Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
válasz
zsolt501 #199 üzenetére
Remélem hozni fog valami normális sebességet, mondjuk első hónapban csak egy laptop meg a telefonom fog rajta lógni, de aztán asztali gép és a xpenology nas is, meg még asszony telefonja meg tablet meg ip-tv.
Mondjuk ennyit nem fog elbírni a mobilnet szvsz.
VPN-t hogy érdemes használni, hogy eltakarja a szolgáltató elől a torrentezést, ha néhanapján leszednék egy filmet vagy sorozatot n-magról? Eddigi lakhelyemen nem volt ez gond, július előtt lassú adsl-em volt de aztán bekötötték a fibert és 100/100 as neten seedelt folyamatosan xpenology-n a transmission. Erről sajnos le kell mondanom mobilnet mellett, de ez van.
Elég húzós a korlátlan net (569 sek) és ha a routerba is akarok egy simet akkor még 69 sek havonta.
Egy huawei E392 4G stickem van régebbről, nem mai gyerek, remélem hozza az elvárt sebességet.
Sajnos nincs más lehetőség -
zsolt501
nagyúr
válasz
Avicularia #198 üzenetére
Mobiltelefonnal próbáltam az AC68U-n és ott tökéletesen átment a max sávszélesség amit akkor a szolgáltató adott 4G-n (ez akkor 150Mbit volt), nem hinném hogy ez a router rosszabb lenne mint az AC68U volt.
-
Avicularia
veterán
Sziasztok, csatlakoznék a topikhoz.
Munka miatt új helyre költözök és a bérelt lakásban nincs internet, ezért csak mobilnettel tudom megoldani az internetelérést. Olyan router kellett ami kezel 4G sticket (eddig Archer C9-em volt, az nem tudja) ezért esett a választásom erre a típusra, na meg a hétvégi akció amiben átszámítva 61K-ért kaptam meg.
Ma vettem át és gyorsan ki is próbáltam, és örömmel láttam, hogy nem csak usb sticket kezel, hanem androidos telefonról is tud fogadni usb tetheringet.
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy jó 4G lefedettségnél milyen sebesség érhető el vele usb stickkel?
Fiull speedben nem tudom kipróbálni, mert csak 25.-én élesedik a korlátlan netes telenor előfizetésem, most még egy másik szolgáltatónál vagyok és itt ahol lakom csak 3G lefedettség van, az meg nem valami acélos, 7 Mb/s-et mértem lefelé -
HUNited
őstag
Szerintetek az mitől lehet, hogy nem hajlandó létrehozni a rá csatolt USB eszközön a mappákat? Pontosabban létrehozza, de azért feldobálja a mappa létrehozása sikertelen üzeneteket.
0x8007010b - Érvénytelen könyvtárnévLásd csatolt kép.
A korábbi AC56 modellel nem volt ez, de AC86-on kezdetektől, és egyre zavaróbb.
Minden féle fájlátvitellel csinálja, SCP-vel is, meg intézőben. Kivéve FTP, ott csont nélkül dolgozott. Valamint ha Transmission tölt le valamit, az sem problémázik.
-
Manka76
senior tag
Az új Merlin-nél eddig a DLNA voltproblémás nekem.
-
zsolt501
nagyúr
Nálam is ez a gyári van fenn, igaz a gyárival is vannak problémák, mint lentebb is már írtam párat.
Régebben elég sokat használtam Merlint a 68U esetén, aztán egy alkalommal meghülyült tőle a router és alig bírtam észhez téríteni azóta maradtam a gyárinál, és mivel nálam nincsenek jelenleg olyan funkciók már amik hiányoznának a Merlinből (régebben volt pár funkció ami még nem volt a gyáriban és utólag került be) ezért nem is vonz most a külsős szoftver.
Nem mondom azt hogy teljesen elzárkózok tőle, mert a jövőt még nyitott, és nagyon sok lehetőség van ebben a routerben. -
zsolt501
nagyúr
Asuswrt-Merlin 384/NG Changelog
===============================
384.9 (2-Feb-2019)
- NEW: Temporarily reorganized code in separate branches, to handle
Asus's currently scattered firmware source code releases.
The GPL situation for this release is as follow:
o RT-AX88U: Merged GPL 384_5329
o Other models: Merged GPL 384_45149.
o Special binary blobs provided by Asus for the RT-AC87U
and RT-AC3200 (compatible with 384_45149).
- NEW: Added NFS client support (V2 and V3) to the
RT-AC86U and RT-AX88U (already present in older models)
- NEW: Report the number of spatial streams and the PHY type
used by wireless clients for models supporting it
- NEW: Display tracked connections on the QoS Stats page (now
relabeled "Classification").
Fields can be sorted by clicking on the column headers.
Thanks to FreshJr for his help in deciphering the packet
mark values.
- NEW: Implemented ipsec.postconf and strongswan.postconf scripts.
- KNOWN ISSUE: dcd process crashing on RT-AC86U (bug in Trend
Micro's code, outside of my control).
- KNOWN ISSUE: IPv6s on Tracked Connections have their last
two bytes set to 00 (bug in Trend Micro's
code truncating the last two bytes).
- KNOWN ISSUE: No IPS events logged (bug in Asus's code,
IPS should work, just fails to log hits)
- KNOWN ISSUE: Networkmap listing may be unreliable.
(Bug in Asus's code)
- KNOWN ISSUE: Users failing to read changelogs will
probably complain about the above issues.
(Outside of my control).
- CHANGED: Updated wget to 1.20.
- CHANGED: Updated nano to 3.2.
- CHANGED: Updated curl to 7.62.0.
- CHANGED: Updated Chart.js to 2.7.3.
- CHANGED: Updated dnsmasq to 2.80-32-g28cfe36 (themiron)
- CHANGED: Optimized some JS files to reduce their size
- CHANGED: OpenVPN clients can now accept CNs up to 255 chars
when using it to validate the certificate.
- CHANGED: No longer reset the OpenVPN client's description,
policy mode and existing rules when uploading an
.ovpn config file.
- CHANGED: No longer accept any server-provided route
when OpenVPN client set to Policy (Strict).
- CHANGED: Clients bound to DNSFilter rules will no longer
bypass it by using DoT. DNSFilter servers that
support DoT (like Quad9) will only allow filtered
clients to use that server
- FIXED: Firmware update checks would not run at boot time
on the RT-AX88U.
- FIXED: Name resolution issues for /etc/hosts entries on
HND models (themiron)
- FIXED: Syslog not properly copied to JFFS on reboot
(John Bacho)
- FIXED: Volumes not properly unmounted on HND platform
(John Bacho)
- FIXED: Added missing TEE Netfilter target on the RT-AC86U
- FIXED: SSH brute force protection didn't work in Dual WAN
load balancing mode.
- FIXED: httpd crashes on RT-AC86U (themiron)
- FIXED: DNSFilter clients could use a different nameserver
when using an IPv6 connection
- FIXED: USB disk idle config changes not applying without a
reboot.
- FIXED: "Strict" DNS mode wasn't working properly with OpenVPN
clients
- FIXED: Cannot upload JFFS backup on HND models -
ddmb
aktív tag
torrentezésnél mért valaki 15-16MByte/s sebességnél magasabb downloadot? USB3-as vinyó van a routeren
-
MPowerPH
félisten
-
Manka76
senior tag
válasz
MPowerPH #180 üzenetére
A router RAM használatára azt is mondhajuk hogy nem kell figyelmi mert 95% is hibátlanul müködik.
A Wifi-nél talán az a gond hogy nem ismeri 5Ghz-en csak az N sávot az AC-t nem. Próbáld meg egy másik csatornára tenni hátha ott megy, 5150 - 5250 MHz közé.
A DLNA úgy vettem észrer eddíg hogy egy kényes dolog. Elképzelhető hogy a TV lejátszója azon keresztül nem hajlandó semmit elinditani FHD felett. A routeren csak a ki és be kapcsolása van a szervernek. -
cyber86
őstag
Már készülőben van a 384.9
-
Hp Canon
tag
Ti honnan szoktátok letölteni a merlint? Honnan a legbiztonságosabb? Felcsigáztatok most már kipróbálnám...
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Nektek mennyi a memoria hasznalat, atlagosan? Amiota fut a Samba, es egy HDD tarsasagaban beallitottam media szervernek, es fut a torrent is a routeren, azota ilyen 86-93% korul alakul a memoria hasznalat.
A masik. Nezegettem ma tv -n a dronfelveteleket, es kiterjesztestol fuggetlenul(MOV vagy MP4), mig az FHD felbontasu videok rendben futnak, addig a 4k anyagokra azt irja, hogy nem tudja lejatszani.
Telovel, vagy geppel csatlakozva lejatsza, pendrive -ot dugva a tv -be szinten lejatsza, de a media szerverrol nem. Valamit en rontottam el?
TV csak 2G -n csatlakozik a routerhez, valamiert az 5G -t nem latja. Ez meg a mai napig is rejtely.Meg csak most allitottam be mindent, okos kutyuk meg nincsenek rahangolva. Kerul most ra egy 4Tb-s NAS HDD, azt milyen fajrendszerure erdemes formatalni?
-
rolixyz
tag
Sziasztok,
egy olyan problémám lenne, hogy bár sikerült külső hdd-ről médiaszervert beállítani, de a manuális útvonal beállításnál nem tudok a szükséges mélységig lemenni a a mappaszerkezetben. Konkrétan 2 mappa mélységig enged, azon belül már nem mutatja a továbbiakat.
Létezhet erre esetleg valamilyen parancs vagy bármi, amivel szerkeszteni lehetne ezt az útvonalat? A legfrissebb Merlin van rajta, gyárival ezt a részt nem próbáltam, de felteszem többet az sem tudna. Ez valami bug lehet, vagy szándékos limitáció?
Előre is köszi!
-
-
ddmb
aktív tag
Nem biztos hogy ez a Téma legmegfelelőbb a kövi kérdéshez, de azért megkérdezem itt. A router menüjében az Internet statusban van:
- 2db WAN IP
- 2db Subnet Mask (255.255.255.255 és 255.255.0.0)
- 2db DNSEbből csak a 2db DNS-t értem (ha kiesik az első, akkor a másodikat használja)... a másik kettőből miért van 2-2? Az internet szolgáltatómtól olyan IP-t kapok amivel közvetlenül az Internetre lépek ki, ez az első WAN IP. De mi a második? És maskból is miért van kettő?
Másik kérdés: közös hálózatban vagyok valakikkel? Közös hálózat alatt azt értem, hogy nem engedélyezem a Web Access From WAN menüpontot és ha valaki mégis beírja a browserjába az én első WAN IP címemet, akkor bejön neki a router menüje. Ha igen, akkor hogy tudom kideríteni, hogy melyik ez az IP range? Gondolom valahogy a maskból kéne...
-
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #163 üzenetére
Jaja, egész biztosan valami softwares gebasz. A browser kiírja, hogy
Performing a TLS handshake to ***.asuscomm.com...
aztán egy idő után
The connection has timed out
lesz belőle. De mintha most egy kicsit közelebb kerültem volna az issue reprodukálásához, holnap ha lesz időm megpróbálom pontokba szedni, hogyan lehet előállítani.p.s.: ti hogy kísérleteztek a routerrel, ha a család többi tagja lóg a neten, és nem akarjátok a youtubeozásukat, facebukozásukat, stb. megakasztani?
-
zsolt501
nagyúr
Olyan mintha az általa feleslegesnek ítélt dolgokat bezárná és kipakolja a RAM-ból, viszont ha kell akkor valami oknál fogva nem tudja újra betölteni és futtatni, ez nagyon szoftver hibának tűnik.
Valaki aki jól tud angolul megírhatná a cégnek ezeket a hibákat, mert ha nem tudnak ezekről akkor lehet javítva sem lesznek. -
ddmb
aktív tag
Nekem van egy különös problémám, nem tudom más találkozott-e vele... külső hálózatból: SSH elérés működik, 8081 port működik, Cloud működik, FTP működik... kizáróla a management elérés a 8443 porton vacakol. Erre SSH-n keresztül nyomok neki egy reboot parancsot, újraindul, felépül a hálózat, és elérhető lesz ismét a 8443. Még nem jöttem rá, hogy mitől romlik aztán el.
-
zsolt501
nagyúr
Igen ezt én is észre vettem, hogy nálam ki volt kapcsolva a LED és hiába nyomtam a hátoldalon lévő LED kapcsolót nem reagált rá, nem lehetett újra bekapcsolni, olyan mintha az utolsó állapot rögzülne benne, és csak újraindítás után működne újra a kapcsoló egy darabig igaz nálam nem is baj, hogy nem világít.
-
zsolt501
nagyúr
Nos a tesztelgetés alatt viszont kiderült itt is egy bosszantó hiba ami a AC68U esetén is megtalálható volt, mégpedig egy általános tűzfal szabály DoS védelem engedélyezése ha ezt bekapcsolom akkor rövid időn belül az összes portátirányítás megszűnik ami bizonyos esetekben igen problémás, ha kikapcsolom és a routert újraindítom akkor a hiba megszűnik.
Az is érdekes hogy a routeren futó alkalmazásokat nem érinti ez a hiba csak a belső hálózatba található gépekre irányuló forgalmat.
Szóval az Asus a gyári szoftver esetén ezt még nem javította, VAGY a hiba újra visszakerült. -
zsolt501
nagyúr
Ma kipróbáltam azt hogy mit tud a router USB porton ha pl. egy NAS-al másolok rá SAMBA megosztásra.
Azt kell hogy mondjam engem elég szépen meggyőzött a sebessége 30MB apró fájlok másolásánál, nagyobbaknál 100MB is megvolt.
A HDD-t csatlakoztatás előtt ext4-be formáztam
Megjegyzem a másolás NEM windows alatt történt, hanem a NAS saját fájlkezelőjével, mert windows alatt azt vettem észre hogy a sebesség valamiért nem az igazi. -
ddmb
aktív tag
Használ még valaki rajtam kívül ssh publikus kulcsot a routeren (a jelszó beírást elkerülendő...)?
Egyetlen pici gondom van vele: Hiába írom be a kulcsot a .ssh/authorized_keys fájlba, egy újraindítás után ez a file 0 byteos lesz. Van erről a fileról egy másolatom az egyik HDD partíción, de legalább be lehet állítani valahogy egy automatikus scriptet, ami a fent említett filét minden reboot után felülírja?
-
ddmb
aktív tag
van erre a routerre gyárin és merlinen kívül más firmware?
-
ddmb
aktív tag
Pár hét tesztelés és használat után bátran ki merem jelenteni, hogy a legjobb
döntés volt befektetnem ebbe az AC86U routerbeElődje, a DSL-AC68U után
felüdülés minden művelet. Semmi sem lett rosszabb, viszont sok dolog jobb
lett. Egy-két megjegyzés:Még mindig hiányzik a "g" a router integrált fdisk-jéből:
g create a new empty GPT partition table
Szerencsére viszont támogatja a máshol létrehozott GPT-s partíciós sémát.
Nem tudom, hogy csak az én adapterem ilyen szerencsétlen darab, de a hozzá
mellékelt dugvilla csuszlog... Első nap meg is ijedtem hogy elromlott a router,
mert bedugtam, és nem kapcsolt be. Nagy nehezen rájöttem, hogy a dugvilla
pöcke nagyon könnyen kicsusszan az adapter vájatából.Vártam hogy ennek már szöveges alapú lesz a config fájlja, de sajnos ennek
is binárisTalálkozott már valaki olyan otthoni routerrel, amelyik
szövegesen mentette el a beállításokat? Azért lenne jó a szöveges .cfg file,
mert olvastam, hogy firmware update után nem árt scratchről felkonfigolni a
routert. Na most én készítettem egy 14 oldalas Word doksit screenshotokkal, és
már előre félek, ha jön egy új firmware, akkor végig kell lépegetnem rajta...
Ha viszont szöveges config file lenne, akkor firmware update után csak
összehasonlítanám a régit az újjal, aztán ha nem lenne lényegi eltérés, akkor
hagynám ahogy volt. -
zsolt501
nagyúr
Úgy néz ki hogy a T is áttér a nagy csomagoknál és optikán a PPPoE kapcsolat
Nálam is 3-5% körül mozog, ha kikapcsolok minden forgalom elemzős és védelmi dolgot, de ki is lesz, mert most csak tesztként kapcsoltam be, hogy mit mutat, illetve így mennyire terhelődik a router, az tény hogy az előző 68U-t ez szénné terhelte, és ez miatt a sebesség is csökkent, itt a 86U-nál sebesség csökkenés nincs. -
zsolt501
nagyúr
Lehet hogy FTTH esetén már PPPoE a kapcsolat mint a Diginél.
ddmb: Bizony számít hogy milyen a net kapcsolat, mert míg a DHCP és FIX IP esetén alig mérhető terhelést okoz a routerek esetén a NET, és ezért egy lényegesen gyengébb routeren is elmegy egy erősebb net pl. TP-link 1043-as első szériás routerén is el tud menni az 1000-es net, de PPPoE esetén már a felét sem tudja sebességben, olyan 200-300mbit környékére korlátozódik a sebesség.
-
zsolt501
nagyúr
Jelenleg wifin nem sok értelme van mérnem, mert CSAK 433-as AC-s wifi van a telóban és a laptopban is, ezt az előző AC68U is tökéletesen kiszolgálta, ennél gyorsabb wifis eszköz még ha jól emlékszem nem volt még itt ha jól emlékszem.
A router relatíve magas proci terhelését meg a mindenféle Trendmicro alkalmazás és monitorozás futtatja magasra ahogy észrevettem, mert ezeket kikapcsolva igen alacsonyra esik vissza a terhelés. -
zsolt501
nagyúr
Most direkt tesztelés miatt bekapcsoltam a routeren minden létező funkciót csak azért hogy itt miként működik, és mennyire terheli a routert, és a memória használat 69% és 159MB a szabad, az előző sebesség tesztnél így, hogy minden kacat be van kapcsolva 70-80%-os CPU terhelést mutatott.
Ja és szép stabil az AiMesh eddig. -
zsolt501
nagyúr
Ezeken már túl vagyok, kipróbáltam merlinnel is és ugyan az a sebesség probléma, holnap visszateszem a régi routert és azzal még egy próbát teszek hogy a lehető legtöbb hibát kizárjam, ma az FTTH-s eszközt is újraindítottam, hogy nem e azzal van a gond, de nem...
Nem buta volt a kérdés, mert láttam én is már olyan illetőt aki wifin akart gigabites kapcsolatot, de én kábelen CAT5e kábellel, a win és a router is gigabites kapcsolatot jelez de a sebesség letöltésben elmarad még a garantálttól is mert az olyan 300mbit lenne, a vicc hogy a feltöltési sebesség tökéletes, 210-230mbit közt mozog.
Ja vírusírtó és tűzfalat is kikapcsoltam a teszt ideje alatt, szóval még az sem tud beleszólni, de mindegy is mert az előd routerrel (Asus RA-AC68U) ugyanezzel a géppel bőven megvolt a sebesség.
Holnap visszateszem az előd routert, és ha azzal meg lesz a sebesség akkor ezt visszaküldöm garanciálisan... ha meg nem akkor a digit fogom piszkálni, hogy legalább a garantált legyen meg.
-
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #127 üzenetére
mindenképp factory reset, aztán konfigold fel a routert minimális beállításokkal, aztán mérd meg még 1x.
Csak egy buta kérdés, ugye kábellal kötötted össze a gépet a routerral? Nem lehet, hogy a wifi is bekapcsolva maradt, és tulajdonképpen a wifis sebességet mérted? Ha én kábelon és drót nélkül is rajta vagyok a routeren, akkor a Windows önkényesen dönti el, hogy melyiken bonyolítja le az átvitelt...
-
ddmb
aktív tag
Ha Merlines soft van rajta, akkor a General -> Tools -> Sysinfo menüben megnézheted a memóriahasználatot:
Nekem:
Memory
Total 430.11 MB
Free 29.13 MB
Buffers 0.20 MB
Cache 139.96 MB
Swap No swap configuredLátható, hogy a szabad memóriába nincs belevonva a cache. Azt bármikor felszabadítja neked a router ha szükség van rá.
-
zsolt501
nagyúr
Szóval FTTH hálózaton 1000-es nettel nem találom túl jónak ezt a sebességet.
Megjegyzem a Digi szerverére mértem, csak a speedest ilyenkor rosszul írja ki -
ddmb
aktív tag
válasz
zsolt501 #119 üzenetére
Az elmúlt pár napban sokat teszteltem a routert, és van egy-két nem determinisztikus tulajdonsága
Már 2x előfordult, hogy a hátoldalán található LED ON/OFF nem működött, hiába nyomogattam, nem kapcsolódott be/ki a villogás (újraindítás megoldotta). Volt olyan is, hogy adtam neki egy factory resetet, és utána hiába próbáltam rácsattogni wifin, nem sikerült. Csak egy újraindítás után.
-
zsolt501
nagyúr
Egy az egyben ugyan azok futnak nem fut több szolgáltatás, én valami szoftveren anomáliára gondolok, régebben az RT-AC68U-val is voltak ilyen problémák, de idővel javították.
A kábelezés is jó, gigabites kapcsolatot is jelez a router a digis FTTH-s eszközzel, már csak azért is, mert 150-250mbit bizony már nem 100mbit-es kapcsolat ez már jóval fölötte van.Mindenképpen meg fogom csinálni az NV-RAM törlést, mert nekem ez nagyon gyanús, sajnos a 68U-t is igy lehetett már nem egyszer észhez téríteni, de bíztam benne hogy a 86U-t ez nem fogja érinteni.
-
cyber86
őstag
-
zsolt501
nagyúr
Még kifogom próbálni az NV-RAM törlést is hogy segít e rajta, illetve még merlinnel is letesztelem.
-
zsolt501
nagyúr
Én is beléptem ma a klubba, nekem egy RT-AC68U-t váltott ez a router.
Viszont több számomra fura dolog is van ami kissé érdekes vagy fura.
1: Ha a kliens állapotra kattintok akkor nem mindig jeleníti meg azokat a klienseket amik kábelen a routerre csatlakoznak.2: Állapot RAM felhasználás 295MB a felhasznált RAM, a régi 68U esetén ez olyan 75-és 90MB közt mozgott, pedig semmi plusz szolgáltatást nem használok
3: Digi gigabites net előfizetésem van, az előző routerrel 600Mbit környékén mértem a letöltési sebességet a speedtest.net-en, ezzel az új routerrel viszont jó esetben mérek 260Mbit-et, a feltöltési sebesség rendben van az olyan 210Mbit környékén van, a proci terhelés nem ugrik meg olyan 2-3% körül van, a HW-NAT a legutolsó gyári szoftverben nem kapcsolható se ki se be, mert nincs is ilyen funkció, olyan mintha az Asus kivette volna ebből a routerből.
Mi okozhatja ezt az anomáliákat?
Már csináltam Adminisztráció - Beállítás visszaállítása/mentése/feltöltése fülnél Gyári alapbeállítás vizaállítást, de nem lett jobb, szóval valami más megoldás kellene. -
ddmb
aktív tag
Azt hiszem a router csak rosszul írja ki a lefoglalt memóriát... Megpróbálom összefoglalni hogyan jöttem rá:
Rászúrtam egy üres pendriveot a routerra, és ugye új filét kellett létrehoznom:
cd /mnt/sda1
mkdir cucc
cd cucc
dd if=/dev/zero of=file.zero bs=200M count=1Erre kiírta, hogy:
dd: out of memory
Így hát kevesebbel próbálkoztam:
dd if=/dev/zero of=file.zero bs=100M count=1
Ez már lement gond nélkül:
1+0 records in
1+0 records outDe ez így nem elég nagy, ezért összefűztem párszor:
cat file.zero file.zero file.zero > sum.zero
És ezt a sum.zero-t ftp-ztem át a gépemre. Ekkor felszalad a memória 94-95%-ra
és ott is marad.Aztán csak úgy lefuttattam még 1x a dd-t:
dd if=/dev/zero of=file.zero bs=100M count=1
És lefutott! Azaz a router kerített memóriát és vissza is esett a
memóriafoglalás 75%-ra. -
ddmb
aktív tag
Van egy kis gondom a routerrel. Nem tudom nektek csinálja-e...
512MB memória van benne (2x annyi mint az előző ASUS routeremben) de alapból 75-80% foglalt amikor felfut a masina. Aztán elkezdek másolni ftp-n keresztül egy nagy filét, és a memória felszalad 95%-ra és ott is marad (30MB lesz szabadon). Csak újraindítás után tér vissza a 75-80%-os foglalásra. Ez normális?
Legújabb gyári és Merlines firmwarrel is jelentkezik a probléma.
-
ddmb
aktív tag
Több mint 3 évnyi DSL-AC68U használat után megrendeltem ezt a jószágot
sokat várok tőle..
A DSL-esnek ez van a dobozára írva: "IPv6" és "Win8"
Most akkor ez a router meg az IPv8-at és a Win6-ot támogatja??
-
Manka76
senior tag
Olyannal találkozott már valaki hogy Merlin alatt egyszer csak nem működik a hátoldalon lévő LED kapcsoló?
Ki-be kapcsolás után újra megy. -
Köszi, jó kis cucc ez a merlin akkor. De amúgy a router is nagyon király, már 2 hete megvan, de atomstabil. Igaz, gyári firmware-rel is az volt. Nem fagy, nem kell újraindítani. Relatív sok kliens lóg rajta (2 lakás), alkalmanként akár 14-16 aktív kliens is van, amiből néhány masszív torrent forgalmat folytat, meg egy kis videólejátszás NAS-ról, de meg sem kottyan neki. Az AC66U - igaz, még a régebbi modell, nem a B1-es -, már olykor-olykor köhögött.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jól felszerelt, de olcsónak semmiképp sem nevezhető routert villantott az ASUS.
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Külpolitika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Házimozi haladó szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- RÉSZLETFIZETÉS 12 RÉSZLETRE ELÉRHETŐ HP AY7E1EA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest