Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Tegyük fel hogy pl. leosztod az órajelet 1024-el. Ekkor ugye 15625kHz-es négyszögjelet kapsz ha az rá van kapcsolva valamelyik kimeneti tűre. 16 bites időzítő esetén ekkor még beállítod a felső limitet 800-ra vagy 4000-re és úgy kell konfigurálni az időzítőt hogy a limit elérésekor nullázódjon.
Viszont közben gondolkodtam és ez így nem jó. Mint írtam régen csináltam már. Szóval az órajel hatására növekszik a timer értéke. Minél jobban leosztod az órajelet annál lassabban számol előre a timer. Ergó ha 1024-el osztod le a főórajelet akkor a fő órajel minden 15626Khz-es ciklusára növekszik a timer. Ergó vissza kell számolnod hogy mi legyen a top limitje a timer-nek ha 8Khz-es jelet akarsz. Nem akarok okoskodni mert tényleg régen csináltam, olvasd el a doksit amit linkeltem, abban vannak példák konkrét számításokkal.
#93: oké
Bocs még egyszer a kavarásért. Ha van oszcilloszkópod akkor már előnyben vagy. Én anélkül próbálkoztam és úgy eléggé sötétben tapogatózás. Hangkártyával próbáltam digizni a jelet egy fotószenzoron keresztül. Sajna elég gyenge megoldásnak bizonyult de a semminél több. (szegény ember vízzel gőz
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest