Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
 - Syl: Just Works! …. Vagy mégsem?
 - hcl: MS Office365 Linuxon

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Xmodule
őstag
 - 

Brogyi
őstag
válasz

CPT.Pirk

üzenetére
						Köszi közben rátaláltam. A Chakra akkor is jobb.

Nagyon kidolgozott package manager-re van. Apróságokra figyelnek. Kezdőknek ideális. Hétvégén meg is nézem a régi írásaimat ,mert ezzel lehet, hogy csak 4-5 sor. Talán még a fordítás is rövidebb idő alatt elkészül.
Csak az a fránya zfs ne hiányozna. Azt hiszem le fogom cserélni a Mint-et.
 - 

devast
addikt
válasz

CPT.Pirk

üzenetére
						Nem értem. 2 módon lehet hardveres gyorsítást elérni amd kártyákkal:
-vaapi-n keresztül, ami a régebbi és sosem működött teljesen jól ati dolgokkal. A splitted-desktop -os csóka csinálta, és nem open-source volt. Gyakorlatilag egy vaapi => xvba fordító volt. A fejlesztése már évekkel ezelőtt leállt, kb akkor amikor az ati publikálta az xvba interfészt (addig ez nem volt publikus, és a csávó szerződés alapján hozzáfért ehhez)
-xvba-n keresztül, ami az ati natív hardveres videó gyorsító felülete és nem olyan régóta van használható állapotban. Jelenleg az alap xbmc ezt nem tudja, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb belekerül, mert mostanra szerintem már közel 100%-osan használható.Tökmind1 milyen linux disztribúciót használsz, xbmc vonalon ez a két lehetőség van.
[link]Valaki felvilágosíthatna, hogy a chakra-t használók melyik verzióval próbálkoznak.
 - 

- 

Xmodule
őstag
válasz

CPT.Pirk

üzenetére
						Akkor a WD 3TB NAS helyett ez jobb lenne?
Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB 64MB 3.5" SATA-3 (ez az adatoknak full NTFS)
+
Western Digital Scorpio Blue WD3200BPVT 320GB 5400rpm 8MB 2.5" SATA-2 (ez pedig a linuxnak ext4 ben)Árban ugyan annyi amugy ez a kettö, mint egy 3TB -os. Viszont kevesebb adat. Mitöl jobb ez a kombo? (Vagy ez, hogy NAS HDD és 24/7 ben mehet sokáig csak marketing duma? Jó a sima Blue, meg Green is 24/7 ben?)
 - 

anulu
félisten
válasz

CPT.Pirk

üzenetére
						na én pont a Steammel szenvedtem hasonlónál, mert a Dead Island nem volt hajlandó elindulni, amikor a Saved Games is redirectelve volt. úgyhogy ott kellett hegeszteni nem keveset. erősen sajnálom, hogy ami van az vagy értelmes és stabil (nálam!, tudom, h sokan szidják), és veszett módon drága (Origin), vagy megfizethető de a mai napig kb a nukleáris hulladék szintjén van megbízhatóságban (Steam).
cloud save nem lenne megoldás? vagy a játékok nem támogatják? sajna linuxos Steamet semennyire nem ismerem, fogalmam sincs, h mit hol tárol.
 - 

Xmodule
őstag
válasz

CPT.Pirk

üzenetére
						Frankó. Akkor ez lesz. Még holnap elolvasok 1-2 tesztet azért. Csak, mert szeretek teszteket olvasgatni.

Köszönöm a segítséget. Már második napja dilemmázok két celeron között de vicces modon amd lett. Hátha most pozitivan csalodom benne.Ja még egy fontos kérdés, erre a WD 3TB RED re lehet majd tenni az oprendszert? Mondjuk egy 50GB ot lecsapok belöle es akkor arra megy majd az OP system meg a swap ha linux lesz.
...bár lehet beleteszem a 2. SSD-t ami itthon van mert ugysem hasznalom. Az mégis csak SSD.
 - 

anulu
félisten
mondjuk 100 torrentből ha folyamatosan van 10-15 aktív, az is tud elég rendes seek time-ot és hdd activity-t generálni még magában is, egy olyat nem is nézve, h mi van akkor, ha egy nagyobb file-t allokál (vagy több nagyobbat egyszerre).
jogos, erősen szét kell választani, csak az pl egy 2 rack-es NAS-nál bajos tud lenni. akkor már egy olyan router, ami tud magában torrentet, és azzal annak a remote management-je is le van tudva, annyival kevesebbet kell hegeszteni a serveren.borotvához: így van

off: 100 torrent napi helyezéshez?

- 

anulu
félisten
nem OS függő, amihez hozzászólok

alkalmasint a disk queue is kaphat olyan terhelést (mondjuk FTP-n nem csak R hanem W is van), hogy amiatt fekszik kétvállra (mondjuk 20-25 torrent-et visznek mellette, 128/256kB szeletekkel -> veszettül fog seek-elni). ilyen akárcsak elméleti lehetőség felvetésénél már 7200rpm/32MB cache a minimum, de megkockáztatom, hogy akár 10k rpm is jól jöhet. azok viszont nagyon hangosak tudnak lenni, amivel csökken(het) a mozizás élménye
 - 

anulu
félisten
"Egyébként megnézném a fejed, ha rákényszerülnél valamiért eredeti formájában használni a Windows8-at"
majd küldök egy fényképet munkahelyről, ok? ott ugyanis "eredeti formájában", Start8 nélkül használom. nem mellesleg itthon is uninstallálva lesz, megtanultam a start menü nélkül élni.
miért zavar a 2 program files (x86 és x64 (sima)) mappa? esetleg x86-on 1? mikor és minek nézel bele? van ott bármi, ami a normál használathoz elengedhetetlen, hogy belenyúljál?
semmivel sem érthető kevésbé nekem ez a cikk, mintha neked kellene win8 registryről olvasnod. nekem a linux file rendszere átláthatatlan.
"Oda kerül minden, ahová kell"
aha. 2 file a /var-ba, 3 .conf a /home-ba, a többi meg szétszórva. nekem az az átláthatatlan.elnézést, nekem ez bemutatónak tűnt, ill (nem fizetett) linux hírdetésnek.
de ok, rendben, elhúztam.
 - 

anulu
félisten
ami a cikkben le lett írva, azt alkalmasint úgyis össze lehet rakni, hogy nem használunk 3rd party programokat. kicsit cizellálval kellhet egy VLC (ha valaki nem utasítja el az open source cuccokat). RDP van, uTorrentnek van remote kliense. és nagyon még confolni sem kell.
ha nem akaródzik 2 percet rászánni (tényleg 3 kattintás ugyanis) a belső folder sharing bekapcsolására, akkor felrakhat egy filezillát, hogy tudjon transferelni fileokat.
AVG ingyenes.
ha volt valakinek legális (akár az is jó volt, ha 500 ft-ért vettél egy oem kulcsot...) XP+ -a, akkor ott tartunk, hogy max 8e forint, minden más ingyenes.
mondjuk vegyük azt, hogy fent van a win és a linux is a gépen. 7 és 8 alatt uszkve 30 egérkattintásból (amiből jelentős rész a next-ek nyomogatása) megvagy, vagy a terminálon pötyögés az egyszerűbb? ne válaszolj, felesleges.
"20 éve megszoktuk a konstans szopást amiért még fizetni is hajlandóak vagyunk"
azért a fajta kényelmért és megbízhatóságért (5-10 sec boot idő, képtelenség annyira leterhelni, hogy tényleg két vállra feküdjön), amit a W8 nekem jelent, azért igenis hajlandó vagyok fizetni.
 - 

windowst azért a legtöbben nCore liszenszel használják...
 szal. ez egy igazi windows-usernek nem érv, h ~40k a win. Másrészt mondhatsz/mondhatunk bármit, csak a hozzáálláson múlik. Ahogy nekem nem működik egyetlen KDE sem, másnak nem fog egyetlen linux sem, akkor sem, ha Linus T. és Space Mark együtt telepíti ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Számtalan példa van a linux kezdőknek topikban, h aki elszánt, nem zárkózik el új dolgoktól és bírja az esetleges kudarcokat (ahogy az ember az első néhány win telepítését is hazavágta...) annak sikerül a linuxot telepíteni, használni. - 

anulu
félisten
pontosan mihez is kell google? elolvastam a cikket, de nem láttam semmi olyat benne, amit egy alap Win8 + 1-2 free programmal ne lehetne összerakni, pilóta vizsga és terminálozás nélkül. és az open source nagy ívben el van kerülve, ami részemről fontos

btw, szeretnék végre látni egy hivatalos statisztikát az említett országokról, mert mindenki ezzel példálózik...

Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 9th 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv IR kam gar
 - OMEN ck2077ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 512GB NVMe gar
 - PlayStation 5 Digital Edition 825GB megkímélt állapotban eladó
 - Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
 - Xbox Carbon Black controller

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
 - Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
 - Microsoft Surface Pro 6 fekete
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

amondó vagyok, hogy ha boot, akkor 2TB-nál kisebb disk, MBR-rel.
								![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)