- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawnad
senior tag
Meg találtam az igazi értesítési hangot!
Kivágtam az új Csizmás a Kandúr meséből ahogy a farkas, aki amúgy a halál, fütyül.
Nem csak csizmásnak áll a szőr fel a kezén a hangra
Thrawnad -
Iramirez
aktív tag
vagy 15 évig egyedi volt.3-4 éve leszarom.van ami van.
-
Viktoár
addikt
Mi a lóf...? Lehet változtatni a csengetést?
-
tatabike
őstag
válasz
RandomName #124 üzenetére
Ezt hallottam, nagyon gyenge lett. Külön külön mindegyik zenét csípem, de így mash up verzióban, hát.... A refrén még szódával elmegy, de a többi nagyon erőltetett....
-
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #23 üzenetére
[link]
Kicsit vágtam az elejéből, hogy beleférjen Gyuri bácsi is a 30mp-be, de most ez van egy ideje.
Szolidan hozzám illik az eleje, de üt mellé az indokolatlan téma. -
PofaJenö
senior tag
Nekem ez
[link] eléggé feltűnő ha végig megy.
-
törölt tag
Konkétan kb 20 külön csengőhangot használok, aki sűrűn hív, annak egyedi!
-
tatabike
őstag
Nekem mióta okostelóm van, a GTA játék zenéje a csengőhangom. Minden új telómnál ez az első dolog, amit beállítok.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
eldiablo #116 üzenetére
És tényleg, milyen érdekes 2008(?) környékén szűnt meg a kedvenc autós hetilapom, annak a hátulján még pénzért lehetett venni a csengőhangokat és meztelen nős háttérképeket.
Akkor még bármit elbírt az utca, nem számított milyen meredek dallam vagy szöveg ordított a telefonodból ha hívtak vagy üzenet érkezett. Voltak egyéniségek vagy épp akkor (is) kereste mindenki a sajátját. Ez a réteg viszont felnőtt.
Minden telefonomon saját csengőhang volt, a mostanin is az van csak már ezer éve nem hallottam. Open office-ban ülve régebben rezgőn volt, pár éve le van némítva, majd rezeg a csuklómon az óra.
Annyi jelzés érkezik egy nap a telefonról, hogy fél óra után már idegesítene a folytonos csörömpölés. -
Minden telefonomnak saját csengőhangja van, soha nem használom még egyszer ugyan azt másik készüléken.
Amire így első blikkre emlékszem:
Sony Ericsson P910i: Immortal - Solarfall
...
Nokia E65: Satyricon - King
...
Nokia E90: Ganxsta Zolee & Kartel - A való világ
...
Sony Xperia S: Bobafett - Múltcore
...
S6: Ice Cube - No Vaseline
S9: Q Lazarrus - Good Bye Horses
S10: Limp Bizkit - Re-Arranged
Note20U: Samurai - Black Dog
Note20U alaplap csere után: Queen - Another One Bites the DustMindig gondosan kiválasztom az adott időszakomnak megfelelően a csengőhangot, majd rezgőre állítom és úgy is marad.
Sokan talán azért is használnak gyári hangokat a telefonjukon, mert így legalább nem csak látszik, de hallatszik is a remek ízlésük. Szoktam is mondogatni; "Egyedi mint a csengőhangja..."
Ugyan ez a háttérkép. -
villamos
őstag
Nekem ez a csengőhangom: [link]
Néha néznek amikor megszólal, és felveszem... -
zizidor
őstag
Ha már csengőhang reveal, akkor az enyém meg EZ.
-
ftc
nagyúr
válasz
Donki Hóte #96 üzenetére
Ilyen gondom nincs...céges a magán is
Bár belegondolva 90%-ban rezgőn vagy némán van a teló... én annak örülök ha senki nem keres
-
tkesy
őstag
Dual Sim-es teló, s mindkét sim-hez külön egyedi csengőhang... sőt még az ébresztőkhöz is külön csengőhangok vannak társítva...
(és mindegyik egy-egy full szám, nemcsak x mp-es kivágás)
-
Somatom
veterán
Egy hapcis böfing csengőhang?
-
penge111
addikt
Mi más lenne, évek óta kamaszkorom kedvenc jrpg játékának nyitó zenéje, fantasztikus
[link]
-
válasz
Donki Hóte #102 üzenetére
Filmekbe csak azt hallani, mert szponzorálják a filmeket, hogy az ő telójukat használják, reklámozásként.
-
-
Ájfónon a gyári csengőhang a menő, mert úgy felismerhető hogy az illetőnek mi van.
-
Lenry
félisten
nekem egyedi van, szakember készítette
a munkahelyemen 3D animációkat is készítenek a kollégák, ehhez felbéreltünk egy zeneszerzőt, aki aláfestő zenéket komponált, azok közül húztam be egyet, szerintem teljesen korrekt csengőhangnak is -
tomazin
veterán
-
Otthon sem mindegy, hogy mi csörög, mert otthon is tudni kell, melyik kártyára jön be a hívás (céges, vagy maszek), illetve, hogy ki hív, mert ha céges kártyára jön egy hívás egy fontoskodó de jelentéktelen kollégától, akkor nem veszem fel.
Akinek a régi jó kis Pushover játék zenéje a csengőhangja, annak mindig felveszem
-
ftc
nagyúr
Mert nincs rá idő, mert kiöregedett az a nemzedék...
Fiatalok még szórakoznak vele...néha melóban van egy két "őrült"
Sztem ez is egy olyan mint anno hetente új fw ment a routerra, telóra...
De osztom azt a véleményt, hogy melóban/kint csak rezgő mód... otthon meg mindegy mi csörög...
-
PDA_FAN
tag
Nekem számtalan egyedi csengőhangom van. Nagy részüket kivágtam valamilyen kedvenc számomból.
Az okosórámon pedig természetesen a Knight Rider dallama a csengőhang :-) -
Ez a DM gitárszóló jóideje: [link]
Múltkor meglepődtem, mert az autószerelőmnek is pontosan ez. -
nyunyu
félisten
Egyik főnökömnek volt valami hülye meeting remindere a Samsungján, ami 20-30 percenként csöngött, meg amit szeretett élőben is elfütyülni, ha odament valamelyik kollégához egy azonnali kérdéssel.
Még 10 évvel később is összerezzentem a villamoson, amikor ismét meghallottam az Over the Horizon dallamát, ami a Samsung Galaxy széria defaultja volt.
-
zizidor
őstag
Amikor lecserélték a céges telefonjainkat, mindenkinek a default csengőhangja volt. Egy nagyobb megbeszélésen, ahol összejön 30-40 ember, és persze mindig van legalább egy paraszt aki nem némítja le, aztán mindenki lesi a mobilját hogy vajon az csörög?
Régi főnökömnek (10+ éve) volt valami rettenetes harsány, tömegoszlató csengőhangja, persze mindig max hangerőn, hogy szó szerint fájt ha "megcsörrent".
-
nyunyu
félisten
Te jöttél szembe a Nyugatinál tegnapelőtt fél hat körül a lemerülő telefonoddal?
Anti kedvencem "nokiatune"
Én mostanában a default szifon csengőhangra triggerelődöm, mióta a 4-6 villamoson vagy a metrón minden negyedik-ötödik ember kezében olyan van.
Vagy nemrég kolléga új telefont vett, aztán melóhelyen azt hittem, hogy az enyém csörög.
Eltelt egy kis idő, mire leesett, hogy a saját sziamiaúm 3-4 éve néma módban van. -
-
aujjobba
addikt
'miért nem állítunk be egyedi/ saját csengőhangot? 15-20 éve még meg voltunk értük veszve'
Mert kozben felnottunk, es a mobilhasznalatba is beilleszkedett valamennyi kultura.
Munkahelyen, vagy buszon, de leginkabb sehol nem akarjuk a tobbiek egymastol tokeletesen kulonbozo stilusan pruntyogo csorgeseket hallgatni.
En 6 eve rezgore allitottam a telefont es azota ugy van, okosora a karomon mindig jelez, szinten rezgessel.Kicsit olyan ez, mint amikor bejott a Word-ben a sok csillivilli formazasi lehetoseg.
A beadandok meg a kidolgozott tetelek mind tele lettek szines, mintas, kanyarbetus stb. fortelemmel, mert ugye a lehetoseggel nem jott egyutt stiluserzek.Errol beszelek, WordArt.
Epp ugy nem hianyzik ez se, mint a csengohang, pedig anno meno volt. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
zizidor
őstag
Azon kicsit meglepődtem, mennyien használják csak rezgő módban a mobilt.
-
Chabee
tag
Először is Bacsis Mester! Ismét egy telitalálatos felvetés! Félelmetesen jó érzéked van az ilyesmihez! Gratula és köszi!
A témához:
Az első elkalandozásom a Nokia 3310 (ha jól emlékszem) telefonomnál volt. Ha a párom hívott Bery és Váczi Eszter - Egyedül című száma szólalt meg, persze csak egy polifonikus átirat formájában.
Egyébként sokáig az épp aktuális telefon csengőhang kínálatából próbáltam valami olyat keresni ami jól észrevehető, de nem túl tolakodó (tehát nem a gyári alapértelmezettet).
Aztán gondoltam egy "nagyot". Gyerekkoromban volt egy kedvenc műsorunk apukámmal, amit minden vasárnap délután együtt néztünk, ha tehettük. Annak a zenéből vágtam ki egy 30 mp-es részt.Ez az: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the Second Moon (1957)
És remek korteszt is. Aki emlékszik rá annak rendszerint felcsillan a szeme, elmosolyodik és már mondja is a műsor címét!
-
hege8888
aktív tag
Huh.. az utolsó ha csengett pl hivatalos helyen, furcsán néztek rád????
Kollégénk járt úgy, hogy kinthagyta a telefonját, és felmondta egyikőnk a hangrögzítőre, hörögve, hogy:
"Most megtudod milyen a f_sz.." Majd beállítottuk csengőhangnak. Aznap ment munka után a bankba hitelt intézni..Westbam rulez! Acces peace meg a Sunshine volt a kedvencem a Love parades hymnekből.
-
icemad
nagyúr
Szerintem azért, mert egyrészt halál ciki, másrészt meg egyre többen használják a sima rezgés+ okosóra/okoskarkötő kombót. Ahhoz meg minek csengőhang? Nekem is kb 5-6 éve volt utoljára bekapcsolva a csengőhang a telefonomon.
-
i400
senior tag
De jó témafelvetés! Nekem mindig egyedi volt ismeretségi körben én voltam az aki gyártotta a csengőhangokat amik aztán terjedtek...
A kollégiumban haverom az ébresztőhangomtól már a falnak ment[link]
Mostanság meg mindig vmi dallamosan induló vérhányás, sokáig ez volt [link] mindig a zongoraszó végére sikerült csak elővenni a telefont, voltak is meglepődött fejek
Az aktuális ez [link] régebben pedig ezek [link] [link] [link] -
Céges mobilon Resident Evil főcímzene, természetesen csak a dallamos része.
Saját mobilon csak szüleimnek, páromnak van saját csengőhangja, az általános csengőhang az egyik gyári dallam. -
siti
őstag
válasz
Klaus Duran #66 üzenetére
42 mp-es csengőhangom végig játsza. Steve már a múlté, szabadabbak vagyunk, messzebb eshet az almánk a fától.
-
ncc1701
veterán
Mekkmester ezer éve a csengőhangom.
-
Bambuszpro
tag
Régebben még a nyomógombos időszakban 1-2 havonta változtattam az éppen aktuális zeneszámra amire rákattantam. Amikor megvettem az első okostelefonom onnantól a gyáriak közül használtam valamelyiket random. Viszont 3 éve fixen ez a csengőhangom és az ébresztőhangom is. Mellé az értesítési hangom pedig ez. Viszont egyre ritkábban hallom mert az esetek nagyrészében némítva van a telefonom és okosórát használok.
-
zolikaDB
veterán
Jó duma
Amúgy kb nekem is. Nokia 3650-esen 19 évesen még vicces volt.
Most csuklóból minden néma, rezgés is csak a hívásokon van.
Amitől még a görcs rángat, az a különféle jellegzetes pittyegések: viber, messenger, whatsapp meg tudja a pics., h mik. Ja, meg az a hülye "huhogás", amikor elmegy a messengerben a szöveg.
Jön egy viber üzenet: pitty. Majd a túlsó oldalon elindul a CHAT, pitty, pitty, pitty, kb 85x. Mert ugye 15 éve egy db SMS-be próbáltál beletuszkolni mindent, hisz "drága"/fizetős volt. Most meg kisregényt írsz 3 szavanként. Már aki
Plusz amikor a filmekben szemléltetik, h valaki telefonon gépel, és megy az idegesítő kattogás, ahogy nyomkodja a szereplő. Áááá, lehoz az életről -
Somatom
veterán
Tizen éve ugyanaz a csengőhangom. Szöveggel indul és ha nem hallanám meg, akkor bekeményít.
Iron Maiden: The Number Of The Beast. Az én verziómban egy kicsit toltam az intro hangerején. -
2006 óta amióta láttam a filmet ez a csengőhangom: [link]
Amúgy én se értettem soha, hogy miért van sok embernek alap csengőhangja. Az még oké, hogy csak rezgés, vagy ilyesmi, de még arra is lusta, hogy van csengőhangja, és nem állítja át az gáz. Anti kedvencem "nokiatune"
-
-
Thrawnad
senior tag
1. Sim: The 11th Doctor theme
2. Sim: Én és én meg az Irén
A Második a céges, így néha azt érzem, hogy én is kiakadok -
siti
őstag
Dehogynem, iphone 4s óta egyedi mp3 van beállítva. Ott még fel kellett rá küldeni egy toollal (jailbreak se kellett), azóta meg kiválaszt és teszi a dolgát. (ha valakit érdekel)
Sokkal érdekesebb, amikor valakinek megszólal a telefonja, és látszik rajta, hogy tök zavarban van, mert egyrészt ordít mint állat, másrészt meg olyan zene szól, ami társaságban tényleg ciki. Még kocsmában bepipálva is, nemhogy egy buszon.
-
zizidor
őstag
Első gondolatom az volt, hogy mostanra felnőtt egy-két generáció, akik nem is telefonálnak.
Whatsapp, Discord, iMessage, stb.Aztán bevillant, hogy jó ideje anyukám is csak üzenetet küld, pedig már 70+
Annak viszont kimondottan örülök hogy kikoptak a csengőhang letöltős hirdetések. Nagy részük full átverés volt, alig lehetett megszabadulni tőlük. Rendeld meg SMS-ben, csak 490 Ft (+ÁFA). Azt meg nem tették hozzá, hogy ha nem mondod le, akkor heti négyet küldenek és darabja lesz 490 Ft.
-
KROK640
nagyúr
Igen, ezek már leginkább kézi számítógépek.
Az összes telefonomra vigyáztam, ennek ellenére az 5510-esemnek sajnos be van repedve kijelzője, de hasonlóan jártam vele mint te, amikor elestem akkor pont arra a zsebemre estem amiben volt, ráadásul kijelzővel kifelé volt a zsebemben pont (fordítva szokott lenni)
A Honor V20-asomon van csak egyedül védőtok és üvegfólia, de az is azért, mert anélkül olyan kis törékenynek tűnt szegény, hogy kisem mertem vinni a lakásból. Na meg valljuk be, ez az eddigi legdrágább telefonom. -
Algieba
őstag
"minden második embernek pókhálós a kijelzője"
Számukra csak egy használati tárgy a mobil. Ezért oda se figyelnek rájuk. Én viszont vigyázok az eszközeimre. Életem során eddig egyetlen egy telefont zúztam le, de csak azért, mert elestem és pont arra a zsebemre zuhantam, amiben a mobil volt. A Nokia Lumia 520-ast négy évig használtam, teste egyben, agya szállt el. A Nokia 2.1 három éve van meg, tökélesen ép, bár az agya neki is félig elszállt, mert csak 1GB/8GB butuska okoska. Körültekintően fogom meg, rakom el a phableteket. Ezek kézi számítógépek, úgy is kell bánni velük.
Bal kéznél a telefonként használt Nokia 2.1, kicsit arrább az asztalon a fotós-képmegosztó Google Pixel 2XL, videónézésre az éjjeli szekrényen a Motorola E7 Power, és bekapcsoltam a Samsung Galaxy Note 4-est, Dr. Samut a véroxigénszint-mérő érzékelője miatt. -
ztsoft
őstag
válasz
Jack Hunter #10 üzenetére
Nekem is a tücsök volt a csengőhangom, de túl sok volt a fals riasztás (építőiparban dolgoztam), így váltottam.
Mivel imádom a pánsíp hangját, így ilyen zenéket kerestem a neten, amit mai napig megtartottam (innen is lehet szemezgetni: [link]), most a Gyöngyhajú lány pánsíp feldolgozásban a csengőhangom (persze, rövidített, szerkesztett formában). -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #50 üzenetére
A jó kis ghettoblasterek... ezt csak a mi korosztályunk értékelni, a '80-as évek és a '90-es évek első felének gyermekei.
Nekem Nokia 5510-esem volt, ami nagy élvezet volt, ettől függetlenül tartom, hogy az összes telefonomnak volt lelke, kiváltképp a 630-as Lumiámnak. Egyébként azon se tok, se fólia nem volt, egyszerűen csak vigyáztam rá... a sarkai lepattogtak az évek során de a kijelző mindig ép maradt. Ugyanakkor nézem tényleg, jártamban-keltemben, minden második embernek pókhálós a kijelzője. Az emberek ennyire nem tudnak vigyázni a telefonjaikra???
A nep cserélgető akksik és a ragasztott alkatrészek engem is kiakasztanak, sajnos determinálják, hogy a telefon sokkal rövidebb életű legyen, mint amennyi lehetne -
törölt tag
válasz
Most is van pl. Samsung Fold vagy Flip, ha más kialakítású telefont keres valaki. Szerintem ezek már fém + üvegból készülnek, nem műanyagból. Számomra kb. az N95 mai megfelelői, bár engem az N95 triggerel (nekem a 8 GB volt). Egy borzasztó rossz készüléknek tartottam, az egyik legnagyobb csalódás volt és hamar el is adtam. Én a 2000-es éveket mondjuk úgy általában se sírom vissza.
-
Hintalow
senior tag
Nálunk is melóhelyen tapasztalható, 10-ből 8 embernek gyári csengőhangja van
(jó mondjuk mindenkinek céges mobilja van)
Szerintem egyszerűen a mobiltelefonok "wow" dologból teljesen hétköznapi eszközzé szelídültek, az emberek nagy része nem foglalkozik vele, mint ahogy a karóráját sem pimpelgeti az emberek nagy többsége
Többnyire az enyém is le van halkítva, de nálam azért cserélődnek az egyedi hangok, anime betétdal számolatlan mennyiségben áll rendelkezésemre, és azokról meg végképp nem tudja senki, hogy micsodák -
totron
addikt
válasz
Egynémelyik WC-papír tartó csőnek még értékelhető hangzása is van, vagyis nem feltétlenül marad el a boomboxos világtól, magasakban még jobbak is. Korosztályos jelenség, nincs átjárás, talán nem is kell, hogy legyen, mindenkit megkínál valamelyik kultúra és technológiai fejlettség/irány. Tekintsük előrelépésnek a hangosítókat a telefonos idétlenkedésekhez képest. Így már egészen élethű instantdisco-hangulatban játszódhatnak a gyermekek random playmusicailag, a uccán.
(#52) razorbenke92, nem tudsz azért a természetben egy kitartott szinuszt mondani.
Modulálva fordul elő minden.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Klaus Duran #17 üzenetére
Miert ne lehetne? Nekem ez szol
-
2007-2017 között (gimnázium elejétől kezdve amíg el nem kezdtem gyárakban mérnökösködni) egy Audacityben generált 19kHz-es szinuszhullám volt a csengőhangom.
A gimiben az összes osztálytársam a fülét fogta, mikor csörgött, a tanárok meg nem hallották. Egyébként pedig ha hallatszik, annyira naturális zaj, hogy nem zavar meg semmit.
Most próbából ráhallgattam, még hallom ugyan, de nagyon koncentrálnom kell rá, hogy felfigyeljek.
-
Mai okos telefonok lelketlen eszközök, részemről nem teszem egyedivé azt ami számomra ma már egy gyenge minőségű tucateszköz és jó ha pár évet bír, nem javítható.
Mennyivel igényesebb volt egy 8110, 8910, N95, N85 lehetne sorolni amiket jó volt használni és élvezet volt akár felvenni is.
Ma meg mik vannak? Tepsik, ásók full műanyag az egész nem cserélhető akksival ragasztva igénytelenül, tokban meg fóliával hogy ne karcolódjanak...iszonyatos árakon. Cigányhifi, csőkihangosítók*, pókhálósra tört kijelzők, sérült sarkak, lenyúzott tokok stb...
Ezekhez én nem érzem úgy hogy egyedivé akarom tenni. Őszinte leszek nem tudom mi van beállítva a telefonjaimon, annyira semmitmondó csengőhangjuk van hogy felidézni sem tudom. (Samsung A51, Cat S30)*Mennyivel igényesebb volt már egy igazi boombox, nekem mai napig megvan Siemes RM840-es ghettoblaster igaz házi barkács akksi kellett hozzá mert ette a góliátokat rendesen de mennyivel jobban mutat a betonon egy ilyen cucc a paneldzsungel közepén mint valami pici modern wcpapírtekercs alakú műanyag vacak bluetooth kihangosító.
-
TheMarci
addikt
Valószínűleg sokkal többet telefonálunk mint az évezred elején, szerintem sokkal zavaróbb lenne, ha mindenkinek össze vissza csörögne a telefonja.
Nekem is mióta van Apple órám, némán van a telefon, bőven elég, ha a kezemen rezeg az óra. -
ergoGnomik
tag
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
különben egy busznyi utas egyszerre venné elő a telefonját
Miért? Te csak olyan járatokon vagy hajlandó utazni, amiken senkinek sincs térhallása?
-
totron
addikt
Gondolj bele, míg a fény csak egyenes irányban terjed, addig a hang úgy verődhet ahogy nem szégyelli, hatolhat át kabáton, utcai zsivalyon, mozdíthat ki gondolkodásából egyéb embertársakat. Így figyelemfelhívásban, kitűnésben, egyediségben(!) - a szigorúan márkasztenterd hanggal, höhö - abszolút elsődleges hatását illetően. A Blackberry érában is megfigyelhető volt ez, hanghullámokkal is kellett teríteni az igét, a feelinget, a hovatartozást, ugyanez ma Apple-nél. Ha egybeesik a lustasággal, így félig szándékos technikai analfabétasággal az eredetin hagyás, az csak jó, usernek is, gyártónak is. Felkészül: Apple parfüm.
(#36) Szevam, az tényleg nem a legfelemelőbb, mikor elkezd vékonyított dobozhangon, torzan süvölteni a lakossági trance, majd felvéve a hívást hirtelen elhallgat az. Akkorra már biztos lehet benne, hogy mindenki tudat alatt is fülel a mondókájára. De volt divatja a "kapásod van" valamiféle félkegyelmű humor és intonáció mentén előadott verziójára, ahogy közösülési hangoknak is. Nekik kellett volna Antikreativin tablettát szedniük a közjó érdekében.
-
Asszonynak: The Biebers – Sorry (ebből vágtam ki egy 10mp-es részt)
Asszonynak csakis a Zsötem
(Ex asszonynak pedig a No Woman, No Cry
)
A nagyfőnök csengőhangja pedig a Birodalmi Induló a StarWarsból
Balfaszabb kollégáknak vagy a Benny Hill Show, vagy a HampsterDance, vagy a HollyDollySong.
-
-
sonar
addikt
Ohh én ezt művészi szinten űztem a régi munkahelyemen.
Fő manager: Medal of Honor - Alarm [link]
Balfasz managerek: Rendőr akadémia - kék osztriga [link]
Egyéb balfaszok: Birka bőgés
Akikkel szerettem együtt dolgozni: Kelly hősei - Burning Bridges[link]
Default: Csendőr filmekből ismerős dallam [link]
Értesítési hang: ICQ Uh-Oh[link]
Asszonynak: The Biebers – Sorry (ebből vágtam ki egy 10mp-es részt) [link]
Német kontaktok: Yodel - [link]
Az örök depiseknek: Coffin dance [link]Hátul ütője a dolognak, hogy egy idő után tudják a környékeden, hogy kivel beszélsz. Illetve mikor szembesülnek vele, hogy a csengő hangok tükrözik azt, hogy mit is gondolok róluk
Viszont nagyon előnyös hogy már a csengőhang mentálisan rákészít, hogy kb milyen beszélgetésre számítsál. -
Doki16
addikt
Amióta 2014-ben megjelent az első Mi Band, azóta némán van a telefonom, még rezgés sincs beállítva. Bőven elég és hasznosabb is ha a kezemen az óra rezeg
-
Meglepő , de magam is a gyári csengőhang egyikét használom . De ez engem soha sem zavart . (iPhone & sugarak)
-
Szevam
senior tag
Én még az alábbi kifogásokat tudnám felsorolni:
- "Senkit nem érdekel, hogy milyen zenét hallgatsz!" - kaptam egyszer valahonnan.
- "Ne zavarj másokat a zenestílusoddal!" - kaptam máskor valahonnan.
- "Ez már dedós, kinőttünk belőle" - jap felnőtt ember csak sablonosan élhet.
- "Ne feltűnősködj!" - kaptam valamikor valahonnan.Szóval így megkeseredve... nálam csak rezeg.
-
-
pozsoka
senior tag
[link]
Sírkövesként ez a csengőhangom, garantáltan megfagy a levegő ha megszólal. -
KROK640
nagyúr
Nálam is sok száz ezres telefonból szól a full default gyári csengőhang.
De mentségemre legyen mondva, hogy az összes telefonomnál az volt. Igen 2003-ban is. (Akkoriban egy-egy hívónál még be volt állítva valami extra, de ár az sincs)
Egyszerűen csak nem foglalkozok vele. -
iPhone-ra sem bonyolult általában 1-1 csengőhang feljuttatása, vagy meg is lehet venni, ha nem szeretne a júzer ezzel mókolni. Amúgy stimmel itt is, Xiaomi Mi band 2 óta gyakran néma a telefonom, mert fölöslegesen szólalna meg.
Philips Genie volt az a telefonom, ahol elkezdtem az egyedi csengőhangos játszadozást. Ott azt még pötyögni kellett egy szerkesztőbe -
JHC
tag
Nekem jóideig a Rotor együttes Acélba zárva száma volt a csengőhangom. Az elejéből, míg az ének el nem kezdődik, pont lehet csinálni 30 másodpercet, mert nekem legalább is eddig csörög a telóm, utána abba hagyja. Jó kis gitáros szóló van benne az elején, és meg lehet találni a neten könnyen. Aztán én is visszaálltam gyári hangra, mert zajban jobban meghallom.
-
Machine Mouse - Fenn a csúcson c. dala a csengőhangom kivéve a karácsonyi időszakot. Akkor beállítok valami karácsonyit, ezt vagy ezt például. Kb ennyi. Ébresztő hangom isten tudja mióta ez. Már úgy megszoktam, hogy viszem magammal készülékről készülékre.
-
Dilikutya
félisten
Austrian Death Machine - Jingle Bells refrénje.
Előtte E-rotictól a Sex on the Phone volt.
-
TurboGamer
csendes tag
Minek egyedi, hát ájfónom van, hallja mán' mindenki...
Egyébként régen a Sony Ericsson K550i-men meg később a K770i-men még éltem haltam az egyedi csengőhangért, hú de menő hú de fasza, ezzel vagánykodott mindenki, mára már fullra nem érdekel senkit
Sokak szerint már egyenesen gáz ma az ilyesmi
Változik a világ...van, mikor engem is elkap a szekunder szégyenérzet, mikor meghallok valami igazán frappáns alkotást...maradjunk csak a defaultnál vagy a rezgő módnál
-
Apollyon
Korrektor
20+ éve volt az első telefonom egy Ericsson T10-es, azt rezgővel használtam, meg az utána lévő T200-ast is, utána a polifónikusnál már a klasszik tárcsás telefon csengőhangot használtam.
És most, hogy ezt írtad jöttem rá, hogy amióta 2006-ban lett "mp3"-as telefonom, azóta az összesen ezt a csengőhangot állítom be: [link] Sajnos mire bedurvul, lerakják.
Ellenben 90%+-ban rezgőn van a telefon.
-
Pedig milyen jó is volt a tira-ta-ta tira-ta-ta tira-ta-ta tá...
(nem, nem volt az
)
-
RandomName
senior tag
Sokáig a Melody 8 volt a csengőhangom, majd valami The Nutty Squirrels dal volt a hang amit akkoriban a kezdeti mail-ben küldött mémekhez vágtak be....
Utána sok évig a Samsung Big Easy.
Most Sheeter - Careless Whisper van évek óta.
Szerk.: Az ébresztőm Dorothy - Szabadság nagybetűkkel. -
Feketelaszlo
senior tag
Azt hiszem engem annyira traumatizáltak a rémes egyedi csengőhangok, hogy semennyire nem osztom ezt a véleményt. Ha már a régi készülékekről nosztalgiázunk, akkor erőltessük meg polifonikus memóriánkat, hogy ténylegesen milyen csengéseket használtak az emberek azokban a történelmi időkben. Mit hallottunk, ha mondjuk 2005-2010 táján felszálltunk egy buszra, elmentünk egy étterembe vagy beültünk egy kórházi váróba? Fejben hirtelen elkezdtem összeszedni, hogy mi lehet az a 4-5 legszörnyűbb csengőhang amit már hallottam beállítva telefonon - főleg a nyomógombos érában -, de 4-5 helyett minimum 10-20 eszembe jutott. Inkább csak kategóriákba szedve:
-Fradi induló, himnuszok, szurkolói rigmusok
-retro slágerek, úgy hazai mint külföldi vonalon
-filmzenék Csillagok Háborújától kezdve a Bad Boysig
-Kárpátia összes vagy hasonló világnézeti "virtue signalling"
-MÁV/BKV bemondók
-Hofi Géza szkeccsek, stand up és kabaré poénok
-a legrosszabb ami talán minden fentit egyesít: Irigy HónaljmirigyNem célom ízlés-rendőrséget játszani vagy bárkit megsérteni - sőt, önkritikát gyakorolva megvallom, hogy retro sláger volt anno az én telefonomon is, de be kellett látnom, hogy nem működik, mint csengőhang. A csengőhang egy szignál, egy jelzés kéne hogy legyen. A kapucsengőt sem szeretném átállítani Nirvana - Smells Like Teen Spirit c. számára, hogy az hívja fel a figyelmem a postás érkezésére. Persze körültekintően megválasztott zenei vagy filmes outtakek ettől még működhetnek erre a célra, de úgy vélem a telefongyártók által felbérelt hangmérnökök és zeneszerzők általánosságban jobban teljesítenek. Így részemről inkább éljenzem, hogy magunk mögött hagytuk az egyedi csengőhang korszakot.
Apropó, autóknál is volt ilyen: az egyedi dallamkürtök - ha valaki még emlékszik erre a klasszikus tuning kiegészítőre. Mikor minden második autó a Hazárd megye lordjai kürtöt használta valahogy inkább hatott közhelyesnek, mint egyedinek. Bár ott legalább eldönthette a felhasználó, hogy csak akkor használja, mikor vicces kedvében van (már ha amatőr módon nem a gyári kürt helyett kötötte be), míg a telefon akkor is csörögni fog, mikor nem akarod. -
draco31
veterán
Nekem ez a csengőm 0:38-tól indul, az elejét levágtam. Van hogy néha nem veszem fel, inkább végighallgatom
-
hege8888
aktív tag
Jó kis téma.. én mivel trackerztem amigán, pcn,.. imádtam a Nokia 3310ben, hogy lehetett csengőhangot fabrikálni bele. Na és nem csak azt amit már mások is orrvérzésig küldözgettek egymásnak SMSben.
Nekem vmi egyedi kellett
Meg is csináltam pár számot abból az időszakból, pl Barthezz - On the move pont tök jól fért bele.
Az új korszak eljövetelével is mindig megvágtam, loopoltam, valami kedvenc zenét csengőhengnak és azt is úgy, hogy más legyen, mint az eredeti..Most pár éve már ez a csengőm (Scooter I feel hardcore), az eredeti számból van, de pont olyan a hangzása, mintha valami régi Nokiatune lenne..
-
dugo_
veterán
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
egy busznyi utas egyszerre venné elő a telefonját, ha valakinek hívása jön
Konkrétan PTSD-m van közterületen, amikor meghallom a kolléga csengőhangját, ami kb. 15 percenként megszólal a munkahelyen...
____
Szoktak panaszkodni, amiért nem veszem fel, mert nem éreztem meg a rezgést, de elhárítom azzal, hogy nekem hívásindítás miatt van telefonom...
-
törölt tag
Sokáig The Prodigy - Voodoo People (Pendulum Remix) volt a csüngőhangom, de közszolgaként egy idő után kellemetlen volt
Esetleg valaki megvágná a Sanyi című dalt telefon csengőhang kompatibilissé? -
Jelenleg azért mert a csöves szifonon nem lehet beállítani. Ha lehetne, ez lenne.
Anno sulis koromban az sms a Sherlock sorozatból nyúltam. Buszon kicsit cinkes volt.
-
Grg
tag
válasz
Donki Hóte #15 üzenetére
+1
-
Topik címe: "Miért nem használunk egyedi csengőhangot?"
Szerintem ez így helyes: Miért? Nem használunk egyedi csengőhangot?
Mert a válasz a helyesen feltett kérdésre az, hogy persze, hogy használunk egyedi csengőhangot, különben egy busznyi utas egyszerre venné elő a telefonját, ha valakinek hívása jön
Szóval normális ember beállít egyedi csengőhangot, a többiek meg magukra vessenek
-
mephi666
nagyúr
szintén: zsebben/asztalon rezeg, akkor érzem/látom... band6 is rezeg hívásnál a csuklómon, észreveszem... csengőhang amúgy ez, hogy ha lerakom esetleg valahol a lakásban a telefont és hívásra számítok (band meg épp töltőn), akkor halljam... házon kívül viszont folyamatosan rezgőn van
-
Vladi
nagyúr
Én nem tudom, miért nem állítotok be... én állítok.
Ráadásul eléggé egyedieket. Kedvenc zenéimből ilyen tipikus intrós részeket. pl: ennek az intrója az alap most.
De ha anyám hív, akkor tudom, hogy baj van.
link.
-
Algieba
őstag
"Láthatsz, hogyha tengert úszunk át,
Felhőkről lábat lógatunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai
Szökünk a sötétség elől,
Falakon átrohanunk,
Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai.'2005 májusa óta hosszú éveken át vittem telefonról telefonra. Akkor vettem meg az első mp3 csengőhangos mobilomat.
Aztán tavaly novemberben váltottam: Everything is awesome. Kedvesen pszicho, akárcsak én. -
Nekem a csengőhangom tücsök. Másik telefonomon sportautó üvöltés turbótüsszögéssel fűszerezve.Lehet, gyerekkori becsípődés.
Zedge.hu ról csomó ingyenes van.
-
Egon
nagyúr
Nekem jó pár éve a Kaptár első részének zenéje a csengőhangom (az exfőnököm le is nyúlta, megtetszett neki...
).
Mivel két sim-et használok (céges telóban céges + magán sim), a korábbi telómnál (S20) beállítottam a másik sim-hez egy másik csengőhangot, hogy tudjam: a magán vagy a céges számomon keresnek-e. A jelenlegi "ostoba" iPhone ezt sajnos nem tudja, így mindkét sim ugyanúgy szól... -
RawrrSoul
csendes tag
iPhone user 'ere... Ha lehetne - végülis lehet trükközve - se változtatnám, nem vonz, hogy egyedi legyen, Xiaomi-n is valami random beépített csengőhangom volt, nekem az megfelel...
Annyi, hogy most nem régen az alap iPhone csengőhangot áttettem Xilofon-ra...
Illetve átlagban én hívok, engem ritkán úgyhogy...
-
Silεncε
őstag
Állandóan nemitva van a telefonom, most pl azt se tudom, mi a csengőhangom
-
törölt tag
Meg se ismerném a csengőhangom (főleg, hogy két kártya is van a telefonban), szintén rezgő, vagy még az se. Úgyis látom az órán, ha keresnek.
Nekem az írásban sorolt csengőhangos menőzés szintén kimaradt. A cserélhető burkolat, színes háttérvilágítás, három másodpercezés is, azt viszont már az elejétől nagyon vártam, hogy a külső antenna tűnjön el végre.
-
Én a "Dont trust china, china is asshole" remixet használom csengőhangnak egy kínai telefonon ami kicsit vicces.
-
ergoGnomik
tag
Minek? Úgyis mindig mindenki a kezében tartja 0-24-ben a telefonját, elég csak ránézni és egyből tudja ki keresi.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
2003-ban a Nokia 3650 volt az első telefonom, amin lehetett kontaktonként külön-külön csengőhangokat beállítani. Akkor elkezdtem használni, és nagyjából azóta hurcolom magammal a beállításokat, egy jó tucatnyi barát, családtag számához. Viszont amióta 2015-ben megvettem az első Apple Watch-omat, azóta mindig lenémítva használom a telefonjaimat, szóval mostanra az egyedi csengőhangok hasznossága egészen marginálissá vált számomra.
-
dugo_
veterán
2003-ban rezgőre raktam a telefont, azóta úgy van.
-
Sőt, elvileg már lehetne telefonszámonként/csoportonként is más csengőhangot beállítani. Hasznos feature.
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...98-2000 környékén, persze már akkor is menő voltál, ha volt bármilyen "rádiótelefonod". HA meg még...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen NAS-t vegyek?
- Projektor topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- fűnyíró traktor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest