- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyber86
őstag
Úgy tűnik megdöglött a routerem
-
ddmb
aktív tag
-
Hát, akkor külön SSID a 2.4 GHz-nek és az 5 GHz-nek, és az 5 GHz képes eszközökkel elfelejteted a 2.4 GHz-t és csak az 5 GHz-re csatlakozol velük.
Így nem lesz Smart Connect-ed, ami egyébként pont azt csinálja, hogy a két sáv között dobálja az eszközöket a beállított szabályok alapján. -
CirrMee
addikt
Kis segítségre lenne szükségem.
A Smart Connect beállításával kapcsolatban van gondom. Gyári paraméterekkel a telefonom (illetve minden) egy idő után visszakapcsol 2.4GHz -es sávra, én viszont szeretném az arra képes eszközöket az 5GHz -es sávon tartani folyamatosan. Pár napja bővült a flotta egy AC57-U V3 eszközzel, ami AiMesh módban növeli a lefedettséget (ethernet backhaul is üzemel). Tud valaki javasolni megoldást a problémára? -
ddmb
aktív tag
Ma felraktam a 386.3-as merlint, és a VPN server nem óhajtott működni. Az "Export OpenVPN configuration file" melletti rész csak homokórázott "Initializing the settings..." és nem történt semmi. Újraindítottam: semmi. Természetesen klienssel sem tudtam rácsattogni. Visszaraktam a 386.2_6-ot, és újra működik a VPN. A historyban vannak VPN-nel kapcsolatos changek, de nem világos hogy most bugos az új verzió, vagy nekem kéne valamit mókolnom (neadjisten scratchről újra beállítgatni mindent)...
-
HUNited
őstag
Sziasztok, ha egyszer véletlenül elfogadtam a Trendmikrós kémkedést (AiProtection), azt később hogyan tudom kikapcsolni / visszavonni?
-
válasz
zsolt501 #975 üzenetére
Én is felraktam.
Mostanában nálam csinált olyat, hogy random elment az Internet, de újraindítás után megoldódott. És biztosan valami a router-en volt, mert az IPTV meg ment.A Merlin-nél hogyan lehet megtudni, hogy milyen hivatalos ASUS verzión áll? Gondolkodok, hogy frissítek rá. Ugyebár mindig azért le van maradva, szóval pl. a most kijött verzió a 86U-hoz még egy ideig biztosan nem lesz benne a következő Merlin verziókban.
-
zsolt501
nagyúr
Eddig nincs vele gond.
-
zsolt501
nagyúr
Én is most tesztelem, van több változás a felületben is.
-
zsolt501
nagyúr
Új firmware
Verzió 3.0.0.4.386.44470 2021/07/14 61.89 MBytesASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.386.44470
1. Improved system stability.
2. Added IPv6+ in WAN-> Internet Connection.
3. Added Auto firmware upgrade in Administration-->Firwmare Upgrade
4. Fixed envrams exposed issue. Thanks for Quentin Kaiser from IoT Inspector Research Lab contribution.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: 798c182f86cbf8d6ce171a864bc79be5
-
CirrMee
addikt
Mesh üzemmóddal kapcsolatban lenne kérdésem.
Alap, hogy ehhez azt javasolják, lehetőleg azonos gyártóktól való szerkezeteket próbáljunk használni. Ki is néztem egy RT-AC57U V3 egyedet, aminek elég barátságos ára lenne, csak arra tudtommal nincs Merlin - az AC86U meg azzal megy nálam. Jól gondolom, hogy ez nem fog gondot okozni a Mesh számára? -
Vittorio85
csendes újonc
Az új verzióval akad a media stream külső winyóról...ami eddig sokáig simán jól ment...
Kis help kéne honnan tudom leszedni és felrakni rá az előző verziót? Vagy valaki tud javasolni olyat ami stabil, file másolás és media stream a fő használat, netezés is fontos persze.(0 gaming igény) ja és nem vagyok szaki 😀Köszi.
-
ArthurShelby
addikt
Nem tudom volt e már itt.
Ebben a routerben van hw-es gyorsítás openvpn-re, de csak merlinnel működik. [link] -
zsolt501
nagyúr
Új NEM BÉTA verzió jelent meg.
Verzió 3.0.0.4.386.42643 2021/04/28 61.87 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.386.42643
1. Fixed CVE-2021-3450, CVE2021-3449 OpenSSL related vulnerability.
2. Fixed authentication bypass vulnerability. Special thank Chris Bellows, Darren Kemp – Atredis Partners contribution.
3. Fixed PPTP and OpenVPN server username/password GUI bug.
4. Fixed high CPU utilization issue. -
zsolt501
nagyúr
Tegnap feltettem a bétát, kell neki a gyári beállítások visszaállítása.
-
zsolt501
nagyúr
Verzió 9.0.0.4.386.41994 Béta-verzió2021/02/03 61.7 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 9.0.0.4.386.41994 (Beta Version)
Security Fixed:
Fixed CVE-2020-25681, CVE-2020-25682, CVE-2020-25683, CVE-2020-25687, CVE-2020-25684, CVE-2020-25685, CVE-2020-25686
Please be noted this is a quick fix beta version for DNSmasq vulnerabilities. Refer to "Method 2: Update Manually" in https://www.asus.com/support/FAQ/1008000 to update this firmware.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: 0231b2391f86615a4314e151f4ecd21d
-
flyer12
tag
válasz
zsolt501 #960 üzenetére
Felraktam a hűtést, 2db 5centis ventivel stabilan ezek a hőmérsékletek: Current Temperatures: 41 °C - 49 °C - 65 °C a 386.1_beta4 -s Merlinnel.
-
zsolt501
nagyúr
Mielőtt bárkit is kellemetlen meglepetés ér egy nem túl szerencsés router elhelyezés miatt érdemes ezt [link] elolvasni.
Itt egy kicsit hosszabban le van írva a probléma pár hozzászólásban, mert bizony probléma bármennyire is úgy gondoljuk hogy ez nem okozhat gondot, mert bizony igen pláne nyáron ahol a lakás vagy a helyiség igen fel tud melegedni, és amit eddig elviselt ezekután már nem biztos hogy bírni fogja, pláne nem teljesítmény veszteség nélkül.
Értem én hogy az Asus ki akarja a maximumot hozni a routerból, de ez így akár problémás is lehet még.
Az rendben van, hogy a CPU 100℃ körül is bírja és egy bizonyos hőmérséklet esetén lekorlátoz a CPU, de mint írtam lesz még nyár, és ha valaki nem jó szellőző, vagy melegebb helyen üzemelteti a routert az meglepődhet, ha a router nem úgy fog üzemelni ahogy eddig tette. -
cyber86
őstag
Felraktam én is de a biztonság kedvéért frt csináltam. Egyenlőre semmi gond.
-
zsolt501
nagyúr
Let's Encrypt az új szoftver felpakolása és belépés után 1-2 perc után kérni fogja hogy lépj ki és újra be, innentől tökéletes újra.
-
zsolt501
nagyúr
Új gyári szoftver jelent ma meg.
Firmware version 3.0.0.4.386_41634
- Release Note -
Bug Fixes and Enhancements:
1. Fixed Let’s Encrypt not working properly.
2. Added IPTV supports for specific region.
3. Fixed Parental Control issues.
Let's Encrypt jelentem működik. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Avicularia #945 üzenetére
Értem és vannak elképzeléseim miért is kell hogy az embert úgy lássák, hogy ő még otthon van a gép előtt
Elméletileg Merlin alatt a másik elvárás is teljesíthető lehet, de én erre mérget nem vennék. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Avicularia #943 üzenetére
Én nem igazán használom, mikor megjelent leteszteltem, illetve tettem vele néhány próbát, mélységében nem tudtam és nem is akartam tesztelni.
Én OpenVPN-t használok, az kissé más kategória, igaz az sem arra van kitalálva, hogy elrejtse hogy hol is vannak a végpontok, ez is inkább a tartalom elrejtésére jó. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Avicularia #941 üzenetére
Mondjuk ez a szolgáltatás nem a "huncutkodás" elrejtésére van kitalálva.
Ahhoz másféle VPN szerver kellene, illetve egyéb szolgáltatás csak példaként proxiszerver, vagy TOR, de szerintem sok lehetőség létezik, de ezt ne itt részletezzük szerintem -
Avicularia
veterán
válasz
zsolt501 #932 üzenetére
Key Feature :
1.One-Tap Operation
2.Ensure a secured and encrypted connection
3.Surf the Internet Anonymously
4.Change your IP Address and LocationTök jó, de a hármas pont nem igaz, mert olyan mint ha otthonról neteznél és ha valamit huncutkodni akarsz, bármi legyen is az olyan mintha otthonról csinálnád, ami minden csak nem anonim.
A négyes pontot pedig nem találom hol lehetne állítani, lehet rossz helyen kerestem. -
zsolt501
nagyúr
Az a hőmérséklet kissé megugrott, 100fok környékén bírja a CPU de ez a megugrás kissé tényleg elgondolkodtató, nem tudom mennyi a helyiség hőmérséklete ahol a router van.
Azért az is lehet rosszul van kiolvasva a hőmérséklet, nézz utána Merlin oldalán más jelezte e ezt a hőmérséklet emelkedést. -
flyer12
tag
Én tegnap este felraktam, ma nem volt panasz az itthoniaktól sem a wifire sem a lanra. Talán annyit veszek észre hogy egyre kevesebb a ram most 74% bekacsolt QOS-el. A CPU hőfok viszont magasabb mint eddig (eddig 82-85) , most : Current Temperatures: 50 °C - 57 °C - 91 °C . Egészséges ez a 91°C?
-
HUNited
őstag
Valaki próbálta a Merlin dec 28-as verzióját?
-
zsolt501
nagyúr
Ma jött ki az Instant Guard alkalmazásnak frissítése, és stabilabb lett, nem okoz már neki gondot belső hálózatra csatlakozni sem, az előző verzió nem minden esetben jött elsőre össze.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
-Maujuri- #927 üzenetére
Igen ez egy VPN szolgáltatás, és igen megy mobilnettel is.
Kell hozzá az Asus Router nevű alkalmazás friss verziója és DDNS szolgáltatás is, illetve ha jól emlékszem Let's Encrypt is kell hozzá, de ebben már nem vagyok biztos, a leírásban ez nem szerepel, de valahol azt olvastam, hogy kell hozzá.
Érdekes tegnap elsőre összejött a kapcsolat mobilnettel ma nem, viszont felléptem wifin, majd bontottam a kapcsolatot wifivel, és újra rápróbáltam mobilnettel és akkor már ment, először időtúllépési hibát írt mikor nem kapcsolódott, szerintem ezt még javítani fogják majd.
Ami még fura, hogy van ami egyből elindul és van ami csak második nekifutásra. -
Sziasztok. Valaki tud nekem pár sort írni az Instant Guardról. Bekapcsoltam teszt jelleggel, mobil aplikáció fent, működik rendesen. Ez elvileg VPN- hez hasonló? Nemcsak wifin tudom bekapcsolni, hanem mobilneten is. Akkor hogy működik?
-
zsolt501
nagyúr
December 21.-én megjelent az Instant Guard stabil változata erre a routerre is, még a támogatott routerek száma igen alacsony.
Az Instant Guard alkalmazás a következő ASUS routert támogatja:
-RT-AC86U
-RT-AX92U
-RT-AX88U
-RT-AX68U
Ma én is aktiváltam a routeren és telepítettem az alkalmazást egy MI9T készülékre, eddig túl sokat nem tudok az alkalmazásról írni, csak annyit hogy stabilan megy vele akár filmek lejátszása is, mást még nem tudtam tesztelni. -
zsolt501
nagyúr
Még a belső hálózat forgalma sem hozza ki ezt az adatmennyiséget, az előző szoftver verzióval is max 400GB-volt a napi forgalom.
A NAS-ban hozzávetőleg 6-7TB adat van, vagyis pár naponta át kellene az egész anyag jelentős részét mozgatnom, és mint látszik volt olyan nap amikor elméletileg 4TB volt a forgalom, ennyit biztos nem mozgattam.
A napi 200GB feltöltés könnyen hihető, de a TB-os erősen karcos, még a NAS is kifeküdne ettől, és a hálózat terhelésén is észrevehető lenne, pedig semmi ilyet nem érzékeltem mert bizony nem megyek sehová az utóbbi időben.
Erősen gyanakszom arra, hogy a router hibásan mért azon a pár napon. -
HUNited
őstag
Úgy látom akkor a LetsEncrypt kb senkinek sem megy.
És akkor ezek szerint felejtős valahogy életre kelteni pl. Entware alól? -
zsolt501
nagyúr
És nem is jön be a normál webes felület már?
HUNited nem csodálom, nekem a gyári 386-os verzióval is vannak problémáim, igaz nem végzetes, de van még mit csiszolni rajta, mikor feltettem legelőször no akkor még sok bajom volt vele, azóta újra raktam és javult a helyzet a kezdeti hibákhoz képest. -
zsolt501
nagyúr
Az a stabil verzió, azóta jött ki béta is 386.1 beta 2 vállalkozó kedvűeknek.
XZoli Úgy emlékszem, de lehet már tévedek, de mintha bekérte volna az email címet az első használatkor mikor a DDNS nevet regisztrálod.
Itt is panaszkodnak a Let's Encrypt hibára. -
zsolt501
nagyúr
Nem tudom letilt e, de ezt még kipróbálnám.
Adminisztráció > Biztonság ott vond vissza amit csak lehet, majd csinálj egy gyári visszaállítást (NVRAM törléssel) a routeren, majd ha ez megvolt, akkor regisztráld be egy másik email címmel, lényeges, hogy az email cím is másik legyen. -
zsolt501
nagyúr
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Lejárt a certifikáció 12.-én, és nem hajlandó ez a hulladék meghosszabbítani. Lehet ezt valahogy manuálisan orvosolni? Pl. terminálon / SSH-n keresztül? -
cyber86
őstag
Én nem merem felrakni az új gyárit. Megvárom míg jön még 1 frissítés.
-
glehel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jól felszerelt, de olcsónak semmiképp sem nevezhető routert villantott az ASUS.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brave
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest