Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Másnál is nyűglődik a wifi a 3.0.0.4.384.81352-el vagy csak zsolt501-nél? Én nem vettem észre még most se hibát.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szasanyi #593 üzenetére
Ezt a * Megjegyzés: a rendszer-időzóna eltér a helyi időbeállítástól. jelzést nekem is feldobja google chrome alatt, firefox alatt furamód nem mindig de nem is érdekel, mert maga az óra pontos.
Nálam így van beállítva.Valami asus szoftvernyűg ez az időzóna kezelés, ha az óra pontos akkor nem kell vele foglalkozni, ha meg nem akkor ellenőrizd hogy nálad itt mi van beállítva.
-
szasanyi
félisten
Próbáltam többféle (GMT +01:00) beállítást, de mindig azt jelzi, hogy a rendszerszer időzóna eltér a helyi beállítástól. Ez miért van?
-
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Új szoftver verzió
Verzió 3.0.0.4.384.81352 2020/03/10 59.59 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.384.81352
- Fixed CVE-2019-15126 (Kr00k) vulnerability.
A felrakással nálam voltak gondok az AiMesh hálózattal, de 3. nekifutásra jó lett. -
Manka76
senior tag
Nekem az 1TB simán megy. A méret nem függ az áram felvételtől. Esetleg kezelni nem tudja.
[Itt esetleg nézd meg] -
Miksa64
tag
Hali!
Valaki megtudná mondani, hogy az RT-AC86U mekkora TB-os külön táp nélküli USB3-as hdd-vel üzemeltethető ami még nem erőlteti meg nagyon? -
szasanyi
félisten
válasz
-Maujuri- #572 üzenetére
Tegnap jelent meg a legújabb Merlin CFW, talán érdemes kipróbálnod hátha jobb lesz.
-
Sziasztok.
Nekem is pár hónapja van ez a routerem,.
Néha dobja a 2,4 ghz wifit. Kb 2-3 hetente. semmi nem tud rá csatlakozni. Az 5ghz el nincs gond.
Újraindítás megoldja.
FW gyári legújabb
Ismert a probléma? -
ddmb
aktív tag
És ezeket az IP címeket (192.168.1.81, 192.168.1.84, 192.168.1.167, 192.168.1.204, 192.168.1.240), amelyek Laci-PC nevet kapnak, ezeket te csatlakoztattad? Mondjuk a 167es az ráadásul etherneten csatlakozik, gondolom akkor a te eszközeid... ekkor viszont csak valami router hibára tippelek.... nekem is szokott vacakolni a client list
-
Manka76
senior tag
válasz
zsolt501 #568 üzenetére
Ez már elég régi dolog. Mindent át néztem nem találtam idegen dolgot.
Verzió 3.0.0.4.384.81351
Itt meg már a Merlin 384.15_beta1Rendszernapló - DHCP bérletek fülön viszont rendben vannak a nevek.
-
MILON12
tag
egyik éjszak halt meg sajnos nem segített semmi rajta a solar pc szervizt kérdeztem vagy rom hiba vagy eprom szar az egész hogy még 2 évet se bírt ki külföldi fórumokat bugázva ott is volt egy két embernek ez a hiba
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szasanyi #561 üzenetére
Jó a kérdés, választ sajna nem találtam rá, de az a gyanúm, hogy ezen próbáltak pár fillért spórolni, illetve a szoftver fejlesztők lusták lettek.
Amit az utóbbi években produkál az Asus az számomra nem túl pozitív irány, az utóbbi pár évben (vagy hónapban) anni új router jelent meg, hogy az azt fogja eredményezni, hogy szoftverileg arra a sorsra jut mint pl. a Tp-Link, ahol van egy halom router de a szoftver több sebből vérzik. -
XZoli
aktív tag
válasz
zsolt501 #559 üzenetére
Asusnál általánosan mindenhol romlott a minőség, a szoftverekről, driverekről ne is beszéljünk. Ez volt az utolsó Asus termékem .
csak egy példa https://prohardver.hu/tema/re_asus_rog_strix_scope_tkl_deluxe_billentyuzet_it/friss.html -
-
fecke78
senior tag
ma nyargaltam upc-röl digire bridge modban használtam . router resettel kezdem a mokát ha jól sejtem. valami zte izét adtak
-
szasanyi
félisten
RECOVERY módot próbáltad már? Idézema kliens PC-n állítsunk be fix IP címet a helyi kapcsolatnak.
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0
Egyebek (DNS, Gateway) nem szükségesek. A routert áramtalanítsuk, majd a RESTORE / RESET gombot nyomva tartva ismét kapcsoljuk áram alá, és a gombot csak akkor engedjük el, amikor a Power LED villogni kezd. Ezt követően nyissunk egy böngészőt, és a http://192.168.1.1 címen található recovery webszerver segítségével flasheljünk egy új firmware-t a routerre. Ez gondolom mindenkinek egyértelmű, tallózás, majd feltöltés. Ezután várni fog kelleni, még a router magától újra nem indul, ez néha ~10 percig is eltarhat, hagyjuk dolgozni nyugodtan, a LED-eket figyelve esetleg látható, hogy mikor végzett, illetőleg egy másik böngésző ablakba meg lehet próbálni az admin felületre belépni, ha úgy látjuk, hogy készen van. A művelet végeztével a PC IP beállításait állítsuk vissza eredeti állapotra. -
MILON12
tag
Hello olyan kérdésem volna hogy csak a LAN PORT 4 LED világít behalt az egész?
-
mrmft
senior tag
CES 2020:
"The RT-AX86U router has taken over the gaming genes of the popular RT-AC86U, but has been extended. By supporting WiFi 6 technology, the RT-AX86U enables network speeds of up to 5700 Mbps, more network capacity, better energy efficiency for connected devices and much greater signal coverage.
Other features include, for example, a Mobile Game Boost, which allows users to give their smartphone top network priority for faster online gaming experiences. The RT-AX86U can also accelerate game data packets over wired connections – with speeds of up to 2 Gigabit over WAN/LAN aggregation and a 2.5G Base-T port. This can be configured as a WAN or LAN port via the router’s web interface." -
ddmb
aktív tag
Nekem sajnos a 14-es merlin nem jó
Valamit belekotort a szerző a Wireless csatornák beállításába, mert a 13as verzióban még ott volt ez a menüpont:Auto select channel including channel 12, 13
A 14-es verzióból meg kiszedték, és még talán ők sem tudják mit tekertek el ezzel... Nem hiszem el, hogy senki másnak nincs problémája a 14-es verzióval
---
Eddig akárhányszor firmwaret upgradeltem, vagy factory reseteltem a routert, az uname -a mindig ezt írta ki:
RT-AC86U-5CC8
Most meg valamiért az egyik routerom nevet változtatott:
RT-AC86U-8D08
Ezt hol lehet megváltoztatni? Mitől függ, hogy mi az utolsó 4 karakter?
-
-
ddmb
aktív tag
IP-ben jártas kollégáktól szeretném megkérdezni a kövi dolgot:
Van 2db AC86U routerom, egyik az egyik lakásban, másik a másikban. Internetszolgáltató ugyanaz, és az IP címnek csak a vége tér el, tehát mindkét lakásban X.Y.Z az IP cím első három tagja, az utolsó az egyik routeré 228, a másiké meg 7 (ergo valószínűleg ugyanaz a hálózat). Szerettem volna elérni OpenVPN-nel 192.168.1.1 címen (samba) a másik lakásban található router külső vinyóját. De sajnos a közelebbi router vinyója jött be... Ha először a telefonom mobilnetjével csatlakoztam a netre, és aztán próbáltam az OpenVPN-t akkor szépen bejött a külső vinyó tartalma a cd \\192.168.1.1 parancs kiadása után... Hogy lehtene hozzáférnem a másik router vinyójához? -
ddmb
aktív tag
-
ddmb
aktív tag
Valamiért a client list így jelenik meg. A fölső két sor érdekelne. Tudom hogy 2 laptopról van szó. De
- mit jelent az a 2-es a jobb fölső sarokban az Icon oszlopban?
- az IP miért nem 192.168.1-gyel kezdődik?
- DHCP helyett miért static?Az ipconfig-gal kiderítettem, hogy kaptak a laptopok 192.168.1.X címet is. Most ez valami router hiba?
-
ddmb
aktív tag
válasz
Intelligencs #534 üzenetére
Visszaraktam a 13as merlint, a beallitasokat hagytam es tegnap este elkezdte 2GHz-en is ledobalni a klienseket, szoval visszaraktam a 14est es scratchrol ujrahuztam, es most remelem a legjobbakat...
Korabbi hozzaszolasomban azt allitottam hogy scratchrol allitottam be mindent, viszont rajottem hogy nem igy volt. Par hete ugyanis vettem meg egy ugyanilyen AC86U routert, azt konfigoltam fel scratchrol, kimentettem a beallitasokat, es azt lottem fel a most vacakolo routerre. Ugy laccik a router valamiert nem orult ennek...
-
XZoli
aktív tag
válasz
Intelligencs #534 üzenetére
nem ment a LAN1 PORT, de a szervizes tápgondokat is mondott.
Lényegében még 24 órát sem volt nálam, reggel visszavittem elsőre elküldjük a nagykerbe köszi majd router nélkül maradok az ünnepek alatt: Kicsit erőszakoskodtam cseréljék ki 3 napos csere keretében hisz volt a boltba készleten még végül ráálltak -
Esetleg nem az van, hogy mivel visszaállítottad a routert, most valami olyan ország sávkiosztását használja, amit nálunk nem ismernek az eszközök? És olyan frekvenciára vált auto módban, hogy nem látják a kliensek?
Most nézem, hogy országot nem is lehet állítani. Akkor esetleg az, hogy az időjárási radar észlelése miatt elmászik a freki 5GHz-en. Asus router topikban és/vagy AC66U topikban szokták ezt taglalni.
Jelenlegi wifi klienseim, mint jól látható, a tabletem például 103 órája van fent 5GHz wifin. Szóval nekem határozottan nincs ilyen problémám, és én is rögtön frissítettem az új Merlinre. Igaz, én nem állítottam vissza semmit sem, csak reload-ot csináltam a frissítés előtt.
@MEXXX4646: LAN-on gigabit körüli értéket tud, akár megroute-olni is, WIFI-n meg nekem speckó klienssel, asztali géppel, 600 mbit körüli valós értéket sikerült produkálnom.
@XZoli: Honnét jöttél rá, hogy rossz, és miért kellett kisebb erőszakot alkalmazni, hogy kicseréljék? Webes rendelésnél indoklás nélkül is el lehet állni 14 napon belül.
-
XZoli
aktív tag
Sikerült kifognom egy rossz példány egy napig se volt nálam. Visszavittem, kisebb erőszak
után kicserélték. Remélem ennek nem lesz baja.
-
MEXXX4646
friss újonc
Üdv van egy asus ac86u routerem és egy synology nasom. A laptopom egy tp link t4uh usb3 vevö van. 5ghz-es beállítások 80 mhz 36 csatorna n/ac modok. Lan-on 100 110 mb/s másolok a wifin kapcsolati sebesség 867mb .Kicsit keveslem a sebességet amivel a nas-ról másol wifin átlagosan 35 mb/s van. Volt hogy a smart conektel elértem 45 -50 mb is de nagyon instabil tőle a rendszer ezért nem használom. Próbáltam már 5ghz-en 100 csatornákat is de ott se javul. Ez normális egy ilyen kategóriájú routertöl? Már voltam máshol is a laptopal és ott a 45 50 mb tudta tartani. Valamit nem jól állítok be, hogy csak 35 mb akar menni, pedig 2-3 m-re van a router a laptoptól.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Intelligencs #530 üzenetére
Nekem kulon van valasztva a 2,4GHz meg az 5GHz, es a telom is meg a laptopom is 5GHz-en csatlakozik. Tegnapelott magara hagytam a laptopot (nem aludt el) es amikor 1 ora mulva raneztem azt lattam a skypeon h offline. Taskbaron se mutatta h kapcsolodna a gep a halozathoz. Probaltam manualisan ramenni az 5GHz-re de vagy nem is mutatta vagy nem engedte, mar nem emlekszem. Kapasbol ujrainditottam a routert, utana ment. Tegnap meg a telom egyszercsak mobilneten kezdte szedni az adatokat, pedig otthon voltam. Wifi ki-be: semmi. Masodszor is megismeteltem, ki-be: csak a 2,4GHz-et mutatja. Kis ido elteltevel megjelent az 5 is es aztan raengedett arra.
Hetvegen toltottem ra a 14-es merlint, scratchrol ujrakonfigoltam a routert. Azelott fel even keresztul nem volt ilyen gondom a 13-as verzioval, most meg kapasbol 2x is...
-
-
ppp001
csendes tag
Sziasztok! Valakinél volt már ilyen hiba a routernél?: Megszakadt az internet, router ki-bekapcsolás után a 4-es LAN led világít, semmi más nem villan fel.
-
ddmb
aktív tag
Nektek nem vacakol az uj merlines firmwarrel az 5GHz-es csatlakozas?...
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Szerettem volna a vezeték nélküli ütemezőt használni, de nem működik. Miután lekapcsolja a wifi adót, nem kapcsolja vissza. Ez bizonyára beállítás probléma de nem jöttem rá a hiba okára. Nektek működik ez a funkció? -
szasanyi
félisten
Megjelent a Merlin CFW végleges verziója. Viszont érdekelne, hogy a legutóbbi ASUS FW-ben lévő újdonságok is bele kerültek-e... hol van erről infó?
-
ddmb
aktív tag
miért nem lehet 2 különböző helyről rácsattogni a routerra?... ezt az egyet utálom benne
-
szasanyi
félisten
Ha van aki most tervezi a vásárlást, akkor van jó áron: most 55k
-
szabó ernő
friss újonc
köszönöm a fáradozásod
láttam én is a keresőben a szlovák szálat, de pont ez esetleges komplikációk miatt elvetettem...
bár az ez év elején Pesten vett, okos karperecemről ma a szerviz azt mondta nem kóser, nincs garancia rá... hiába számla... mehetnék békéltető testülethez... szóval még ez is bizonytalan ügy lehet, szürke import meg ecetera...
hát ezért kéne régóta élő magyar cégtől...
és a három év gari is csak az eladón keresztüli gyári gari... -
szasanyi
félisten
-
ddmb
aktív tag
Aki most venne ilyen routert, annak ajánlom a szlovák árukeresőt.
Több mint 10 rugóval olcsóbb a legolcsóbb szlovák üzletekben, mint bármelyik magyar webshopban.
165EUR = 55000HUF -
ddmb
aktív tag
válasz
szabó ernő #514 üzenetére
Megnéztem a routerom dobozát, de sehol nem láttam ezt a 90IG0401-BM3000 nevű kódot. Viszont a számlán rajta van
egészen pontosan nekem 90IG0401-BN3000. Szóval ez csak valami országkód lehet vagy ilyesmi. AC86U routerből csak 1féle van
-
szabó ernő
friss újonc
kedves kollégák,
segítséget kérnék, mert egy asus ac86u routerel készülnék bővíteni otthon, de nem igazán értem vajon vannak e itt változatok...
van ahol ilyen a cikkszám... RT-AC86U és van ahol ilyen... 90IG0401-BM3000
és az utóbbi a gyakoribb ... telon üzletben még nem sikerült boldogulnom megtudni...
-
szasanyi
félisten
Sajna nem kaptam választ így nem gyakorlatoztam a beállításokkal. Viszont felmerült bennem, hogy vajon mint gyakorlatozik Merlin 4 hónapja?
Mert azóta "hegeszti" a BETA vertziót, és még mindig nincs végleges CFW. Egyeáltalán benne lesznekazoke amit az ASUS a jelenlegivel bezárólag már kiadott? Már ha erre tudjátok a választ...
-
ddmb
aktív tag
válasz
Atom_Anti #506 üzenetére
Oké, és kiderítetted, hogy az internetszolgáltatód milyen IP címet ad neked? Olyan IP-t kapsz, amivel közvetlenül kilépsz a netre, vagy NAT mögött vagy...
Ha NAT mögött vagy akkor nem tudok segíteni.
Ha viszont közvetlenül az internetre csatlakozol akkor:
1. itt engedélyezd az OpenVPN-t
2. exportáld ki a konfigurációs file-t (client1.ovpn)
3. másik gépre töltsd le innen a klienst és töltsd be neki a konfigurációs filét
Így rá tudsz csatlakozni a routerodra másik hálózatból mintha lokális hálózaton lennél. -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szasanyi #507 üzenetére
Fut DDNS (Dynamic Domain Name System) egy szolgáltatás a routeren, pontosabban be van állítva?
Mert a Let's Encrypt ezt egészíti ki hitelesítéssel, és a Let's Encrypt ACMEv2 verziójú hitelesítésre állt át, ehhez tartozó frissítés kellett a routerre, mert a rági 1-es verzióval már nem ment. -
szasanyi
félisten
Feltettem és használom 2 napja az új, ACMEv2 verziójú FW-t de én semmilyen változást nem vettem észre. Ez előtt is meg most is jelzi a "megfogott" oldalakat.
Időközben a Merlin FW-t is kipróbáltam (bár az elég régi és még mindig nincs friss, végleges kiadás miközben ASUS többet is kiadott azóta). Ott sem tapasztaltam eltérést, igaz én normál módon használom (nincs HDD, médiaszerver, stb.). -
ddmb
aktív tag
válasz
Atom_Anti #504 üzenetére
A SAMBA az nem FTP. Két különböző dolog. Az FTP csak fájlok tologatására jó. A SAMBÁt nem az "ftp://" előtaggal éred el.
Bocsi, de nekem nincs lejátszóm, nem tudom hogy működik annak az elérése. Először próbáld meg elérni a lejátszódat lokális hálózaton keresztül. Úgy el tudod érni?
-
Atom_Anti
senior tag
Igen, földrajzilag másutt. Próbálkoztam azóta, beállítottam a Sambát és kaptam egy
ftp://megadottnev.asuscomm.com
címet, illetve egy ftp címet,
Ftp://192.168.51.1Ehhez van felhasználó nevem és jelszóm is. Infuse 6 lejátszón keresztül próbálom elerni, via Network Sharbe írom be ezeket az adatokat, de nem kapcsolódik. Mit kellene még megadni neki?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jól felszerelt, de olcsónak semmiképp sem nevezhető routert villantott az ASUS.
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Akciókamerák
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- LED világítás a lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Lenovo ThinkCentre M720q/Dell OptiPlex 3070/Hp EliteDesk 800 G3 mini, micro PC-Win11-Számla/garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest