Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #348 üzenetére
Van ez így, néha én is szoktam olyat látni ami ott sincs, aztán felteszem a szemüveget és meglepődök
Sajnos vagy talán jó de a Digi eszközeiből az 5Ghz is hiányzik és tényleg nagyon le lettek butítva a szoftver is ami miatt sok esetben erősen javallott a saját eszköz használata.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz zsolt501 #340 üzenetére
Igen, lehet. Tuti, hogy AC-s mint ahogy az is, hogy egyszerű mint a faék. Szinte semmi sem állítható benne a legalapvetőbb beállítások (jelszó, hálózatnév, stb.) kivételével. További gond, hogy csak 2 LAN portja van, és ebből csak az egyik gigabites. Szóval csak nagyon egyszerű igényeket és kevés eszükt képes kiszolgálni, pedig a gigás Digi net az frankó és olcsó.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #339 üzenetére
A Digi tudtommal csak olcsó 2,4GHz-t használó max N-es hálózatot tudó routereket osztott eddig, ez valami új lenne?
UPC is AC-s eszközöket oszt azt biztosra tudom, de itt Szegeden ilyen nincs.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz zsolt501 #338 üzenetére
Ez is igaz, de nincs mit tenni. Sajnos a Digi is csak AC-s WiFi-s routereket tesz mindenhova akár használnak vezeték nélküli eszköz(öke)t akár nem. Telekom kevés van felénk (érthető is, mert a Digi jó és olcsóbb) így azt nem tudom megítélni, de ahogy mondod ott is hasonló lehet a helyzet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #336 üzenetére
Bizony paneles környezetben nem egyszerű, még 5Ghz-n kicsit könnyebb, de ott is sok pl. T- kábeles eszköz jelent meg az utóbbi 1-2 évben felénk amit nem tartok túl jó ötletnek, hogy ennyire szennyezik sokszor teljesen feleslegesen a wifi hálózatokat.
Nem egy ismerősnél a T alapértelmezetten engedélyezi a wifit, holott nem is használnak semmilyen wifis eszközt, ami így teljesen felesleges.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz Intelligencs #319 üzenetére
No, már küldte az értesítőt z AQUA, hogy az MPL elszálította, és várhatóan holnap érkezik. Jó gyorsak volt, ez nagyon ritka.
-
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Ha nem kap áramot akkor az már nagyobb baj, én most próbaképpen rádugtam a HDD-m és működik, szóval ez nem szoftver hibának tűnik, lehet hogy ott valami hardveres gond van.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #327 üzenetére
Én a routert 99%-ban 5GHz-n használom 5Ghz N és AC hálózat, az biztos hogy sok függ a router elhehezésétől illetve a zavaró tényezőktől (környező hálózatok) illetve hogy melyik csatornán üzemel a router, de az adat átvitelt nagyban befolyásolja a kliensekben lévő wifi rész is, mert ott is igen nagy a minőségbeli különbség.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz Intelligencs #319 üzenetére
Örülök, ha segítettem. Én több, mint egy hónapja nézem ezt (meg a Netgear R7800) routert és semmi árcsökkenés nem volt - sőt ahogy mondtam is, még helyenként párezerrel drágább lett. De azt az árat sokalltam, de ennyiért már én is berendeltem egyet.
zsolt501: köszi! Benézek, beleolvasok de igazán nekem sincsenek különleges igényeim. Gyárival indítok én is, aztán ha nincs gond valszeg marad (talán kipróbálom a Merlint kíváncsiságból még nemtom). Mertlint az AC66U_B1 esetében kellett használnom, mert csak ott volt lehetőség WiFi jelerősség állítására amire szükség volt a panalfalak miatt. De ennek elvileg nem kell, hogy ilyen "problémája" legyen.
-
bnj112
csendes újonc
Rádugtam olyan eszközöket is, amiket eddig nem használtam a routerről de meg sem mukkan.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Nos akkor kezdjük ott, hogy ez a HDD milyen HDD, és milyen fájl rendszer van rajta, és számítógépre rádugva írható és olvasható e?
-
bnj112
csendes újonc
Siasztok!
Valakinek lenne ötlete ewsetleg ha feltettem a 3.0.0.4.384_81049 FW-t és a routerre dugott USBket nem látja. Eddig látta a rádugott eszközöket, jelenleg semmit sem érékel.
Régebbi FWre is visszatértem de a probléma maradt.
Valakinek ötlet, esetleg? -
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #318 üzenetére
Ha komolyan érdekel a téma itt érdemes olvasgatni [link] itt a gyárit és a merlint is megtalálod, mindegyikről olvasgathatsz, illetve itt is kérdezhetsz és válaszolunk.
Az én igényeimet a jelenlegi gyári is kiszolgálja, nincsenek különleges igényeim szoftverileg, számomra amit a gyári szoftver tud az pont elég.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
őstag
válasz szasanyi #311 üzenetére
Köszi, eszetlen nagy király vagy! Már hetek óta nézem az árát, hátha van valami akció valahol, és pont a napokban néztem, hogy az Aqua is megemelte az árát 3 ezer forinttal. De akkor ezek szerint ezért, mert van ez a 20%-os kupon! Gyorsan rendeltem is egyet.
Faterékhoz kell valami bivaly cucc, mert jön a gigás Digi. AC65P-t néztem, de nem győzött meg a wifije. Ez viszont bizonyított nálam, csak akkor indul újra, ha firmware-t upgrade-elek, egyébként betonstabil, van hogy 20-30 kliens is lóg rajta, két lakást szolgál ki. Ha minden dolgot bekapcsolok rajta, QOS-től kezdve monitorozáson át AI protectionig, és megküldöm speedtesten, akkor sikerül az egyik processzort úgy-ahogy kiterhelnem maxra, de a másik akkor is malmozik.
The Amiga, Born a Champion
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #316 üzenetére
Nekem eddig bejött ez a router, kisebb szoftveres hibák előfordulhatnak, de szerencsére az Asus nem hanyagolja el a magasabb kategóriákba tartozó routereit (az alsóbb széria nincs ilyen jó helyzetben) a 4 éve vásárolt RT-AC68U routerre máig jönnek ki frissítések és új funkciók, szóval én nem félek attól hogy el lesz hanyagolva mint egy TP-LINK.
Ja a routeren lévő torrent klinenst felejtsd el sok értelme nincs.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz zsolt501 #314 üzenetére
A tesztek és az általad elmondottak - no meg a normál árak - alapján úgy tűnik igen. Ennél többet már tényleg nem akartam routerre kiadni, és minden amit jobbnak láttam az drágább is (nálunk, mert külföldi webshopokban ez így nem igaz).
-
stuka20
senior tag
Osztrák MM-ben ~47.000,- (145€) Ha kint dolgozol nagyon megéri, de ha váltanád, akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #311 üzenetére
Itt az akciós ár 67990, a vicc az, hogy a lista ár is ugyan ennyi, ez így annyira nem akciós, ennél azért olcsóbbat is találni.
-
szasanyi
félisten
válasz Intelligencs #309 üzenetére
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intelligencs #309 üzenetére
Én is 64500-ért látom alsó áron, én még januárban 64900-ért vettem akciósan a rufusznál, nem lehet hogy ő nettó árat nézett, vagy valami külföldi boltnál nézte?
Külföldi oldalakon is 60000 körül alakul még most is az ára.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #306 üzenetére
Egyiket sem használom, de ismerek olyat aki igen, és ott probléma mentes.
Én az AiMesht használom az is működik voltak kisebb problémák, de úgy tűnik rendeződött az is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #304 üzenetére
Gyárival használom, de Merlin esetén is megmarad a HW-NAT mert azt nem érinti az ő szoftvere sem, más típusok esetén előfordulhat probléma, de itt szerencsére nem.
Igen panelban használom, a wifi az egész lakást lefedi (igaz ez függ attól is hogy hová teszi az ember) 3 vasbeton fal esetén is van még net 5GHz-n AC-n igaz ekkor már nem túl erős, de még bőven használható laptoppal és telefonnal is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
-
szasanyi
félisten
Üdv Srácok! Most akcióban kapható ez a típus, (54k) - kérdésem,hogy PPPoE kapcsolat esetén van-e HW NAT gyorsítás?
Kicsit drágább a Netgar R7800 (AC2600) Nighthawk X4S (61k) de az kicsit jobb is ezért hezitálok (és mert már a 54k is sokkol kicsit). -
stuka20
senior tag
Na már két napja használom a routert. A Letöltés nálam 1x volt 20MB/s, a feltöltés meg 12MB/s (transmission nálam 1,2-t mutatott, szóval az valszeg hülyén mér, mert haver azt mondta nála 12-vel szedett lefele. Eddig csak originen vettem észre változást letöltési sebességben, ott 104 MB/s-al töltötte lefele a játékot . Beüzemeléskor voltak ilyen wtf jelenségek, pl.: 1,7 mbps a letölés, wifin meg 0,07 mbps De aztán egy reset meg nem tudom mi és megoldódott. (haverom állított be mindent, ő ért ezekhez) Szerintem be kellett "melegednie" vagy nem tudom, mert utána mindig csak jobb lett. Nálam a gyári firmware nem volt jó, de a merlin alatt még egyszer nem volt gondom (kopp kopp kopp). Wifin a sebesség jobb lett, de nem sokkal. Nálam 2,4 ghz-en ugyan olyan, mint a régin, de 5G-n gyorsabb. Lehet a telók nem képesek rá, meg szerintem a betonfalak is közre játszhatnak, mert néha gyengécske a jel, de amúgy ennek ellenére egész jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest