- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
SySERR
csendes tag
válasz
t72killer #37 üzenetére
Játéktelepítőknél rendben van a nagy méret mert ott van tényleges oka. Az pedig a médiatartalom. Pontosabban a videók, hangfájlok, textúrák, stb… 4K filmek velejárója is a nagy méret, mert egyszerűen nagy a felbontás, tehát ezzel sincs gond. De egy sima alap rendszer már semmiképp sem indokolja a hatalmas méretet, mert nincs benne semmi olyan, amitől ennyire meg kéne híznia a rendszernek. És akkor jön a klasszikus kérdés, hogy akkor most az Office-ban mi a franc foglal olyan sok helyet? Van benne mondjuk oktatóvideó 4K-ban?
-
SySERR
csendes tag
válasz
t72killer #34 üzenetére
A fullosan telepített használatra kész rendszerre írtam, ami nem Ubuntu hanem Debian.
Debian telepíthető úgy, hogy ki lehet hagyni az alkalmazások telepítését és ezzel a telepítés után egy szál parancssor van. Utána már valóban csak azokat telepíti az ember amire szüksége van. -
domos
senior tag
válasz
t72killer #32 üzenetére
A boot az én izompécémnek is eltart egy darabig, de nem maga az OS betöltés része, hanem a POST, de hát 20mag/128GB RAM/9 SATA/2 NVME eszközt tovább tart inicializálni. Egy régi Thinkpad T410 jóval hamarabb betölti a Win10-et pl.
SySERR: Felőlem most is lehetne akár 200GB is, nem zavarna.
-
Robert07
aktív tag
válasz
t72killer #10 üzenetére
Fogyasztással nem tudok szolgálni, de Cinebench R15 alatt egy i7-8650U simán hoz olyan 500-530 pontot. Ha minden mag le van terhelve, akkor csak 2,1Ghz-en fut, viszont azt tartja is. Legalábbis nekem igen, de ez nagyban gép- és hűtésfüggő.
Amit viszont tényleg értékelek, az az, hogy ezzel már lekörözi a 84W-os i5-4570-et ami anno az asztalimban volt pár éve. Tudom, a TDP az nem valódi fogyasztás, de az egyik akkor is egz ultrabook, a másik pedig egy asztali gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Windows 10
- Apple asztali gépek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest