Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok. Az új firmware-t érdemes már felrakni?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Avicularia #897 üzenetére
Ez így egész jó ár.
-
zsolt501
nagyúr
Igen azon túl vagyok, még fenn van az új szoftver, nem mentem vissza a régire, annyi a fejlemény, most az NVRAM törlés után, hogy a DSF mentesség nem zavar be, maradt az általam beállított csatornán.
A benne lévő speedtest is javult, 758/321-et mért ami jelentős javulás a kezdetekhez képest, viszont igen kevés a kiválasztható szerver ami nem túl jó, és így nem túl pontos képet ad.
Viszont a kliens állapota továbbra is problémás még mindig instabil.
AiMesh részt nem tudom most tesztelni. -
zsolt501
nagyúr
-
HUNited
őstag
A Merlin fejlesztése kb megállt? Van másik szoftver hozzá, amire telepíthető Entware?
-
zsolt501
nagyúr
Tegnap próbaképpen kíváncsiságból feltettem az új verziót, de sajnos ki kell jelentenem, hogy én megbántam a wifi része a szoftvernek le lett butítva, DFS már nem állítható, hiába állítok be 5Ghz-n fixre csatornát azt ő kénye kedve szerint átpakolja egy nap után, ráadásul olyan csatornára ami lényegesen telítettebb, és gyengébb is, és ami fura, hogy a web-es felületen még az én általam beállított csatorna figyel, de a valóságban egy teljesen más csatornán megy a wifi.
A kliens állapot kijelzés is hibás félpercenként eltünteti majd újra megjeleníti.
A sebesség mérés totál felesleges plusz szolgáltatás, pláne úgy hogy pontatlan, a valós net sebesség felét sem méri.
Bekerült az Instant Guard is de ez sem működik nálam
Belenéztem az AiMesh részbe is, de olyan érzésem van mintha inkább a látványra gyúrtak volna, nem mint a funkciók átláthatóságára, ez így megint nem győzött meg.
Maga a felület gyors, de ez így édes kevés.
Szóval működni működik, de messze van még ez attól, hogy ajánlott legyen ez a verzió pláne nem olyanoknak akiknek a stabilitás lényeges, mert ez még nagyon béta verziónak tűnik. -
zsolt501
nagyúr
Ráadásul ahogy olvasom vannak vele gondok.
-
cyber86
őstag
Version 3.0.0.4.386.40451 2020/10/2260.01 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.386.40451
New features
1. AiMesh 2.0
- System optimization: one click in AiMesh to optimize the topology
- System Ethernet backhaul mode, all nodes will only connect by ethernet, all bands will be released for wireless clients.
- System factory default and reboot.
- Client device reconnect, make the device to offline and online again.
- Client device binding to specific AP.
- Guest WiFi on all Mesh nodes (all node need to upgrade to 3.0.0.4.386 firmware)
- Access nodes USB application.
Connection priority and Ethernet backhaul mode introduction
https://www.asus.com/support/FAQ/1044184
How to setup ASUS AiMesh or ZenWiFi Mesh Ethernet backhaul under different conditions
https://www.asus.com/support/FAQ/1044151/
2. New Family interface in ASUS router App.
ASUS Router App for iOS must greater or equal to iOS v1.0.0.5.75
Android version greater or equal to v1.0.0.5.74
3. The unit of the WiFi time scheduler goes to 1 minute.
4. Support IPSec IKE v1 and IKE v2, and you can use the Windows 10 native VPN client program to connect to the router's IPSec VPN server. The Windows 10 new FAQ is in https://www.asus.com/support/FAQ/1033576
5. 2.4 and 5G on the network map could be configured in the same tab.
6. Captcha for login can be disabled in administration -> system.
7. Printer server port can be disabled on the USB app page.
8. Clients which connect to the guest network can be viewed in the network map -->view list --> interface -
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Valaki próbálta itt a wireguard-ot? Mert nagyon sok jót hallottam róla, de egyelőre csak ac86u-ra érhető el az asus routerek közül.
(Utána olvasva ez a kernel miatt van, az meg lehet a 64bites cpu-val lehet összefüggésben. Bár nem értem, hogy akkor a gt-ac5300u-ra miért nincsen)A wireguard a többszálassága és gyorsasága miatt tetszik. Az a baj, hogy sok kliens többszálú, ellenben egy szál az gyenge (telefonok), így pl nem tudok telefonon openvpn-en keresztül filmet nézni (akad).
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intelligencs #879 üzenetére
Ott valami hardveres gond lehet, mert ilyen hiba nálam sincs, pedig folyamatosan lóg rajta a telefon, és a VoWiFi szolgáltatás miatt egyből észrevenném.
Ami még hozzá tartozik nálam 5Ghz-n AC módban megy. -
A saját AC86U-m ment vissza gariba, mert egyszerűen nem lehetett azzal mit kezdeni, hogy 1 nap vagy 1 hét után 5Ghz-en autentikációs hibát jelzett minden kliensnek (2.4 működött tovább). Napokon át bújtam a fórumokat, beállítottam én mindent amit csak lehetett, de csak előjött a hiba rendszertelen időközönként. Volt rajta gyári firmware és merlin is. Csak az újraindítás segített. Még jobban utánaolvasva úgy tűnik, hogy ez a hiba javíthatatlan. Bár szoftveresnek tűnik, de talán mégis hardveres hiba. Asus szerviz nem kötözködött, pedig ugye ezt nehéz reprodukálni, akár heteket kell rá várni, hogy bekövetkezzen és közben folyamatosan használni az eszközt. Szóval jár a piros pont nekik.
Ami viszont érdekes, hogy fater AC86U-ja nem dobálja el a klienseket 5GHz-en 1 hónap után se. Mondjuk az egy évvel újabb gyártású mint az enyém volt, lehet közben valamit mókolt az Asus. Utóbbi szintén azt valószínűsíti, hogy a hiba hardveres volt.
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Meg is voltam lepődve elhiheted, hogy bekapcsolt.
NoX1 Nagyon nem örülök az ilyen automatikus frissítésnek, még akkor sem, ha a cég indokoltnak érzi, mert pl. nem egyszer futottam már bele olyan frissítésbe ami hibás volt, pláne az előd modell 68U esetén volt erre többször is példa. De mivel én IP telefont és egyéb berendezést is használok amihez nem minden esetben tolerált a nem tervezett NET megszakadás így még jobban elgondolkodtat ez a frissítési módszer.
-
zsolt501
nagyúr
Ma a másik bosszantó dolog, hogy a frissítés engedélyezte a Webhozzáférés engedélyezése a WAN-ról, na ez azért csak így elég gáz...
-
zsolt501
nagyúr
Ez alapján nem volt kritikus hiba.
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.384.82072
- Fixed buffer overflow vulnerability
- Fixed wireless performance drop issue after send the feedback.
- Fixed static WAN IP connection issues.Szóval nem érzem indokoltnak az ilyen frissítést.
-
cyber86
őstag
Nálam is frissített. Valami kritikus hiba volt vagy mi az oka, hogy csak úgy elkezdett frissíteni?
-
zsolt501
nagyúr
Észrevettétek, hogy kb 1 napja kérés nélkül automatikusan frissített a router a 3.0.0.4.384_82072 verzióra?
Az ilyen frissítés nagyon nem tetszik, pláne mikor kérdés nélkül megy. -
zsolt501
nagyúr
válasz
envagyok #864 üzenetére
Csodát ne várj, betehetsz fő routernek egy ilyet, és a 68U-t meg csak mesh csomópontnak, így kicsit jobb teljesítmény elosztást kaphatsz, de a 25Mbit-es neted jobb nem lesz, ez max a belső hálózatodat tudná ebben a felállásban javítani, kérdés megéri e azt a plusz költséget.
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
RT-AC68U-ról érdemes RT-AC86U-ra váltani? -
szasanyi
félisten
Nincs IPTV, a DIGI rendszere nem úgy műxik mint a telekom (szerencsére). Sajnos továbbrasem találok semmiféle DMZ menüt vagy beállítást a routerben (ami egyébként egy HG8247H) ezért semmire sem jutottam.
3 vb. falon keresztül már semmi sem jó igazán, és ha az ASUS routeremet tenném be e helyett, akkor távol lennének az 5Ghz-s eszközök (amik szinte használhatatlanok az említett ok miatt) ráadásul a switch-et sem váltamná ki tehát ezért nem jó úgy. -
válasz
szasanyi #855 üzenetére
Nem arra gondoltam. Az is egy opció, de általában ha IPTV-d is van, nem lehet bridge módba állítani a szolgáltatótól kapott router-t.
DMZ a megoldás. Minden routeren van ilyen, még a gagyi Telekom-oson is, ami nekem van.Viszont sajnos azzal a hülyeséggel, hogy a modemed szar 2,4GHz-jét kell használod valamilyen oknál fogva, eléggé megköti a kezed. Így maradnod kell egy LAN-on.
Kár, pedig ennek a routernek bika a 2,4GHz-ja. -
Sziasztok.
Gyári fw van a routeremen, kérdésem az lenne hogy a hőmérsékleti értékeket meg tudom valahogy nézni? tudom meerin fw kiírja, de most nem az van fent. Valamint a gyárihoz képest jobb vagy rosszabb a merlin, és miben? Ha felrakom a Merlint, attól az asus router app tud csatlakozni mobilon?
Köszönöm. -
szasanyi
félisten
Szerintem arra gondolsz, hogy központilag (és ezt csak Digi ügyfélszolgálatán lehet kérni, én nem tudom átállítani) router módból AP módba állítsák. Ezután a saját routeremet ehhez csatlakoztatva ugyanúgy tudnám használni mint előtte (PPPoE).Ugye?
Mert ha erre gondoltál, az úgy nekem több okból sem lenne jó. -
Manka76
senior tag
Sziasztok! Ha valakinek pont süksége lenne egy ilyen routerre akkor a hardveraprón talál egyet a hirdtéseim közt. gtx560unlock fórumtársnak innen köszönöm hogy miatta nem adtam el a héten mert 1100% hogy jön érte ma. Legalább irjál vissza hogy nem kell ha már a telefont nem veszed fel.
-
válasz
szasanyi #852 üzenetére
Nem ismerem pontosan a Digi router-ét, de minden routeren van DMZ-mód. Ezt azt csinálja, hogy egy-az-egyben továbbít minden forgalmat a routerre, és olyan, mintha az Asus routered állna közvetlen kapcsolatban a világgal. Ezzel megspórolsz csomó fejfájást.
Tud meg milyen IP-t kapott az Asus routered a Digi routertől, és add meg a DMZ beállításokban. Meg fogod találni.
Azt mondod nem túl izmos a 2,4GHz-ja, akkor miért használod? Az AC86U elég izmost, és a 2,4GHz nem annyira kényes az akadályokra, az 5GHz-vel ellentétben. -
szasanyi
félisten
"A DIGI eszközén állíts be DMZ-t a router IP-jére..." - sajnos nem értek routerűl, így ezt részletezd (pontosítsd) lécci!
A WiFi-je kell, mert az 2,4Gh-ez megy míg az AC86U csak az 5GZ-et sugározza. És ahogy
korábban is említettem: azért, mert lakás két szélén mindenhol olyan eszközök vannak, amik a hozzá közelebbi WiFi jelet preferálják. -
-
szasanyi
félisten
válasz
zsolt501 #847 üzenetére
A router WAN / Internet kapcsolat beállításai miatt érdeklődöm. Tehát az érdekelne, hogy a routert alapértelmezetten konfigurált beállításai jók és kész, vagy manuálisan lehet/kell vmit állítani a jobb kapcsolat érdekében?
Ti. 1 hete beérkezett hozzánk is a DIGI optikai kábele ami miatta lett egy HUAWEI EchoLife HG8247H router ami csak 2,4Ghz-es és abban sem túl izmos.
Ebből már közvetlen, gigabitel linken megy a netkapcsolat az ASUS routerba )amire az 5Ghz miatt van szükségem, egyuttal a nappaliban eddig használt switch-et is kiváltja).
A WAN-kapcsolat típusa jelenleg - a router automatikus beállítása alapján - az Automatikus IP beállításon van, és minden más érték is az hhez tartozó alapértelmezett. -
szasanyi
félisten
Ha a router közvetlen internetkapcsolattal rendelkezik (tehát nincs PPPoE sem más azonosítás) akkor mi az ideális beállítás?
-
Manka76
senior tag
válasz
gtx560unlock #843 üzenetére
Ha érdekel egy hibátlan darab akkor keress meg, jó áron odaadom.
-
Manka76
senior tag
válasz
gtx560unlock #843 üzenetére
Nagyon ajánlott. Persze ha haladni akarsz akkor már AX-s tudásut veszel. Ha beéred az aAC-vel is akkor egyszer beállítod vagy a gyári vagy a Merlin firmet és csak használni kell. Az 1 Gbps nem simán megy WIFI Samsung S10-nél asszem olyan 600 Mbps volt a sebesség.
-
gtx560unlock
csendes tag
helló!! Mennyire ajánlott ez a router? Vannak vele gondok stb? Nekem a sebesség számítana Főleg kábelen de wifin se hátrány a sebesség és a stabilitás. HWNAT megy benne rendesen? 1000 net mellé kéne nem akarok bajlódni kisebb routerekkel ha ezt megveszem (új) akkor 4-5 évig szeretném megtartani gond mentesen.
Illetve tudtok valami jó helyet ahol meglehetne vásárolni arukeresőn a legolcsóbb 59 900FT máshol nem találtam olcsóbban. Külföldi rendelés se gond
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Vittorio85 #841 üzenetére
Az bizony
-
Sziasztok.
Ha már be van kapcsolva az Aiprotection, akkor ugyebár nincs hardveres NAT. Ha kikapcsolom az Aiprotection-t, automatikusan ismét lesz hardveres NAT, vagy resetelni kell és újra konfigolni? -
limpi
aktív tag
Eddig is ennyi volt, csak néha akciós itt-ott.
Jelenleg pl. itt 65 990 Ft:
https://www.foramax.hu/Asus-Asus-Router-AX6100-Mbps-RTAX92U-router-3-%E9v-garancia-p-16769.htmlÉn sokat nézegetek árakat sok helyen, de még sosem észleltem, hogy attól emelkedne az ár...
Inkább a nagyker-váltástól ugorhat meg a háttérben.
iPon-nál pl. van árdiagram, de ők is csomó nagykerrel dolgoznak, amiatt ugrálhat az ár (és náluk még a gari ideje is)...www.arukereso.hu is elég jó, bár megbízhatónak azért nem nevezném.
-
BLC
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Merlin Firmware és a "gyári" DownLoad Master. Sajnos bármit csinálok a Torrent seedelésnél passzív állapotban van.
Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért nem engedi a portot. Transmission port próba szerint: - a bejövő port zárva -, tájékoztatás ír ki.(A rotter előtt egy Telekomos modem üldögél.)Az ötleteket előre is köszönöm.
-
limpi
aktív tag
Azt meg éppen itt látom legolcsóbban (65 430 Ft):
https://aqua.hu/halozati-eszkoz-kommunikacio/asus-rt-ax92u-ax6100-mbps-tri-band-wifi-6-gigabit-aimesh-ofdma-gaming-router-rt-ax92u-90ig04p0-mo3010-t839533
Elég furán néz ki, nekem az RT-AC86U tűnik a legpraktikusabbnak (amiatt, hogy álló).
Nekem egyébként még az 5 GHz sem hiányzik. Csak a gyorsabb CPU és a dupla RAM tetszik ezekben...
Az én RT-N18U-m anno 19 990 Ft-ba került és a mai napig mindent tud, ami nekem kell
(különösen fontos, hogy betonstabil).
Szóval csak akkor cserélném, ha tönkremenne...(Egyébként az RP-AC51 hatótávolsága mintha kicsit rosszabb lenne, mint az RP-N12-é volt, cserébe egyelőre hasonlóan stabilnak tűnik, mint az RT-N18U, az FW verzió is szinte ugyanaz (egész picit korábbi build).)
-
XZoli
aktív tag
mai fejemmel inkább ezt venném, csak spóroltam
https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/rt-ax92u-ax6100-p488306601/
-
válasz
Vittorio85 #819 üzenetére
A Raspberry Pi egy mini számítógép, aminek a felhasználási módja igazából végtelen.
KODI egy szoftver Raspberry-re, amin történhet a lejátszás és a filmek/sorozatok kezelése. Saját felhasználófelülete van, amit távirányítóval is tudsz kezelni. HDMI-vel kötöd ki a TV-re.
Természetesen a rádugott USB külső meghajtó elérhető minden eszközön, lehet rá másolni bárhonnan, vagy torrentezni magán a Raspberry-n.Transkódolni a Plex tud. A lényege, hogyha mobilról nyitod meg, akkor oda mobil minőségben küldi a filmet, ha 4K TV-re, és a forrás is 4K, akkor oda abban (és még bitrate-et is lehet állítani), tehát akár 100 megabit alá is veheted a bitrate-et, hogy átmenjen a TV LAN portján.
-
Vittorio85
csendes újonc
-
Vittorio85
csendes újonc
[kép]
Másnak is előfordul az 5g off, azt irja usb hdd miatt... -
válasz
Vittorio85 #816 üzenetére
Ott spórolnak, ahol tudnak. Ha AC-s a Wi-Fi-je, és optimálisak a nálad uralkodó körülmények, akkor jobban jársz azzal.
Mondom, ezek az opcióid vannak:
- direktbe a külső USB a TV-re dugva
- valamilyen közbülső eszköz, ami tud transcode-olni, vagy egyszerűen maga végzi a kemény munkát a lejátszással és úgy van kikötve a TV-re HDMI-velUtóbbi példa Raspberry Pi (csak a 4-es támogat 4K HDMI-t) és KODI, vagy Plex, és akkor a Raspberry-re, vagy a routerre dughatod a külső USB meghajtót, hogy mindenki elérje.
-
Vittorio85
csendes újonc
Szal a 4K-s tv-be olyan hálókártyát raknak ami nem képes a 4k-s film befogadására??? Hátőizé...most tudnék cifrákat mondani!!!
Van máa módja a routernek a tv-hez csatlakoztatására? Lan-Hdmi kábel nem létezik? 😃 vagy lan-usb? 🤣
Amúgy a tv wifije AC tehát akkor az meg jobb mint a lan kártyája ezek szerint?Amúgy lekattintottam a rufusztól, adok még 1 esélyt neki 😀
-
limpi
aktív tag
Amúgy itt most "csak" 60 990 Ft az RT-AC86U, hivatalos 3 év garival:
https://www.rufusz.hu/Router/Asus-RT-AC86U-Dual-Band-Wireless-AC2900-MU-MIMO-AiMesh-Gigabit-Gaming-Router-C2117740-p81370.htmlNekem RT-N18U-m van, ami jelenleg teljesen jó és stabil, de ha most kéne vennem, lehet hogy AC86U-t vennék. Vagy RT-AX56U-t, mert nekem valszeg' az is elég lenne és még újabb technológiás is (ami gyakorlatban nem tudom valóban előny-e). Azt meg itt látom legolcsóbban:
https://www.notebook.hu/asus-rt-ax56u-ax1800-dual-band-wifi-6-router-277430Ti otthoni használatra viszonylag nagy családi ház esetén melyiket vennétek most?
Az RT-N18U mellett egyébként van nálunk egy RP-N12 is, azzal tudom csak rendesen lefedni a hátsó házrészt/udvart. Az már kevésbé stabil, néha újra kell indítani, most fogom próbaképpen RP-AC51-re cserélni, remélem az stabilabb és nem rosszabb a hatótávolsága...
(HGG-vel lehet, hogy nem kéne repeater, de én kezdetektől fogva viszonylag elégedett voltam a gyári FW-vel, szóval egyelőre nem kezdtem el kipróbálni helyette mindenféle nem hivatalosat...) -
jozsef111
csendes tag
Van egy rt-n18u routerem.
A fresh tomato 2020/3 van fent ő jelzi a gigabitet de még a 300mbit-sem jön le.
Digi 1000 van telepítve.
A gépbe egy 1gb/s to usb 3.0 adapteren jön be.
A kábelre rámértek 10-9 skálát mért.
A gyári firmware megoldja a problémát?
A 100mbit-ről álltunk át.
2 nap telt el a bekötés óta.
Most 50Mbit/100Mbit-em van
De fürgébb az internet. -
válasz
Vittorio85 #812 üzenetére
A legtöbb TV-n, még a 4K-sokén is 100 megabites LAN csatlakozó van. Ez pedig kevés lehet már az akadásmentes 4K filmek lejátszáshoz. Nyilván függ a bitrátától, de a minőségibbek nem fog átmenni rajta akadásmentesen.
Megoldás: transcode, vagy direktbe USB-vel a TV-re. -
Vittorio85
csendes újonc
Érdekes, h külső vinyóról smb-n lejátszva akadnak a 4k-k naaaagyon.
Ugyanúgy külső vinyóról játsszva Upnp-n meg patent hibátlan teljesen akadásmentes! -
Vittorio85
csendes újonc
SOny xf9005 tv-n játszom le, ami lan kábellel van összedugva a routerrel, a filmek a laptopon vannak 1 helységben a routerre kb 6-8 méterre nincs fal köztük.
A 20-30GB filmeket elbirja a 68U-is ami most van, stabil jól játssza le akadásmentesen. Mást mellette nem csinálok egyszerre.
+van 1 külső vinyó amin gyerekeknek van mese ill többször nézős filmek.
Külső vinyóra másolás most borzalmas lassú 8-12MB/s. A 86u-val patent 30-35MB/s.Plex app fut a tv-n és a laptopon is, úgy játszom le ha notebookról megy.
Ha kúlső vinyóról akkor Archos appon a tv-n. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Vittorio85 #808 üzenetére
Nekem ezzel a routerrel még különösebb bajom még nem volt, eddig jobbára szoftveresen volt 1-2 hiba, de ezek mind megoldhatóak voltak.
AC88U-t nem vennék, mert vannak vele gondok szoftveresen ha jól tudom a realtek swich része nem az igazi.
A 4k streamet mi szolgáltatná, mi lenne a szerver? -
cyber86
őstag
válasz
Vittorio85 #808 üzenetére
Én megpróbálnék máshol venni 1 ac86u-t, mert szerintem időt állóbb főleg a procija nagyon brutál. Lehet csak bele futottál 1 hibásba, mert nálam tökéletesen fut minden.
-
Vittorio85
csendes újonc
Visszaküldtem... Most az ac88u-val szemezek jofogáson van több is használtan.
Arról tudnátok infót adni, h nekem 4k streamelésre jó lenne?
Úgy néztem h kb. Ugyanazt tudja, igaz procija gyengébb picivel.
De újban meg sokkal drágább pedig öregebb modell is(amit egyáltalán nem értek miért)...
Köszi a segítséget. -
zsolt501
nagyúr
Version 3.0.0.4.384.81992 2020/07/0956.11 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.384.81992
Security update
- Fixed CVE-2020-12695 (CallStranger)
- Fixed Reflected XSS vulnerability.
- Fixed Directory traversal vulnerability.
- Fixed CVE-2017-15653.
The update server transport layer security was upgraded and the old protocol was removed.
If your router firmware version is lower than 3.0.0.4.384.81352, please refer to the "Update Manually" section in https://www.asus.com/support/FAQ/1008000 to update the firmware.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: c4d70d592c735c935d711b05908de05c -
rolixyz
tag
válasz
Vittorio85 #787 üzenetére
Próbáld meg a Wireless menüpontban a Professional fül alatt kikapcsolni az Airtime fairnesst és Universal beamformingot 2.4 és 5ghz-re is. Illetve a multi user MIMO-t is kinyomtam 2.4nél.
Sokat gugliztam meg olvasgattam snbforumson, ezeket mindenképp ajánlják kikapcsolni, olyan univerzális optimalizálásokat próbál végezni amit nem minden kliens szeret. Kb. Hetente előfordult nálam is, hogy eldobta valamelyik wifit, vagy 1-1 klienst, mióta ezeket belőttem, egy hónapja jól megy. Igaz én 384.17 merlin fw-n vagyok -
zsolt501
nagyúr
A linkelt leírás is gyári ugye, de valamiért már jártam úgy hogy a sima gyári visszaállítás mégis hagyott hátra valamit, mert pl. a HW -nat nem akart rendesen menni ez régebbi szoftver verziónál 1-2 alkalommal előjött, és az előd modellnél a 68U esetén viszont elég szűrűn kellett használnom az NVRAM törlést, ott annyi, hogy van egy beépített WEB szerver amivel hibás frissítések esetén is észre lehetett téríteni a routert könnyedén, illetve van beépített web es felülete ami beégetett nem módosítható, ebben van NVRAM törlési funkció is.
Mélységében nem tudom mik a különbségek, mert biztos van, különben minek is lenne ez a plusz lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Jól felszerelt, de olcsónak semmiképp sem nevezhető routert villantott az ASUS.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LED világítás a lakásban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Black - Használt, karcmentes, prémium kamerarendszer
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Leadtek Winfast GeForce4 MX440 64MB DDR (A170) videókártya
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 - Új, kipróbált állapotban - 2028. 01. 14.-ig Media Markt garanciával
- Ducky one 3 Full Size Pure White Mechanikus Billentyűzet / RGB Brown Switch
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest