Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintetek megkapja majd a Android 7.0 Nougat is az Asus?
-
Ati00
tag
-
benzol
aktív tag
Ritkán nálam is előfordul hogy nem akar kapcsolódni, de egy újraindítás vagy pár-perc után mindig működni szokott.
A "GPS fix" programokban olyankor is látszanak a műholdak amikor a teló valójában még nem látja őket, a fix programok vizualizálják az AGPS (Assisted GPS) szolgáltatással letöltött műholdak pozícióját. Magyarán ezek a műholdak közül kellene legalább 4-5 sugárzását befogni a helymeghatározáshoz...
Sajnos olvastam hibás GPS modullal szerelt modellekről is.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Az új fw-el nálam is megmaradt a GPS probléma, az Endomondo jelzi is hogy a GPS elment aludni. (ez tipikus MM probléma lehet, néhány típusnál lehet orvosolni, ha a bizonyos alkalmazásokat az energiagazdálkodás optimalizálásából egyszerűen kiszed az ember, de itt hiába teszem, semmit sem ér.)
Amit még észrevettem:
A halál béna és idegesítő animáció a háttéralkalmazások bezárásánál eltűnt.
A GPS problémát leszámítva nekem eddig bejön a 6-os android, úgy érzem mintha gördülékenyebb lenne az 5-höz képest.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Ati00
tag
Most a Zenfone 2 laserről írok mert ma vettem meg kb 18 órakor azóta volt egy teljes feltöltés és a legfrissebb fw van rajta ami nemrég jelent meg, a GPS-t nem teszteltem viszont jól lehet témázni a ZenUI-t, a csengőhangok nem tetszenek nekem rakok rà vmi normálisat, a kijelzőt nem tudom mennyire lehet jól látni viszont a billentyűzetet szokni kell a Lumia után
-
Ati00
tag
Különben kíváncsi leszek, hogy a képernyő milyen fényes lesz, a Lumia 635-nek 430 nit körüli fényere napsütésben épp, hogy elég Akkor a Zenfone 2 Laser 370 nit körüli fényereje kb olyan mint a Lumia közepes fényereje? Hát az egy kicsit gyengusz, de mivel jó telefon alapjáratban így a fényerő nem annyira bántja a csőröm, sőt, örülök, hogy a fekete fényereje gyengébb mert este mikor a Lumiát nyomom alacsony fényerővel akkor is ad ki némi fényerőt, mert akkor mások a fényviszonyok.
-
Ati00
tag
Na most néztem, hogy mennyibe kerül az Edigitalban, elég jól levan árazva, 55k Ft. Kíváncsi vagyok, hogy ahol venni fogom, mennyit kérnek. Amúgy a GPS probléma nem zavar, bár a Lumián párszor trekkeltem pl hegyi túrát, bicikli gyakorlást(10 km-es távok)... De nagyon ritkán használom ilyesmire a telefont, viszont jól jönne egy frissítés ez ügyben. Ha más nem, 2 év után(gari lejárta) eldöntöm felpakolom rá a Cyanogenmodot, azt megnézem ott milyen, persze inkább maradok az Asus rendszerénél Csak vészesetben pakolom fel a CM-et ha már Android 10-nél tartunk és még működik a telefon, de az appok nem működnek rendesen, nyaggatnak, tedd fel az újat
-
Crvsh3R
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Én közben kutakodtam a LED-el kapcsolatban. 3 színt tud (piros, narancs, zöld) és nem konfigurálható sajnos. Itt megtalálhatóak a előre beállított LED jelzések leírásai.
A memóriakártyás dolog meg gondolom az android 6 sajátossága.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
zjuhasz
aktív tag
én próbáltam, van rá app, de nem jártam többel sem sikerrel. A Samsungnál működött, itt nem. Se a színt, se a villogás sebességét nem tudtam a különböző alkalmazás értesítésekhez egyedileg alakítani...
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
mrbego
aktív tag
Szia,
egészséggel használja(tok).1.) Ezt nem tudom, nem volt még ilyen igényem. De szerintem a Play áruházban vagy fórumokon találsz választ.
2. Igen, ez normális. Szól, hogy észrevette a memóriakártyát. De ezt csak indítás után jelenik meg, így én kb. egy héten egyszer látom. Ha zavar (mint engem is), akkor félrehúzva törlöd és nem mutatja többet (újraindításig).Üdv, P
-
mrbego
aktív tag
Nem ismerem a Strava-t, sem a navigont. Most inkább nem regisztrálgatok a kipróbálás miatt.
Hátha majd más tud Neked ebben segíteni.
Én navigációra a Google-t, Here We go-t, iGo Szülinapp-ot és Waze-t szoktam használni. Jól működnek, talán az iGo érzékenyebb a GPS jelre, mert nála szoktam látni többször a: GPS jel keresése... feliratot.Az egyből feltűnt nekem is, hogy beletették az új szoftverbe a Facebook-ot, messengert meg Instagramot is pl.
Nekem ez hátrány, mert egyiket sem használom, így egy factory reset után mindíg tíltom lefelé őket, de a helyet azért foglalja.Üdv, P
-
mrbego
aktív tag
Szia,
GPS javító alkalmazás? Nem használok ilyeneket. Én azt gondolom, ha már ilyen kell, akkor az egészet megette a fene. A telefont és a szolgáltatásait/funkcióit én egyszerűen csak használni akarom, és nem akarok semmit sem pluszban telepítgetni meg hekkelni.
Azért fizettem a telefonért, hogy megoldja helyettem a gyártó.
Egyébként minden nagyon jól működik rajta, netezés is hibátlan (na jó több lap esetén már leeht, hogy újra tölt oldalakat)... csak ez a GPS jel lenne még megoldva...Üdv, P
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Asszonynak ma jött meg a ZE500KL készülék, frissítettem rögtön 6-os Androidra (GPS probléma nem nagyon zavar, nem használja).
2 kérdésem lenne a késézülékkel kapcsolatban:1., A notification LED-et tudom valamivel konfigurálni?
2., A telefon újraindításakor fent megjelenik egy értesítés az SD-kártyával kártyával kapcsolatban (SD-kártya, Fotók és más tartalmak átviteléhez), ez normális?Előre is köszönöm a válaszokat!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
_stick_
őstag
Engem is érdekel a téma, merthogy a napokban vettem én is ilyen (ZE500KL) telefont. Figyelem a fórumot, amíg nincs javítása, addig marad a Lolli. Én a strava-t használom trackingelésre, illetve navigont. Akinek esetleg van tapasztalata, hogy ez két alkalmazás hogy viselkedik 6.0-n, majd írhatna.
Mondjuk, nem tudom, mennyire veszik komolyan ezt a hibát:
ASUS ZenFone 2 Laser(Z00E/Z00ED/Z00EDA/Z00EDB) software Image: V13.10.10.34 for WW SKU only*
1) Add new features and new apps:
- Facebook
- Facebook Messenger
- Instagram2) Remove Dr. Booster
3)Improve touch performance[ Szerkesztve ]
-
Ati00
tag
Helló! Nem próbáltál felrakni GPS javító alkalmazást vagy azzal is olyan a probléma?
Én is már tervezem venni a ZE500KL modellt hogy letudjam cserélni a Lumia 635-ömet amivel sok gond van(Windows 10-et tettem fel még januárban rá azóta minden kínja baja van ha netezek, természetesen a net + játékokon kívül az összes alap program illetve a telefonálás jól működik rajta), bár apámnak fogom adni a 635-ömet az max telefonálásra, SMS-ezésre fogja használni, hiszen nála minden telefon ami volt bedöglött, arra jó lesz, csak én még netezésre is használom, sok weboldalon meg a telefon megakad és újraindul, ezért veszek új telefont, meg hát arra mégis van több alkalmazás és a Messenger, Viber a főoka hogy veszek androidos készüléket különben maradtam volna az ablakosnál csak ott az egész alkalmazáspiac meg a rendszer szar ahogy van. -
mrbego
aktív tag
Hello!
Na kipróbáltam ma a Sports Trackert ezzek az e heti (szerdán megjelent) friss softwarerrel.
Hát jeletem sajnos nem sokat változott [link]
Eldobja többször a jelet.
Egyébként a telefon úgy általánosságban sem sokat változott az új verzióval. Megy rendesen, még gyors is, stabil stb.
Az akku üzemidőről egyelőre annyi a véleményem, hogy rosszabb nem lett, talán egy kicsit javítottak rajta. De ezt hosszabb távon fogom biztosabban látni.[ Szerkesztve ]
Üdv, P
-
_stick_
őstag
Van megoldás arra, hogy a 6.0 előtti legutóbbi frissítést feltegyem? (ZE500KL)
-
SsPL711
őstag
-
_stick_
őstag
Megérkezett a telefon, nagyon pöpec, gyors, nagyon szép a kijelzője. Tetszik ez az ASUS UI. Egyelőre nem frissítettem 6.0-ra, megvárom, hogy milyenek lesznek a visszajelzések a frissítésekről.
Viszont van egy dolog, ami nagyon nem tetszik, a kijelző körüli fényes fekete műanyag keret, nagyon puha és minden kis nyomódás meglátszik rajta... Ezt az első nap már sikerült letesztelnem, abban a táskában, amiben 4 éve hordom a telefonokat ez az első, ami megsérül. Nem nagy karc, két 1mm-es benyomódás, de akkor is, a két éves huawei-em jobb állapotban lett hirtelen, mint az ASUS.
Rendeltem gyorsan egy ilyet.[ Szerkesztve ]
-
Damian
tag
Tegnap este ZE500KL-re is megérkezett az OTA frissítés 13.10.10.34 verziószámmal.
-
Jazzos
őstag
Strava-t nem használok (ill. csak a Sports-Tracker GPX-eket töltöm fel, tehát telón nem megy a Strava), de alapvetően az a gond, hogy amikor a teló elmegy pihenőre (hosszabb ideig nem nyúlsz hozzá), akkor szépen elviszi magával altatni a GPS-t is. Ha piszkálod pár percenként, akkor nincs ilyen gond. Korábban linkeltem már be, nekem a Marshmallow alatt így nézett ki egy áltag bringázás: [link] vagy [link]. Nyisd le alul a Graphs-ot és kövesd végig az egérrel, látni fogod, mekkora részeket ugrott át és kötött össze egy egyenes vonallal. Visszatettem a régi rendszert, onnantól nem volt gond: [link].
-
lajos75
senior tag
Tudja valaki mért nem jön meg OTA frissítésként a legújabb frissítés?
ASUS oldalán pedig van újabbJelenlegi: WW-21.40.1220.1708
ASUS oldalán a legfrissebb: WW-21.40.1220.1794Készülékem 5,5"
-
SsPL711
őstag
válasz #48929792 #361 üzenetére
Mikor én vettem a telefont akkor már kint volt a marshmallow, így vásárlás után ahogy jöttek az OTA frissítések, sorban updateltem a telefont és az 5-ös androidot csak pár napig használtam és nem reseteltem a telefont a frissítések után.
De, nekem nincs gond a 6-os droid-al. Viszont, nekem az 5.5"-os készülék van.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
mrbego
aktív tag
Sziasztok,
ma végre jött egy frissítés a ZE500KL-re (5"), fel is tettem. Ha lesz tapasztalom róla szólok.
Egyébként az 5.0.2-ról 6-ra frissítés utén valóban vannak GPS gondjai nekem is.
A Sports Tracker-rel elég egy ~1 órás követés is, már abba is belerondít...
Az iGo esetén gyakran látom, hogy GPS jel keresése...
Pedig én egy rendszerfrissítés után mindíg csinálok egy factory reset-et.Meglátjuk a mai frissítéssel jobb lesz e.
Üdv, P
-
Jazzos
őstag
-
törölt tag
Szia
Nem kell hallgatni a többiekre. Illetve rosszul csinálták azért nem lett jó nekik a frissítés.
Az egyik kollega rám írt itt a hardveraprón privátba mit is kell csinálni hogy a frissítés után jó legyen a teló.1. tedd fel a frissítést.
2. Miután feltetted az új rendszert reseteld a telefont és utána tedd fel újra az alkalmazásokat, és voálá működni fog. Nálam nem dobálja el az Igo a gps jelet az akku is addig bírja mint a régebbi androiddal. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Pár napja körözök a kosárba gomb felett egy ZE500KL-nél. Ár érték arányban egész jó vételnek tűnik, szülinapi 5%-os kuponnal, most 55-ért elhozhatom az edigitalból.
Látom feljebb többen is írták, hogy a 6-os androidra frissítéssel gondok lehetnek. Jött azóta frissítés, javult már ez a hiba? Mindenki ezt tapasztalta ennél a modellnél? Egyébként mindenképp frissít, vagy a user eldönti, hogy kell e? -
SsPL711
őstag
Most jött egy frissítés 6.0.1-hez.
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
SsPL711
őstag
Találtam, egy appot ami elvileg ezt tudja, de nem nem próbáltam még ki.
-
barm
tag
Szisztok
Be lehet azt allitani, hogy bizonyos kontaktokat az egyik vagy masik simrol hivjon automatikusan az alapbeallitastol fuggetlenul?
Koszi
-
törölt tag
http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_3_laser-8206.php
-
SsPL711
őstag
Én kérek elnézést, nem emlékszem már milyen lolli volt rajta, de biztos úgy van ahogy mondod.
Én csak addig használtam pár órát, ameddig rá nem frissítettem a 6-ost, OTA-n.
A többit amit írtál majd tesztelem...Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
zjuhasz
aktív tag
5.1 sose volt hozzá. 5.02 után jött a 6.0.1
nekem a gps 15 perc után bontott, mert elment aludni a telefon tracking közben, az akku ennek ellenére gyorsan és nem lineáris lefutással merült, a mailek nem jöttek meg időben, sőt a T-mobilos szolgáltatói info sms-ek egyáltalán.[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
SsPL711
őstag
válasz #48929792 #338 üzenetére
Én nem csináltam se HR-t se cache törlést, nyalókára ment fel, nincs gondom a rendszerrel, kivéve talán az aksi, de így is kibír 2 napot. Ja, meg annyi, hogy elment a multiuser, 6-os droidra frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
Edi77
őstag
válasz #48929792 #338 üzenetére
Frissítés után volt recoveryből wipe és egy FR? Első 1-2 töltés nem elég az akksi beállásához, kell hozzá pár ciklus... ha meg csak a lollira húztad rá... hát akkor meg nem csoda, ha ilyen gyorsan merül. Btw nálam a gps stabil, nincs vele gondom.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Tehat meg mindig nem erdemes felfrissiteni a rendszert ezek szerint?
-
Swami
senior tag
Na en ma rendeltem egy ilyen telot.. Annyi ev WP utan remelem elegedett leszek vele.
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
benzol
aktív tag
Még semmi sem változott a GPS-el, nincs új frissítés. Valószínűleg este én is visszatérek a korábbi fw-re.
Aki 5-ös androidot használ az a gyári fájlkezelőben eltudja érni a Google Drive-ot? Mert a 6-nál nem megy és kénytelen lennék ezt használni, mert más alkalmazás nem hajlandó felismert az OTG-n keresztül hozzácsatolt exFat-os 64gb-os sd kártyát.
///\oo/\\\
-
mnó77
tag
Sziasztok.
A GPS jel eldobálására született már valami megoldás?Nemrég vásároltam a telefont,frissítettem 6.0.1-re és azóta nekem is fönnáll ez a probléma. -
Edi77
őstag
válasz #48929792 #319 üzenetére
Tegnap hajnalban tettem fel, mára tudok véleményt mondani: a RAM kezelése sokkal jobb lett, jobb lett szerintem az akku kezelése is, bár az nagyon bosszant, hogy gyárilag beletették az FB-t, a messengert és az Instát. Törölni nem lehet, max tiltani
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
törölt tag
Ez nem az? Ma jött ki?
https://www.asus.com/hu/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE550KL/HelpDesk_Download/
-
törölt tag
Javított valamit a mai android frissítés? Vagy még maradjak az 5.0 verziónál inkább?
-
lorantka
újonc
Sziasztok!
Én is ilyen teló vásárlásán gondolkodom, de jó lenne ha ezt a fogyasztás témát előtte sikerülne tisztázni.
A Huawei P8 Lite fórumában ilyen megoldást írnak az elején az összefoglalóban:
Android rendszer fogyasztási probléma:
Sajnos a Google app-frissítés jóvoltából több márkánál is jelentősen megugrott a telefonok fogyasztása. Android 6.+, 5.+ rendszereken jellemző, de ritkább esetben 4.4 -en is előfordul.
Amennyiben az android rendszer tartósan előkelő helyet foglal el a fogyasztási listádon, Neked is ilyen problémád van.
Van rá megoldás, de megelőzni nem kell. Csak akkor csináld végig a következőket, ha nálad is fennáll a probléma:
1. A beállításokban az alkalmazások kezelésében bökj rá a Google Play Szolgáltatásokra, majd távolítsd el a frissítését. CSAK a frissítését! Eltávolítani nem kell, meg csak ROOT jog után lenne engedélyezett, mivel rendszer-alkalmazás.
2. Frissítsd vissza manuálisan apk -val, a Te android rendszerednek megfelelő ARM 64 bites, no dpi verzióval:
- Android 5
- Android 63. A beállításokban a biztonsági mentés és visszaállítás alatt a Google mentés sornál vedd ki a pipát.
4. Indítsd újra a telefont.
-
szori
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek néztük ki a Lasert, és a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Mennyire ajánljátok a telefont? Ár-érték arányban jó? A Snap 410-tő félek kicsit, mennyire elég a telóhoz? (akár hosszú távon)
Nekem Zenfone 2-m van, az csak azért nem jó, mert túl nagy, az 5"-os teló még határeset. Ott van pár típushiba (pl. SIM 2 hiba), ennél ez, esetleg más mennyire jellemző? A Lasernek is több típusa van? Mire kell figyelni, melyiket vegyük?
Előre is köszi a válaszokat!
-
barm
tag
Amirol itt szo van, hogy 6os androiddal rosszabb lett az üzemidő, az minden laserre vonatkozik? 5 es 5,5 collosra is? A linken az 5,5ös jön be, csak azert kerdezem.
Nem talalta meg valaki a megoldast, hogy ne meruljon jobban a telefon? En is szivesen feltennem az uj szoftvert, de nem akarok kitolni magammal.
Amugy eddig nagyon tetszik a telefon, csak a ne zavarjanak funkciot nem teljesen ertem. Nem tudnatok elmagyarazni? Mikor van ki- es bekapcsolva? -
zjuhasz
aktív tag
én nem vártam meg a javítást, visszaálltam lollira a fent leírt módszerrel. Eddig jó...
-
válasz #48929792 #311 üzenetére
A linkelt fw oldalán magad is láthatod:
2016/05/17
2016/05/03
2016/03/16
2015/12/31
2015/12/29
2015/12/17
2015/11/13
2015/11/04~2-3 havonta, de ha valami (nagyobb) hiba van benne, akkor akár napok/hetek alatt is kiadják a frissítést. Ez is egy nagyon szimpatikus dolog, szemben a többi gyártóval.
A nagy kérdés az, hogy ha bejön a 3-as sorozat, meddig törődnek még a kettesekkel.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
törölt tag
?
-
törölt tag
Milyen időközönként ad ki az Asus frissítéseket a telóra? Sikerült Valamit javítaniuk rajta már (Android 6.0)
-
-
törölt tag
válasz IceCube71 #299 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Remélem minél előbb megválaszolják majd.
"
IceCube71
(újonc)Most vásárolt Laserre megoldható valahogy, hogy az 5-ös Droidból kerüljön fel rá a legújabb rendszer, de a 6-os Droidra ne frissüljön?
Nem rég lett kivéve dobozból, estig töltőn marad és csak utána lesz az első bekapcsolás. Frissítés, beállítások, igényeknek megfelelő személyre szabás ... stb.
Vagy ha frissítem akkor már a 6-os Droidot fogja telepíteni?
(Edigital-os vásárlású készülék.)A válaszokat előre is köszi."
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Hét igen egy biztos. Ha Asust veszek akkor egy ideig letiltom a szoftverfrissítést.
Amúgy mostanáig z3 compact telefonom volt, de hiába volt anno csúcstelefon most 1 év után elhalálozott. Szóval nem költök sokat többet telefonra ezt megfogadtam.Amúgy az euronicsba miért csak 1 év garit adnak rá?
-
válasz #48929792 #301 üzenetére
P8 lite fórumán rendszeresen előjön a hang recsegése. Sokmindennel magyarázták, próbálták javítani, de csak átmeneti/tüneti "megoldás"okat olvastam. + vannak furcsaságai (pl. az értesítések színpaletta összeállítása nehezen olvashatóvá teszi az értesítéseket, meg kell nyitni az adott üzenetkezelőt, hogy könyen elolvashasd. + Biztos olvastam még más dolgokat, amitől nem vált szimpatikussá.
Továbbléptem, és most itt szívom magamba a többiek tapasztalatait.
Az mindenképpen nyomós érv az Asus mellett, hogy a 2 SIM mellett még van hely a memóriakártyának is.
+ Az Euronicsban 55k.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
zjuhasz
aktív tag
válasz #48929792 #301 üzenetére
emagról semmit, mert nyögvenyelős a gariztatás, de egyébként valóban jó kis dilemma.
Nekem mondjuk sok éves tapasztalat, h a Qualcomm chipsetnek sokkal jobb a gps modulja, mint a kínaiaknak. Azok, legalábbis régebben nehezen találtak jelet és könnyen el is dobják...Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
törölt tag
Most nagyon gondolkodóba estem hogy Asus zenfone2 laser telót vegyek vagy Huawei P8 lite, ugyanis egy árban vannak. Mi a véleményetek?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest