag
Sziasztok.
Most lettem újdonsül tulaja egy 2005-ös piaggio Beverly 500-nak.
De nem kaptam hozzá kezelési útmutatót.
Az internetet már végignéztem de sehol sem találtam letölthető formátumot.
Tudnátok ebben nekem segíteni????Előre is köszönöm.
Balázs.
balazs1011@freemail.hu -
kcsa
veterán
írtam privátot
-
kcsa
veterán
És autó/motor villamossági, vagy általános villanyász?
Keresek ugyanis motor-villamosságist, idáig senki nem merte/akarta elvállalni.
A leírást pedig köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Lekapcsoltak 300 szervert és egy kártevőhálózatot, nem hagyják abba
- Kerékpársportok
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Google Chrome
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest