Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz anulu #33 üzenetére

Google kell ahhoz, amit itt megtalálsz az Arch Wikiben, alaposan összefoglalva. Gyakorlatilag a felmerülő kérdésekre már ott a válasz...
    Google kell a programok letöltéséhez és keresgéléséhez is. Aztán akkor még szelektálj a trial, demo és egyéb verziók közül plusz győződj meg róla, hogy biztonságos forrásból töltöd le, amivel nem jön mellékes ajándék. Ezek után állj neki és telepítsd fel kézzel. KÉZZEL.

Most akkor a terminálban egy parancs, vagy a gui-n egy kattintásos csomag telepítés a bonyolultabb, vagy amit fent leírtam? Ne csak a magad fejével gondolkozz, egy nagy csomó embernek ez komoly problémákat okozhat a kellő ismeretek hiánya miatt.

További probléma, hogy ezek mellé még a HW-vel összemérhető árban van a licensz, aztán még gondoskodj róla, hogy vírusoktól meg egyebektől is védve legyél. Ismét kiemelem, hogy egy kevésbé tapasztalt kolléga számára ez is komoly buktatókat hordoz magában. Szóval megint melyik az egyszerűbb? Persze a Windows, mert 20 éve megszoktuk a konstans szopást amiért még fizetni is hajlandóak vagyunk.

A Brazil meg Kínai terjedésre nem tudok hivatalos statot mutatni, csak a kapcsolódó wikipedia cikket, miszerint az Amerikából kiindult stat counter módszerek nem alkalmasak egyéb területek korrekt mérésére. [link] A múltkor egyebeként linkeltem neked azt a több oldalas írást, amiben egy Brazíliai születésű ember magyarázza el, hogy miért is olyan magas ott a Linux terjedtsége más országokhoz képest. Annak az írásnak a részletessége miatt én el tudom fogadni tényként.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés