Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
De nem ez a cél.
Az olajban nagy biznisz van. Ahogy az ebből következő benzin adójában is...
A cigarettában nagy biznisz van. Ahogy az ebből következő adójában is...
Sokan ott követik el a baklövést, hogy azt mondják. Jó, de ennyibe, meg annyiba kerül utána a beteg emberek kezelése, akik a cigi miatt lettek betegek. Igen ám, csak az a nem mindegy, hogy az összeget ki kinek és miből fizeti.
Megveszed a cigarettádat. Egy része bevándorol szépen a trafikmutyi miatt odaültett "sógor/haver/tesó" zsebébe, a többi befolyik az államkasszába. Látszólag ezen pénz egy része a magánszektor, másik része az állami szektor zsebébe kerül. Aztán 15 év múlva beteg lesz a dohányos. Ekkor két dolog történik: az egyik, hogy a beteg saját költségén elkezd gyógyszereket vásárolni, ezzel szépen megtömi a gyógyszergyárak zsebét, a másik az, hogy államilag finanszírozott költségen kezelik, gyógyszereket vesznek, nem is keveset, ezzel megint csak a gyógyszergyárak zsebébe tömve a pénzt. Tehát a folyamat valóban úgy néz ki, hogy a dohányzásból befolyt adó lényegében rögtön kiadásra is kerül költségképpen a beteg emberek kezelésére, csak az nem mindegy, hogy mi hova folyik. A dohánytermék árából egy rész szépen ellenőrzött magánkezekbe vándorol, majd kisebb kerülő úton átfuttatva az állami háztartáson végül az adó jogcímén beszedett összeg ismét a szépen felosztott és gondosan ellenőrzött gyógyszergyári szektorban landol. Tehát a végeredmény szög egyszerű: az államnak nem marad belőle pénze, azonban a meghatározott és kiválasztott emberek gennyesre keresik magukat rajta. -
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Érdekes, itt mind elvakult fanatikusok vannak, akik csak beképzelik a dolgokat. Még véletlenül se benned van a hiba, hanem mindenki másban...erről e jutott eszembe:
Figyelem, figyelem!-szólal meg az autórádió-Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy õrült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind! -
TazLeacher
nagyúr
Na, kicsit kezd lecsengni az érdeklődés. Érdekesség képen:
Kb. 6400 ember kattintott az írásra, akiknek 56%-a (kb. 3600 ember) eljutott az utolsó oldalig. Ezt sikernek könyvelem el. Vagyis a betévedők több, mint fele végigolvasta a cikket.
-
TazLeacher
nagyúr
A szett nem rossz választás, ott inkább az árral vannak gondok...
Ennyiért már 1100-as krómozott szettek (google -> ego supreme) vagy ezt be lehet szerezni olcsóbban más boltban.
A méret szokás kérdése. Az, ami az elején furcsa, pár hónap után normális lesz, nagyobbra váltás után meg "mininek" fog hatni. Cikinek semmiképp nem ciki, véleményünk szerint.
A cigarettád alapján 12-es vagy 6-os lötyit lőném be.
Úgy látom nem ússzuk meg itt konkrét típus ajánlását. Nem szerettem volna reklámot csinálni, de inkább csinálok reklámot, mint, hogy valaki hülyeséget vegyen:
- cigaretta méret: Joye 510, Super 808 (hosszú távra jobb a Joye 510, mert a csatlakozója univerzálisabb)
- közép méret: ego különböző változatai (sima, supreme, twist, spin, spinner, vari-go), iTaste ehhez pedig a legjobb kezdő patron (könnyen kezelhető, könnyen tisztítható, egyszerű): Helix V3Ha valakinek van még 5lete, mert valamit kifelejtettem, egészítse ki...!
Konkrét boltot, folyadék "lelőlhelyet" tényleg nem fogok ajánlani, gyertek át a másik topic-ba!
-
TazLeacher
nagyúr
Most írt a sógorom Németországból. 2 hete tért át, oda meg vissza van. Már most ki van a normális cigitől, esze ágában sincs dohányozni, ezt meg imádja.
-
TazLeacher
nagyúr
Ez szerintem egy jó kiinduló alap, én is ezzel kezdtem, csak én a vákumkapcsolóssal (hiba volt így utólag). Én vatelines patront használtam, igazából abból volt bőven ótvar fajta. Ezt a fajta kerámiát sosem próbáltam, de szerintem annál biztos jobb. Az egyedüli mellényúlás ebben egyedül az, hogy 808-as, és nem 510-es a csatlakozója, így kevés cucc jó hozzá. Az 510-re töménytelen mennyiségű cucc rámegy.
-
TazLeacher
nagyúr
Az F1 tényleg sz@r, ahogy van: íme.
Az, hogy melyik milyen ciginek az utánzata (lötyi) nem sokat jelent, sőt! Ajánlanék valami normálisabb lötyit, mondjuk egy Mystic Juice-t kipróbálni. A 808-as egyébként nem rossz szett (ezzel kezdtem), a gond vele, hogy kicsit nehézkes az ellátottsága, esetleg egy 510-808 átalakítóval könnyebb hozzá normális patront venni.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Ninja Chick. #201 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Cyberpunk #130 üzenetére
Nem feltétlen leszokásról van szó, ezt kell megérteni. Átszokásról. Nem akartam lerakni a cigit, mert szeretek dohányozni. Nem fizikai szükséglet kérdése. A dohányzásos időszakaim alatt is rendszeresen csináltam "próba" időszakokat, volt, hogy 2 hónapig nem gyújtottam rá. Amikor átszoktam ecigire, épp akkor sem dohányoztam. Nekem a feeling hiányzik. Ezt megkapom ettől, sőt! Ennyi. Mindezt úgy, hogy nem bántom a környezetem, és kevésbé bántom az egészségem.
Tucatnyi olyan leszokott dohányost ismerek, aki megkívánja a cigit még akár évek múlva is. Lehet így élni, de tényleg jó érzés úgy élni, hogy valamit kívánsz, de nem teszed? Nekem nem jön be.
A rossz szokás lenne a probléma? Ez hülyeség. Minden embernek tucatnyi rossz szokása van. Az, hogy valakinek rossz szokása van, attól nem lesz akaratgyenge. Én azt csinálom, ami jól esik, ahogy csináltam eddig is. Persze, élhetnék egy oxigénsátorban, vagy az őserdő közepén mindentől elzárva, de le kellene mondanom olyan dolgokról, amiket szeretek csinálni. Mennyivel konstruktívabb lenne, ha mondjuk filmnézés vagy internetezés helyett házakat építenék Etiópiában. De az nem esik jól, nem szórakoztat...nem hiszem, hogy az, hogy alapvetően olyan dolgot csinálok, ami a társadalom egy része szerint fölösleges, akartgyengeségre utalna.
-
TazLeacher
nagyúr
Elfogadom a véleményed, de azt azért ide írhatnád, hogy az általad vázolt probléma a Te értelmezésedben miért is gond pontosan?
Vagyis szerinted addig nem jó alternatíva, amíg ez nem megvalósítható. Vagyis az kevés, hogy nem leszek tüdőrákos illetve szív- vagy érrendszeri betegségem sem, mert egész nap szívhatom. Igen. Egész nap szívhatom. És? Mitől is lett ettől rosszabb, mint az analóg cigaretta (hiszen, ha egyelőre nem jó alternatíva, az azt jelenti, hogy valamitől egyelőre rosszabb választás)? Azt értem, hogy ez neked elvi probléma, de ezen felül van még más is?
-
-
TazLeacher
nagyúr
Az a baj, hogy Te nem érted a lényeget.
Az, hogy Te leszoktál, az, hogy több tucatnyian leszoktak/átszoktak, az, hogy még senki sem betegedett meg tőle, az, hogy Te ezt használod, és tudod, hogy mi van benne, semmit nem érnek. Az, amit mások mondanak, akiknek fogalmuk sincs a dologról, az sokkal fontosabb és értékesebb információ.
-
TazLeacher
nagyúr
Légyszíves írd már le, hogy melyik az a folyadék, amit Ti gyártotok és nagyon népszerű. Az én ismerősi körömben illetve bizonyos hazai fórumon lévő vaper közösség egyik része saját maga kevert lötyit használ, a másik fele meg az általam is ismert helyekről vásárol (vagy külföldi, főleg angol shopokból), és szinte biztosan tudom, hogy ezek a helyek nem a Ti céged tulajdonában állnak. (Ha mégis kiderülne, hogy tévedtem, természetesen korrigálom az állításom.) Tehát mindenféle statisztikai kimutatás nélkül merem bátran állítani, hogy amit írsz -hogy a Ti folyadékotok az egyik legnépszerűbb folyadék itthon - nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a tárgyi tévedések miatt:
2015 de legkésőbb 2017 ben az összes bármilyen dohány íztől eltérő ízesítésű dohány és cigi( beleértve az E cigit is) gyártása...
Az eciginek továbbra sincs dohány íze, legtöbbször erősen fémes, műanyag íze van, bár még nem kóstoltam, de nem is szándékozom, elég drága játékszer ahhoz, hogy rágicsáljam.
A folyadékokkal kapcsolatban meg ilyen felvetés eleve életszerűtlen, hiszen nincs dohány íz. Hasonló van, de nincs dohány íz. Azt az ízt (tucatnyi vegyszerrel kezelt, papírba csavart szárított növény égésénél keletkező füst ízt) nem fognak sosem előállítani, így eleve hülyeség, amit írtál. Ahhoz, hogy be tudják tiltani az összes nem dohány ízt, ahhoz először meg kéne csinálni a dohány ízt...
-
TazLeacher
nagyúr
DE, egy dohányzó számára pozitív dolog. Már, hogy a francba ne lenne pozitív, ha nem döglök meg tüdőrákba. Értem én, hogy neked nem pozitív, hiszen abból élsz, hogy cigarettát árulsz, ha holnap mindenki áttérne, Te elvesztenéd az állásod. Csak mondjuk, ha a saját és környezetem egészsége, megélhetése és a Te megélhetésed között kell választanom, a saját oldalamra voksolok. Igazából nem teljesen értem, hogy hogy van képed dohánykampányt csinálni egy e-cigaretta topicban...
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
A tévhites rész a Villanypára Egyesület érdeme! Az ő honlapjukon megtalálható.
Az utolsó bekezdésre reagálva: sajnos egyszerűen nem értem ezt a hozzáállást. Olyan, mintha jó lenne valami ellen menni, mintha muszáj lenne mindig valakivel harcot vívni. Mindenáron ellene kell menni, támadni holott nem igazából értem, hogy egyeseknek miért fáj, ha X mennyiségű ember ugyan azt csinálja mint eddig, csak úgy, hogy kevésbé károsítja a saját és környezete egészségét. Ez miért fáj egyeseknek?
Aktív témák
Hirdetés
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest