Új hozzászólás Aktív témák
-
benzol
aktív tag
Akinek fágyolosodnak a képei és látszik némi "kopás" a kamera üvegen annak ajánlok egy megoldást, méghozzá a fültisztító pálcika+fogkrém kombót, egy kis sika-mika és 2 perc alatt lekapja a sérült lencsebevonatot és elmúlik a képek fátyolossága.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
válasz sipoczgabor #582 üzenetére
Nekem is szokott ilyen lenni, általában akkor mikor valaszínűleg egy kis kosz beragad a szilikon tok és a képernyő közé amit folyamatos érintésnek érzékel. Egy alapos alkoholos képernyő és tok tisztítás megoldja a dolgot. Nyári melegben többször előfordul, a nagyobb pára illetve izzadt két miatt.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Valamilyen módon hozzácsapja az SD kártyát a belső memóriához, pontosabban kinevezi az új belső tárhelynek az SD kártyát.
Nem egyszerű a dolog, ugyanis ebben az esetben elsősorban az SD kártyát használja a progik telepítéséhez abból veszi el a tárhelyet, oda kerülnek a fotók stb., magyarán a behelyezett kártya mérete határozza meg az új, üres belső tárhelyet, amit "aktiválni" kell a teló gyári belső memóriájából áthelyezhető adatok áthelyezésével.
Az eredeti gyári belső tárhelyet nem tudom miként használja tovább ez még számomra nem derült ki, valószínűleg a fontosabb előre telepített appok továbbra is ott maradnak oda frissülnek esetleg csak az adataik és a gyorsítótárazás kerülhethet át az SD-re, de az biztos hogy PC-re kötve is csak az SD kártyára kiterjesztett belső memóriát látom.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Gondolom használsz Google fiókot, mert akkor van valami szinkronizálási beálítás ami többek között a már elmentett wifi jelszavakat is szinkronizálja a Google fiókodba és egy visszaállításnál azok is visszakerülnek a telódra, nálam ez már egy ideje jól működik... Bár lehet hogy csak az opció beállítása után mentet jelszavakat tárolja.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
-
benzol
aktív tag
-
benzol
aktív tag
Mindösszesen 1-szer fordult elő, hogy kb 40%-ról pár óra alatt csontra lemerült úgy hogy hozzá sem értem. De egyébként semmi különöset nem veszek észre, lineárisan merül, semmi kiugró hirtelen merülést nem tapasztaltam, maximum annyit hogy 15% alatt gyorsabban merül. Naponta, másfél naponta töltöm, attól függ mennyit nyomkodom.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Melóból hazafele teszteltem a GPS track-elést Endomondo-val, és láss csodát rendben van az új frissítéssel . De nyugtával a napot, majd holnap is próbálkozom 2x és vasárnap egy 90km-es út során. Ha mindhárom alkalommal rendben lesz akkor OK.
A második kép még a "szűz" 6-os androidos:
Egy dologra rájöttem, ha régóta (több napja vagy több hete) nem használtam a GPS-t és utána wifi-n keresztül kapja meg az AGPS információkat, akkor az istenért sem akar műholdat találni, ha az AGPS infókat a mobilhálózatról töltöm le akkor 5-10mp után már van GPS pozícióm.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Délután én is tesztelem a GPS-t az új szoftverrel.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Ritkán nálam is előfordul hogy nem akar kapcsolódni, de egy újraindítás vagy pár-perc után mindig működni szokott.
A "GPS fix" programokban olyankor is látszanak a műholdak amikor a teló valójában még nem látja őket, a fix programok vizualizálják az AGPS (Assisted GPS) szolgáltatással letöltött műholdak pozícióját. Magyarán ezek a műholdak közül kellene legalább 4-5 sugárzását befogni a helymeghatározáshoz...
Sajnos olvastam hibás GPS modullal szerelt modellekről is.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Az új fw-el nálam is megmaradt a GPS probléma, az Endomondo jelzi is hogy a GPS elment aludni. (ez tipikus MM probléma lehet, néhány típusnál lehet orvosolni, ha a bizonyos alkalmazásokat az energiagazdálkodás optimalizálásából egyszerűen kiszed az ember, de itt hiába teszem, semmit sem ér.)
Amit még észrevettem:
A halál béna és idegesítő animáció a háttéralkalmazások bezárásánál eltűnt.
A GPS problémát leszámítva nekem eddig bejön a 6-os android, úgy érzem mintha gördülékenyebb lenne az 5-höz képest.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Még semmi sem változott a GPS-el, nincs új frissítés. Valószínűleg este én is visszatérek a korábbi fw-re.
Aki 5-ös androidot használ az a gyári fájlkezelőben eltudja érni a Google Drive-ot? Mert a 6-nál nem megy és kénytelen lennék ezt használni, mert más alkalmazás nem hajlandó felismert az OTG-n keresztül hozzácsatolt exFat-os 64gb-os sd kártyát.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
-
benzol
aktív tag
Nekem semmilyen "energia üzemmódban" nem működik folyamatosan a GPS.
A frissítést "hivatalos" úton tettem fel a, majd egyből egy gyári visszaállítást nyomtam (ami ugye nem a hard reset!? ).
Ez egy egészséges rögzítés még az 5-ös adroiddal.
Ez már a 6-os android első rögzítése, itt nem nyúltam a telóhoz
Lehet én is bepróbálkozom egy hard resettel.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Sajnálom hogy nincs olyan mód amivel garanciavesztés nélkül visszarakható lenne a utolsó Lollipop...
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
Az agyam eldobom a Marshmallow-tól, viszonylag sokszor használom a GPS-t útvonalrögzítésre (Endomondo, Strava), az 5.x-el ment is rendesen, gyorsan, pontosan, de az új Adroidtól megőrülök. A jelet villámgyorsan megtalálja, majd miután a zsebembe teszem a telót, a képernyő kikapcsol és kb. 15 perc után bealszik a GPS vétel majd negyedóra múlva egy pár percre felébred, majd újra szunya, a végtelenségig ismétlődve.
Az akkuoptimalizálásnál kiszedtem a helymeghatározó szolgáltatást, a GPS tracker appokat de semmi változás. Elvileg így ezeket az app-okat nem érinti az energiával sáfárkodó Doze mode vagy mifene.
Csak a GPS Status app-ban bízok még, az egy rövid úton ébren tartotta. Hétvégén ha az időjárás engedi egy hosszabb körön is kipróbálom.
Ha esetleg tudtok mondani valami okosságot, akkor ne kíméljetek.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest