- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
batmanéhes #36 üzenetére
Persze tudom h egy bő fél hét nem ua mint 4-6 hét 1-3°C és 70% páratartalom mellett. De ha én Szegeden vagyok és csak ez van elérhetőben akkor IJ esete van. Különben jó lett még a well-done ellenére is. Amikor javallottam a levételt akkor még anyósom és sógornőm aszonta kell nekije. Hát meg is sült. De a végén a házi vajjal megkenve és pihentetve jó lett.
-
batmanéhes
tag
ez a pár napig hűtőben érlelősdi azért nagyon nem ugyanaz. rendesen 1-2 fokon, és még a hűtőnél is sokkal alacsonyabb páratartalommal csinálják (hűtő nyitogatás no go...). meg ugye 4-6 hétig... és pont az a zsír lesz lényeges, ami kap ez alatt a 4 hét alatt egy kéksajtos aroma beütést (gondolnám a sajthoz hasonlóan gombától, de konkrétat még nem olvastam erről). volt már, hogy mindenféle maradék dirib-darab faggyúkat is elkuncsorogtam jóárasítva, azért az egy hambi húspogácsába darálva is elég killer level.
a nagycsarnokban van sok féle érlelt cucc, vállalhatóan márványos 28 napos hátszín már 4e péztől. a csont - aminek persze megvan a varázsa - annak jó, aki amúgy is kicsit nyersen enné, mert a csont körül sehogyse fő meg annyira. a másik baj a t-vel, hogy nehéz a vastagságot jól kifogni. ha kész szeleteket veszel, akkor az néha eleve rossz ill. különböző vastagság, néha nem párhuzamos... ha te jelölöd be mekkora legyen, akkor se mindig sikerül, otthon meg ugye nemigen tudod szépen. csont nélküli hátszínnél simán le tudod programozni, hogy fél centivel vastagabb vagy vékonyabb legyen amit vágsz, és akkor egyszerre lehet sütni és pihentetni mindenkinek.
mondjuk jól átsültre szinte mindegy érleltet veszel-e. az érlelés másik célja az, hogy sokkal omlósabb lesz a hús, mert elkezdik az enzimek lebontani. ezt well done-ra sütve lenullázod. egyszer csináltam rendes vastag t-bonet kinti tűzhelyen, de az már elég lutri, hogy egyik fele legyen ezer fokos de mégse feketedjen a rácsnál, másik fele meg 100-150 körüli a pihentetéshez-főzéshez. meg hogy legyen akkora fedő / fémtál amit rá lehet borítani. a mustáros pác...
(ez magánvélemény, mondjuk egy data point a többieknek)
-
-
raczger
őstag
A posztból az jött le, hogy már el is fogyasztottátok
Persze, nem jó a sok zsír sem, de a márványos marhahússal eddig nem volt gondom (az általad linkeltből még a legzsírosabb fajtát is megenném).A sütés részemről még mindig áll, ha szóltok időben (és ráérek). Van már időpont, helyszín?
Ki a smokerrel, ki pedig a TDI-vel füstöl -
Mán vártalak
A zsír köll, de nem végtelen mennyiségben - szerintem. A post kép nem a húst ábrázolja
Ha kell csinálok róla fotót amikor most hétvégén lesz pácolva. Cca 2 hétig fog érlelődni. Sajnos nem szárították, hanem friss vágás.
Viszont ha nagyon nem bírsz magaddal, akkor még mindig megy az autós tali project -
raczger
őstag
Az elkészült húsról nincs kép?
Normális marha beszerzése valóban nem egyszerű feladat (én ugye a bbq-hoz szoktam venni), de szerencsére itt a közelben (Szentendrén) sikerült találnom egy elég jó hentest (sajnos ez már neked elég messze van). Egy ilyen t-bone-t lehet kíváncsiságból próbálok egyszer venni, sosem ettem még.
Ismerős szokott vágni marhát, de azzal az a gond, hogy szerintem nem húsmarha, hanem tejmarha, aztán erre a műfajra nem jó.
Régebben még az ecomeatről hallottam, hogy jó húsokat árulnak.Ja és a zsír jó, a zsír köll
De hogy én is
bepofátlankodjakdicsekedjek (egyik tavalyi sütésem): -
-
-
sutykuru
aktív tag
Szóljak ha ismerősöm legközelebb vág marhát? ~60km-re vagy tőle.
-
-
Megyek elbújok a szekrénybe némi smackel
-
válasz
Klaus Duran #21 üzenetére
Drága barátom: Morris eljött BéCsabáról és kapott enni. TaaT nem jött el, a történelem nem fogja megtartani jó emlékezetében
-
-
#20655360
törölt tag
Szép nagy darab husi. Mondhatnám h drága, de kaján nem spórolunk.
-
Mi is hasonló szabályok szerint élünk. Ez nem változtat azon, hogy egy 15-20k-s vacsora nem a megengedhető kategória akkor amikor pl van akinek a nyugdíja ennek összesen 1,5szerese! Én szociálisan túlérzékeny vagyok sajnos. Pl vannak ph-n emberek akiket szoktam ingyen etetni ha veszik a fáradtságot h meglátogassanak
-
nemlehet
őstag
Pesten vannak jó steakezők, ahol tényleg minőségi húst adnak jól elkészítve. Mondjuk az ára is olyan. Bár amúgy pont ezek a helyek mennek mostanában elég jól. Akármilyen vékony is itthon azért létezik a közép és felső közép osztály aminek nem feltétlen probléma 1-2 havonta 1x kifizetni egy 15-20k-s vacsorát.
Nem mellesleg most ha belegondolsz hány ember füstöl el havi szinten 20 rugót (kb 18 doboz cigi, kevesebb mint napi 1) akkor néha 20 rugóért grillezni nem is akkora dolog. Én se keresek olyan jól, de nem is nagyon szórom a pénzt (nem dohányzok, nem iszok, nem szoktam kaját rendelni, tervezem a főzést, nem veszek 1000 Ft-ért reggelit meg kávét egy trendi pékségben, nem veszek nasikákat 2-3-500 Ft-ért) így sok olyan dolgot is megengedhetek magamnak amit hasonló fizetésből élők nem. Mondjuk gyerekem és hitelem sincs ez tény.
-
Na igen, komolyan megfordult a fejemben a Pösti kirándulás. De ha 5 emberrel megyek (párom, húga, anyósom, apósom) akkor fejenként 3,5k ebéd költséggel (17500) meg az útiköltséggel (15000) már igen csak bukó a dolog. No meg apósom megszállottként élvezi ha náluk a kertben grillezünk. Esőben és hóban is kellett már
-
bambano
titán
ez majdnem 22 ezer forint. annyiból akár az is kijön, ha felmész Pestre húsért...
egyébként: gebedj meg
itt hergeled a jónépet a főzelék+fasírt ebéd után
szerk:
(#5) potyautas: fotón jól látható a t alakú csont. az a t-bone. -
-
#51736960
törölt tag
Szerintem egyszerűen csak megosztja, vannak ilyen emberek. Olvass bele a blogjába
Ha már megosztás és kaja: én a jövő héten költözöm, úgyhogy a fagyasztó tartalmát élem fel hetek óta. Mirelit pizzák, sokéves körömpörkölt és rengeteg jégkrém a menü. Ahogy egyre lejjebb haladok a ládában, úgy tárul fel a múlt: 2003-as lejáratú majonézt nyitottam tegnap. -
Eastman
addikt
Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom, hogy sírsz-e vagy dicsekszel.
-
potyautas
tag
Hagyománytisztelet ide vagy oda, de nem tudom mi az a t-bone. Pedig megettem már a marhahúsom javát (jó régen)
-
-
#42308056
törölt tag
Ha tényleg olyan jól grillezel, én befizetnék egy nagy PH!-s T-bone összejövetelre
Éttermekben is alig kapni egy steaket, T-bone-t meg még annyi helyen sem. Jót meg gondolom nagyítóval kell keresni.
-
válasz
Klaus Duran #1 üzenetére
Szerencsém van, mert nem nekem kell a teljes összeget kifizetni, de ha így lenne, akkor nem tudnám megvenni jelen állagomban
-
Már majdnem sajnállak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szokásunkhoz híven, anyagi nyomorba döntjük magunkat egy kis ennivalóval-ennivalóért. Elhatároztuk hogy apósomékat...
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult a PROHARDVER!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest