- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prison85
senior tag
Nem játszom tévén, mert FPSezek és nem találok a billentyűzetnek és egérnek olyan helyet, hogy kényelmesen és pontosan tudjak játszani
Úgy fest eléggé elkanyarodtunk a témától. Visszakanyarodva egy kicsit: 5770 és 9600GT elég lenne egy jó kis PhysX rendszerhez? Továbbá korábban olvastam az SLI rendszerről, de talán én értelmeztem félre. Azt írták, hogy lehet betenni 2 különböző Nvidia kártyát, csak a GPU órajelnek kell egyeznie. Ha ez tényleg igaz, akkor nem igazán értem ezt a Hybrid dolgot. Két különböző órajelű kártya tud simán együtt dolgozni? Sorry, ha hülyeséget kérdeztem csak érdekel az SLI és a Hybrid rendszer is. Vajon 2 db Gainward 9600 GT GS ütőképes lenne pl Bad Company 2-re egy megfelelő lapban? Továbbá ez megoldható egy Crosshair III Formula lapban, ami CrossFire-t és nem SLI-t támogat? A válaszokat előre is köszönöm és tudom, hogy ez nem ebbe a topic-ba tartozik, szal légyszí ne off-oljatok.
-
Prison85
senior tag
Kevés egy 5770 egy 19-es monitorhoz? TV-n nem szoktam játszani - csak filmet nézni és netezgetni (ágyból kényelmesebb és jobb párnán aludni, mint a billenytűzeten
). A fogyasztásra térve pedig megnéztem az általam B-tervként kiszemelt GTX 275-öt. Több, mint 200W a maximális energiafelvétele szóval marad valamelyik ATI kártya, de majd a pénztárca diktálja, hogy melyik. Köszönöm a jótanácsokat és észrevételeket!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Prison85 #389 üzenetére
Én csak a moncsidhoz írtam,mert ugye oda nem cpu kell hanem Vga!Köszi a gratulációt.Én 3 hónapja vettem a CM 922-t a régi házam is ekkora volt,csak más elrendezésű,és ebben a Cpu-m 10-15C° al hűvösebb.Jó a 9600 csak sokat eszik,Én most ha eladóm a Gt220-m akkor veszek egy Gt 240-t.
-
Prison85
senior tag
Egyéb megjegyzés:
Úgy látom most sokan rákattantak a PhysX témára. Most talán kapós lenne az én 9600-asom
-
Prison85
senior tag
válasz
BullKoxa #388 üzenetére
Árban van némi különbség ahogy elnéztem
Természetesen a vásárlás előtt mélyebben utánaolvasok. Amennyiben tényleg nem az igazi, akkor nézek valami mást és talán nem hybrid rendszer lesz hanem egy sima GTX275 vagy hasonló. Még kb 1,5-2 hónap.
Egyébként grat a gépedhez. Én is a HAF922-t nétem ki
-
Kami11
őstag
Egy érdekes fejlemény az új modról!
-
Prison85
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a PhysX-et támogatja-e a Battlefield Bad Company 2? A listában nem találtam, gondolom nem. Továbbá működne ez egy Asus Crosshair III Formula lapban egy 8600 vagy 9600GT-vel és egy ATI 5770-nel? Már gyűjtögetek az új konfigomra és így lesz egy felesleges Nvidia kártyám a mostaniból, amit nem szívesen adnék el.
-
Prison85
senior tag
Jó írás, érdekes megoldás. Grat a cikkhez!
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hali mindenki!
4890 oc mellé mit lenne érdemes berakni physX gyorsítónak?
előre is kösziÜdv!
-
vanhalen
senior tag
Nagyon jó ez a cikk, összeszedett, választékos, lényegre törő és élvezet volt olvasni. Tényleg nagyon jó, grat. az írójának, több ilyet a logoutra és csak így tovább.
-
Televan74
nagyúr
En nem bántam meg hogy lecseréltem a 9600GT egy GT240 -s kártyára. Hőmérsékletben komoly fokokat nyertem a rövidebb és kisebb fogyasztású kártyával. De a érdekes ,hogy a fluidmarkban hasonló eredményeket kaptam mint az előző kártyával. 9600GT és a GT220, GT240 egyenértékű kártya. ha hozzá tud valaki olcsón jutni egy 9600GT -hez érdemes megvenni.
-
tomta
tag
Saját rövid véleményem:
A benchmark pontok gyüjtögtésére kell a nagyobb NV kártya fizika számolásra,
a játékokhoz viszont egyenlőre még elegendő a GT220. A metro és dark void azért éreztette a gyengébb kártya jelenlétét, de még játszható Fps-ek születek.
Az újjabb játékoknál majd kiderül mire elég a "220".A teszteket még befolyásolhatta volna a magassabb felbontás, de ennyire volt lehetőségem.
üdv tomta !
UI: a metro 2033 teszt Fraps-el készült, a játék elején a lények első szinrelépésekor!
-
tomta
tag
A 9800 GTX-el nekem sem jelzett egyik monitorozó progi (afterburb/GPU-z) se aktivítást, ennek ellenére a physxet számoltattak a tesztprogik é a játékok is a kártyán.
A játéktesztek eredményeit ma felrakom (kicsit elcsúsztam időben) ,
a Batman-ben viszont nem ment a physx, még nem tudom miért, de megoldom.ko-ko82
a biztonság kedvéért lefutattam többször is a fludmarkot és a min fps eredmény továbbra is
50-51. -
Ottoka
őstag
Próbáltam metro alatt, az msi afterburner szerint a gpu3-at azaz a 9800gt-t nem terheli a játék. Ugyan ez van fluidmark alatt is. Viszont ha kikapcsolom az nvidia vezérlőpultban a physx-et, akkor csak 17xx pontok kapok fluidban, ha be van kapcsolva akkor meg 83xx.
Msi afterburner 1.51
Szerk most nézem, hogy a gpu3 memóriát viszont használt valami minimálisat metro alatt, gondolom akkor fluid alatt is.
-
Ottoka
őstag
Beraktam én is egy 9800GT-t az 5970 mellé. Nekem is csak úgy megy, ha ki van terjesztve az asztal.
-
yako
tag
Szevasztok!
Megosztanék én is egy pár eredményt.
Illetve sikerült a Cryostasis PhysX Tech Demo-t is működésre bírni, csak DirecX-et kellett frissíteni...
Az eredmény pedig érdekes: az átlag FPSben emelt szinten kevesebb jut, viszont jobb a max FPS, ugyanakkor több időt vett igénybe a teszt futtatása.
Itt alapon ment mindkét kártya.
Itt pedig kicsit húzva, úgy, ahogy az előbbi képeken láthatjátok! -
ffodi
veterán
Köszi a tesztet!
Ebből is leszűrhető pár dolog, de szerintem a legfontosabb, hogy játékok alatt mit produkál. Esetleg, egy olyan tesztet is csinálhatnál amiben mondjuk összehasonlítod őket pl.: batman aa, metro 2033, stb.. alatt.
Illetve érdemes lenne ezt az új benchet is kipróbálni:
ITT pedig a módosított .exe hozzá, amivel megy a Hybrid rendszeren is(be tudod pipálni a hardware physx-et a teszt menüjében)
-
tomta
tag
Újabb teszt a milyen kártyát érdemes erre a célra használni.
a VERSENYZŐK:
- Geforce 9800 GTX 512MB DDR3 (256Mbit/core:760MHz/mem:1150MHz/sh:1836MHz/CUDA Cores:128)
- Geforce GTS 220 1024MB DDR3 (128Mbit/core:625MHz/mem:800MHz/sh:1360MHz/CUDA Cores:48)A rendszer egyébb összetevői:
i5 750@4.01GHz
ASUS P7P55D EVO
2*2GB Ram
ATI 5850 @ 850/1200MHzA tesztek:
3DMARK VANTAGE
FLUIDMARKÉs a grafikonok :
Kommentet egyenlőre nem írok, mert nem akarom befolyásolni az általatok leszürhető következtetéseket.
Remélem nem hiába vesződtem, é hasznát veszitek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha CrossfireX van a gépben, akkor is tud működni egy 3. nVidia kártya PhysX-re?
-
kris75
aktív tag
Itt a válasz:PhysX GPU's
-
kris75
aktív tag
Hi! Egy 250GT vagy egy 9800 GT a jobb választás physix re?
-
BullKoxa
őstag
Szerintem próbáld meg a legújabbal 197.45 a PhysX az jó a Driver után tedd fel azt is.Telepítsd ezt a DriverSweeper progit!Szedd le így ahogy a gyerek!Utána csökkentett módban indítsd el a DriverSweeper-el szed le az összes Nv dolgot a PhysX is!Utána csináld úgy ahogy ffodi írja,de én csak úgy tudtam bekapcsolni a PhysX-t ha kiterjesztetem az asztalt amúgy fagyott ha PhysX-t akartam bekapcsolni!!
-
yako
tag
Szevasztok!
Próbálkoztatok a Cryostasis PhysX Tech Demo-val?
Nekem nem fut le. Csak fekete képernyőt látok, és a feladatkezelőben kell bezárnom, mert nem csinál semmit. majd kapom az eredményt: futott pl. 5 másodpercig, volt x frame, min, max és átlag FPS, de maga a prg nem futott végig!
Telepítésnél nem hagytam, hogy mást is - pl másik Physx drivert - feltegyen.Ötlet?
-
potato
csendes tag
nah eddig tartott a hybrid rendszer ma elkelt a 8800Gt-m
meik a legolcsóbb kari ami alkalmas a physx re és nem melegszik?
-
ffodi
veterán
-
Televan74
nagyúr
Egy kérdés: GT240 vagy GTS250? Gyorsabb lenne GTS250 Physx -re?
És ehhez kapcsolódva. GTS250 + Radeon 5850 -et elbír egy Enermax 525W táp? -
ffodi
veterán
Majd ha lesz ma időm, írok egy Update 2-t, és abban benne lesz minden. Egyébként a 197.45-s driverrel eddig tökéletes, majd metro alatt kipróbálom. Annyi a baj vele, hogy ha nem terjesztem ki az asztalt, akkor azonnal befagy Physx indításakor.
ko-ko82:
Azért lassabb x4-en mert ugye az NV számolja a Physx-et nem pedig a radeon.
-
Ottoka
őstag
Úgy látom kényelmesebb használni az 1.03-at nincs annyi kíblódás telepítéskor. Tapasztalat vele?
-
ffodi
veterán
-
yako
tag
Hi!
Ti mivel szoktátok - ha szoktátok - húzni a VGAkat?
Csak azért, mert jó lenne egy olyan prg, amivel egyszerre lehetne piszkálni a két különböző kártyát, tehát kezelje egyszerre az ATIt és az NVt is!Az MSI Afterburner ilyen?
Kösz! -
Televan74
nagyúr
4x módban kevesebbet kapok a fluidmarkban, mint 8x módban.
Link.Eddig jutottam.
4x mód.
8x mód a 324 hsz.
-
potato
csendes tag
vmi ojan cucc nincs ehez hogy simán játéknál (pl GTA IV v akármi) is használja az nv karit mer nállam csak physx re használja??
-
Televan74
nagyúr
Na végre összejött. Nekem úgy sikerült , hogy PIP monitorom van és a 9600GT rákötöttem a VGA bemenetre.A patch így kellett a physx elcsalogatásához.
-
BullKoxa
őstag
Én azt vettem észre ha 4 szlotban van az NV akkor nem számol annyit mintha a 8x szlotban lenne.holnap beteszem a 8 szorosba és leragasztom hogy csak 4x menjen abban is.Megnézem mi lesz a helyzet. Azaz ma csinálom +.
-
potato
csendes tag
nah nekem is előjött ez a not supported GPU szöveg a catalystnál (10.3)
-
potato
csendes tag
sikerült
nekem ennyi jött össze -
-
BullKoxa
őstag
a Drivert és a PhysX-t én sem csőkiben tettem fel!csak a Patchet,és a képernyő kiterjesztést ami nem mindig jó,tehát kattingatnom kell a képernyő beállításokban.Most meg lehet behalt a Winem,már vagy 20x tettem fel NV drivert!!
Ja és nekem akkor pöpec ha mind a két Vga-m 8x-an megy,majd kipróbálom azt hogy az Nv-nek leragasztom a foglalatát(ha az nv a 4x ben van nem teljesen jó) 8X-ra,csak nem találom + hol láttam a képet.
-
yako
tag
válasz
BullKoxa #304 üzenetére
Nos, tulajdonképpen mindent így csináltam, kivéve, hogy nem csökkentett módban tettem fel az NV meghajtót. Illetve nem nagyon tudom, mit mutogatott a Feladatkezelőben. Csak azt mondta, hogy legyenek leállítva azok a dolgok?
Illetve, más Physx drivert használt.A Windows szerveres dolog nekem is szemet szúrt! Már azt hittem, mindenki azt használja!
-
ffodi
veterán
válasz
BullKoxa #305 üzenetére
Nekem most ennyit nyom fluidmarkba!
5870 alapon, a többi látszik a képen
-
BullKoxa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3381, 96% Akkumulátor
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMeIR kam gar
- 5db os játék csomag
- M2 Macbook pro 14' 512 16gb
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest