- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
-
horitomy
tag
Nem akarok autót venni, de fogalmazásban és tartalomban is szuper az írás. Ha egyszer mégis vennék, újraolvasom!
-
bbubby00
őstag
Vettünk egy citromsárga 95-ös NA-t is németországból. Meg is van az új gazdája.
Akinek izgatja a fantáziáját és szeretne ilyen autót, keressen bizalommal!
-
bbubby00
őstag
-
Richard!
addikt
-
bbubby00
őstag
Mit gondoltok, 1,9milláért megérné eladnom?
Drágultak a kis Mazdák már. -
bbubby00
őstag
Próbáltunk ésszerű kereteken belül kicsit a szabadfoglalkozásra is adni, hisz önszántamból nem hiszem, h sűrűn elmegyek a Balti tenger partjára.
Nem egy leányálom a papírozás, viszont ha más is meg tudja csinálni, akkor én miért ne? Sikerült is
Mehetett volna gyorsabban, csak nyaralás stb. minden közbejött.
Ez az autóvásárlás nagyon random jött, 2 nap alatt el is indultunk.
Amikor nem engedték befizetni a regadót, nekem is megingott magamban a bizalmam és rá akartam bízni egy "szakemberre", de aztán erőt vettem magamon és megcsináltam.
Majd ezután jött az ötletem, hogy papírra vetem, hátha másoknak is hasznos lesz. A sztorizgatást pedig a szívesen olvasgató embereknek csináltam
-
Reaper
őstag
Jó cikk lett, tetszett az egész, meg hogy azért csak megálltatok csobbanni egyet, ha már kint voltatok

Érdekes volt látni, milyen, ha magánember magának akar mindent csinálni külföldről hozott autónál.
Én a Sorentót úgy vettem, hogy kinéztem autoscouton, kimentünk egy trélerrel, ha nem felelne meg, akkor hozunk mást eladni, megnéztük, megalkudtunk, elhoztuk, majd itthon odaadtam egy neppernek, aki fix tiszteletdíjért megcsinált minden papirozást. 1 napos ügyintézés lett volna, de mivel az ablakokon fólia van, ezért a műbizonylatot " meg kellett találni", ezért lett 2 napos, úgy, hogy nem volt az autónak kinti műszakija, de itthon csak a kéziféket kellett beállítani és át is ment.
Bátor vagy én tuti nem indulnék neki az itthoni papirozásnak azóta sem
-
bbubby00
őstag
-
M@te
senior tag
Sziasztok!
Svájci autóbehozatalban tud valaki esetleg segíteni vagy infóval ellátni?
Tippek mire érdemes figyelni?! Ha a német határon vámoltatom, akkor 10 áfa jön rá és itthon már nem kell?
-
bbubby00
őstag
-
Yodafon
őstag
-
bbubby00
őstag
Az autó azóta téli álmot alszik.

-
LoxChatterbo
csendes tag
Vicces iromány teljes tele nagyszerű infókkal.
Köszi!
-
x_o_n
veterán
-
repvez
addikt
én is németbe vettem egy kocsit, de egy kicsit furcsán érzem magam még, hogy az egész folyamat alatt nem kértek el semmi adatomat, sem a regisztrációnál sem.
igaz, hogy a cégemen keresztül ment a vásárlás, de a régi forgalmi és a 3 db tipuskönyvön kivül nem kaptam az autóhoz, törzskönyvet vagy bármi olyat amit itthon megszokott az ember, hogy az adásvételi szerződésre minden adatomat elkérik, anyja neve 4 példányba stb.. adószám meg ilyenek.Pedig szalonbol vettem a kocsit , nem magányszemélytöl. és németországban regisztráltam, mert most ott használom, csak nem akkor akarok szembesülni a dologgal, hogy valami hiányzik amikor majd évek mulva hazahoznám és beregisztrálnám itthon a kocsit, és nincs meg valamelyik papirja ami az itthoni ugyiuntézéshez kell.
Valaki esetleg össze tudná foglalni, hogy mi az ami a német és amagyar rendszerben kötelezően kell a kocsihoz,hogy biztosan te vagy a tulaj meg minden papirral rendelkezel hozzá? -
bbubby00
őstag
Köszi.
Próbáltam lightosan, szórakoztatóan fogalmazni szóismétlések nélkül.
Persze a végén levő összefoglaló részt normálisan megírni, hisz az több embert fog érdekelni, mint maga a cikk sztori része. -
doooo
veterán
-
gzbotii
nagyúr
Érdekes írás, köszi

-
Piftuka
veterán
"Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?"
Mint említettem, egy cikkben olvastam. Ha jól emlékszem, a Totalcar készített interjút a sráccal, aki erre szakosodott sok éve.
Hogy propaganda, vagy sem... Nem tisztem eldönteni. Az illető elmondta, hogy a legjobb nyelvtudása ellenére is visszatáncolt az eladó, amikor megtudta, hogy magyar emberről van szó, illetve az autót magyar tulajdonosnak vinnék.
-
bugizozi
őstag
Gratula a kocsihoz, szép fogás.
A szöveg stílusa nekem kifejezetten tetszett, öröm volt olvasni. -
Johnny_vT
senior tag
-
x_o_n
veterán
Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?
Amire amugy érdemes figyelni ,nagy cégektől érdemes használt autót venni akik erre garancuiát adnak pld mind a Seitz,Orosz,Török használ kereskedők...felejtős ,sokan haza sem értek az autóval,tudnék mesélni,az orvosházaspár autók elég ritkák,többnyire akkora km-számok vannak a kocsikban olyan hamar hogfy csak na,mivel itt az emberek 85% ingázik naponta 100-300km is,igy ez teljesen normális,ezzel érdemes számolni
A kiviteli papir,meg nem Német állampolgár hanem Németországi bejelentett lakos kell legyen,tehát érvényes bankszámla,lakcim,adószám (ez mind egyböl látszik a rendszerben nem kérik csak a lakcimpapirt..
-
V.Stryker
nagyúr
-
Nico Toscani
csendes tag
Tetszett a cikk
öröm volt olvasni! Én egy NC-t hajtok épp -
bbubby00
őstag
Koszonom.
Igen, ki is tertem erre a cikkben is kulon, hogy erdemesebb nemet allampolgarral inteztetni a telefont, ha maganszemelytol akarunk vasarolni es van ra lehetosegunk.
Nekem ugye itt a nevem miatt is szerencsesebb lehetett az eset, mert a vezetek es keresztnevem is nemet, bar ezt az adasvetelig nem tudta az elado.
Mi vakmeroen belevagtunk az egeszbe.
Biztosan szerencsenk is volt. Auto allapota megfelelt a leirtaknak, kedves es segitokesz volt az elado, zokkenomentesen tudtuk megjarni az oda-vissza utat.
Igy ugye sokan tudnak merlegekni, hogy mi fer bele a tarcajukba es mi nem.
Kalandokkal, elmenyekkel fog hazaterni az az ember, aki belevag, ez tuti. Vagy sikerul olcsobban hozzajutni a kiszemelt autojahoz, vagy magyar arin esetleg afolott lesz a vegen. Nemtudom. Ide szerencse is fig kelleni, mint egy hazai vasarlasnal. -
Piftuka
veterán
Érdekes írás. Kívánom, hogy az autód még sok ideig örömet szerezzen neked! (Bár, ahogyan írod, hogy évente cserélgeted...)
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem is olyan régen olvastam egy cikket egy olyan személy tollából, aki vállalkozás keretein belül német területről importál autókat.
És ő finoman szólva sem zökkenőmentes vásárlásokról írt. Ott kezdődik, hogy valószínűleg Neked óriási szerencséd volt, mert a német tulajdonosok döntő többsége magyar embernek eleve el sem adja az autóját.
Ha csak meghallják az akcentust a németet még oly' jól beszélő magyar hangjában, leteszik a telefont. Ha csak megérzik, megsejtik, vagy később derül ki, hogy az autónak magyar tulajdonosa lesz, akkor visszatáncolnak az üzlettől.
Ez a jellemző, nem a te példád.
Mindezeken túl is, én úgy gondolom, hogy nem kevés bátorság kell egy ilyen útba belevágni. Eleget néztem az "Autókereskedők" műsorát, és éppen elég történetet olvastam a témában ahhoz, hogy tudjam, mekkora kockázat sok száz, vagy sok ezer km-re utazni egy használt autóért. Még akkor is, ha az eladó egyébként jóindulatú, rendes ember.
Persze az is igaz, hogy "en bloc" nincsen könnyű helyzetben az, aki használt autó vásárlásra adja a fejét. A hazai kereskedők között kevés olyan szereplő van, aki 100%-ban tisztességes, és valóban az írt és mondott futásteljesítménnyel és fizikai állapotban adja el az autóit.
Az új autó drága, csak a gazdag embernek éri meg... Ráadásul, ha valaki autót akar venni, akkor még rosszabbak a lehetőségei, mert a "drága magyar embereknek és a piaci igényeknek köszönhetően" dízeles hirdetésekkel van tele minden.
Marad tehát ez, hogy az ember maga keresgél, és talán szerencsével itthon is talál, magánszemélytől jó vételt, vagy a "nyakába veszi az országutat", és külföldön keresgél.
Vagy bevállalja a lutrit a "derék magyar kereskedőkkel", viszont legalább az ő vállukra helyezi a beszerzés, átíratás, és minden egyéb "hercehurca" tervét.
-
Somatom
veterán
Neeem, én ebben nem szeretnék részt venni. Mindenhol óriási hiány van kamionsofőrből. Ha kell egy kis plusz lóvé, akkor inkább szólok a melóhelyemen, hogy tovább szeretnék maradni. Most kértem egy hathetes etapot, azzal hazaviszek cirka 1,2 millát. Minek trélerezzek? Különben sem tartom jó koncepciónak a személyautóval trélerezést. Inkább egy duplafülkés autószállító, ami kifelé platón tudja vinni a trélert. Úgy sokkal olcsóbb és gyorsabb, mert szerelvényben személyautóval is csak 80 -al szabad menni.
-
bbubby00
őstag
Én is elgondolkodtam rajta, ha autónként nyernék 150-200ezer Ft-ot, behoznék havonta 2-3at.
Nagy biznisz. Ha van infrastruktúra és érzék hozzá, egy próbát megér. Megrendelésnél nem áll benne a pénz, önerőből behozogatni meg kivárás. De ha jók a képek és segítetek lepapírozásban, simán nyereséges lehet.
Traileren hozza barátod az egyik autót, a másikat meg te lábon
-
Somatom
veterán
-
bbubby00
őstag
Igen, gyorshajtas, baleset stb.
Gondolom megelegeltek a balkanrol erkezoket es probaljak valahogy behajtani a kamu bankkartyasoktol is.
De ugye aki meg akarja oldani, az ugyis megfogja. -
Jeanne d'Arc
addikt
Ez a kezes dolog hogy megy? Pl ha valami zűrt csinálsz akkor előveszik őt is?
-
bbubby00
őstag
-
Somatom
veterán
No, igen. Melómból adódóan sokat mászkálok Svájc útjain. Ott lehet igazi csodákat látni. Egy ködös, hideg, novemberi reggelen két falu közötti mellékúton kifordult elém egy lapos valami. Közelebb menve látom, hogy egy Lamborghini Miura. De, láttam már hasonló szituban régi, sirályszárnyas 300SL -t, 600 -as Mercit, meg hasonlókat. Símán utcára mernek vinni ilyen csodákat.
-
bbubby00
őstag
-
Somatom
veterán
-
bbubby00
őstag
Eszembe sem jutott. Ugye trailernel sok lehetodeg merult fel. 1, vasarnap delben felhivok valakit, hogy hetfon hajnalba indulni kene, nembiztos h belemegy. 2, lutrira ne vigyek ki trailerest, igy az odautam fizetem, egy szallasom fizetem, plusz a traileres. Nemhiszem, hogy uzemanyagkoltsegbe kijon ertem. 3, hazahoztam az autot, azt valahol parkoltatni kell, amig NKH szemle nem kovetkezik, tehat ha otthon garazsba bealitom, onnan nkh-hoz ismet trailer, onnan egy eredetvizsga, majd hazavitetni.
Persze, lehet h kifog az ember egy olyan trailerest akivel megeri kimenni, mert nem jon ki dragabbra, mintha labon hoznnak. Meg ugye itt biztosan hazaer azert a kialkudott penzert, amit megbeszeltunk.
En szamokkal irtam, h kb milyen koltsegek vannak, mik a buktatok.
Nekunk ez egy kaland is volt, ami szerencsere jol sult el. Igy volt kerek a buszozassal, alvasokkal es a kocsi labon hazahozatalaval.
Nem a nyereszkedesrol szolt utunk, hisz aki ezt uzletszeruen csinalja, az sajat trailerrel megy ki. -
V.Stryker
nagyúr
-
bbubby00
őstag
-
Hulot
tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
Kaiku
senior tag
-
Kaiku
senior tag
-
Akula
őstag
Jó kis írás.
Őszinte.
Nem biztos, hogy bevállalnám ezt a procedúrát.
Eddig még csak kereskedésből vettem autót, inkább lenyelem az azonnali értékvesztést
-
bbubby00
őstag
Civic mar bo 1eve nincsen
Elotte ugye volt 3db.
Ez most a 2. MX5. Utolso oldalon le vannak irva az arak, h mi mennyibe kerul. Itt sajna nem tudok mindenkinek osszehasonlito arakat mutatni. Itt irtam, ennel a tipusnal ebben az allapotban kb fel millat nyertem.
Van egy behozatalos oldal, aminel megmutatja regado stb. -
V.Stryker
nagyúr
Most nézem, hogy te írtad.
Semmi Honda, semmi Civic? 
Hát hogy első lépés ez... ez és ez a papír kell, ennyit kell fizetni. Második lépés, stb.
Továbbá, hogy mennyibe került tételesen az egész... a német autó ára, a kiutazás, szállás...visszaút... ügyintézés ,stb. Nem zsebben turkálás miatt, hanem,hogy egyrészt az ember tudjon mérlegelni,hogy mennyire éri meg. Másrészt van oldal, ami ezt valamennyire kiszámolja és összehasonlítottam volna érdekességből.
-
bbubby00
őstag
-
V.Stryker
nagyúr
Jó, laza elbeszélés, szórakoztató.
Azt kifejezetten sajnálom,hogy nem elég alapos az ügymenet, dokumentáció leírása. Ez alapján nem lehet elindulni, de annak ellenére vannak kiemelten fontos részletek, amiért köszi.
-
Millerchris
tag
Jó írás lett, nekem tetszett!
-
CaNNa3IS
senior tag
-
bbubby00
őstag
-
bbubby00
őstag
-
apatyas
Korrektor
Korrektori oldalról: reszelgettem amennyire illett belenyúlni, de ahogy a kolléga feljebb is mondta, a stílus a szerző sajátja maradjon mindig. Persze, úgy adtuk tovább, hogy nem voltunk biztosak, a főszerk kirakja-e majd valaha, vagy visszaállítja sima logout bejegyzésre.
-
Somatom
veterán
ha egy jo allapotban levo regi japan szivobenzin nem tudja ezt az utat teljesiteni, nem tartom meg, hanem eladasra kinalom.
Volt Prelude -öm (bukólámpás
), tudom mennyire megbízhatóak ezek a verdák. De, egy ismeretlen az mindíg lutri és elég nehéz vevőt találni a lerobbant drágaszágra a pálya szélén. Nem mondom, hogy lehetetlen, de szinte biztos, hogy bukós bíznisz. -
hemaka
nagyúr
Ja hat igen, ez elegge ritka autonak mondhato, nem egy 3as BMW, amibol minden kereskedesben van 10 db legalabb.

De majd en is ezt a "totalcaros" temat fogom kovetni, apam tesoja kint el nemetben, szoval a segitsege majd jol jon, foleg, hogy egy szot sem tudok nemetul. -
bszunyoghy
csendes tag
Ez nem is autóvásárlás volt. Ez egy MX 5-ös! Szuper kocsi. Gratulálok hozzá!
-
bbubby00
őstag
-
Redneck
nagyúr
-
bbubby00
őstag
-
hemaka
nagyúr
En is majd hasonlokeppen fogok beszerezni autot, mert itthon hahut nezve elallt a szavam, hogy idehaza mennyi franko allapotu 8-10 eves kocsi van 150-170e km-rel...

Mit tettetek volna, ha esetleg a kepeken jol nez ki, de eloben egy roncs lett volna kb? Volt masik auto is amit megneztetek volna ilyen esetben kvazi B tervkent, vagy akkor addig mentetek volna, amig nem talaltok valami ertelmeset?
-
Redneck
nagyúr
-
bbubby00
őstag
-
Redneck
nagyúr
Jó kis iromány lett és szép az autó!
Nekem mondjuk az NB sokkal jobban bejön, de nyilván egy jobb állapotút fogadnék el mint a szürke volt.

-
Matej
tag
Király írás, gratula. A kocsihoz is.
Szerintem stílus egyáltalán nem para.Picit kiforratlan, de lesz ez még sokkal jobb is.

-
bbubby00
őstag
Szerencsere nekem is van egy ilyen baratom (ugye azota kikoltozott angliaba) aki kaphato volt az ilyen dolgokra.
A labon hazahozatalrol pedig annyit, ha egy jo allapotban levo regi japan szivobenzin nem tudja ezt az utat teljesiteni, nem tartom meg, hanem eladasra kinalom.
Szerencsere az MX5os tarsasag nagyon jo. Szeretunk csapatostul kocsikazni, barangolni. Lengyel Tatra, Erdely barmely szegmense, Alpok, vagy akar egy Hungaroring. (Bar iden csak tavasszal jutottam el egy altalam szervezett Zakopan kiruccanasra)
Koszonom a batorito szavakat es jokivansagokat mindenkitol. -
CB
senior tag
Jó volt olvasni. Sok probléma, és balesetmentes kilométert kívánok hozzá.
-
Somatom
veterán
Gratula az autóhoz és sztem sincs baj a stílussal. Én az a srác vagyok a történetedből, akit hajnalban szoktak hívni, hogy menni kéne valahova autóért. Mivel kamionozok, így jogsiilag húzhatom a trélert (meg, egy Rostock, vagy Párizs turné sem okoz pánikot).
Szóval, én biztos nem lábon hoztam volna haza egy frissen vett autót. -
Luck Dragon
támogató
Élvezet volt olvasni, sok boldogságot az autóhoz.
-
dr.dre bike
csendes tag
Hát ez az én szívemnek most nagyon rosszkor jött. Énis mx5-ben gondolkodom természetesen NA-ban. Jó olvasni, hogy van azért szép autó is kint. Jó cikk, ha kintről hozok autót mindenképp átnyálazós lesz.
-
CsodaPOK
senior tag
-
bbubby00
őstag
-
kisza25
félisten
Grat a cikkhez, jó volt olvasni, elég lazán veszed az életet

én ettől sokkal darabosabb vagyok, mondjuk, ha tétje van én is belevágok az ismeretlenbe.
Haver beállított egy délután, hogy tudna melót Ausztriában nekem is és páromnak is, csak egy a bibi, holnap délben kell kezdeni, kimentünk és 10 évet dolgoztunk kint
ja és nem beszéltem németül
-
j-cool
tag
-
bbubby00
őstag
-
j-cool
tag
Nagyon jó az írás, pont venni akarok egy B8-as A4 Allroad-ot németből (valamiért nagyon megfogott), ugyanitt B7 A4 Avanat 2.7 TDI Multitronic fekete eladó

-
bbubby00
őstag
Nem volt rajta rendszam, sot, ha lett volna, akkor a tulajnak is jonnie kellett volna, hogy leirassa az autorol. Tehat mindenkepp kell rendszamot csinaltatni, ha labon szeretned hazahozni. Nem olyan a rendszer mint itthon.
-
Dark Archon
addikt
Az elején nem nagyon derül ki, most akkor a piros Mazdán nem volt rendszám? Mert az sok mindent megmagyaráz. Gondolom, ha van, akkor simán haza lehet vele jönni és itt igényelni a magyar rendszámot.
-
Greenbook
tag
-
m0h0senator
őstag
Ahogy többen írták, meló közben pont tökéletes volt olvasni és könnyed a fogalmazás stílus...Nekem átjött!

-
Solten
őstag
Jo a sztori
Az idiota magyar burokracia mar kevesbe... 
-
AxBattler
félisten
-
bbubby00
őstag
Koszonom mindenkinek a jo szavakat

Remelem egyszer megadatik nektek is egy ilyen kaland, mikozben tudtok venni egy klassz autot is
-
Richard!
addikt
-
.Szaki.
addikt
Remek írás volt, élmény volt olvasni!

-
gabikiraly2
aktív tag
Remek írás, hasznos és élvezetes. Sokkal életszagúbb ilyen formában megfogalmazva.
Gratulálok az új autóhoz és köszönjük szépen. -
AxBattler
félisten
-
stratova
veterán
-
motoflug
őstag
Jó cikk, pár hónapja ül az ördög, hogy lecseréljem a szeretett kabriom, de eddig még sikerült elzavarni. Ha valamiért nem menne, akkor hasonló kört fogok lefutni, engem vonz ez, kalandnak fogom fel a leírtakat.

-
Greenbook
tag
-
zolynet
veterán
Jó volt elolvasni a kis történetet.

-
bbubby00
őstag
Van matricas rendszam, viszont en pedig a gyari fenyezest nem akartam bantani, igy a kis B tipust valasztottam.
-
marositech
senior tag
Hülye kérdésem van: Matricás rendszám nem jár?

Irgalmatlanul csúnya az ott a rendszám. -
-secret-
Arcképgyáros
Köszi az írást, jó volt olvasni.

-
bbubby00
őstag
-
Johnny_vT
senior tag
Nagyon pöpec írás, örülök hogy végre rászántad magad!

Én is terveztem egy hasonló történetet a Szarvas beszerzésével, de mivel én "odaát" élek, így a Logout olvasóinak nem lenne annyira releváns. Illetve magától a sztoritól eltekintve a lépések is nagyon hasonlóak.
A kinti ügyintézéshez lenne pár kiegészítő infóm, később összegyűjtöm őket, aztán ha úgy látod jónak, beleteheted az utolsó oldal felsorolásába.
-
AxBattler
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
-
GIJoe
addikt
Még csak átfutottam a cikket, és megnéztem a lépéseket, de 1 vmi beugrott!
Tudtommal van olyan szolgáltatás kint, hogy elküldöd az autó helyét, és kinti szerviz bevizsgálja neked, elküldi a certificatet 100€ körüli árért, így nem szívatod magad meg, és vállalják az ott leírtakat...
A linket ehhez most nem találok persze... -
b-max
senior tag
Ezt az aláirás dolgot nem értem, nem lehet hogy kevered a gépjárműadóval ? Tartományonként változó, de valóban kell egy német bankszámlaszám, ahonnan le tudják majd vonni a súlyadót , nekem egyik kint dolgozó magyar srác irta alá a papirt a bankszámlaszámával. Az hogy behajták a biztosítást, nem lenne értelme, hisz eleve van biztositásod, amit a rendszámkészítésnél kifizetsz .
-
x_o_n
veterán
Ezt a rendszám dolgot nem igazán értem,eddig három alkalombol egyszer sem volt probléma,gond nélkül megkaptam a rendszámot,se állandó se ideiglenes rendszámnál.
-
UnA
Korrektor
-
Fr0z3n
őstag
Jó volt olvasni, nekem tetszett így reggel. A másik, csabai lévén mi a fenéért nem láttam még egyik autót sem? 😁
-
BigBlackDog
veterán
Grat a járgányhoz, szép darab! Gondolom ez már nem a pályázásközbengumifalsimogatós példány lesz.
Viszont az állam leesett az előző példány "eladásánál". 
A cikk stílusa nekem kifejezetten tetszett, olvastatta magát!

Majd valamikor akár össze is futhatnánk a Viharsarokban, csak relatív kevésszer járunk arrafelé.
-
bbubby00
őstag
-
albiosz
őstag
Néha meg szoktam nyitni olyan cikkeket, amik valamennyire távol állnak tőlem. Valahogy sosem voltam autóbuzi, bár mostanában olvasgatok a témában. 2 autóm volt eddig egy régi Swift, amikor jött a gyerek, akkor meg cseréltem egy kombi Fókára, azt is egy fórumos kollégától vettem, biztos, ami tuti. Nem értek hozzá.

Szóval lényeg a lényeg, sokszor pár bekezdés után bezárom az ilyen tőlem távolabb álló cikkeket, de ez érdekes, nekem olvasmányos volt. Szóval írjál nyugodtan, ha lesz még hasonló!

Gondolom fiatal vagy, spóroltál 500K-t és ha cimborával mentél, akkor még buli is volt az egész. A barátnőt meg tartsd meg, 2 jó ötlete is volt.
Remélem főzni is tud!Sok balesetmentest az elkövetkező egy évben!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bbubby00
őstag
-
bzolika10
aktív tag
-
Yodafon
őstag
Óóóóóóóóó 'szom mindenkinek van már ilyen kocsija csak nekem nincs....

-
AxBattler
félisten
Élmény volt a cikk, és hasznos infókkal szolgált! Köszi!

-
bbubby00
őstag
Szia.
Igen. A rendszam odakint nem autohoz van, hanem emberhez es autohoz tartozik. Meg ugye ezek kifejezette export rendszamok.
Sot, ha van az auton rendszam, elsonek le kell h irassa rola az eladonak. Es igen, kelleni fog a kezes, vagy ugye plussz eurokert biztos talalsz valakit aki alair. Vagy trailer. -
gaben1117
senior tag
-
Moonwolf
senior tag
Igen, lehetne sokkal egyszerűbb a papírozás. Na meg kár hogy ritkaság számba mennek ezek az autók, típustól függetlenül, pedig ezek lennének a vérbeli hétvégi hobbi gépek amiket kulturáltan, de keményen lehetne használni. Így megmarad a nagy becsben tartás, és az alkalmankénti megrúgatás.

-
Richard!
addikt
Fasza írás lett, munka helyett tökéletes időtöltés volt az elolvasása.

Bárcsak Magyarországon is minden olyan gyorsan és egyszerűen menne, mint bárhol máshol, a világon...

-
UnA
Korrektor
-
TheLázs
tag
-
DanielLong
senior tag
-
MineFox54
őstag
-
bbubby00
őstag
-
Bird
addikt
Macera... Macera... Ennyit nekem nem er(ne) egy hasznalt auto...
-
MineFox54
őstag
-
bbubby00
őstag
-
bbubby00
őstag
Az egesz kirandulasom (kocsi, kaja, naptej, stb) es mire magyar rendszamot kapott az auto biztositassal kb 1.450.000Ft lett.
Ilyen allapotban itthon mire a nevemre kerul kb 2milla.
De ugye nagy lutri volt az egesz sztori. Szerencsere vegul bejott
-
TheLázs
tag
A kocsi és a téma szívem csücske. Gratulálok, és használd nagyon sokáig egészséggel. Gyakorlatilag ez az álomautóm.
Sajnos nagyon rossz volt olvasni. Valami nagyon félrement, fizikai fájdalmat okozott a tartalomfogyasztás.
-
DanielLong
senior tag
Érdekelne, hogy így végül mennyibe került az autó? 3300€ + 200eFt durván? Itthon mennyibe lenne egy hasonló példány?
-
bbubby00
őstag
-
Uzsito
csendes tag
Köszi az írást, sok infót meg lehet tudni belőle. Azt nem tudom, hogy a korrektoron hogy ment át, de mindegy is

Egy kérdésem van: a végén a 6-os pontban írod a piros szélű rendszámot és annak kiváltását, meg a biztosítást hozzá. Ez a biztosítás érvényes mondjuk az EU országaiban, a Schengeni övezetben, vagy pontosan hol érvényes, és mit lehet tudni róla?
Arra célzok, hogy ha lábon jön haza az autó, akkor a magyar határt átlépve mi történik, ha mondjuk anyagi káros balesetet szenved más járművel?
Elő a kék-sárgát aztán minden megy a maga útján rendben, vagy több hónapos szívás várható az országok közötti ügyintézés lassúsága miatt? -
Sinesol
veterán
Érdekes, informatív írás, viszont ez a stílus nekem kicsit taszító.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyermekkorunk menő dumái
- Tesla topik
- További aktív témák...
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont az állam leesett az előző példány "eladásánál".