Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
Lenne egy akkumulátoros kérdésem, nem tudtam hol tegyem fel, gondoltam itt talán tud valaki válaszolni. Autós fórumban is kérdeztem, egy két szavas válasz érkezett eddig.
Szóval adott egy olyan akksi (lényegtelen a márkája), ami szárazon érkezett és mellékelték a felsavazáshoz szükséges dolgokat, kellékeket, savat. Ez egy motor akksi.
A kérdés az lenne (mindenki mást mond ismerősi körben), hogy ha még nem szeretném kicserélni a régi akksit erre az újra, akkor hogy jobb tárolni? Hagyjam így szárazon és majd amikor cserélem, előtte savazzam fel és töltsem fel? Vagy inkább most savazzam és töltsem fel és aztán amíg be nem szerelem, addig időnként töltögessem CTEK töltővel? Melyik a jobb, a szárazon vagy a savasan (feltöltve) tárolás? Előre is köszönöm a választ! -
Inhouse
őstag
Ha nem lenne patkolva a biztosíték, akkor elég nehéz lenne így elégetni a vezeték szigetelését. Lehet, hogy sokkal nagyobb értékű van benne az előírtnál, lehet, hogy patkolták, de a barbár szokásokat ismerve egyáltalán nem kizárt a szeg, sajnos nem egyszer találkoztam már ilyennel. Biztosítékot még az oroszok is raknak a készülékeikbe.
-
pigsty
aktív tag
válasz
molnarpeter #6974 üzenetére
Köszönöm,még alszok rá egyet (nézelődőm a konkurencia boltjaiban is), ha addig el nem fogy
-
-
Inhouse
őstag
Ha a trafó nem sérült, márpedig oroszéknál van rá esély, akkor mindenképpen érdemes megcsinálni. Valószínűleg dióda zárlat van. Sajnos nem automata, tehát felügyelettel hagyható rajta, de akár ki is egészítheted egy kis elektronikával és akkor felokosítva már egy igazán jó töltőd lesz.
A biztosíték helyén szeg van? -
-
pigsty
aktív tag
Üdv!
Szerintetek ez jó vétel? Visszakerestem, de nem találtam rá véleményt.Opelhez 55mA-s akkuhoz lenne majd.De nem sürgős.
Budaörsi Aldiban láttam 3-4 napja, modell: Auto XS MD 19161CTEKet, klónját, ill Ultimate Speed-et Aldiban rég nem láttam, lesz rá vajon remény még?
Bp környékén hol mit érdemes most keresgélnem akkutöltő témában?Aldi/Lidl vonalon nézegetek, árak miatt.
Köszi! -
sziasztok, próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel... szóval a kérdés: eloxálnék
[link] ezt a leírást vettem alapul, úgy gondolva, hogy ez nekem is menne. hely adott, szódabikarbóna meg trisó van, akkumulátor savat meg csak szerzek valahonnan... és még akku töltőm is volt, pont a képen szereplő orosz eszköz. ez a gondolat úgy másfél éve fogalmazódott meg a fejemben, de sajnos időközben költöztem, ami azzal járt, hogy az akku töltő elveszett. feltúrtam az egész házat, munkahelyet, de semmi.
most azt látom, hogy két lehetőségem van: vagy valami oltári szerencsével találok vaterán vagy Facebook marketplace-n egy ilyen orosz töltőt használtban, vagy veszek egy újat.
2 havi keresés után úgy döntöttem, hogy a B verzió nyer és veszek egy újat, mert ezt az állítható áramerősségű orosz töltőt vagy nem adja el senki, vagy mind elpusztult.
kérdés, hogy EZ megfelelő lehet-e a linken leírt eloxálási művelethez? vagy van jobb javaslat? azért úgy nagyjából 20 ezerig, sokkal többet nem ér meg a dolog. köszi -
troll81
addikt
Sziasztok miért van az h egyik nap 12.8 v a masikon meg regel 11.97 v egy nap alatt tönkre ment az aku
powersafe 92Ah aku... Kb 7 éves ez. Meg meg probalnam tölteni egy nagy töltő vel délután. Vagy kuka...
-
Ciccuka
veterán
Aldi Auto XS töltő leírása:
Adott egy 6V 4,5Ah akkumulátor
A javasolt töltőáram a névleges kapacitás 10%-a amperben
Tehát 0,45A-el lenne érdemes tölteni, ezért 0,8A-el tölteni (Auto XS töltővel) nem lesz egy kicsit sok?
B6AC is van ott lehet 0,1-ra pontosan állítani a töltőáramot, csak az a hátránya, hogy sok idő összerakosgatni.Az az érdekes egyébként, hogy ehhez az akkumulátorhoz 7,5V 0,5A-es töltőt (nem automata, valami ilyesmi) adtak. Első alkalommal 20 órás töltést javasolnak vele és normál használatkor 8-12 órás töltést ajánlanak.
Ti melyikkel töltenétek?
-
jozsi252
veterán
válasz
DigitXT #6959 üzenetére
Miután végzett a töltéssel utána mértem rá multiméterrel.
A kisebb 7.0Ah akku meg 12.4V környékén volt, aztán aránylag gyorsan végzett is vele, majd akkor mértem 12.9V-ot. Pedig az a akku nagyon keveset volt használva, soha nem volt mélykisütve, kb. 2 töltésen esett csak át. A 12.9V meg sokLenne még egy kérdésem munka akkuval kapcsolatban. Rá van írva egy csomóra hogy
Cycle Use: 14.4V-14.7V
Standby Use: 13.6V-13.8V
Ez pontosan mit jelent? Gondolom nem a töltési végfeszt mert annak sok lenne. Inkább a töltőáram feszültségét akarja jelenteni? Gondolom a munka akkuk is ugyanúgy 12.6V-12.7V környékéig töltődnek fel? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Akarok venni egy normális akkutöltőt, mert a LIDL-s CTEK klón nem igazán jön be. Van olyan akku amit feltölt 12.9V-ra 7.0Ah, meg van olyan ami megállt 12.37V-nál, és azt jelezte ki hogy fel van töltve.
Ezért inkább kiadok rá egy csomó pénzt, csak legyen normális töltőm ami tényleg képes feltölteni egy akkut, és nem tölti túl.
Amit kinéztem az a CTEK MXS 5.0 lenne. Gondolom ez nagyon jó választás lenne arra hogy néha feltöltsek egy autó akkut, esetleg a stégen led világításhoz használt akkukat.
Viszont mielőtt megrendelem lenne egy kérdésem. Keresgéltem az akku után és 2 félét találtam. Egyiknek a Mode gombja fekete, másiknál meg bordó színű. Mi a különbség a kettő között? -
csiga8
senior tag
válasz
E38fanatic #6955 üzenetére
Semmi baja nem lesz a 14.8V-tól, sőt hidegebb időben hasznos. Ehhez a feszültséghez nagyon kicsi áram párosul.
Nálam a pincében( is) állandóan csepptöltőn vannak az akkuk, azok az autók, amik napokat( akár heteket) nem mozdulnak meg, azok is csepptöltőn lógnak. Tapasztalatom szerint ez a legjobb.
A hosszabb távon csepptöltőn lógó akkunál direkt ( néha, ha eszembe jut) ki-be kapcsolom a töltőt, hogy a töltési feszültség ugorjon fel 14.8V-ra.
Nem kell félni, annyira pici árammal tolja, hogy nincs gázosodás, nincs folyadékvesztés.
( 70Ah-s akkukról van szó)
-
E38fanatic
csendes tag
Sziasztok!
A szakiktól szeretnék kérni kis felvilágosítást, mert egyszerűen nem vagyok képben az akku témában.
A Lidl féle töltő van itthon pár. Az autómban kb fél éves aksi van. Megmerítve sosem volt, jól is indul igazából, de sokat áll. Most pl 3 hete be sem indítottam, mert helyben van rohangálós kis egyszerű. Néha ráteszem a töltőre az autót, hogy tolja kicsit fel. Viszont van, hogy a töltő 14-14.6-tal tölti az aksit. Ez most jó vagy rossz? Van hogy feltölti és beáll 14.6-ra ugyan úgy. A motoromban nem tudom mikori lehet az aksi de azt is fel szoktam tenni most így télen töltőre. 2 hónap állás után amikor elfelejtettem tölteni megmerült annyira h nem tudtam indítani aztán feltöltöttem, 1-2 hét állás alatt 12.4-ről leesik a feszkó 12-re. Most rajta felejtettem a töltőt 2 napig és 14.6-on állt a feszültség. Ez normális? Olvasgattam a neten de ezekre a részekre senki sem tért ki.
Előre is köszönöm a fejtágítást! -
ati2
őstag
Találtam egy app-ot ami megy a BM2-vel droid 10 alatt: [ANCEL Battery Monitor]
Bluetooth mellé be kell kapcsolni a GPS-t 10-es droid alatt, különben nem látja a közeli eszközöket! -
SZIGMA
aktív tag
Azt már tudjuk, milyen hangos a cucc a kocsiban.
De milyen akkutöltője van?
(csak hogy visszakanyarodjunk a topik témájához) -
Inhouse
őstag
válasz
troll81 #6950 üzenetére
De ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy csak néha eszel mosóport, de semmi gáz, semmi bajod tőle, de imádod...mondjuk annyival rosszabb a helyzet, hogy a közúton mások is vannak, akik ugyan nem lesznek hallássérültek, de pl. egy mentőt simán csak akkor veszel észre, ha már a látóteredben van. Túlragoztuk. Abból amit írtál, nem jó ez így. Vagy nem jól mértétek, vagy önpusztító és közveszélyes vagy, amikor így teszel.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest