Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
A következő probléma az iskolai hálózatunk konfigolásában:
Évek óta adott egy Synology 211j NAS-unk amin megosztottam minden osztálynak egy mappát, diákok felhasználónévvel, és jelszóval, hogy majd ide mentsenek.
2018 év elején kaptunk 42 db Fujitsu w10 Edu-s gépet. Minden gépén van diákok felhasználó jelszóval ellátva. Van olyan gép amiről simán felcsatlakozunk hálózatba a Syno megosztott mappákra, de sajnos a többségéről nem sikerül, csak a kapcsolat diagnosztizálására utaló 0x80070035 hibakódú ablakot dobja, és ez naponta változik, hogy melyikről. "Felmappelni" sem lehet a Syno mappát mindegyik munkaállomásról, mert ismét a fenti hibaüzi jön. Ping rendben!
A gépek és a Synology NAS is azonos WORKGROUP munkacsoportban vannak. A NAS fix IP-s.Tavalyig az akkori w7 és xp munkaállomások hibátlanul csatlakoztak akár Total Commanderben is, és a néhány megmaradt régebbi windows, röccenés nélkül csatlakozik most is.
Próbálkozások:
A w10-eken engedélyeztem ill bekapcsoltam a:
- Fájl és nyomtató felfedezést
- A Funkciófelderítő szolgáltatást.
- A win10 szolgáltatások között engedélyeztem majd letiltottam az SMB 1.0/CIFS rendszerű fájlmegosztási támogatást.A Synologyn:
- A Windows hálózat felfedést.
- Az SMB1-et a Win fájlszolgáltatások a minimumához, és az SMB2 Large MTU-t, aztán az SMB3-at is a Win fájlszolgáltatások maximumához végigpróbáltam.
- A Local Master Browsert.- SMB protokollokkal hogy áll a w10 Edu kliens? Melyiket kellene tiltani v. engedélyezni?
- Érdemes-e egyáltalán tovább próbálkozni, mert esetleg a két rendszer nem "házasodhat" ?Építettem prószaként egy P4 3 GHz CPu-s 4 GB RAM-mos gépet FreeNAS-sal. A W10 Edu-k absz nem látják hálózatban se egymást se a NAS-t.
-
SySERR
csendes tag
Majd 2023-ban már 200GB-ot fog foglalni a rendszer, de akkor ne legyen az se gond
Lényegre térve annyival nem tud többet az újabb Windows mint amennyivel nagyobb a mérete.
Ja igen, Linuxnál is hasonló a helyzet, de ott jóval visszafogottabb ez. Egy átlagos napi feladatokra való Debian 9-et fel lehet úgy telepíteni, hogy a rendszer ne foglaljon 5-6GB-nál többet. -
t72killer
titán
Ha értelmes dolgokkal lenne tele az a 20GB, akkor semmi panaszom nem lenne - a probléma ott kezdődik, hogy ennek nagyrésze az összehányt kód miatt keletkezett, és ugye több sorban több a hiba.
Megaztán 20gigában megtalálni valamit jóval tovább tart, mint 3-4gigában, érdekes mód az izompc SSD-s otthoni gépem lassabban bootol, mint egy őslelet melós XP winyóról. Ehhez azért már tudni kell...
-
t72killer
titán
"ahol már a 15W-os procik is 4mag/8szál jellegűek."
hja, kiadós throttlinggal! Mert az hóttziher, hogy a legújabb 4c8t mobilproci is többet fog enni 30W-nál, ha rendesen leterheljük mind a 4 magot és 3GHz felett futtatjuk.
Sajnos tesztelni nem tesztel senki, kíváncsi lennék, hogy TÉNYLEGESEN mennyire tud többet valós Fogyasztás/teljesítményben egy új, 4c ULV proci a melós i7 5600u-mnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3717
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i5-10310U, 1.70GHz, 8GB DDR4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest