Hirdetés

2020. augusztus 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Somatom válasza bbubby00 (#100) üzenetére


Somatom
(őstag)
LOGOUT blog

Neeem, én ebben nem szeretnék részt venni. Mindenhol óriási hiány van kamionsofőrből. Ha kell egy kis plusz lóvé, akkor inkább szólok a melóhelyemen, hogy tovább szeretnék maradni. Most kértem egy hathetes etapot, azzal hazaviszek cirka 1,2 millát. Minek trélerezzek? Különben sem tartom jó koncepciónak a személyautóval trélerezést. Inkább egy duplafülkés autószállító, ami kifelé platón tudja vinni a trélert. Úgy sokkal olcsóbb és gyorsabb, mert szerelvényben személyautóval is csak 80 -al szabad menni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512), Android 9

(#102) Piftuka


Piftuka
(addikt)

Érdekes írás. Kívánom, hogy az autód még sok ideig örömet szerezzen neked! (Bár, ahogyan írod, hogy évente cserélgeted...)

Azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem is olyan régen olvastam egy cikket egy olyan személy tollából, aki vállalkozás keretein belül német területről importál autókat.

És ő finoman szólva sem zökkenőmentes vásárlásokról írt. Ott kezdődik, hogy valószínűleg Neked óriási szerencséd volt, mert a német tulajdonosok döntő többsége magyar embernek eleve el sem adja az autóját.

Ha csak meghallják az akcentust a németet még oly' jól beszélő magyar hangjában, leteszik a telefont. Ha csak megérzik, megsejtik, vagy később derül ki, hogy az autónak magyar tulajdonosa lesz, akkor visszatáncolnak az üzlettől.

Ez a jellemző, nem a te példád.

Mindezeken túl is, én úgy gondolom, hogy nem kevés bátorság kell egy ilyen útba belevágni. Eleget néztem az "Autókereskedők" műsorát, és éppen elég történetet olvastam a témában ahhoz, hogy tudjam, mekkora kockázat sok száz, vagy sok ezer km-re utazni egy használt autóért. Még akkor is, ha az eladó egyébként jóindulatú, rendes ember.

Persze az is igaz, hogy "en bloc" nincsen könnyű helyzetben az, aki használt autó vásárlásra adja a fejét. A hazai kereskedők között kevés olyan szereplő van, aki 100%-ban tisztességes, és valóban az írt és mondott futásteljesítménnyel és fizikai állapotban adja el az autóit.

Az új autó drága, csak a gazdag embernek éri meg... Ráadásul, ha valaki autót akar venni, akkor még rosszabbak a lehetőségei, mert a "drága magyar embereknek és a piaci igényeknek köszönhetően" dízeles hirdetésekkel van tele minden.

Marad tehát ez, hogy az ember maga keresgél, és talán szerencsével itthon is talál, magánszemélytől jó vételt, vagy a "nyakába veszi az országutat", és külföldön keresgél.

Vagy bevállalja a lutrit a "derék magyar kereskedőkkel", viszont legalább az ő vállukra helyezi a beszerzés, átíratás, és minden egyéb "hercehurca" tervét.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#103) bbubby00 válasza Piftuka (#102) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Koszonom.
Igen, ki is tertem erre a cikkben is kulon, hogy erdemesebb nemet allampolgarral inteztetni a telefont, ha maganszemelytol akarunk vasarolni es van ra lehetosegunk.
Nekem ugye itt a nevem miatt is szerencsesebb lehetett az eset, mert a vezetek es keresztnevem is nemet, bar ezt az adasvetelig nem tudta az elado.
Mi vakmeroen belevagtunk az egeszbe.
Biztosan szerencsenk is volt. Auto allapota megfelelt a leirtaknak, kedves es segitokesz volt az elado, zokkenomentesen tudtuk megjarni az oda-vissza utat.
Igy ugye sokan tudnak merlegekni, hogy mi fer bele a tarcajukba es mi nem.
Kalandokkal, elmenyekkel fog hazaterni az az ember, aki belevag, ez tuti. Vagy sikerul olcsobban hozzajutni a kiszemelt autojahoz, vagy magyar arin esetleg afolott lesz a vegen. Nemtudom. Ide szerencse is fig kelleni, mint egy hazai vasarlasnal.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#104) Nico Toscani


Nico Toscani
(csendes tag)

Tetszett a cikk :) öröm volt olvasni! Én egy NC-t hajtok épp

(#105) V.Stryker válasza bbubby00 (#103) üzenetére


V.Stryker
(nagyúr)

Amúgy ez a német állampolgár ki van kötve? Pl. ha van rokonom, aki ott dolgozik hivatalosan, ott él, de nem állampolgár, ő használható e célból?

-

(#106) x_o_n válasza Piftuka (#102) üzenetére


x_o_n
(veterán)

Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?

Amire amugy érdemes figyelni ,nagy cégektől érdemes használt autót venni akik erre garancuiát adnak pld mind a Seitz,Orosz,Török használ kereskedők...felejtős ,sokan haza sem értek az autóval,tudnék mesélni,az orvosházaspár autók elég ritkák,többnyire akkora km-számok vannak a kocsikban olyan hamar hogfy csak na,mivel itt az emberek 85% ingázik naponta 100-300km is,igy ez teljesen normális,ezzel érdemes számolni

A kiviteli papir,meg nem Német állampolgár hanem Németországi bejelentett lakos kell legyen,tehát érvényes bankszámla,lakcim,adószám (ez mind egyböl látszik a rendszerben nem kérik csak a lakcimpapirt..

(#107) Johnny_vT válasza V.Stryker (#105) üzenetére


Johnny_vT
(senior tag)

(#105) V.Stryker és (#106) x_o_n

Német bankszámla (ergo német lakcím) szükséges az adó miatt. Az más kérdés, hogy német bankszámlát nyithatsz otthonról is, de ahhoz megintcsak kell egy német címmel rendelkező kezes, szóval nem vagy előrébb. :D

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#108) bugizozi


bugizozi
(őstag)

Gratula a kocsihoz, szép fogás.
A szöveg stílusa nekem kifejezetten tetszett, öröm volt olvasni.

VCP6-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#109) Piftuka válasza x_o_n (#106) üzenetére


Piftuka
(addikt)

"Én még ilyet nem hallottam..pedig nem kevés Ismersöm vett itt autót Német állampolgártol....még egy sem volt amit nem adtak volna oda...Mi ez valami kereskedő propaganda?"

Mint említettem, egy cikkben olvastam. Ha jól emlékszem, a Totalcar készített interjút a sráccal, aki erre szakosodott sok éve.

Hogy propaganda, vagy sem... Nem tisztem eldönteni. Az illető elmondta, hogy a legjobb nyelvtudása ellenére is visszatáncolt az eladó, amikor megtudta, hogy magyar emberről van szó, illetve az autót magyar tulajdonosnak vinnék.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#110) gzbotii


gzbotii
(veterán)

Érdekes írás, köszi :R

Ketten jönnek le a hegyről, az egyik futva, a másik medve

(#111) doooo válasza Graphics (#32) üzenetére


doooo
(őstag)

Ezt már sosem tudjuk meg... Biztos valami olyat írt le, amivel nem értett egyet. Persze ez nem stílus kérdése, de hát na...

(#112) bbubby00


bbubby00
(őstag)

Köszi.
Próbáltam lightosan, szórakoztatóan fogalmazni szóismétlések nélkül.
Persze a végén levő összefoglaló részt normálisan megírni, hisz az több embert fog érdekelni, mint maga a cikk sztori része.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#113) repvez


repvez
(őstag)

én is németbe vettem egy kocsit, de egy kicsit furcsán érzem magam még, hogy az egész folyamat alatt nem kértek el semmi adatomat, sem a regisztrációnál sem.
igaz, hogy a cégemen keresztül ment a vásárlás, de a régi forgalmi és a 3 db tipuskönyvön kivül nem kaptam az autóhoz, törzskönyvet vagy bármi olyat amit itthon megszokott az ember, hogy az adásvételi szerződésre minden adatomat elkérik, anyja neve 4 példányba stb.. adószám meg ilyenek.

Pedig szalonbol vettem a kocsit , nem magányszemélytöl. és németországban regisztráltam, mert most ott használom, csak nem akkor akarok szembesülni a dologgal, hogy valami hiányzik amikor majd évek mulva hazahoznám és beregisztrálnám itthon a kocsit, és nincs meg valamelyik papirja ami az itthoni ugyiuntézéshez kell.
Valaki esetleg össze tudná foglalni, hogy mi az ami a német és amagyar rendszerben kötelezően kell a kocsihoz,hogy biztosan te vagy a tulaj meg minden papirral rendelkezel hozzá?

(#114) x_o_n válasza repvez (#113) üzenetére


x_o_n
(veterán)

Van Német lakcimed?Német bejelentésben dolgozol?stb mert akkor ez van.
Vásárlás-biztositás-
- zöld forgalmit azt az adásvételivel ,biztositással elintézed az átirás és a rendszám
-kereskedő és boldogság.
ennyi papirod van am vásárlást igazoló-zöld forgalmi-kocsi papirja

(#115) LoxChatterbo


LoxChatterbo
(újonc)

Vicces iromány teljes tele nagyszerű infókkal.
Köszi! :)

Windows | Office | Vírusírtó/Antivírus | Egyéb Szoftverek Óriási Kedvezménnyel & Számlával!

(#116) bbubby00 válasza LoxChatterbo (#115) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Koszi :)

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#117) bbubby00


bbubby00
(őstag)

Az autó azóta téli álmot alszik.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#118) Yodafon válasza bbubby00 (#117) üzenetére


Yodafon
(aktív tag)

Nem elado? Esku megvennem! :O :O :O

It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum.

(#119) bbubby00 válasza Yodafon (#118) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Van az a pénz :)

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#120) Yodafon válasza bbubby00 (#119) üzenetére


Yodafon
(aktív tag)

Mennyi?

It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum.

(#121) bbubby00 válasza Yodafon (#120) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Maradjunk a privátnál egyelőre.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#122) M@te


M@te
(senior tag)

Sziasztok!

Svájci autóbehozatalban tud valaki esetleg segíteni vagy infóval ellátni?

Tippek mire érdemes figyelni?! Ha a német határon vámoltatom, akkor 10 áfa jön rá és itthon már nem kell?

így van berendezve a Világ..Minden energia a Nagy Mágnes szeszélyei szerint működik. | Regisztrált 2004-06-23 13:35 :)

(#123) bbubby00 válasza M@te (#122) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Én sajnos nem tudok erről a vonalról semmit.
Mikor elindultam németbe, akkor is kb. 15 különböző webhelyről gyűjtött adatok alapján tudtam dolgozni.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#124) Reaper


Reaper
(senior tag)

Jó cikk lett, tetszett az egész, meg hogy azért csak megálltatok csobbanni egyet, ha már kint voltatok :)
Érdekes volt látni, milyen, ha magánember magának akar mindent csinálni külföldről hozott autónál.
Én a Sorentót úgy vettem, hogy kinéztem autoscouton, kimentünk egy trélerrel, ha nem felelne meg, akkor hozunk mást eladni, megnéztük, megalkudtunk, elhoztuk, majd itthon odaadtam egy neppernek, aki fix tiszteletdíjért megcsinált minden papirozást. 1 napos ügyintézés lett volna, de mivel az ablakokon fólia van, ezért a műbizonylatot " meg kellett találni", ezért lett 2 napos, úgy, hogy nem volt az autónak kinti műszakija, de itthon csak a kéziféket kellett beállítani és át is ment.
Bátor vagy én tuti nem indulnék neki az itthoni papirozásnak azóta sem :)

(#125) bbubby00 válasza Reaper (#124) üzenetére


bbubby00
(őstag)

Próbáltunk ésszerű kereteken belül kicsit a szabadfoglalkozásra is adni, hisz önszántamból nem hiszem, h sűrűn elmegyek a Balti tenger partjára.
Nem egy leányálom a papírozás, viszont ha más is meg tudja csinálni, akkor én miért ne? Sikerült is :) Mehetett volna gyorsabban, csak nyaralás stb. minden közbejött.
Ez az autóvásárlás nagyon random jött, 2 nap alatt el is indultunk.
Amikor nem engedték befizetni a regadót, nekem is megingott magamban a bizalmam és rá akartam bízni egy "szakemberre", de aztán erőt vettem magamon és megcsináltam.
Majd ezután jött az ötletem, hogy papírra vetem, hátha másoknak is hasznos lesz. A sztorizgatást pedig a szívesen olvasgató embereknek csináltam :)

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#126) bbubby00


bbubby00
(őstag)

Mit gondoltok, 1,9milláért megérné eladnom?
Drágultak a kis Mazdák már.

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#127) Richard! válasza bbubby00 (#126) üzenetére


Richard!
(őstag)

Szvsz lesz még ennél drágább is. De ha ez nem szempont, én megválnék tőle :)

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#128) bbubby00


bbubby00
(őstag)

Iden tul a 250km-en!
Semislick lerugva, kapott uj Hankook VentusPrime3at.
Jovohet csutortok hatso fotengelyszimering es akkor mar kinyomocsapagy csere, szombat-vasarnap mecseki MiataTour (szezonnyito) hetfon hatso dob csere Haspernel pesten.

[ Szerkesztve ]

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

(#129) bbubby00


bbubby00
(őstag)

Vettünk egy citromsárga 95-ös NA-t is németországból. Meg is van az új gazdája.
Akinek izgatja a fantáziáját és szeretne ilyen autót, keressen bizalommal! :)

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.