- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isikamika
tag
Üdv mindenkinek !
A zsanéroknál hajszálrepedés nálam is megvan,a kérdésem hogy ezt is cserélik garanciában és ha igen hova érdemes vinni? Válaszokat előre is köszönöm. -
Xero
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #325 üzenetére
Indulj ott, hogy előveszel valamilyen oop gondolkodásmód könyvet. Ez az alap. Utána jöhet mondjuk a Hillegass féle cocoa könyv. Majd nézd végig a Stanford iTunes-U iOS anyagát és csináld végig az assigmenteket.
Az Apress is kiadja mindig a frissített iOS dev for beginners könyvét, ami szintén jó.
Ha ez megvan, akkor az Apple dev accounton keresztül elérhető tutorialok és doksik bőven elegendőek. Ha van egy oop gondolkodásmódod, majd biztosan ismered a nyelvet és tudod melyik api-hoz nyúlj, onnantól csak generálj magadnak feladatokat és próbáld megoldani azokat.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #324 üzenetére
na majd ha lefutott az éreCCSégi akkor belenézek
-
válasz
alkatraz3000 #323 üzenetére
xcode-ot letölthetsz, de developer account nélkül nem tudsz csak szimulátoron futtatni, saját eszközödön (illetve fizikai eszközön) nem. Illetve dev accounttal hozzáférsz egy rakat általuk készített tutor videóhoz is. Az iOS dev account 99 usd per év, a mac dev program szintén.
ha nem akarsz dev accountot, akkor simán app store-ból xcode leszed, felcsapod a guglit vagy a youtube-ot, és beírod hogy ios development 101, ios development for beginners, objective c for dummies, stb. Rengeteg anyag van minden felé. vagy veszel egy könyvet mondjuk innen
-
alkatraz3000
senior tag
viszont eszembe jutott, hogy te programozó vagy. esetleg kipróbálnám az xcode-ot, full buta embernek, aki csak beült programozás órára és ipadezett, mit tudnál ajánlani ilyen alapokhoz?
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #321 üzenetére
pedig nálam fogyasztott. lehet, hogy a pislogó led az elején
-
válasz
alkatraz3000 #320 üzenetére
pedig a vinyó szerintem kikapcsol ha sleep-ben van a gép. totál nem kellene áramot fogyasztania annak sem (ahogy az asztali gépeknél, pl windowson is be lehet állítani hogy mennyi idle után kapcsoljon ki a hdd)
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #319 üzenetére
Igen már ez is feltűnt, hogy egy éjszaka alatt nem veszített 5%-ot, hanem maradt 100 .
-
válasz
alkatraz3000 #318 üzenetére
hát a hdd a 4 watt idle és 6 watt terhelt fogyasztása helyett az ssd terhelés alatt sem éri el a 2 wattot, idle állapotban pedig egyenesen 0.3-0.5w körül eszik
-
alkatraz3000
senior tag
Viszont az tényleg meglepő, hogy az akku mennyivel tovább bírja.
-
válasz
alkatraz3000 #316 üzenetére
Trim támogatás és bekapcsolás nélkül kézzel kellene optimalizálgatni ha jól tudom.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #315 üzenetére
A trim nálam is megy, nem tudom számít-e
-
Igen, alapvetően a sata 2 elméleti maximuma 300 MB/sec, de hangsúlyozom, elméleti. Sata 3-nak 600 MB/sec, szóval sata2-vel tuti nem fogsz 300 felé menni. Plusz a 120-as amúgy némileg lassabb mint a 250-es (én a fent megadott mac-es értékeket 250-esen teszteltem, míg az otthoni 120-asomba ugye beleszól a turbowrite és hasonlók, amik nincsenek mac-re)
Emellett ne feledjük el hogy nem új a hardver, ténylegesen simán lehet hogy egy előző generációs sata vezérlő van benne.
A belassulást mondtam, az evo az ssd egy részét slc-ként használja (ez gyorsabb), de ha ennél nagyobb a tárolandó adat, akkor belassul (nálam is, az otthoniban és a mac-es 250-esen is, csak épp a 250-esen nagyobb részt használ slc-ként)
Szóval ezek fényében nem váratlanok az értékek, kissé alacsonyak, de nem hihetetlenek.
magician-os teljesítmény optimalizálás pedig nálam sosem hozott windowson eredményt, nem is vártam, hisz fut (és jól fut) a trim (win 8.1). Mac-en meg nincs ugye Magician.
-
joysefke
veterán
válasz
alkatraz3000 #311 üzenetére
Ja, hasonlót produkál nálam is (a 250GB-s modell) leesik 250MB/s körüliről mondjuk 150MB/s-re. Én ilyenkor Samsung magicianban szoktam egy teljesítmény optimalizálást nyomni, (és újrafuttatom úgy a benchmarkot, hogy nem érek a géphez
) Na az rendbe teszi. Vicces, mert a TRIM elméletileg megy...
Nekem volt olyan, hogy érzésre is belassult. Persze ez relativ, Win7 Enterprise domainben, ráadásul ki tudja mi minden fut rajta, ez nem netezésre van használva...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
alkatraz3000 #310 üzenetére
Megnézel a PH-n egy SSD tesztet, ott biztosan szerepelni fog a te modelled is, azzal össze tudod hasonlítani.
Egyébként meg felesleges bánkódni, a folyamatos írási sebesség otthoni felhasználásra kevésbé releváns, attól, hogy nincs meg a SATA2 szabvány maximuma, még pörgős maradhat a rendszer.
J.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
joysefke #309 üzenetére
Itt ez egy 256-os Crucial gondolom a méret miatt nagyobb a sebesség, viszont az enyémnek akkor is többet kéne teljesítenie nem?
-
joysefke
veterán
Mi más értelmes magyarázat lenne a 180MB/s írási sebességre? Vagy a SATA vezérő vagy hozzá a driver gyenge.
egyébként pedig miből golndolod, hogy az Apple amikor tervezte a szóban forgó "Apple Macbook 7.1 White Unibody Mid-2010"-t szem előtt tartotta, hogy egy esetleges HDD-SSD upgrade után a user a maximumot ki tudja szedni a SATA2 szabványból és nem csak annyival intézték el a dolgot, hogy ''180MB/s is éppen elég lesz, a user úgyis HDD-hez szokott"? Mert nekem ez nem triviális. És nyilván egy jó SATA-driver elkészítése sem az.
Egyébként a felhasználói élményt valószínűleg nem a 180MB/s SSD írási sebesség fogja bekorlátozni
Gondolom a te géped a legújabb generációs SATA szabványt támogatja...
Milyen SSD van benne?J.
-
joysefke
veterán
válasz
alkatraz3000 #306 üzenetére
Lehet, hogy valami gagyi SATA vezérő jutott a csodás macbe? Nem lepne meg, hogy a nagy spórolásban Almának nem sikerült valami jót berakni...
Nekem egy Dell E6510-ben egy Samu 840 SSD Evo (250GB) 265/254MB/s-ot hoz.
Csakhogy ne legyen ennyire szép a sztori: nálam az SSD néha a Samsung benchmark szerint (és érzésre is) belassul. Ilyenkor lefuttatok egy optimalizációt és újra minden szép és happy. Érdekes, mert a TRIM elvileg működik nálam is.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
fogtunder #305 üzenetére
Bocs, pont indultam vhova es nem figyeltem
Mondom, eb egy teljesen átlagos user vagyok néhány doksi szerkesztéssel, filmekkel, internettel stb stb. Nekem eddig is bejott ez a gep, de az upgrade utan nagyon durva lett, es haverom i7-es rmbp-vel összehasonlítva az alapfunkciok ugyanolyan gyorsan tudnak menni mar. Nyilvan eroigenyes dolgoknal látszana a kulonbseg.
Mas:
Leteszteltem az ssd-t es az írás 180mb/sec az olvasás 250mb/sec ami erosen eltér az ígért. 450/550-es értéktől. Tudom, hogy a sata 2-es csati miatt veszítek, na de Ennyit?! -
fogtunder
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #304 üzenetére
aha, és magánemberként hogy igényeljek vissza ÁFÁ-t? mert alapból az SSD van nagyjából ennyibe az egységsugarú hardver üzletben.
ezeket a szériákat olyan HDD-vel szerelték még, ami ma már enyhén szólva is lassú, teljesítmény upgrade-ben én első körben mindenkinek az SSD-t ajánlom, mert többet dob a felhasználói élményen, mint egy proci csere az átlag felhasználónál. az akkut egyébként hány km/h-ra gyorsítja?
proci tekeréshez nekem nagyon jó volt a flash tartalmak megtekintése chrome-ban (tudom, egy mondaton belül két eretnekség), vagy mondjuk HD/Full HD lejátszás XBMC alatt. de félre ne érts, nem elvenni akarom a kedved, bár azt a cikkből ítélve úgysem lehet, és ha tudod úgy használni a géped, ahogy az Apple akarja, akkor minden nagyon jó lesz. én nem tudom, és nem is vagyok hajlandó.
-
-
joey04
titán
válasz
Roadhammer #275 üzenetére
Úgy ahogy ő.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #301 üzenetére
ok, akkor az megoldódott azóta, de egyébként sem ez vágott földhöz, mert Firefox volt tulajdonképpen. a többi gondom feszítőbb volt.
-
Xero
nagyúr
válasz
Menthirist #289 üzenetére
CPU időt is kevésbé zabálja. Bármi ami indexel, vagy adatokat kapar össze, töredék idő alatt fut végig, így kevesebb vele a gond.
Aksi idő pont ezért (is) javul 25%-ot. -
fogtunder
nagyúr
én két éve az eggyel ezelőtti generációval próbálkoztam, mert kellett sürgősen egy laptop, és éppen ezt tudtam kölcsön kérni, teljesen gyári volt, egyedül a RAM volt bővítve benne 4Gb-ra. munkára nem használtam, csak a szokásos otthoni dolgok, filmnézés, böngészés, zene, képek rendezgetése, különböző linux iso-k megosztása torrenten.
az elején tetszett, mert bizonyos dolgokat nagyon jól csinál. mint minden Apple laptopnak, ennek is zseniális volt a touchpadje, pedig a mostaniakhoz képest a fasorban sem volt, van hozzá gyárilag távirányító, jó az akkuidő, még erősen használt állapotban is, a mágneses töltő csatinak pedig iparági szabvánnyá kellene válnia. akkoriban a szigetes billentyűzet is etalon szint, talán még most is az, bár az újabb thinkpadek talán már hozzák.
még azt is megpróbáltam elhitetni magammal, hogy igen, a jobsiánus felfogás egy jó és élhető környezetet teremt. hát, valakinek biztosan, de az nem én vagyok (a továbbiak elé kérem mindenki képzelje oda, hogy szerintem, vagy számomra). a beállítási lehetőségek egy kvarcjáték szintjét súrolják néha, és persze terminalból mindent meg lehet oldani, de az ugye nem think different, hanem think linux, sokkal olcsóbban. nem találtam olyan kétablakos filekezelőt, ami mindent tudott volna, amit a Total Commanderből használni szoktam, a Filezilla bizonyos FTP kliensekre olvashatatlan file-okat tölött fel (ez nem feltétlen OS/X hiba, de más rendszerek alatt nem tapasztaltam), a Safarihoz nincs AdBlock, ami a 21. századi internetet kvázi használhatatlanná teszi, az iTunes időnként kicsit kevésbé, kicsit jobban, de úgy általában egy rossz zenelejátszó, ha nem az iTunes Store-ból él az ember. egy 720p mkv úgy tekerte a processzort, hogy feljebb kellett tekernem a hangot. a mini DVI - D-Sub átalakítót enyhén szólva sem kezelte jól (tudom, itt is én vagyok a hülye, miért nem vettem másik monitort hozzá, mondjuk egy Apple Cinema Displayt). az OS/X nagy lépés előnye számomra a Windows 7-tel eltűnt. az XP-nél még erősen érezhető volt, de egy Win 7, amire odafigyelnek csak egy kissé is, van olyan gyors és stabil, mint az OS/X. a karcolódó,színeződő burkolatok már csak hab voltak a tortán, a multi drive 5-ből 5 dvd-t rontott azon egyetlen alkalommal, mikor éppen szükségem lett volna rá.
szóval ingyen nem volt rossz, vannak olyan tulajdonságai, amik most is hiányoznak, de végül pár hónap után visszaadtam és vettem magamnak egy Latitude E6320-ast 180-ért. 3 év garancia, full fém váz, oprendszer az árban, király billentyűzet, sokkal gyengébb touchpad és kijelző, a design és a töltő a fasorban sincs az almás gépekhez képest. de a RAM, SSD, HDD beépítő keret upgrade után megállt 220-ban, és minden működik, úgy ahogy én szeretem.
bár mobil fronton jelenleg éppen visszatérek az Apple termékekhez, nem hinném, hogy laptopban rájuk fogok szavazni a közeli jövőben -
alkatraz3000
senior tag
a lényeg, hogy a gyári hdd helyett az ssd egy megváltás lesz
megyek is érte mindjárt, és vettem egy beépítőkeretet is a réginek
-
Tim82
félisten
válasz
Menthirist #296 üzenetére
Még mindig a #293. hsz. alapján értsd, amit írok. Onnan nézve placebo-hatás, lényegtelen, hogy mekkora sebességkülönbség van a benchmark-ok szerint SATA II és SATA III között SSD-vel, mert - ahogy te is írod - az "átlag notebook user" nem fog különbséget érzékelni, nem lesz tőle gyorsabb a boot, nem fognak hamarabb megnyílni az elindított alkalmazások.
Készséggel elhiszem, hogy van, ahol számít, a hétköznapi használat viszont nem ez a terület.
-
Technikailag mint mondtam, van különbség, csak annyira kicsi, hogy az ember nem veszi észre. Azért vannak esetek amikor észre lehetne, de ritka (és ugye össze kellene hasonlítani egymás mellett a két vinyót ahhoz hogy lássa). Tehát ilyen szempontból nem placebo, mert hatása az van, csak nagyon pici, míg placebo-nál nincs hatás egyáltalán, csak az ember hiszi azt.
Viszont semmiképp sem ront rajta. Szóval ezzel az erővel felesleges lenne bármi ami 2-300 mega felett tud olvasni/írni, mert minden csak placebo? Persze hogy nem.Szóval részemről még ha 0.1% is a különbség általános felhasználás esetén, az is több mint a semmi, tehát egy átlag notebook usert nem ér hátrány ha mégis sata2-őre kell kötni, de ha megadatott az adott gépben a 6gb, mégiscsak jobb ha azon van. Egy hdd-nél mindegy lenne, mert ott nem korlát a sata port, de egy modern ssd többet tud annál, és akkor már az ember használja ki.
-
Tim82
félisten
válasz
Menthirist #294 üzenetére
mégis jobb az ember tudatának
Igazad van, placebo-hatással nem érdemes vitatkoznom.
-
nem, nem számít, mint ahogy az sem, hogy az ember 4 ghz-es gépen netezik, vagy 2-őn (az esetek túlnyomó részében így is leszabályozódik). Mégis jobb az ember tudatának
És mint mondtam, "jó ha tud menni amennyit tud". Nem azt mondtam hogy jobb, pláne nem azt hogy sokkal jobb. -
Tim82
félisten
válasz
Menthirist #292 üzenetére
Hétköznapi használatban semmit nem számít.
-
-
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #290 üzenetére
Gyakorlatban is, az alaplapi chipset SATA II-t tud. Amúgy nincsen különösebb jelentősége, legfeljebb nem tudod reprodukálni a benchmark-ok eredményeit...
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #289 üzenetére
A ram upgrade után már nagyjából most is így van, de akkor tovább fog gyorsulni.
Elméletben az én gépem sata 2-es, nem? -
válasz
alkatraz3000 #288 üzenetére
az akksi időt nem tudom, mert töltőn van munka közben a gép. Amúgy annyi fog változni, hogy gyors lesz.
Mármint rányomsz valamire, és gyorsan elindul, gyorsan vált közöttük, stb. Otthon az asztali gépemen, windows alatt gyakorlatilag semmire nem kell várni, ami ssd-re van telepítve. A legtöbb kisebb program (értsd nem photoshop, de mondjuk böngészők, total commander, stb) úgy indul, mintha csak minimalizálva lett volna. de hozzáteszem, nekem otthon is és a macbookban is sata 6-ra van dugva (sata 3 talán 300 mega per sec körül tud, sata 6 ennek a dupláját). Régebbi gépek lehet hogy csak sata 3-at tudnak. -
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #287 üzenetére
a boot időn és akksin kívül mi fog változni?
-
-
Tim82
félisten
válasz
Menthirist #284 üzenetére
TRIM-et meg a többit tudja 10.6 fölött az összes osx.
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de csak a legutolsó frissítéssel tudta a 10.6 (10.6.8-tól van benne), ráadásul alapból nincsen feltétlenül bekapcsolva. [link]
-
válasz
alkatraz3000 #283 üzenetére
Magician valóban csak windowsra van, de ezen végülis nem lepődök meg. Egyrészt ezzel tesztelni lehet a kis belső benchmarkján, követni hogy hol tart a megforgatott adatmennyiség (de ez s.m.a.r.t. adatok között is ott van, szóval mással is nézhető), illetve én itt tudom bekapcsolni a turbowrite-ot (ez az egy, ami szerintem fontos lehet), illetve pár windows optimalizálást lehet vele csinálni, de ez nem csoda ha nincs osx-en.
Szóval a magician hiányában egyedül maximum a turbowrite-ot veszted el (az slc-ként használt tlc területet nem), szóval még így is 5-600 megára lesz képes az első pár gigában. TRIM-et meg a többit tudja 10.6 fölött az összes osx.
Nálam most osx-en a disk speed test szerint első körben 450MB/sec volt az írás és 510 MB/sec az olvasás, a hosszabb tesztek során az írás lement 280 MB/sec-re (ami még mindig 2-3x gyorsabb mint az otthoni 7200-as vinyóm optimális esetben), az olvasás maradt 500-on. De az SSD elsősorban a rövid késleltetésben (desktop hdd 9 ms átlag, mobil 12-14, spéci szerver hdd-k esetén 4 ms, míg ssd 0.1), és a kb 10-20-100x akkora tempójú kis (4k, 32k) file elérésben kiemelkedő. Az plusz pont noti esetén hogy sokkal energiatakarékosabb is.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #282 üzenetére
Néztem a Samsung weboldalát, és írták is, hogy támogatott a Mac, viszont a Magician szoftvert nem találtam, csak az SSD-hez szükséges frissítéseket.
Azt írták amúgy, hogy 30 perccel több akkuidő lesz, várom már -
válasz
alkatraz3000 #280 üzenetére
amikor a céges gépen költöztem múlt héten, akkor igen, valahogy úgy ment hogy lementettem egy külső vinyóra minden céges cuccot amit meg akartam tartani, vinyó ki, ssd be, usb-ről mavericks fel, beállítottuk a céges hálózatot, külső vinyóról adatok vissza, és lehetett is újra belakni a rendszert.
-
másolásnál és áthelyezésnél az eredeti helyen megvan addig a file, amíg át nem másolódik a megfelelő helyre. tehát ha másolás közben jön az áramszünet, akkor sem különösebben nagyobb az adatvesztés esélye, mintha vinyóról lenne szó, meg amúgyis borzasztó pech kell ahhoz hogy pont egy fontos file pont ssd-re való másolásakor legyen áramszünet. Szóval azért ennek az esélye nagyon nagyon kicsi százalék, míg az előnyeit minden pillanatban érzed. Nálam ez belefér
Ha a gép pedig tönkremegy, akkor nagyobb problémáim is lesznek, mint hogy lehet hogy megsérült egy file az ssd-n, ami legfőképp rendszervinyó
Fontos file-ok megvannak több hdd-n / felhőben titkosítva.
-
válasz
Menthirist #278 üzenetére
Turbowrite-ot én nem merném bekapcsolni, ha valami gebasz van a géppel, akkor adatvesztés lehet az eredmény.
-
válasz
Menthirist #277 üzenetére
Viszont ezért sem lehet korrektül tesztelni
nálam az as ssd turbowrite-tal szekvenciális írásban speciel 1200 MB/sec-et ért el, és olvasásban is 800-at.
-
válasz
Roadhammer #274 üzenetére
nekem 840 evo-m van, és noha egy mlc-snek valóban jobb az élettartama, még itt is arról beszélhetünk hogy ha minden nap (!) 50 gigát írna rá a 120-as ssd-jére, akkor is sok év (8+) lenne az élettartama. A Hardverinfo pl stressztesztelte az első javíthatatlan hibáig, majd végelgyengülésig:
http://us.hardware.info/reviews/4178/10/hardwareinfo-tests-lifespan-of-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-updated-with-final-conclusion-final-update-20-6-2013Látható hogy az első hiba 764TiB-nél (másiknál 768 TiB-nél) jött elő (1 TiB = 0.910 TB), tehát 695/698 terrabyte írásnál, és használhatatlanná is jóval 850 fölött vált (ugye a wear leveling miatt kb egyszerre igyekszik tönkremenni minden cella). Látható hogy 30 giga per nappal is vagy 25 évig elvan, nekem most a Samsung Magician szerint 1.61 TB a totál írott mennyiség 110 nap után (és noha elsősorban rendszervinyónak használom, töltögetek is rá néha ideiglenesen, amíg el nem pakolom onnan valamelyik tár-vinyómra, és programok is vannak rá telepítve). Szóval ennek megfelelően nálam ilyen tempó mellett még vagy 130 évig jó a tlc-s ssd
Persze egy noti esetén ennél nagyobb a terhelés (mármint az enyémnél), de láthatóak a számok alapján hogy nem kell félni az üzemidőtől, fel van fújva a veszély. ha egy 120-ason az adatok felét minden nap totál lecserélné, akkor is vagy 8-10 évig simán jó, márpedig azért nem fogja.
btw a TLC-ről az átlagos sebességet is érdemes megnézni, maga a TLC ugyanis lassabb is mint egy MLC. Az EVO-nál ezt úgy oldják meg, hogy egy részt SLC-ben konfigurálnak (azt hiszem a 120-asnál 3 gigát), amire az ember 5-600 MB/sec-kel tud írni/olvasni. A vezérlőchip innen szépen elpakolgatja az adatokat a rendes helyükre. Ha ennél nagyobb file-t másolunk rá, akkor a sebesség leeshet a tlc átlagos 150-200 megájára, ami alacsonyabb mint az mlc-s, de hát rendszer vinyóra ritkán másolunk ekkora file-t. Az EVO-nál viszont van egy TurboWrite technológia is, ami még a ramba is másol ha engedve van, tehát elsőnek megy a ramba mocskosul gyorsan, aztán megy az SLC-be, és csak utána a sima TLC-re. Szóval végeredményként ha 4-5-6 gigás file-nál kisebb esetben megkapjuk az slc sebességet, és csak utána lassul be, ami egy rendszervinyónak teljesen ideális.
Annyit viszont azért érdemes megnézni, hogy ez a vinyó lesz egyedül a gépben? csak mert a 120 giga nem olyan sok, ha oprendszert, appokat, doksikat meg egyebeket teszünk rá, mégha az osx kisebb is mint a windows ami nekem van a 120-ason. szerintem notiba egyedüli ssd-nek egy 250-es legalább ajánlott, a 120 leginkább csak akkor, ha van mellette egy tárvinyó is.
-
Roadhammer
tag
válasz
Roadhammer #274 üzenetére
A barátnőm Mac White-ja pont egy ilyen 120-as Kingstont kapott egyébként. Vannak gyorsabbak, lassabbak, de az SSD az SSD, ég és föld egy winchesterrel összehasonlítva, nem fogsz rosszul járni. Mióta ez van bent, kerek 20 másodperc alatt bootol be a power gomb megnyomásától, tiéd valószínűleg még kicsit gyorsabb lesz.
-
Roadhammer
tag
válasz
alkatraz3000 #273 üzenetére
Inkább MLC-s SSD-t vegyél, ne TLC-set, úgyhogy én a Kingstont venném. Samsungból a 840 Pro széria a javaslatom, ha már ennyire kedveled az elit dolgokat. x) A kit teljesen fölösleges egy laptopba, mert csak az SSD-t fogod beletenni, a többi részét meg a szekrénybe.
Nekem van egy Samsung 840 Pro a laptopban, annak alu háza van, nagyon könnyű. A Kingston teljesen ugyanannyit nyom, mint egy winchester, megmértem digitális konyhamérleggel, grammra megegyezett egy 320-as slim vinyóval. Lehet, hogy a Samsung EVO-ja is alu, de én a TLC miatt nem venném. Valószínűleg egy MLC-snek jobb az élettartama. -
alkatraz3000
senior tag
Illetve még lenne egy Kingston SSD Now V300 Bundle Kit-ben. Melyiket ajánljátok? A samsunghoz csak az ssd jár, semmi kiegészítő.
-
alkatraz3000
senior tag
Segítséget kérnék. Szerintetek a Samsung 840 Evo 120-as SSD jó ebbe a gépbe?
-
Roadhammer
tag
válasz
hallador #267 üzenetére
Ezek mind nagyon logikus érvek, és egyetértek, de végülis egy Core2 gépért 80 ezret adott ki az ember, ami nagyon tetszik neki, és még egy legális oprendszert is kapott hozzá, végülis nem csinált rossz boltot. Mondjuk 80-ért én is inkább egy Dell E6410-et vennék i5 procival, 4 giga rammal, matt kijelzővel. Ja nem, én 75-ért vettem, teljesen felújítva, legális windows 7-tel. Azóta raktam bele egy 120-as SSD-t, és a barátnőm MacWhite-jával ár/érték arányban összehasonlíthatatlan. És nem egyszer volt már, hogy facebook-on valami szar regisztrálós játéknál neki nem jelentek meg dolgok se a Safarin, se a Firefoxon, és kellett a Windows7 a sikerhez. Én meg sose szorultam rá az ő gépére, vagyis az OSX-re. Na mindegy, a lényeg, hogy ha videót nézek, meg internetezek, akkor nem fogok többet fizetni gagyibb hardverért, mert ugyanazt látom azon is, csak azon még csillog is.
-
alkatraz3000
senior tag
Megkérdezhetem milyen pofátlanságról beszélsz?
-
hallador
addikt
válasz
Cyberpunk #266 üzenetére
Semmi gond leírom 201x-edszerre is.
- Ennyi pénzért elvárom, hogy minimum 3 év garancia legyen egy termékre, lehessen 5 évet is venni, mert ha tervezek, akkor bizony nem 1 évre tervezek, hanem minimum 3-ra, ez nem kevés pénzbe kerül.
- Magyarországon ugyan 3 - 5 % a különbség egy Német, Osztrák árhoz, csak éppen ez sem olcsó.
- Nem szeretem a MacOSX-et, de mondjuk ez teljesen egyéni probléma, szerethetném, ha ez az egy alternatíva lenne, akkor persze szívesen használnám. De a Linux sokkal hatékonyabb, gyorsabb, gördülékenyebb az én munkámhoz, és mindennapi felhasználásomhoz.
- Sajnos ha tettszik ha nem a mac sokszor több problémát okozott a munkám során, mint amennyit megoldott, jellemzően például stúdió informatikában dolgoztam, és ott a mac nem igazán... (Holott, folyamatosan ezt hallgattam olyanoktól, akiknek fingja nincs a stúdiómunkáról, csak azt hitte, ha mac-je van akkor ért hozzá...)
- Mindennapi felhasználásra egyszerűen nem éri meg. Mióta megjelentek az SSD-k, valamint az ultralow processzorok, még az akkumuátoros üzemidőben sem jobb, mint egy sima notebook.A kettő pozitívum, a stabilitása, na ez ma már nem az, mert a Windows simán tudja stabilitásban mint a Mac OSX, és a kijelző, amire pedig az emberek nagyon kis %-nak van szüksége a mindennapokban, hiába sokkal jobb ,mint egy átlag notebook.
Szóval ezért nem edd, meg. Nyilván, ha nem lenne áfa.nagyker, kisker meg mittutdomén mi, akkor lehet, hogy megérné, de így mocskosul nem éri megvenni...
szerk:
- még egy ami miatt viszont sajnos még drágább, nem lehet bővíteni, ezt egy sima 140 ezer Ft-os ThinkPad Edge E130 is tudja, ami egy igen low end gép, azért elmehetne az apple... Valahová, hogy már vásárláskor kapásból 2 - 300 ezerrel is többe kerülhet egy gép, holott ha ezt megvenném akár a memóriát pl, akkor ez egy standard gépbe 50 - 60 ezer Ft lenne, na ezt az apple eladja 3 - 4 * es áron, pontosan ennyibe kerül az említett ThinkPad esetében, csak hogy ezt megteheted utólag is, picit nem ugyanaz...
Ennyiért én elvárnám ezt az igen "komoly" features, de komolyan...És ha azt mondod, hogy nem nekem találták ki pontosan így van... Csak pl a mostani konkrét cikk esetében a pofátlanságnak vannak hastárai, vagy mégsem...?
-
hallador
addikt
válasz
Cyberpunk #219 üzenetére
Talán ezt hadd döntsem el én, hogy melyik kérdést tartok olyan szintűeknek, amiből egyből az jön le, hogy trollkodásra ad okot, nekem megvannak az érveim, mivel kb 200* or leírtam, és hadd ne kelljen azért megint 201-edszer leírni, mert Te éppen nem akarod megjegyezni, holott tudod, mert nem először beszélünk ilyenekről, ugye? Na akkor erről ennyit....
Ha szerinted minden fasza a magyar árakkal, akkor hajrá... Szerintem meg nem pont...
(#229) Xero
Igen, csak éppen akkor sem éri meg... Amúgy meg ha USA-ban lennénk, akkor én is megvenném, na nem a műanyagot, hanem a MacBook Pro-t, de 3 év garival. Azért 100 feletti sima jótállás bővítés elég pofátlan, gyakorlatilag kifizettetik az emberrel előre egy komplett fő alkatrész árat, ami kicsit sem átlátszó. Nyilván ha van forrásod, gyanítom van, akkor persze meg is érheti, de ha bemegyek az ISTYLE-ba akkor viszont nem éri meg.
-
alkatraz3000
senior tag
Én azt hittem, hogy a kukára gondolsz. Ebben az esetben bocs
Amikor kijött a Jailbreak iPad-re volt 1-2 hasznos dolog. Pl a Classic Dock, ami kinézetre ugyanolyan mint OS X-en, és a futó appok alatt kint van a világító "pötty" ( az ios7-es dock szerintem ronda ). A másik az iap cracker és az appsync ( meguntam az ingyenes játékokat, és tanulóként nem tudok venni appokat ) tudom ez csóró dolog, de szerintem mindenki kipróbáltam már. Ja igen, ios 7.0.x alatt még a noslowanimation volt jó, azzal fel lehetett pörgetni az animációkat, amit az iOS 7-ben lelassítottak ( majd a 7.1-ben visszagyorsították O_o). Viszont abban a pillanatban, amint kijött a 7.1, nem érdekelt a JB, azonnal update volt.
-
főleg hogy több komponensét nem lehet igazán megvenni. Ott van a 256-os ssd, de pci-express-es, pont ilyet nem könnyű találni (viszont 2x 256-os mlc ssd raid-ben 60-70k körül kihozható, és az bizony gyors
). Ugyanez a vga esedtén. A kisebbik pro-ban lévő D300-as a firepro w7000 körül van, de utóbbiban 2x annyi vram van. A d500-asok viszont nagyobb memória sávszéllel vannak szerelve mint a w8000-res, viszont más téren pedig kevesebb, lassabb. Szóval nem lehet egzakt olyan rendszert összeállítani, mert a 700 dolláros 3.5-es 6 magos E5 proci kivételével a többi elemet pontosan nem lehet egykönnyen beszerezni, csak hasonlót.
-
Tim82
félisten
Három évnél régebben sem volt nagy etvasz jóval olcsóbban kihozni ugyanolyan hardvert, mint az akkori csúcs MP, nagyságrenddel olcsóbban. (2009-2010 tájáról rémlik egy Unix-os ismerős, aki kb. negyedannyiból rakott össze egy akkori aktuális MP-val egyenértékű konfigot, mint amennyibe került volna a MP.)
A kukával kapcsolatban nyitott kapukat döngettek, eleve nem arra írtam (bár nyilván specifikálhattam volna, a felesleges kört elkerülendő). Ott valóban sikerült összehozni egy olyan csomagot, aminek a szintjét nem lehet megoldani igazán Hackli-fronton lényegesen kevesebb költségből.
-
Xero
nagyúr
A prekuka MP szintjét pedig bő három éve nem nagy kaland megugrani. Már amikor én a régit vettem 2010-ben, akkor eljárt némileg felette az idő.
Az újat pedig valóban nem igazán lehet.Viszont a kukának vannak olyan kvalitásai (méret, hangtalanság), amit nagyon kevesen nyújtanak ennyi pénzért.
-
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #259 üzenetére
Senki sem írta konkrétan az új, "kuka" Mac Pro-t, olvass vissza.
Abban az esetben, ha találnál mégis ilyet, persze akár jogos is lenne a megjegyzésed, csak épp nem fogsz...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Menthirist #255 üzenetére
Ja ez is egy hasznos tweak, megkönnyíti az ember életét.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
Menthirist #254 üzenetére
Innen válogatva kb 4-5 lépéssel több az install.
Persze, ha Mac Pro sebesség kell, akkor rendesen a zsebbe kell nyúlni. Ha olyan csönd kell mint a 2013-as MP-nál, akkor még komolyabban, ha pedig olyan form factor is kell, akkor Mac Pro-t kell venni.
(#253) Cyberpunk: A ProBook 4530 (azt hiszem) notin kívül mindegyiknél felejtős. Ha OS X és mobilitás, akkor MacBook. Nekem is mint mondtam azért van két hackli, mert az egyiket a család igényelte és Mini árból inkább vettem olyat amit bővítgethetek, ha szükség van rá, nekem pedig egyszerű backup gép kellett.
Jelenleg a backup gép nálam is csak arra van, hogy ha CS:GO-zni van kedvem elindítom és go. Most várom, hogy legyen 750Ti support az OS X-ben, és az is kerül bele.
-
válasz
Cyberpunk #253 üzenetére
btw omg, Swipe selection. Kellene nekem iphone-ra mint egy falat kenyér
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Menthirist #251 üzenetére
Ja én is használom a CCC-t, ami ráadásul ingyenes is. ez volt az egyik első, amit felraktam a JB után. Azóta már persze lett módosítva még pár dolog.
Xero: újabb laptopoknál veszett ügy szokott lenni, a hackli.
-
Xero
nagyúr
válasz
Menthirist #249 üzenetére
Válogatott alkatrészből relatív gondmentes hackintosh rakható össze.
Úgy két-három éve raktam össze két gépet. Egyet a családnak netezősnek, egyet magamnak backup gépnek.
Mind a kettőn OS X fut by default. Ha letérdelne minden Mac-em egy időben, akkor lenne min dolgozni.Persze néhány lépéssel több mint egy Mac-re OS X-t húzni és az update után is újra kell dobnom az audio kext-et, de ezen túl semmi gond vele. Nyilván egyik Mac-emet sem adnám érte, még az öreg G4-es PM-t sem.
-
válasz
Cyberpunk #250 üzenetére
cydia-ban mocskosul jó customizálási lehetőségek vannak. pl a fent linkelt videóban is, az hogy a control centerből ki tudja venni azt ami nem érdekli, vagy átrendezheti. Ezeket nézve szerintem előjön az emberben (legalábbis bennem) hogy mennyi mindent bele kellene még tenni az ios-be, és hogy milyen dolgokat nem lehet megcsinálni
Vagy pl a jellylock, ahol a lockscreen-re lehet betenni indítható appokat (ezt androidon is szeretem, hogy egy mozdulattal, unlock nélkül tudok kamerát (bár ezt alapból is lehetne), böngészőt, menetrendet indítani, vagy amit akarok.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Menthirist #248 üzenetére
Legtöbb esetben egy restore megoldja a felmerülő problémákat, mondjuk az akadozó működést, vagy a merülgetést. Mondjuk az iOS 7 az lassabb mint a 6 egyértelműen, szóval ha ez a problémájuk, akkor az ellen nem igen lehet mit tenni, ha érzésre nem olyan jó. 7.1-re kell frissíteni, az már javít ezen, vagy Cyda tweak-el kiiktatni az animációkat.
-
válasz
alkatraz3000 #245 üzenetére
"Minek próbálnék nem OSX gépre OSX-et telepíteni? "
Ha lehetne, félpénzből kihoznának olyan notikat, amikre tehető a windows mellett osx is (pl fejlesztőknek). Én egy időben próbálkoztam összerakni hackintosht, mivel amikor a cégnél kezdtem, még nem volt tapasztalatom objective c-ben és ios-re való fejlesztésben, és nem toltak alám azonnal egy macbookot, a cégnél egy imac-em volt. Szóval itthon nem tudtam alapból gyakorolni, de jó lett volna. Most jelenleg az a helyzet, hogy ha az ember apple eszközökre akar fejleszteni, mindenképp vennie kell egy mac-et. Ha WP8-ra akar fejleszteni, mindenképp windows 8-ra van szüksége. Egyedül az androidra fejlesztés az, ami gyakorlatilag bármilyen os-en és környezetben lehetséges.
-
válasz
alkatraz3000 #243 üzenetére
nálunk a cégnél van egy lavor iphone, 3g, 3gs, 4, 4s, 5, 5s, ipod 4-5. gen, ipad 1-2, air, mini, retina mini, stb. Illetve szakmai okokból olvasunk rendszeresen az apple eszközökről. Nem egy, nem két ember jött azzal, hogy elszaródott az ipadjuk az ios 7 telepítéstől, és nem érdekel hogy mit tettek előtte / utána, ez kész tény. Ezeket az eszközöket az emberek használják előtte, utána, megvan a maga története mindnek.
ami neked icloud, az nálam play és dropbox. Egyrészt amikor factory resetet toltam a tabletemre, azonnal visszakúszott rá minden telepített app ami addig is megvolt, a chrome-om is ugyanúgy tudta az összes jelszavamat (a chrome már csak ilyen), mint ahogy a jegyzettömböm és egyebek is. Telefonon a telefonkönyv is szinkronizálódhat a felhőbe, az más dolog hogy én NEM engedem mindennek hogy felmenjen. Szóval egy factory reset után kb csak a céges levelezésem szerverét kell beállítani, és a launcheremnél kell importálni a szintén mentett berendezést (mivel nem gyárit használok, hanem az én igényeimnek megfelelően beállított Nova Prime-ot, amiben be vannak állítva, hogy a home-on történő gesztusok esetén mik történjenek, milyen widgetek legyenek kinn, milyen átvezető animáció és sebesség legyen, enyhén legyen átlátszó a drawer, stb). Szóval sosem éreztem hogy de kellene az icloud, mert hogy mennyire lassú újra belakni egy telefont. Nem, nem az. Megy gyorsan.
"De mint említetted is, nekem pont ez a 100 millió lehetőség az, amire nincs szükségem"
Akkor nem használod. Nem teszel ki widgeteket, nem állítasz semmit. megteheted. te használhatod úgy ahogy te akarod, én használhatom úgy, ahogy én. ios esetén csak úgy van, ahogy ők gondolják, pont. tök mindegy hogy én akarnám-e, hogy a fő képernyőmön csak 2-3 ikon, az ébresztőm és az órám legyen nagyban, nem, ios-en minden gyári app ki van lomolva alapból a home-ra. Nekem az a kényelmes, hogy a home-on elérem az ébresztőmet (és látom mikor lesz a következő), van óra és pár app ikon (play store, amazon store, dropbox, quickpic, firefox), tőle jobbra az AppyGamer és a Flipboard widgetje, amiről könnyen elérem az érdekesebb híreket, megint jobbra az időjárás és előrejelzés, illetve a naptár, jobbra pedig a céges és személyes levelezés külön widgetbe téve, innen jobbra megint az első képernyő jön (tehát a "home"-ról balra az első képernyő a levelezés). Jó, mert egyetlen mozdulattal meg tudom nézni egyszerre mindkét levelezésem, és azért, mert én így akartam. Ha ikonokat akartam volna kitenni, akkor ikonokat teszek ki, nincs gond. A kulcsszó a választás lehetősége (és a nem választás is egy választás). Amúgy pont a Jailbreak-elés az, ami mutatja hogy bizony az Apple userek között is meglenne az igény a customizálásra, Cydia-ba is sok olyan feature kerül be, ami igenis jól jönne ha a rendszer is tudná. Lehet hogy egyszer bekerülnek, de az android esetében az is jó, hogy erre nem feltétlen kell várnia annak egy új full release-re, aki szeretné elérni.Ha felteszel egy elemlámpa appot, ami kéri hogy hozzáférhessen a telefonkönyvedhez, az saját hiba. Felnőtt, felelősségteljes emberek vagyunk, nem csecsemők (gyerekek meg vagy ne kapjanak okostelefont, vagy legyen úgy beállítva, hogy ne lehessen bármit megcsinálni rajta, lásd apple in app purchase-ben elszórt dollár százak, nem fikció). Az apple ebben pedig annyira megbízható, hogy egy appom tudom milyen állapotban ment át a minőségellenőrzésükön... Azóta nem hiszek abban hogy túlságosan alaposan megnéznék
Az adataim pedig egy hangyányit nincsenek nagyobb biztonságban a Google, Apple vagy random idegen kezében
Mindegyiknek a szemében csak számok és tárgyak vagyunk, amiből pénz csordogál. Ne legyünk naívak, az apple is titokban logolta hogy a user hol volt, még ha úgy is tudják hogy hivatalosan nem kezdett semmit az adatokkal. Az LG Smart TV-k is titokban adatokat gyűjtöttek és adták hátra. Termékek vagyunk mindannyian. Nem hiszek a megbízható cégekben, csak a vállalható kockázat mértékében. Ha egy lámpa app kér tőlem telefonkönyv jogot, nem használom. Használok mást. Custom romnál is, az ember elfogadja hogy nem feltétlen marad meg minden adata a saját kezében (bár vannak olyan romok, amik pont hogy jobban titkosítanak mindent, mint a gyári megoldások, ilyen az open source ereje). Az open source közösségben a tömegre bízod magad, hogy a tömeg majd észreveszi a lehúzásokat, lepontozza / warnolja az appokat (hogy a tömegnek már ne essen az útjába), és ezt egészíti ki a google saját ellenőrző rendszere (ami pl az app lehúzásokat, duplikációkat figyeli). Igen, van neki.
-
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #245 üzenetére
Ott szimplán az a bajom, hogy asztali gépen halál felesleges a metro nézet, ami bár tetszik, de tényleg értelmetlen.
Nekem csak pár órás tapasztalatom van a Win 8.1-gyel, semmi bajom nem volt a Metro felülettel, gyakorló WP8-felhasználóként még tetszik is és én hasznosnak is találtam (eleve nem úgy indultam neki, hogy "ezmiez"), de amikor próbáltam, akkor még komoly driverhiányosságok voltak annál a gépnél, amelyikre feltettem.
Minek próbálnék nem OSX gépre OSX-et telepíteni?
Elég sokan próbálnak, több okból is (pl. egy Mac Pro munkaállomás árának töredékéből össze lehet rakni egy hardveresen ugyanolyan tudású konfigot, ráadásul tudomásom szerint önmagában nem illegális a jelenlegi EU-jogszabályok értelmében egy nem Apple vasra feltenni egy megvett OS X telepítőt) - attól, mert pont neked ez nem izgalmas, van erre azért egy 24+ ezer hozzászólásos topik itten, tehát bőven létező igényről beszélünk.
De a mondatom lényege amúgy nem ez volt, hanem az, hogy ellentétben az OS X-szel, a Windows-nak sokkal többféle hardvert, igényt stb. kell kiszolgálnia, ami óhatatlanul is problémákhoz vezet.
(Mellesleg ahhoz, hogy bootcamp-pel legálisan használj Windowst, ugyanúgy legális Windows-telepítővel kell rendelkezned, a bootcamp semmit sem fog legálissá varázsolni önmagában.)
Az Ubuntu/Kubuntu megint más tészta.
Nem annyira más tészta, azért hoztam fel, hogy megmutassam, hogy nem kizárólag az OS X/Mac páros az, ahol tud minden működni out of the box.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #244 üzenetére
Én ismerem. Volt olyan hét, hogy 4 telefonom is volt ( androidos ), de sosem bírtam ki, mert hiányzott az Apple által adott "nyugalom". ROM-ot is flesseltem, 0-ztam countert, unlockoltam, tényleg kipróbáltam mindent, de sosem bírtam hosszútávon. A lumia 520 már 2 hónapja meg van !!! Semmi problémám nincs vele, ami volt is a 8.1 beta javította. ( késő push értesítések pl, hangerő beállítások..)
-
alkatraz3000
senior tag
Win 8-ban már van beápítve PDF view. Ott szimplán az a bajom, hogy asztali gépen halál felesleges a metro nézet, ami bár tetszik, de tényleg értelmetlen.
Minek próbálnék nem OSX gépre OSX-et telepíteni? Nekem sincs boot camp által telepítve win 7 a gépemen, pedig hivatalosan is lehetséges lenne.
Az Ubuntu/Kubuntu megint más tészta. Volt ahhoz is szerencsém, problémám csak annyi volt, hogy a gyenge gép nem igen bírta a 13.10-et, ezért le is szedtem hamar.
-
válasz
alkatraz3000 #237 üzenetére
megint más pedig azt, hogy apple apple apple
Maradjunk annyiban, hogy vannak fanatikusok mindkét oldalon, akiket nem érdekel semmilyen alternatíva, nem az alapján mérlegelik hogy mit vesznek hogy mi lenne az optimális számukra, hanem vakon megveszik a meggyőződésük szerinti legjobbat, anélkül hogy ismernék a többi lehetőséget.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #240 üzenetére
3gs esetében én saját tapasztalatomból tudok írni, és nekem volt vagy 8 3gs, de akadásokkal nem találkoztam soha. Ha az ismerősödnek jól megy az iPad 2, és ezt te is láttad, akkor az az igaz. Nem tudhatjuk, hogy más esetben mit csináltak az iPad-el. Lehet, hogy halálra van Jailbreakelt tweakekkel telepítve.
Nekem a mappákba rendezés bőven elég, mondjuk én alapvetően hamar kiszórom azokat appokat, amik már nem kellenek, szóval a fejetlenség nem tud nálam kialakulni.
Amit meg hatalmas előnynek tartok, az az iCloud. Olvastam is egy magyar cikket, hogy a srác Nexus 4-ről iphone 5-re váltott, és a szinkronizálás az neki is meglepő volt. Akárhány apple cuccom volt, ott tudtam folytatni, ahol abba hagytam. (plusz beállítás nélkül) Ha jól tudom, beépített megoldás nincsen, vagy nem olyan szintű.Én az össze-visszaságot még a temérdek widgetre is értettem, amit oké, hogy te rakosgathatsz ide-oda, de akkor sem illeszkedik mindig megfelelően, nem lehet úgy használni, ahogy éppen akarnám. De mint említetted is, nekem pont ez a 100 millió lehetőség az, amire nincs szükségem, másrészt az adatvédelem miatt sem. Mikor egy elemlámpa alkalmazás szétlopja az adataimat ( nem fikció ), akkor ki tudja, a többi mit csinál még. Az apple ebben a tekintetben megbízható. Tavaly az Android vezére kijelentette, hogy az a legbiztonságosabb OS. Ki is nevette az egész közönség konkrétan.
A temérdek alkalmazás ( fingós appok ), pont arra jók, hogy szépen begyűjtsenek rólad esetleg mindent. Ez az apple zártsága miatt nehezebben történik meg, ha egyáltalán... Ha felteszek egy CM-et, vagy isten tudja mit, akkor már nem is csak a Google kezében vagy, hanem aki csinálta az adott ROM-ot nyugodtan elszedhet akármit. -
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #239 üzenetére
Nekem nem csak maga a gép volt unalmas, hanem a windows-al való harc. OS X-en meg mindent megkaptam, max egy VLC-t kellett leszednem és más nem is hiányzik.
Ha jól tudom, jó pár funkció hiányának, ami az OS X-ben megvan, a Windows-ban meg csak 3rd party app-pal (pl. pdf-view - lehet, ez már benne van alapból a W8/8.1-ben, nem tudom, W7-et használok) simán és egyszerűen jogi okai vannak (jó pár éve az MS-t mind USA-ban, mind az EU-ban elkaszálták trösztellenes intézkedésekkel és ennek a következménye).
Amúgy Thinkpad-eknél kb. egy Lenovo Thinkvantage System Update letöltése és futtatása kell Windows telepítés után, és voilá, letölti és telepíti magától a drivereket (természetesen ha valamit nem akar az ember ezek közül, a letöltés előtt enged szelektálni listából).
Az egyéb programok telepítését meg általában megoldom egy Ninite telepítővel.
Egyébként közhelyszámba megy már, annyiszor mondták, hogy az OS X előnye az egy kézben tartott hardver és szoftver (ami ugye Windows-nál nem jöhet szóba). Próbálj meg nem 100%-ban OS X-approved hardverből álló gépre OS X-et telepíteni és máris nem lesz ez olyan zökkenőmentes.
*
Hozzáteszem, hogy jelenleg egy tartalék Thinkpad-en próbálgatok Linuxot (Kubuntu 12.04 LTS), minden funkció out of the box működik. Azt nem mondom, hogy egyáltalán nem kellett terminálhoz nyúlnom, de jellemzően olyan dolgok miatt, mint pl. a Skype legújabb Linuxos változata nem akart települni (tehát 3rd party app-ok miatt, nem azért, mert az alaprendszerrel bármi gond lett volna. -
válasz
Cyberpunk #234 üzenetére
Ez így van. Ez olyan mint az intel. Nincs 8 magja az i7-nek mint az fx8320-nak, de magonként jóval erősebb, tehát az összteljesítmény mégis jelentősen nagyobb. Az ios sem csak azért fut jól a 2 magos 5S-en, mert annyira szuperül optimalizált (igen, az), hanem azért is, mert az A7 nagyon erős proci (és az én Snapdragon 800-asom is pariban van / elver sok nyolcmagost a piacon). Csak hát mivel nem tartják kordában annyira a droidot mint az ios-t (sem hardver, sem szoftver téren), így több erőforrás is kell ahhoz, hogy annyi service futhasson, amennyit a user akar. Ennek ellenére a gt540-emen 256 rammal gyönyörűen és puhán futott a főzött 2.3-as droid, és az S2-esemet is csak az akasztotta be itt-ott, ha túlságosan sok dolgot csináltam egyszerre.
-
válasz
alkatraz3000 #230 üzenetére
-de, haldoklott, van a cégnél ios 6-os 3gs teszteszköz
a régi folyamatosságnak és "iphone smoothness"-nek annyi.
-ipad 2-ről akkor nem olvastál eleget. munkatársam saját ipad2-jén speciel jól működik, de ő is mondta, hogy olvasott több olyan emberről akinél elcseszte.
-független árat a függetlennel, függőt a függővel hasonlítunk. kártyafüggő konstrukcióban bármilyen árban jöhet bármilyen eszköz, ahogy épp egy aktuális akció ideiglenesen mondja. Nexus 5-öt csak a telenor árul, és ott is 120-tól 0-ig minden konstrukció van. A lassabb értékcsökkenéshez kell a függetlenség.
-már megint ferdítesz. azt mondtam, hogy androidon VAN lehetőség automatizálni dolgokat 1 azaz egy darab alkalmazás kell csak hozzá. Ez azért átkozott messze van attól hogy "össze kell szedni egy rakat programot hogy működjön". Nem a működéséhez kell az app, hanem a testreszabásához. Gyárilag ha kiveszem a telefont a dobozból, tökéletesen lehet vele netezni, telefonálni, sms-t írni, stb. Csak ugye mint okostelefon, ezt a tudást bővítheted ha akarod. Funkcionálisan bővítések nélkül is tökéletesen normálisan alkalmas ellátni azt amit az iphone is tud alap appok esetén, csak androidnál több funkciót lehet kibővíteni, több új dolgot lehet nála appokkal elérni (itt mondtam ezt az automatizálást, vagy hogy pl a billentyűzetemet szinte azonnal le szoktam cserélni egy olyanra, amin sokkalta kényelmesebb gépelni mint az alap androidos vagy ios-es billentyűzeten). Tehát pl az alap billentyűzettel is lehet gépelni, de ha igényled, lehetőséged van lecserélni mondjuk ilyenre. Megy nélküle is, de az android erről szól: a lehetőségekről és a testreszabásról, hogy olyanná tehesd, amilyenné TE akarod.
úgyhogy ezt a " de tenni kell azért, hogy egy tényleg jó telefon legyen, és ezt egy iPhone / iPad esetén azonnal megkapom."-t még mindig nem értem, mi az a funkcionalitás, ami esszenciális, iphone esetén out-of-the-box adott, ugyanakkor androidon marha sokat kell tenni érte hogy legyen. Mondjuk eleve vicces volt ez a "A rengeteg ikon, az össze-visszaság - megoldható tudom. ". Pont hogy iOS-en van minden kinn az asztalon, amit rendezgethetsz ugyan mappákba (ezt androidon is megteheted gyári defaultban), de ennyit tudsz tenni. Csak épp droidon még 100 millió más módon rendezheted a képernyőd, amit ios-en, nos nem tehetsz meg. Pl nekem halálom lenne ha kinn lenne kismillió ikon az asztalon.
-a 3.5 / 4" mint tökéletes méret, nos ezt tudtommal pont Steve Jobs mondta. Nekem is az ideális 4.7-5" között van, de hát nem vitatkozhatok a messiással.
-nem tudom mikor találkoztál rengeteg fingós appal, én valahogy sosem. Bár lehet, pont nem fingós appra kerestem. Kínai háttérképes vackokat pedig csak NAGYON sok lefele scrollozás esetén tudok találni, ha keresek (és ekkor is jellemzően wallpaper-ekre kell rákeresnem, amit nem play-ből intézek)
-
alkatraz3000
senior tag
Csináltam én is ROM cserét droidon , hogy hátha jobb lesz. De utáltam mindig ezeket, féltem is, hogy elcseszem az egész telefont .
Nekem nem csak maga a gép volt unalmas, hanem a windows-al való harc. OS X-en meg mindent megkaptam, max egy VLC-t kellett leszednem és más nem is hiányzik. Még a Windows Phone sw is megtalálható az AppStoreban.
-
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #236 üzenetére
Persze , hogy nem ezzel vettem, de mégcsak nem is Black-el
Akkor azért mégis van benned némi "buhera" hajlam (a 8.1 preview feltétele nyilván nem az, de azért szemlátomást nem idegen tőled a dolog).
Nincs baj a thinkpadekkel, szinte minden ismerősöm azt használ, de számomra teljesen unalmas ( nyilván nem jelenti azt, hogy ez rossz ) .
Számomra egy MacBook / Air / Pro már bőven kommerszebb és unalmasabb egy Thinkpad-nél, igaz, én lassan 32 évesen rég nem ezen mérem az egyediséget.
(Meg van bennük egy rakat dolog, ami még a Pro termékvonalból is hiányzik Apple-fronton - vagy eleve nem volt benne, pl. WWAN modul és FPR, vagy kiirtották, mint pl. Express Card-bővítési lehetőség, vagy a szigetes előtti, régi PowerBook-style billentyűzet, ami nagyon jó volt. Meg kb. Thinkpad-vonalon voltak elérhetőek csak sokáig a TN-nél jobb panelek - most is egy AFFS (= kb. picit továbbfejlesztett IPS) paneles X200-on gépelek, amit igaz, hogy én cseréltem benne TN-ről.)
-
Tim82
félisten
válasz
alkatraz3000 #233 üzenetére
Legfeljebb akkor, ha feltetted. Ezzel nem vehetted az MM-ben.
A te MacBook-odat nem érinti, az bőven későbbi generáció. Azt a MacBook Pro-t azért linkeltem, mert a te MacBook-oddal ellentétben még megugrik bizonyos minőségi követelményeket, amiket én elvárok egy notitól összeszerelés terén - szigorúan szubjektív szempont ez persze, szóval nem a cikk tárgyát akarom én szidni.
Amúgy a "nem a legújabb, de mennyivel jobb, mint egy egy-két éves konzumer"-szempontrendszer miatt használok én úgy 7-8 éve Thinkpad-eket.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
alkatraz3000 #233 üzenetére
"Talán az összes alsó-középkategóriás android többet tud hardverban"
Azt tudni érdemes, hogy az Apple A7 SoC minden csak nem gyenge, hiába két mag úgy is pariban van a felső kategóriás 4 magosokkal. GPU-ban meg főleg.
-
alkatraz3000
senior tag
Akkor a beta 8.1 van a telefonom, de a lényeges újítások már benne vannak és működnek.
Az én macbookomba 320m van, szóval biztos nem a 8xxx/9xxx széria, de azt nem tudom milyen quadro izék ezekNem értek hozzá.
Amúgy itt példaként hoznám esetleg az iPhone 5s-t. 2x1.2ghz és 1gb ram, meg egy egyedi GPU. Talán az összes alsó-középkategóriás android többet tud hardverban, mégis a legjobb mobiltelefonok egyike ( nem merem kimondani, hogy a legjobb
).
Szóval lehet, hogy az én Macbookom egy teljesen elfeledett öreg hardvert használ, de nagyon sok 1-2 éves notit lazán le tud nyomni alapfunkciónalítást nézve ( most ne 4k videókat vágjunk stb.) . -
Tim82
félisten
válasz
Kizárt, hogy 8.1 legyen a Lumia 520-adon (tekintve, hogy még csak Preview for Developers-formában lehet feltenni a 8.1-et, nyáron fog csak jönni a Cyan (= 8.1 + Lumia-specifikus frissítések együtt)).
Egyébként valahol durva, hogy egy nem is jó minőségű műanyag borítású, C2D-alapú gépért el lehet kérni 100k fölötti árat, OS X és "it just works" ide vagy oda. (Félreértés ne essék, nem a Te hirdetésedet kritizálom, úgy általában csodálkozom ezen. Mindig arra jutok, hogy a tudásához képest nagyon durva, átlag két-két és félszeres használtpiaci (!) ár miatt egyszerűen nem éri meg Mac-et venni.)
Mondjuk egy ilyen MacBook Pro azért szerintem is megérne 75-80k-t, ha nem volna ismert és súlyos hibája (ami nem csak az MBP-ket érinti, hanem potenciálisan az összes Nvidia 8xxx/ezzel ekvivalens Quadro GPU-s notebook-ot).
-
Xero
nagyúr
válasz
Fura. Nekem 22 évesen is bőven elég volt 3.5, és így lassan 28 éves fejjel is elegendőnek tartom. Tartok is az Apple jövőjétől ilyen téren.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #228 üzenetére
3gs jóhogy nem kapott ios 7-es frissítést. Viszont ezt hülyeség kimondani, hogy ios6-al haldoklott. tökéletesen tud a mai napig is működni, és számomra jobb is mint egy iPhone 4.
Ipad 2-ről én pont azt olvastam, hogy az ios 7 után begyorsult az eszköz. A lumia 520-at én 19.000 forintért vásároltam a media marktban kártyás csomagban, két év garival(+16.000-et nem érne a függetlenség). A 8.1 már rajta van, és ez teljes értékű frissítés nem úgy mint az ios 7.0--7.0.1
Úgy kell tenni érte hogy jó legyen:
Te említetted, hogy mennyi külön cucc kellett hozzá, hogy a wifid 07:00-tól 18:00-ig be legyen kapcsolva, akkoor a megfordításos némítások etc etc... Akkor ez alapvetően nem volt adott, hanem neked kellett összevadásznod a megfelelő appot.
Viszont mondhatsz bármit, valószínűleg azért állt rá az apple, mert teljesen felesleges a nagyobb PPI ha nem látod úgysem... Én a 3.5 colos mérettel nem értek egyet. A mai napig 3gs-t használnék, de nekem kicsi az a telefon. Mikor 15 éves voltam, tök jó mérete volt, de most 20 évesen a lapátkezemmel nem tudok mit kezdeni rajta. A 4 col az határeset, de inkább 4.3 - 4.5
A kínai háttérkép vackokkal én rengetegszer találkoztam, és egyéb fingós appokkal is
-
Xero
nagyúr
válasz
hallador #203 üzenetére
C2D-t már én sem vennék, de az erős, hogy itthon hülyeség a Mac. Bár lehet, hogy simán hülye vagyok.
"Nyilván a cég történetében először és utoljára csinált egy ilyen akciót, egy 5 Ft-os műanyagot kicserél, akkor ez aztán a support... Azért ezzel ne nagyon dicsekedjetek, mert a való világban 0 az értéke."
PM alaplapokat is cserétek garin túl, MBP lapokat is cseréltek garin túl.
Ami széria hiba és elismerik azokra jellemzően 1+3 év van.
-
válasz
alkatraz3000 #227 üzenetére
érdekes, ez a 300 is onnantól érdektelen, hogy az apple akörülre állt rá
azelőtt a 200 fölötti volt érdektelen, amíg nem jött az apple azzal, hogy a retina A tökéletes pixelsűrűség, csak úgy mint a 3.5"-os méret (minden nagyobb már nem optimális), akarom mondani a 4"
Érdektelen vagy sem, marha jó dolog tud lenni amikor bármilyen oldalnak még az apróbetűs része is olvasható a telefonon, teljes képernyőn
arról pedig ne is beszéljünk hogy az 520-on, és pláne a 3gs-en milyen a frissítés
a 3gs már ios6-on is haldoklott, 7-et meg már meg sem kapta. Számtalan ember panaszkodott hogy az ipad 2-esük megkapta az ios7-et, de onnantól haldokolni kezdett. én frissítés alatt nem a kis bugjavításokat értem, hanem a rendes verziókat. lumia 520, kártyafüggetlenül, 2 év gariva, legolcsóbban 35-40k körül láttam. jó telefon, de nem egy liga. Az hogy 8.0-val jött, és megkapta a 8.1-et, még nem jelenti azt, hogy hű de hihetetlen a szoftvertámogatottsága, nem egészen olyan, mint amikor jön valami android 2.3-mal, és kap 4.1-ig mindent, vagy épp wp 7.0-val vagy 7.5-tel, és update-elték 8.1-re (hoppsz, ilyen talán nem is volt, milliónyi ember panaszkodott hogy beígérték nekik a telefonjukra a 8-at, aztán kaptak egy 7.8-at). majd ha jön rá a wp9, akkor azt mondom, oké
btw nekem (!) a wp is túl limitált (és számomra csúnya is). A szoftvertámogatásról pedig annyit, hogy a 7.8 2013 januárjában jött, de idén szeptemberben be is fejeződik a támogatása. az apple szoftvertámogatásával egyetértek hogy kiemelkedően jó, jobb mint az androidé, de ezt azon az áron érték el, hogy nincs lehetősége a usernek igazából választani (van 1 gyártó, 1 méret, aztán tetszik vagy sem). Android esetén a variációknak ez az ára (tehát hogy az ember 20 és 220k között megtalálhatja a magának tetsző telefont). Viszont az apple oldalán erőltetve van hogy upgrade-eljünk, mint user, mint fejlesztői szinten (pedig nekünk speciel ios5-től fogva kell támogatni az appunkban minden verziót, és nem kevés api változást eszközölnek verziók között, ami komplikálja a fejlesztést)
a play áruház mérhetetlen mocskával valahogy nem találkozok. Egyrészt a közösségi szűrés elég jól működik, tehát alapvetően nem jönnek eléd kínai háttérkép vackok, ha te nem keresel rájuk. Emellett wp-n lehet hogy nem ismert a probléma, elvégre mennyi app is van rá? 245 ezer? iphone esetén 2013 októberében jártak 1 milliónál (pedig ott ellenőrzik is őket, bár első kézből tudom milyen lyukas az appstore ellenőrzésük), play esetén júliusban voltak 1 milliónál. Azóta is jellemző helyzet, hogy sok app kijön utóbbi kettőre, de wp-re csak erős késéssel vagy még úgy sem.
tenni kell hogy jó telefon legyen? ezt kifejtenéd? pl nexus esetén.
"Ugyanez a Windows is"
Nos nem tudom mikor használtál utoljára windowst, de speciel már a win 7-em is képes volt normálisan üzemelni egy totális alaplap-proci-ram-vga csere esetén (igaz vga amd-ből amd-be). A win 8.1-emhez se kellett drivereket vadásznom, egyedül kettőt tettem fel: a hangkártyáét azért, mert a hozzátartozó szoftvert is akartam (Xonar DX), illetve a béta AMD drivert, mert érdekelt a mantle. Nagyon nagyon régen volt már az, hogy cd-s telepítés nélkül nem lehetett beüzemelni semmit sem, speciel kb 3-4 éve optikai meghajtó is a szekrényen csücsül, win telepítés pedig usb 3-as pendrive-ról megy.
Notik esetén némileg más a helyzet, de a hivatalos oldalukról ott is leszedhető ami kell.Szóval nincs itt semmi driver szerencsétlenkedés, semmi vadászat, már a telepítő alapból ismer kismillió eszközt, amihez csak akkor kell feltenni valamit, ha funkció kiegészítést akarsz (pl az egeremnél a driver adott volt, de feltettem a vezérlő programját is, mert azzal akárhogy szétkonfigurálhatom, hozzáteszem erre mac esetén is szükség van)
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #226 üzenetére
A ppi 300 fölött már nem teljesen lényegtelen? Észre sem veszi az ember a különbséget, illetve lehetetlen észre venni. A 18 hónap támogatottság meg szerintem ebben az esetben egy vicc. A lumia 520-am 19.000 forintért 36 hónapot kap, az iPhone 3gs meg 2009-2013-ig volt támogatott - sőt még idén is kapott frissítést.
A nexus droidok azok amire én is azt mondom, hogy egy jó telefon, de nem tudnám hosszabb távon elviselni akkor sem. ( volt Nexusom egy Galaxy Nexus személyében 2 napig ) Ott is azonnal történt szinte minden, de nekem akkor is hiányzott belőle valami.
A rengeteg ikon, az össze-visszaság - megoldható tudom. A Play áruházban a mérhetetlenül sok mocsok, de tenni kell azért, hogy egy tényleg jó telefon legyen, és ezt egy iPhone / iPad esetén azonnal megkapom.Ugyanez a Windows is. Rengeteg drivert kell levadászni, ha nincs már meg a CD, vagy nem előretelepített a Windows, ami egy használt noti esetén biztos nem adott.
-
válasz
Menthirist #225 üzenetére
jah, és tisztában vagyok vele, hogy a nexus sem a csodák csodája, mielőtt valaki ezzel jönne. A Nexus 5 az áráért egy elképesztően jó telefon, azoknak akiknek van normális fényképezőgépe mellette (mert ugyan egyáltalán nem csinál rossz képeket, de ezen a téren van nála jó pár jobb, pl az iphone-ok). Nálam a lényeg a szoftvergarancia (azaz ebben is leginkább az hogy ne kelljen heteket várni mire egy gyártó kihozza telefonomra az új os-t), a hardver és persze az ár volt a lényeg. Márpedig 120k-ért 2.3-as quad core snapdragon 800, fullhd ips kijelző, 2 giga ram, gyári, csicsamentes google féle android, igen csak jó ajánlat volt számomra
Minden szinte azonnal történik, gyönyörű, borzasztó éles a kijelzője (445 ppi, a retina iphone 325 körül van), kellően nagy de nem túl nagy. Hasonló telefon még van ebben az árkategóriában, de jellemzően csak 20-30-40k-val drágábban inkább.
-
válasz
alkatraz3000 #224 üzenetére
és már megint. Mutass rá valakire, aki itt azt mondta hogy olyan rossz. Senki az égegyadta világon nem mondta hogy rossz, de azért nem maga a csoda. Az más dolog, hogy ha megnézed, egyedül az usa-ban veszik ennyien. Mindig amikor feltűnik egy grafikon, hogy az apple a legkeresettebb és legsikeresebb telefon, akkor az vagy usa only, vagy típusonként veszik, és persze hogy egy 5s-et többen vesznek mint a százmillió féle android típus egyikét. globális viszonylatban viszont talán 75-20 az arány az android javára, persze ebben benne van a hatalmas indiai és kínai piac, ami erősen torzít.
a romcserés szenvedéssel meg felesleges jönni, az android userek 99%-a nem cserél romot (és még mielőtt belekötnétek, ez a százalék csak annyit jelez hogy nagyon nagy többsége). Én egy időben cseréltem a régi GT540-esemen, illetve az S2-esemen is, amikor eleve később vettem meg (illetve én az a fajta vagyok, akinek kell hogy 4.3 meg 4.4 legyen egy olyan készüléken, amire 4.1-et hoztak csak ki (pedig 2.3-mal adták ki)), de én eleve techfreak vagyok, A nexus 7-emen már nem kellett romolással foglalkozni, aztán meg vettem egy Nexus 5-öt, fele annyiért mint egy iPhone 5s (de még egy iphone 4-nél is olcsóbb kb), 18 hónapig garantáltan megkapok rá minden új androidot, szélsebes, gyönyörű, okos, stabil, stb... jah, és 2 év garis, nem úgy mint egy 5s
Bár talán ezt is megtámadta már az EU (hogy nem egyértelműen volt feltűntetve hogy a nagyobb garancia csak extra apple care megváltásakor igaz), nem tudom lett-e belőle valami. Lényeg hogy nem a 60k-s androidokat kell összehasonlítani a 220k-s 5S-sel (bár anno egy egyetemen tartott voda előadáson ahol a 4-est reklámozták, elővettem a custom rom-os gt540-emet, és megmutattam hogy mennyi a különbség egy 5x drágább eszköz meg az enyém között, nem volt ég és föld, mit ne mondjak). egy 5S-sel gyakorlatilag bármelyik androidos csúcsmobilt összehasonlíthatod, és akkor kiderül hogy azért na... nem a megközelíthetetlen csoda
még ha mondom, ennek ellenére korrekt kis mobil, és nyugaton úgyis 2-3 éves előfizuval veszi mindenki 1-200 dollárokért)
Szóval itt senki sem mondja hogy rosszak lennének az apple termékek, vastagon fog a toll amikor meg kell fizetni az "életérzést", de más különösebb előnye nincs az alternatívákhoz képest. Van ami szvsz túlárazott (pl a 13-as macbook pro), viszont van ami annyira azért nem (pl mac pro felszereltségű gépet egyszerűen nem lehet olcsón kihozni)
ui: btw szerintem ha csak csere érdekel, eladni nem akarod, akkor ezt egy hangyányit jobban is kihangsúlyozhattad volna. Mert én ebben a hirdetésben csak azt látom, hogy eladó 140k-ért, de ha valaki cserélni akarja, akkor csak unibody macbook pro jöhet szóba.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Menthirist #221 üzenetére
Cserélni akarom! ha vki megveszi, akkor vegye, de nem eladni akarom.
Valószínűleg ha az apple annyira rossz lenne , gondolok itt a garira, akkor nem azt vásárolná az egész USA, és adnának egy sajtburger mellé is iphonet (nyilván ez túlzás). Gondolom ott is olcsóbb bármi androidos csoda. Ők azt szeretnék, hogy működjön, ne kelljen mindenhez vmi nehezebben megoldható dolog, és ha rossz akkor ROM-ot cserélni.
Hallador. Nem értelek minek szidod , vagy nem értem a bajod. Ha van egy céges iphoneod, aminek semmi problémája nem volt ez idő alatt... mi a problémád?
Ipadjeimmel eddig csak egy problémám volt. ha egy porszemet is megláttam a kijelző alatt, bevittem és kicseréltettem. legalább a garancia is újraindult.
-
válasz
Napfénysüti #222 üzenetére
Tudod, amit nem tilos, azt szabad
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Menthirist #221 üzenetére
Hehh, az azért elég kemény.
Mod: igen ez így van. Minden annyit ér amennyiért megveszik. De azért elég fura hogy felfelé megy az ára.
-
válasz
Napfénysüti #220 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Menthirist #218 üzenetére
Én lemaradtam valamiről de a cikkíró el akarja adni 140k-ért vagy mi?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
hallador #217 üzenetére
Hagyjuk... Amúgy Mac-em van csak halkan megjegyzem.
Nem vagyok troll, de nem szeretem ha valaki fikáz valamit anélkül, hogy lenének érvei ellene. Magyar árak csak egy dolog. Amúgy ha ezt leírtad volna az előbb, megspóroltunk volna pár hozzászólást.
Még szerencse, hogy ez egy fórum, ha nem akarsz vitát, ne is szólj hozzá, mert lehet hogy vannak akiknek nem fog tetszeni, és kérdéseket tesznek fel.
-
válasz
hallador #217 üzenetére
erről az jutott az eszembe, amikor kijött az xbox one meg a ps4, hogy a fickó talán meghirdette 350 fontért a ps4 dobozát (igen, talán pont Angliában, és ennyibe kerül egy teljes ps4, de a leírásban feltűntette hogy ez csak a doboz, még talán 1-2 felkiáltójelet is odatett). Mindegy, megvette egy tini, aztán meg kisírta hogy visszaadják a pénzét, mert hát ő azt hitte hogy géppel együtt van. Ott mákja volt a srácnak, megoldották neki, de itt kétlem hogy így járna valaki. Szóval no... 140k, bubli műanyag 2010-es mac white core 2 duo-val, a cikkben jelezve hogy ő 80k-ért vette, 140k-ért eladó
kinek ne érné meg
egyébként tapasztalatom szerint világszerte körüllengi egy olyan hozzáállás a márkát, hogy ez a legjobb, minek nézzünk mást. Holott ez nagyon nem így van. Pl az USA-ban sokakban fel sem merül a kérdés hogy esetleg ne mac-et vegyenek, ott az iphone a telefon definíciója. tehát már rég nem érvek és tények alapján döntenek, ami szerintem ugyanilyen rossz, mint az itteni csodahajhászás.
-
hallador
addikt
válasz
Cyberpunk #215 üzenetére
Te figyelj már miért etesselek téged? Majd jössz hogy neked mennyire megéri, és milyen jó OK. Majd esetleg bedobod, hogy neked igazából nincs is maced de... A szokásos troll... Elfogadom, de miért etesselek téged? Milyen tényeket szeretnél beszéljük meg, mert annyi lenne a vége, hogy okoskodsz egyet, előadod, hogy ez mennyire fasza... Zárjuk le gyorsan mit szeretnél hallani?
Szerintem is jók a Mac gépek, meg a MacOSX sem rossz, én személy szerint nem szeretem de ez az én bajom. De elismerem hogy jók, csak nem éri meg Magyarországon megvenni...
Tipikus példája a fikázok valamit érvek nélkülnek.
Te ilyen tipikus Apple troll vagy aki szerint tökéletes a termék, és semmi gond vele?
Szerintem a magyar árak nem érik meg, ennyi mert nem... Pont Londonban is akár érdemesebb megvenni...
De nem kell belém kötni, meg trollkodni.... Mert nem értek egyet veled... Tudod szerencsére nem diktatúra van....
(#216) Menthirist
Nézd balek mindig van, a nagyobb baj, hogy a régi szemétséget próbálják előhúzni, ami csak Magyarországon van jelen igazán, itt Londonban nem nagyon, hogy mivel apple azonnal hülyének nézzük a leendő vásárlót. Ez inkább magyar vonás. Ezt meg sajnos a márka szenvedi meg.... Sajnos ezt én is látom. Én sem a márkát szidom, hanem azt ahogyan Magyarországon kezelik a Márkát.... Sajnos.
-
Egyszerű, írt róla sok szép és jót, hogy próbálja felhajtani az árakat, eladja majd kétszer annyiért, tipikus apple vonás
Arra apellál, amire az apple is, hogy a vásárló azt nézi hogy alma, nem azt hogy mit ér (még a használt mac-ek között is, elég felcsapni a netet hogy 600 usd-ért (kb ennyi 140k) milyen használt mac-eket kapni)
-
hallador
addikt
válasz
alkatraz3000 #211 üzenetére
Azért ne ferdítsél már, ha valami gond van egy merevlemezzel automatikusan cserélik, de bármit. De mondok neked 100 példát is, ha nagyon szeretnéd, de a különbség, annyi, hogy pl nálunk is jön a szerviz másnap, és cseréli helyszínen, tesztelik, majd átadja ott a helyszínen. 5 éven keresztül... Na akkor majd szólj, ha ezt megoldotta az Apple ok?
Olyan előfordul, hogyha típushibás egy gép, akkor 5 év alatt 10* cserélik, de cserélik...
Szóval hülyeségeket megint ne beszélj már...
(#212) alkatraz3000
Ha "CSAK" ennyi problémád volt eddig Apple eszközökkel, akkor tényleg toppon vannak ezek a cuccok
Pláne, ha hozzátesszük, hogy elméletileg a felső kategóriás termékekről beszélgetünk, nem egy 30 000 Ft-os Kínából rendelt telefonról...
Hiba mindenhol előfordul, de amiket itt felsoroltál, kicsit kétségessé teszi, amit a minőségről mondtál....Nekem is van céges IPhone-om, de nem szeretem, de nekem másfél év alatt semmi bajom nem volt vele, igaz csak telefonálok rajta, minden másra ott az SP.
(#213) Cyberpunk
Miért meséljek neked? Ha nem tudod nagy baj van az értékítéleteddel...
Na nem vagy egyedül.
USA-ban megéri, csak most nem USA-ról beszélünk....
Az OSX kevés vigasz... Ha neked megéri hajrá... A Te dolgod mire költöd a pénzed...
-
alkatraz3000
senior tag
Volt itt egy kommentelő, aki a 6930p (?) HP-ját vitte vissza a szokásos zsanérrepedéssel, mégis elhajtották. Nyilván nem olyan garancia, de mégis megcsinálták nekem.
Amúgy itt az én példám. 4x cseréltettem ipadet, akármilyen piszlicsáré hibával, de max 3 napon belül kicserélték új készülékre.A barátnőm iPhone 4-e most lett 2 éves. 2x cseréltettük ki, a garancia 1 évre újraindult minden alkalommal. Jelenleg is garanciás a telefon ez év december végéig.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
hallador #206 üzenetére
Nyilván a cég történetében először és utoljára csinált egy ilyen akciót, egy 5 Ft-os műanyagot kicserél, akkor ez aztán a support... Azért ezzel ne nagyon dicsekedjetek, mert a való világban 0 az értéke.
Ezeket a dolgokat elmesélhetnéd azoknak a kollégáimnak is, akik napi szinten használták a gépeiket, és több nem megy, mint megy...Más cégek mégsem cserélnek semmit ha baj van. A cég történetében nem ez az első alkalom itt vannak a mostaniak. De mondtam is, nektek egy unalmas, windowsos gép megfelel, én mást akartam kipróbálni, és fontos volt a hosszú akkuidő.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #204 üzenetére
Szerintem a te gépedet se javították volna ingyen, ha nem szériahibával vitted volna vissza. Szóval azért ez más.
-
hallador
addikt
Én is így gondolom, el vannak varázsolva ezek az Emberek, vannak komoly manusok is a Mac-esek között mint Xero például, aki tényleg vágja, meg nincs levarázsolva, de sajnos több az elvarázsolt....
(#208) Cyberpunk
A tényen akkor sem változtat Magyarországon nem éri meg, teljesen mindegy ki mennyit keres... Illetve bocs a hülyének is megéri...
-
-
hallador
addikt
válasz
Cyberpunk #205 üzenetére
Az lehet, hogy Te unod, csak éppen pl Londonban nincs ilyen ellenszenv, egy Apple géppel szemben, az meg idiótaság amit írsz, igen ennyiért ez a gép rohadtul nem éri meg pláne használtan, na ne vicceljél már, a fanság egy dolog az idiótaság egy megint teljesen más eset...
A tényeken nem változtat, hogy nem éri meg Magyarországon Mac-et venni, akkor sem ha akárhogy csűröd csavarod...
Tudjuk szemét geci Apple...
Hát ilyet eddig Te írtad, ha ezt így gondolod, a Te betegséged...
Én csak a véleményemet írtam le ami szerintem közelebb áll a valósághoz, mint az te vagy szintű hozzászólások.
(#204) alkatraz3000 :
4 éves gépre nem csodálom , hogy nincs garancia. ettől függetlenül megcsinálták a burkolatot ingyen egy APR-ben, ezenkívül semmilyen hibát nem tapasztaltam, és akitől vettem az sem tapasztalt ( pedig céges gépként volt használva ) .
Nyilván a cég történetében először és utoljára csinált egy ilyen akciót, egy 5 Ft-os műanyagot kicserél, akkor ez aztán a support... Azért ezzel ne nagyon dicsekedjetek, mert a való világban 0 az értéke.
Ezeket a dolgokat elmesélhetnéd azoknak a kollégáimnak is, akik napi szinten használták a gépeiket, és több nem megy, mint megy...Mondj még egy notebook gyártót, ami ennyi idő után ingyen javít gépet, és nem csak ezt, hanem van másik visszahívási garancia.
Mondj még egy notebook gyártót, aki akár alaphelyzetben is ad 5 év garanciát egyes modelljeire (Dell, HP), ja kettőt is mondtam, szóval mondtam kettőt igen van kérdés? (Mielőtt túlkvalifikált szagégő elmesélné nem nem minden modellre, de vannak modellek amire alaphelyzetben is jár.) Na ezek tuti cserélik, ja és amiért az apple ad 3 éve jótállást ezek minimum 5 évet... Szóval?
Nyílván jobb egy 20 éve ugyanazzal a dizájnnal rendelkező 20.000. Lenovo, vagy Dell, de számomra teljesen megfelelő még ilyen "öregen" is.
Ha már előhoztadm én direkt nem, de ha már, akkor nyilván ki az az idióta barom állat, nem normális, aki esetleg 2/3 árért nem egy Garanciális Dell, vagy Lenovo gépet, vagy egy HP-t vesz meg, amire gyárilag 5 év garancia volt esetleg, hanem ezt a Mac-et a fanokon kívül.... Tudom van ilyen, de az meg is érdemli....
Amúgy melyik Mac alkatrész drága? Ha egy kijelző 30-40.000 szereléssel, nem mondanám drágának, mert nyáron egy Lenovoban pont ennyiért cseréltek. Az akku valóban drága, de ez is megoldható máshonnan.
Susnyás humbabuga barkács benő lehet, hogy 40-ert beszerzi, de a reseller mennyiért szerez be egy alaplapot hivatalos forrásból a Mac-hez? Igen drága...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
hallador #203 üzenetére
Az te vagy. Mindenki tud mérlegelni mi fontos neki. Egy Mac mindig drágább a többi hasonló kaliberű gépnél. Szerencsére lehet mást is venni ugye. De unom már ezt a mindenkinek csak az a jó, ami nekem megfelelő hozzáállást, kinőhetnénk már ebből egyszer! 1 év gari csak az alap értelemszerűen, ha valaki több százezerért vesz magának gépet, vagy millió közeli összegért, az bővíteni fog. Tudjuk szemét geci Apple...
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
hallador #203 üzenetére
4 éves gépre nem csodálom , hogy nincs garancia. ettől függetlenül megcsinálták a burkolatot ingyen egy APR-ben, ezenkívül semmilyen hibát nem tapasztaltam, és akitől vettem az sem tapasztalt ( pedig céges gépként volt használva ) .
Mondj még egy notebook gyártót, ami ennyi idő után ingyen javít gépet, és nem csak ezt, hanem van másik visszahívási garancia.
Nyílván jobb egy 20 éve ugyanazzal a dizájnnal rendelkező 20.000. Lenovo, vagy Dell, de számomra teljesen megfelelő még ilyen "öregen" is.
Amúgy melyik Mac alkatrész drága? Ha egy kijelző 30-40.000 szereléssel, nem mondanám drágának, mert nyáron egy Lenovoban pont ennyiért cseréltek. Az akku valóban drága, de ez is megoldható máshonnan. -
hallador
addikt
válasz
alkatraz3000 #202 üzenetére
Ez a gép elcseszettül nem ér ennyit, hiába MacOSx, ha valakinek van esze akkor kintről sokkal olcsóbban vesz egyet garancia úgysincs már rá. Komolyan lehet hülyíteni az embereket még ezzel Magyarországon. Nem írnám le hogy szerintem mennyit ér ez a gép kb, mert az üzletrontás, meg gondolom a nagyérdemű, egy jönne, hogy de hogy de hogy de de de ez egy Mac....
(és kit érdekel?
)
Mivel nincs rá garancia annyit sem, mivel tudva lévő a Mac Gép alkatrész árakat.
Aki ennyiért megveszi. csak azért mert Mac, meg is érdemli, mondjon bárki bármit. Eleve Magyarországon Mac-et venni is hülyeség használtan meg még nagyobb hülyeség.
Egy gép mindig annyit ér amennyi garancia van rá, nem annyit amit a neve sugall, még szerencse, hogy nem én venném meg, régen kinőttem már abból, hogy a mac nem romlik el mert mac.... szokásos néphülyítésből, amit általában nem egy mac-es barátom harsog, amikor meg bedöglik, még a sarkvidéken is hibás a zuzmót majszoló rénszarvas is csak az nem aki javasolta, hogy 1 év garanciával vegye meg a terméket....
-
joysefke
veterán
Annyira jól bejött a gép, hogy most kevéssel a megvétele után árulod, azt hiszem ez mindent elmond
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- sziku69: Szólánc.
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!