- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Hóban vigad a ló
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
barm
tag
Sziasztok, van egy gyári körablakos tokom, nincs már rá szükségem, ha érdekel valakit.
-
grayracer
csendes tag
Csak még egy közbevetés:
Alul a funkciógombok nem világítanak, hiába tűnik úgy a fotókon!
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Fiamnak van egy ilyen telefonja. Működött rendesen, míg össze nem tört a kijelző. Még ment utána is, aztán jött egy frissítés és aztán nem boot-olt, az Asus logó után újraindult.Felraktam újra a rom-ot, de nem változott. Az újraindulás változó, vagy az Asus logónál teszi, vagy eljut az Android telepítésig, ritkán az Android frissítésig. Egyszer valahogy végigment a telepítés, ment majdnem 1 hétig hibátlanul a telefon, de egyszer elment a wifi (vagy a sim, hirtelen nem tudom), sehogy sem akart visszajönni, restart, azóta megint az újraindulás különböző pontoknál.
A recovery hibátlanul fut és fastboot módban is indul. Gondoltam, rárakok egy korábbi rom-ot. Próbáltam adb-vel, a telefont látja a gép (eszközkezelő), de az adb devices nem listázza és a fastboot sem találja. Talán nincs bekapcsolva az usb hibakeresés, nem tudom megnézni.
Van valakinek ötlete, mivel lehetne próbálkozni?
-
mrbego
aktív tag
válasz szaboagi #623 üzenetére
Szia,
van benne olyan, hogy Szinkronizálás a Google Feadatokkal. Ezzel próbáltad?
Nem tudom működik e ezzel, mert én nem szoktam szinkronizálni, csak simán használom.De most nézem, és én azt látom, hogy teendőket tud kezelni. Nem a SuperNote-ra gondoltál esetleg? Abban lehet jegyzetelni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, P
-
szaboagi
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan tudom a Do It Later nevű - egyébként nagyszerű - appból kimenteni bárhova máshova az ott összegyűlt jegyzeteket?
Köszi! -
up
senior tag
Köszi Én először az online supportnak írtam, meglátom, mit lépnek. Mármint az asus sajátjának. Talán a szervizelés is flottabbul fog menni, ha van már online nyoma.
Ti egyébként hogyan készítitek elő a telót, mielőtt beadjátok szervizbe? Végül is ki tudja ki, milyen mértékben fogja nézegetni... képeket leszedem, az alap, de más elővigyázatosság?
-
up
senior tag
Hova vitted szervizbe a telefont a rossz GPS miatt? Az enyém is rettenesen gyopár pár hónapja, legutóbbi verzión, és nem úgy néz ki, mintha frissítés akarna jönni hozzá... garis még, csak ha van valami tipp, ami nem evidens, érdekel, hogyan érdemes nekifutni.
Mindenkinek szól a kérdés persze köszi!
-
ftc
nagyúr
Hol lehet aksit a telohoz venni?
B11P1428 van benne de a neten mindenhol C11P1428-at irnak hozzá..Melyik az igaz?
-
benzol
aktív tag
Akinek fágyolosodnak a képei és látszik némi "kopás" a kamera üvegen annak ajánlok egy megoldást, méghozzá a fültisztító pálcika+fogkrém kombót, egy kis sika-mika és 2 perc alatt lekapja a sérült lencsebevonatot és elmúlik a képek fátyolossága.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
válasz sipoczgabor #582 üzenetére
Nekem is szokott ilyen lenni, általában akkor mikor valaszínűleg egy kis kosz beragad a szilikon tok és a képernyő közé amit folyamatos érintésnek érzékel. Egy alapos alkoholos képernyő és tok tisztítás megoldja a dolgot. Nyári melegben többször előfordul, a nagyobb pára illetve izzadt két miatt.
///\oo/\\\
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Van egy nillkin tokom a telefonhoz, amivel működik az asus cover.
Három értesítő ikon van körben, de csak a nem fogadott hívásokat számolja, az üzeneteket és emaileket nem. Emlékszem, hogy ezt már be tudtam állítani korábban, de már nem emlékszem, hogy mit és hol.
Hol tudom ezeket bekapcsolni? -
FüligJimmy
csendes tag
Sziasztok!
Asus zenfone ze550kl-t tervezek venni.
Érdeklődök, valaki rootolta már a telefonját? Bootloader nyitással van valami gond? Lineage OS-t akarok feltenni rá.
Milyen a hardver ellátása? Ha meghal az akksi, hol tudok venni? Nem nagyon találtam gyári supportot hozzá. Ki szervízeli?Kösz a választ előre is!
Üdv!
-
mrbego
aktív tag
Sziasztok,
tegnap sikerült úgy leejtenem a telefonomat, hogy bepókhálósodott a digitizer. Azóta az ebay-t túrom és nem tudom mit tegyek.
1.) Rendeljek csak digitizert, amit majd valahogy rákókányolok a telefonomra, de megvan kb. 2-3 ezerből
2.) Rendeljem egyben a kijelzőt és a digitizert, mert így pl. nem megy por, kosz az LCD és az üveg közé, és ezt tegyem valahogy rá a telóra, de ez már legalább kb. 8-12 ezer magyar forint
3.) Ne költsek már erre a telefonra, még úgy sem, hogy még ma is nagyon szeretem és meg vagyok elégedve vele(nem is terveztem lecserélni még manapság sem), de akkor egy másik/új telefon 40-50 ezerEgy másik kérdés: mennyire kell félnem az ebaj-os kínai LCD+gotozer kombótól? MEgeshet, hogy pl. TFT panellel jöhet és nézhetem utána minden nap hogy jéé milyen sz@r ez..., de belekerült ~10 ezerbe.
Üdv, P
-
zjuhasz
aktív tag
válasz zolya1973 #606 üzenetére
olyat nem, de néhány napja azt csinálja, hogy a kapcsolathoz az sd kártyáról kiválasztott csengőhangot elkezdi lejátszani híváskor, majd 2 másodperc után elnémul. A képernyő világít, fel is tudom venni, de a csengőhang elkussol. magának az mp3-nak semmi baja, szépen lejátsza bármi
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zolya1973
aktív tag
Nektek szokott olyat csinálni ez a telefon,hogy a beállított csengőhang visszaáll alapértelmezettre?
Nálam most két hét alatt 3x is eljátszotta.És közben nem volt kikapcsolva,frissítve sem.Érdekes,hogy a hívók beállított képei meg megmaradtak. -
Max500
tag
Arra jó hogy sokkal több appot tudsz telepíteni. Mivel ha nem formázod belsőként az sd-t akkor csak a telefon belső memóriája használható program telepítésre az sd nem. Az áthelyezés pedig azért jó mert ha egy lassabb sd kártyád van és az sd-re települt program túl lassú akkor áthelyezed az eredeti belső tárolóba.
Alá van írva!
-
_stick_
őstag
válasz zolya1973 #603 üzenetére
Új nekem ez a SD adoptálás. A fellelhető leírásokaban azt írja, hogyha megcsináljuk, akkor nem lehet megváltoztatni, hogy mit-hova telepítsen. Azt vmilyen logika alapján a telefon dönti el a továbbiakban. De az alkalmazások-progi-tárhely menü alatt van lehetőség a változtatásra.
Szóval, akkor nem értem, mire jó ez az adoptálás?[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Végül sokadjára csak sikerült. Talán az volt a megoldás, hogy csatlakoztattam külső tárhelyként, majd formáztam. Aztán újraformáztam belső tárhelyként... Mindegy a lényeg, hogy sikerült.
Viszont írta, hogy kevés lehet az SD sebessége. Hát nem tudom, tényleg kevés erre a fenti SD kártya? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Csináltam ma egy FR-et, és kipróbáltam ezt, amit a topiktárs írt. Ezt az SD-t vettem meg: SAMSUNG MICRO SDHC EVO Plus 32GB UHS-1 U1 C10
Namár, a formázásig teljesen jól megy a dolog, majd egy hibaüzenet fogad, amit nincs idő elolvasni, de valami időtúllépéses gondja lehet, majd újraindul. Végül is nekem is így néz ki a menüben, szóval nem tudom, hogy ezt most jónak könyveljem e el, mert úgy tűnik, hogy a formázás nem ment végig...[ Szerkesztve ]
-
zolya1973
aktív tag
Nekem valami ilyesmi frissítés érkezett ma: 21.40.1220.1998_20161230.Akkor ez most hogy is van?
-
zjuhasz
aktív tag
válasz Daywalkerke #594 üzenetére
én éjszakára kikapcsolom, de nappal tényleg, mintha egy hajszálnyival jobban merülne.
Jellemzően eddig 2 kb napot bírt ki, most olyan másfelet. De lehet, hogy kicsit többet is nyomkodtam.
Viszont volt 1 lefagyásom, az index app behalt..Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Daywalkerke
aktív tag
Akkumulátor nálad és másoknál nem merül gyorsabban a frissítés óta?
Mert én mintha úgy tapasztalnám, hogy este amikor takarékos módra rakom a frissítés előtt egy éjszaka alatt takarékos módban 1-3%-ot merült csak, de most mintha ennél jóval többet merült volna ugyanilyen készenléti módban. -
Max500
tag
Sziasztok! Úgy tűnik még nem dobták ki a zenfone 2 lasert Asusék Milyen az új frissítés (13.1010.1612.53)?
Alá van írva!
-
Edi77
őstag
válasz Daywalkerke #590 üzenetére
Sms-re és híváslistára super backup-pal mentek, de sok hasonló van fent a Play-en, a képek, doksik kimentését intézőben húzom ki gépre, ill van dropboxom és google drive-om, névjegyzékre megint google fiók, ill a vibernek és whatsappnak van mentési lehetősége a gmail fiókba. Az appokat Play áruházból állítom vissza. Én így csinálom. Bővebben privátban, ha szükséges.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
Jazzos
őstag
A legfrissebb szoftverrel nálam is minden oké, bár nagyon néha eldobja a trackelést, de már csak kb. havi szinten egyszer-egyszer.
-
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Egy ideje nem érkezett újabb frissítés a ZE500-hoz, gyanítom nem is lesz több.
Nekem a legfrisebb 5. andorid van fent, de lehet már átállok a 6-ra.
Összeségében milyen tapasztaltotok van róla?
Főleg az akku idő és a memória érdekelne, mennyire eszi a MM? -
mrbego
aktív tag
válasz sipoczgabor #582 üzenetére
Szia,
nekem eddig csak az fordult elő, hogy alvó állapotban nem érzékelte a duplakoppot, de ez is ritka (kb. 1 hónapban 1x).
De olyan még nem volt, hogy "beragadt az érintő" ...Üdv, P
-
sipoczgabor
tag
Sziasztok. Valakivel fordult elo h a kijelzo neha meghulyul? 2 koppra neha nem ebred. A rajzolasokra se. De van h gombbal felebresztem majd utana jo a 2 kopp. Vagy hasznalat kozbe gondol egyet es beragad egy pontba az erinto. Ilyenkor az erinto gombok se jok. 1 2 utes utan ujra jo. Uj kijelzo kell? Vagy van esely arra h kabeleket igazgassam meg?
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem,hogy zárolási képernyőre hogyan tudnék órát rakni?Mióta lecseréltem a gyári időjárás appot azóta nincsen óra. -
kantiszepi
csendes tag
válasz Daywalkerke #577 üzenetére
Vagy beszerzel a rendszereddel kompatibilis "dpinst.exe" fájlt pl. más (whql) driver telepítőből és az inf fájl mellé rakva futtatod, vagy csatlakoztatod a telefont és eszerint jársz el: [link]
(Az utóbbi gyorsabb, azt ajánlanám)Az élet elsődleges célja az entrópia elleni harc, szemben a világmindenséggel. Legalábbis így lenne ideális......
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz kantiszepi #573 üzenetére
Tudnál abban tanácsot adni, hogy Win7 alatt ezt hogyan kell feltelepíteni?
Mert exe fájl nem látok a zip fájlban.[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
válasz zolya1973 #575 üzenetére
Szia! Nekem a kisebbik változat van (ZE500KL), én anno 53-ért vettem edigitalban. Sztem egész jó a vétel. Nekem megfelel a csengő hang ereje, két zajos géppel dolgozok és a leghangosabb alatt kettővel is hallom a csengést. Ha felveszik a hívást, nekem rezeg. Egy probléma van, ami nekem zavaró a telefonnál, hogy a kijelző körül a fekete műanyag keret nagyon sérülékeny. Egy ilyet ajánlott venni hozzá.
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Már egy ideje szemezgetek egy Asus Zenfone Laser 2 (ZE550KL) telefonnal.Most a MM-ban 60-ért lenne egy + powerbankkal együtt.Megéri még ilyet vásárolni?Milyen a csengőhang hangereje?Van olyan beállítási lehetősége,hogy rezegjen ha fogadják hívásom? -
Arween
senior tag
válasz kantiszepi #573 üzenetére
nagyon köszönöm ,tökéletesen működik
-
kantiszepi
csendes tag
Az Asus oldaláról le kellene tölteni a drivert hozzá, de a Selfie-hez nem töltöttek fel Asusék, így belinkelem a Laserét: [link] Használtam ezzel Phonepad-et, és tökéletesen működött, hiszem, Selfie-nél is hasonló a helyzet.
Az élet elsődleges célja az entrópia elleni harc, szemben a világmindenséggel. Legalábbis így lenne ideális......
-
Arween
senior tag
sziasztok.
Felteszem itt is a kérdést ez egy kicsit pörgősebb fórum.Egy selfie került a családba,amivel annyi gondunk van hogy hiába dugom össze a laptoppal nem látja a telefont.Mit kellene tennünk hogy felismerje a telefont?A pc-n Windows 8.1-van 64-bit-es. A pc Link-fel van telepítve de jó lenne ha a hagyományos módon elérhetnénk a telefont,és eszköz meghajtóként jelenítené meg. -
Balázs Z.
tag
Sziasztok. Lassan egy éves a készülék (ZE500KL), minden oké vele, viszont a képernyő a bal felső oldalon egy kb. 3 cm hosszú, 3-4 mm -es foltban elkezdett sárgulni/elszíneződni. Elég zavaró, a használatot nem befolyásolja, de kellemetlen, tapasztalt valaki hasonlót?
Másik gondom, hogy a GPS/helymeghatározás jól működik, de az iránytű totál pontatlan. Erre van megoldás? Kalibrálás házilag nem segített. -
mrbego
aktív tag
válasz NemTom1988 #568 üzenetére
Szia,
én most ránéztem és megy nálam. Egy alkalmazásfrissítést is talált, azt is frissítette rendben.
Az emailcím és jelszó nem hibás/el van gépelve véletlenül?Üdv, P
-
NemTom1988
csendes tag
Sziasztok! Páromnak vásaroltam egy ilyen telót karácsonyra. Minden jó és szép, viszont nem tudok csatlakozni a google play- be, vmi szerverhiba végett, próbáltuk meglévő, illetve új account-tal is, eredmény ugyanaz. Nálam minden ok (G3), tudtok valami megoldást? Előre is köszi!
.. valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá pénzem..
-
mrbego
aktív tag
Szia,
ezt végigkövetve találod:Egyébként alapból arra van beállítva, hogy a szolgáltató kezeli.
Ha viszont csak egy adott hívásnál szeretnétek letiltani a számkijelzést, akkor a fenti képen lévő első kijelzőnél az 1-es számjegy felett lévő három pöttyre kattintva "A szám elrejtése ezúttal" opció.Üdv, P
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Anyum kapott most ilyen telefont, és az a kérdés merült fel, hogy hol lehet ezen beállítani a hívószámküldést? Nem találtam..
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
Max500
tag
Sziasztok!
Benzol által mellékelt leírás alapján megcsináltam a rom kiterjesztés lehetőségét viszont azt nem tudom hogyha formáznám belső memóriának az sd kártyát utána ez hogyan lehet visszaállítani (már ha lehet) normál cserélhető sd kártyává?
Alkalmazásokat újra kéne rakni vagy csak visszamásolom a belsőbe formázom cserélhetőként és kész?[ Szerkesztve ]
Alá van írva!
-
Max500
tag
-
Daywalkerke
aktív tag
NoRoot Firewall app-ot használ valaki ezen a mobilon?
[ Szerkesztve ]
-
mnó77
tag
Sziasztok.Elküldtem a szervízbe a telefont a katasztrófális GPS miatt.1hét alatt vissza is jött!Alkatrészt cseréltek,a következőket(nekem ez nem mond semmit):[90AZ00E0-R00030]ZE500KL MB._2G/MSM8916/WW Ezt a javítási értesítőből írtam ki.A lényeg:azóta olyan bitang jó lett a GPS,hogy nincs olyan hely még (panel)lakásban sem,hogy ne találna vagy csatlakozna min.5 holdhoz!
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Érdeklődnék, hogy akiknek van 64GB vagy nagyobb microSD kártyája és ezzel a mobillal használják ők milyen fájlrendszert használnak a kártyánál?
Több fórumon olvastam, hogy A Zenfone mobilok csak FAT32 rendszerű kártyákat támogatnak, de Win7 alatt az én 64GB-os microSDXC kártyámat csak exFAT és NTFS rendszerekre lehet formázni, FAT32-re nem. -
joci86
senior tag
Sziasztok!
Tud kapcsolatjelző rezgést a telefon? (híváskor megrezzen a telefon, amikor a hívott fel felveszi)
A 2400-as akkuval milyen kijelzőidőket lehet elérni?Tudtok esetleg valami szériahibáról?
(Black Friday keretében rendeltem egyet, de elbizonytalanodtam, hogy nem akarok-e kicsit drágábban valami frissebb modellt. Amúgy 42.900 volt az eMAG-nál.)
Köszi!
-
voda1228
újonc
válasz kantiszepi #556 üzenetére
Sziasztok
A feleségem telefonja leesett az üveg megrepedt,az érintő kijelző működik de zavaró.
Hol tudnám kicseréltetni.2 hónapos teló. Köszi a segitséget -
Max500
tag
Sziasztok!
Valakinek valami tapasztalata?Alá van írva!
-
mnó77
tag
Nálam ez a Gps probléma nem akar javulni.Mindent úgy csináltam ahogy a "nagy könyvben meg van írva"-frissítések előtt/után reset stb.-de dobálja a jelet piszkosul akár hivatalos(Szülinapp,Here we Go)vagy nem hivatalos navi programot(többet is próbáltam)használok. Nagy csalódás ez a telefon!
-
Daywalkerke
aktív tag
Érdeklődnék, hogy tudtok ehhez a mobilhoz ajánlani valamilyen app-ot vagy programot amivel ha USB kábellel összekötöm a PC-vel a mobilt akkor annak teljes belső tárhelyének tartalmát mindennel együtt le lehet menteni? Nem root-olt mobilhoz kellene.
-
sipoczgabor
tag
Sziasztok. En barom nem hordtam tokba mostanaig. A lencset meglehet pucolni? A hiba az h a fotozott kepek felso fele homalyos. De ez amiatt erdekes h az egesz lencsen hemzsehnek a mikrokarcok mintha egy retegbe lennenek. A lencse kuka vagy javithato?
-
törölt tag
Sziasztok.
Eladó sorba kerül egy Asus Zenfone 2 Laser ZE500KL (5 colos) telefon.
1,5 év garival és egy eredeti bőrtokkal!
A telefon karcmentes illetve fóliával ellátott.
A telefon ára bőrtokkal együtt 45000Ft
Eladás oka: Mivel jóformán csak telefonálni szoktam illetve néha Gps-t használni visszatérek a jó öreg Nokia N95-höz.
Ha érdekel írj rám privátba és küldök természetesen képeket.[ Szerkesztve ]
-
mrbego
aktív tag
válasz drstupid #545 üzenetére
Szia,
Hát elvileg ilyen nem történhetne, mivel ezért van a készülékben közelségérzékelő, hogy ezt megakadályozza. Nekem sosem történt ez miatt ilyesmi.
Talán valamelyik alkalmazás cseszte/állította el a közelségérzékelőt, vagy olyan kijelzővédő fóliát használsz, ami nincs kivágva a szenzornál és megőríti azt.
Esetleg egy factory reset megoldhatja, ha szoftveres a gond.
Esetleg elromlott javíttatni kell.Üdv, P
-
drstupid
tag
Sziasztok! olyan problémám van, hogy telefonálás közben a fülemmel mindenfélét sikerül bekapcsolnom, néha beugrik a vaku is és elvakítom az embereket, valaki tudja, hogy hol tudnám beállítani, hogy telefonálás közben elsötétüljön a kép? nagyon hálás lennék
Eladó termékeim : http://href.hu/x/ekrb
-
mrbego
aktív tag
válasz Daywalkerke #542 üzenetére
Szia,
akkor képekben:
Persze nálad a microSD neve valószínűleg nem E95F-1CE2, hanem amit a rendszer adott neki véletlenszerűen. De hasonlóan 4-4 karakter formátumú.Üdv, P
-
Max500
tag
válasz Daywalkerke #542 üzenetére
Here WeGo -> Beállítások -> Tárolómemória. Ez nem működik?
[ Szerkesztve ]
Alá van írva!
-
Daywalkerke
aktív tag
Alkalmazást nem is szeretnék SD kártyára telepíteni, hanem ahogy már írtam HERE WeGo app offline térkép adatbázisait(amik több száz MB-ot foglalnak) szerettem volna az SD kártyára letölteni, de a letöltésnél csak a belső tárhelyet ajánlja fel, így ha lehet írd meg, hogy milyen módon lehet ilyen adatfájlokat az SD kártyára rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Max500
tag
"Azt viszont nem tudom/értem, hogy a M-es android óta miért ilyen véletlengenerált neveket ad a memória kártyának a rendszer "
Serintem azért mert az alkalmazások a mount point mappanevét olvassák az sd kártya neve helyett hiszen a fájlkezelőben (legalábbis nálam) a kártya érthetőbb néven jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
Alá van írva!
-
mnó77
tag
Sziasztok.
Nem tudom kinél mi a helyzet a GPS-el kapcsolatban de nálam csapnivalóan rossz továbbra is.(13.10.10.43.)Lakásban gyakorlatilag nem képes jelet találni-nem azért mintha eltévednék bent -de ettől lényegesen gagyibb telefonomnak is max. 2perc kell panelban.Navigálás közbe eldobálja s nagyon sok idö mire újra talál jelet! Hosszabb távra terveztem vele de így nem biztos...! -
mrbego
aktív tag
válasz Daywalkerke #537 üzenetére
Attól, hogy a térképfájlokat a memória kártyára teszed, maga az alkalmazás a telefonon van telepítve.
Továbbra sem lehet a belső memórián kívűl máshová telepíteni, viszont egy-egy alkalmazás adatfájljait lehet másutt tárolni.
Én pl. Deezert használok és az alkalmazásban mindíg azt állítom be, hogy a microSD-n tárolja a zenéket, így nem a belső memóriából foglal 1-2 GB-nyi helyet.A 6.0 rendszerben úgy látom kivették azt a lehetőséget, hogy a felhasználó bármely alkalmazásnál megadhassa, hogy az adatfájljait telefonon vagy memkártyán tárolja. Viszont egy-egy alkalmazáson belül lehet ilyen lehetőség (lásd Here We Go, Deezer stb.).
Azt viszont nem tudom/értem, hogy a M-es android óta miért ilyen véletlengenerált neveket ad a memória kártyának a rendszer A Lollipop-nál még rendesen memcard-ot vagy hasonlót írt.
[ Szerkesztve ]
Üdv, P
-
Daywalkerke
aktív tag
Ezen csodálkozom, mert megtaláltam, hogy a 6-os Android-ban alapból (módosítás nélkül) már nem támogatott az SD kártyára telepítés:
"Android Marshmallow won’t support APP2SD. Please move apps to internal storage before system upgrades."
Forrás: Asus updates ZenFone 2 Laser to Marshmallow
Ezt több más fórumban is sajnos megerősítették, így jelenleg csak az előzőekben már leírt belső tárhely összevonása az SD kártya tárhelyével lehetőség maradt.
-
amrus
csendes tag
válasz kantiszepi #533 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Max500
tag
válasz Daywalkerke #534 üzenetére
Nekem minden probléma nélkül ment (Legújabb 6-os): Beállítások->tárolómemóriánál mindkettőre van lehetőség.
Alá van írva!
-
Daywalkerke
aktív tag
Érdeklődnék, hogy van rá bármilyen mód, hogy 6-os Android alatt ezen Zenfone 2 Laser mobilnál áthelyezzünk applikációs adatokat az SD kártyára?
HERE WeGo navigációs app-nál szerettem volna az offline térképadatokat az SD kártyára letölteni, de csak a belső tárhelyet ajánlja fel, ezért érdeklődöm, hogy esetleg valamit át kell állítani, hogy lehessen adatokat másolni az SD kártyára? Mert egy ismerősömnek egy régebbi Android 4-es mobilon simán lehet pl. ezt az offline térkép adatbázist is az SD kártyára átrakni.[ Szerkesztve ]
-
kantiszepi
csendes tag
A feketének nagyon finom tapintása van, olyan érzést kölcsönöz a hátlapnak, mintha jó minőségű gumi lenne, viszont az ujjlenyomatok nagyon erősen meglátszódnak rajta és nehézkes letakarítani, így én vettem egy ebay-ről pár százért egy tokot, bár ezzel könnyebben kicsúszhat a kézből, mint nélküle.
Az élet elsődleges célja az entrópia elleni harc, szemben a világmindenséggel. Legalábbis így lenne ideális......
-
barm
tag
En ugy vettem par honapja, hogy majd lecserelem a harmasra, ami most draga lett. Szoval örülök, hogy megvettem akkor, mert lehet, hogy most is ezt venném, nem az újat.
Ha jol tudom, olcsóbb is lett azóta. Jo vetelnek gondolom meg mindig. Uj szoftver is van ra, bar en meg nem tettem fel.
En azt mondom, megéri. -
Szotyi0
csendes tag
Üdv mindenkinek! Azt szeretném kérdezni, hogy még megéri-e megvenni egy ilyen telefont annak ellenére, hogy már elmúlt 1 éves? A válaszokat köszönöm!
-
amrus
csendes tag
Sziasztok!
A képeken a fekete hátlapú verzió más anyagúnak tűnik, nem ilyen szálcsiszolt műjanyagnak, mint mondjuk az ezüst.
Jól látom? Mi a tapasztalat, mennyire csúszik ki a kezetekből a masina? -
Daywalkerke
aktív tag
Ha a tárhelybővítés miatt veszel akkor már szerintem minimum 64GB-os SD kártyát érdemes venni (8-9e Ft-ért már van), én ebből Kingston-t vettem a múlt héten megvett Zenfone 2-es új mobilomhoz, mert Kingston és Sandisk márkák a legjobbak között vannak bármilyen memória típusban, nekem még sosem volt rossz tapasztalatom ezekkel a márkákkal, még a majd 10 éves 2GB-os Kingston pendrive-om is még 100%-os S.M.A.R.T. teszteredményeket ad, nem véletlen adnak ezen márkák élettartam garanciát.
-
benzol
aktív tag
Valamilyen módon hozzácsapja az SD kártyát a belső memóriához, pontosabban kinevezi az új belső tárhelynek az SD kártyát.
Nem egyszerű a dolog, ugyanis ebben az esetben elsősorban az SD kártyát használja a progik telepítéséhez abból veszi el a tárhelyet, oda kerülnek a fotók stb., magyarán a behelyezett kártya mérete határozza meg az új, üres belső tárhelyet, amit "aktiválni" kell a teló gyári belső memóriájából áthelyezhető adatok áthelyezésével.
Az eredeti gyári belső tárhelyet nem tudom miként használja tovább ez még számomra nem derült ki, valószínűleg a fontosabb előre telepített appok továbbra is ott maradnak oda frissülnek esetleg csak az adataik és a gyorsítótárazás kerülhethet át az SD-re, de az biztos hogy PC-re kötve is csak az SD kártyára kiterjesztett belső memóriát látom.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
woodlandarts
tag
Android 6 os frissitės után ha gyária állitom vissza akkor eltünik az asus üzenetek , asus naptár asus zene lejátszó mert ezekböl van googleos változat is ės igy 2 naptár ės 2 üzenet kezelö van .
Nem szivesen állitom vissza gyárira nem par perc vissza frissiteni az appokat meg beállitani megint mindent rajta . -
mrbego
aktív tag
Na csak frissítettem, nem bírtam ki.
Egyenlőre csak annyit vettem észre, hogy a kártyapaklis alkalmazásváltó jobban kitölti a képernyőt, talán kevésbé térbeli hatású.
Nem látszik, de itt legalább 10 app van megnyitva.
Ez nem tuom, hogy a Google frissítésének köszönhető vagy az Asus launcher módosult.[ Szerkesztve ]
Üdv, P
-
zjuhasz
aktív tag
én a 10.38 sikerén úgy felbátorodtam, hogy ezt a 43-ast nyomban fel is nyomtam. 1-2 óra múlva tesztelem is a GPS-t. ha szar, jelzem itt.
Benzol: van természetesen googli fiókom, menti is oda az adatokat, de egy ilyen hálózati visszaállítás után nem frissített semmit vissza onnan. Még az okosórám bluetooth kapcsolatát is újra be kellett állítaniAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
benzol
aktív tag
Gondolom használsz Google fiókot, mert akkor van valami szinkronizálási beálítás ami többek között a már elmentett wifi jelszavakat is szinkronizálja a Google fiókodba és egy visszaállításnál azok is visszakerülnek a telódra, nálam ez már egy ideje jól működik... Bár lehet hogy csak az opció beállítása után mentet jelszavakat tárolja.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
zjuhasz
aktív tag
válasz LadaLord #511 üzenetére
azt nem akartam, mert használom. Viszont valahol olvastam és bevált: a hálózati beállítások visszaállítása segített, azóta minden szuper. (csak újra be kell majd pötyögnöm az összes kocsma, rokon, stb. wifi jelszavát)
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Edi77
őstag
Nektek sem engedi a teló, hogy visszategyetek korábbi verziószámú alkalmazást? Gondolok most itt a messengerre. (ZE550KL 6.0.1)
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
zjuhasz
aktív tag
A gps nekem is jó már ezzel 10.38-al, de az akku kevesebbet bír. Az eddigi 2nap helyett 1, max másfél napot. És az látazik, h a wifi zabálja a legtöbbet. Még akkor is, ha ki van kapcsolva. Mondjuk nem csináltam gyári visszaállítást, lusta vagyok mindent újra beállítani...
[ Szerkesztve ]
-
orrpolip
csendes tag
válasz woodlandarts #507 üzenetére
Igen ott. Lett volna még bevizsgálási díj is, de szerencsére azt nem vásárolták be, mondjuk elég egyértelmű volt a hiba +36 23 880 319 számot találtam...
[ Szerkesztve ]
-
orrpolip
csendes tag
válasz woodlandarts #505 üzenetére
Szia!
Nekem a törött ZF2 Laser kijelző cseréje 20000 pénzbe került. Egyszer ejtettem el, bele is halt
-
törölt tag
válasz woodlandarts #501 üzenetére
Hát én nem tudom mit csinálsz de ha kikapcsolom a wifit nekem 10%-ról-100%-ra 1 óra 45 perc alatt simán feltölti a gyári töltő.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Hali!
Van valakinek QI töltője a telefonhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest