- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hieronymus: Három júniusi képem
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
A következő probléma az iskolai hálózatunk konfigolásában:
Évek óta adott egy Synology 211j NAS-unk amin megosztottam minden osztálynak egy mappát, diákok felhasználónévvel, és jelszóval, hogy majd ide mentsenek.
2018 év elején kaptunk 42 db Fujitsu w10 Edu-s gépet. Minden gépén van diákok felhasználó jelszóval ellátva. Van olyan gép amiről simán felcsatlakozunk hálózatba a Syno megosztott mappákra, de sajnos a többségéről nem sikerül, csak a kapcsolat diagnosztizálására utaló 0x80070035 hibakódú ablakot dobja, és ez naponta változik, hogy melyikről. "Felmappelni" sem lehet a Syno mappát mindegyik munkaállomásról, mert ismét a fenti hibaüzi jön. Ping rendben!
A gépek és a Synology NAS is azonos WORKGROUP munkacsoportban vannak. A NAS fix IP-s.Tavalyig az akkori w7 és xp munkaállomások hibátlanul csatlakoztak akár Total Commanderben is, és a néhány megmaradt régebbi windows, röccenés nélkül csatlakozik most is.
Próbálkozások:
A w10-eken engedélyeztem ill bekapcsoltam a:
- Fájl és nyomtató felfedezést
- A Funkciófelderítő szolgáltatást.
- A win10 szolgáltatások között engedélyeztem majd letiltottam az SMB 1.0/CIFS rendszerű fájlmegosztási támogatást.A Synologyn:
- A Windows hálózat felfedést.
- Az SMB1-et a Win fájlszolgáltatások a minimumához, és az SMB2 Large MTU-t, aztán az SMB3-at is a Win fájlszolgáltatások maximumához végigpróbáltam.
- A Local Master Browsert.- SMB protokollokkal hogy áll a w10 Edu kliens? Melyiket kellene tiltani v. engedélyezni?
- Érdemes-e egyáltalán tovább próbálkozni, mert esetleg a két rendszer nem "házasodhat" ?Építettem prószaként egy P4 3 GHz CPu-s 4 GB RAM-mos gépet FreeNAS-sal. A W10 Edu-k absz nem látják hálózatban se egymást se a NAS-t.
-
SySERR
csendes tag
Majd 2023-ban már 200GB-ot fog foglalni a rendszer, de akkor ne legyen az se gond
Lényegre térve annyival nem tud többet az újabb Windows mint amennyivel nagyobb a mérete.
Ja igen, Linuxnál is hasonló a helyzet, de ott jóval visszafogottabb ez. Egy átlagos napi feladatokra való Debian 9-et fel lehet úgy telepíteni, hogy a rendszer ne foglaljon 5-6GB-nál többet. -
Ha értelmes dolgokkal lenne tele az a 20GB, akkor semmi panaszom nem lenne - a probléma ott kezdődik, hogy ennek nagyrésze az összehányt kód miatt keletkezett, és ugye több sorban több a hiba.
Megaztán 20gigában megtalálni valamit jóval tovább tart, mint 3-4gigában, érdekes mód az izompc SSD-s otthoni gépem lassabban bootol, mint egy őslelet melós XP winyóról. Ehhez azért már tudni kell...
-
-
-
"ahol már a 15W-os procik is 4mag/8szál jellegűek."
hja, kiadós throttlinggal! Mert az hóttziher, hogy a legújabb 4c8t mobilproci is többet fog enni 30W-nál, ha rendesen leterheljük mind a 4 magot és 3GHz felett futtatjuk.
Sajnos tesztelni nem tesztel senki, kíváncsi lennék, hogy TÉNYLEGESEN mennyire tud többet valós Fogyasztás/teljesítményben egy új, 4c ULV proci a melós i7 5600u-mnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen lesz a Lies of P: Overture
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Elden Ring
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest