- Indavideo te bánat.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- R.I.P. Aláírások
- A KOReader ebook olvasó program
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
druzil
tag
Igazad van, ezeket nem is vitatom. Annyival egészíteném amit írsz, hogy 2 évig a 3 dolog, (jótállás, kellékszavatosság és termékszavatosság) párhuzamosan fut, az első évben mindhárom közül választhatsz, de értelemszerűen a jótállás lesz a nyerő, mivel a bizonyítási teher a kötelezetten van. Utána te döntöd el (most csak fogyasztókról beszélek), hogy a kellékszavatossági jogaiddal élsz, mondjuk a sufni gsm bolt felé (ami már esetleg azóta felszámolás alatt áll) akitől a terméket vásároltad, vagy közvetlenül a gyártóval szemben lépsz fel (termékszavatosság). Ebben az esetben valóban neked kell bizonyítani, hogy a hiba már a forgalomba hozatalkor fennállt, de a gyártó csak akkor mentesül, ha
a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;
b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy
c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.
Egy egy új, fogyasztókat védő jogintézmény, idén március közepe óta létezik.[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
igen! Amikor bekapcsolom, látom is, hogy szépen megtalálja.
Aztán elpakolom (wifit nem lövöm le) és rohadtul nem találja már meg.SZERK: na vávávává várjá, most épp megy... de most máshol van és más wifihálózaton használtam.
Lehetséges, hogy a trémobilos otthoni kábelnet miatt nem találja?[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
A legfontosabb appjaimat már évekkel ezelőtt beszereztem, azóta nem bővítettem az érdeklődési körömet, illetve de januárban amikor kitaláltam hogy iPaden akarok fotószerkeszteni és ajánlottad a Photogene-t amit azóta is megelégedéssel használok
Hacsak nem tudják visszamenőlegesen is blokkolni az appok képességeit nekem őröké megfelelnek igy. -
GGMPC
őstag
Gondolom a az IOS6 iPadon vagjatok a hagymat, masikon a tobbit!?.
Amugy itt is es mashol is megnyugtattak Nexus 7 felhasznalok, hogy az iPad mini emigyen allapotaban is raver 1-2 kort a droidos tabra - tehat le is vettem a hirdeteseimet es mivel a csalad mindket minije ki lett cserelve vadi ujra illetve a garancia is ujraindult, ezert maradnak es hasznaljuk oket - varva a javito frissiteseket.
-
GGMPC
őstag
Sajnos en csak magamtol mernek hasznalt dolgokat venni, illetve max 1-2 ismerosomtol.
Szerinted ezt az IOS7-t fogjak meg kozmetikazni iranyunkba vagy ez mar veszett fejsze nyele?
Egyebkent nekem nem az a bajom, hogy kiadnak uj cuccokat amik jobbak, hanem az hogy amim van es pl. 10-es skalan 8-as szinten muzsikalt az mi a feneert lesz 6.5 szintu!?.
Mert ha lehorgonyzott volna a sajat szintjen az ok, de ne butuljon mar visszafele!
Na mindegy nem sirankozom tovabb - ez van es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
GGMPC
őstag
iPad 4 es tarsait semmikeppen nem akartam!
Akkor mar inkabb nyitogatom a MacBook-ot...
Pont a merete miatt jott be a mini.
Mindegy - csak el tudom adni es akkor atcsucsulok a Nexus-ba!
Ui: Nalam jobban senki nem szerette az iPad Mini es iphone 4S osszeallitast, de lassan egyik sem lesz meg es sajnos nem az en sznobsagom vagy csere-bere maniam miatt...
[ Szerkesztve ]
-
-
GGMPC
őstag
Mindenben igazad van, de...
Van egy ismerosom aki keni vagja a programozast, jatekokat stb. es azt mondta, hogy nem indokolt az eppen adott jatek akadozasa, max akkor ha fut belole egyszerre vagy 5 ugyanolyan - tehat szarul van megirva a szoftver - most, hogy ez a jatek tarsasag vagy az alma sara e - nem tudni. (Mondjuk tippem az van)
Pl. a vasarolt Traktor DJ szoftver is szaggat, akadozik lathatoan es hallhatoan is - ez pedig vallalhatatlan!
Ha plazacicak lennenk, akkor a retina miatt sirnek es nem azert, hogy egy sima gepeles/iras is rapszodikusan akadozik!
Ahogy a szavaidbol kiveszem az 1GB ram sem egy hosszu tavu eletbiztositas, tehat eleve nem szerencses mostanaban iPad-ot vasarolni!?.
Es akkor itt egy erv a droid mellett...
Nem csak hogy 2GB ram-ot tesznek a gepeikbe, hanem pl. a KiKat szoftvert is ugy igazitjak, hogy egy 512mb rammal rendelkezo gepen is vigan szaladgaljon![ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Leszarom, hogy hány éves a hardver, a termék 1. Safariból bármilyen másik alkalmazásba átlépve, majd onnan visszalépve az egész oldal újratöltődik, erre nehéz azt mondani, hogy használható.
Nekem igazából főleg ez a gondom, egyértelműen RAM menedzsmentből fakadó gondjaim vannak.
-
saltrock
tag
Köszönöm válaszotokat.
Kipótolni csak úgy tudom majd, hogy cafeteria-t kérek az ideiből ajándékutalványra, s akkor majd ha rajta lesz az összeg, meg tudom venni. Több hónap sztem. Házimozi építésben is vagyok, szóval most meg vannak kicsit kötve kezeim. Lehet, hogy akkor várni fogok még, bár nagyon tapicskolnék már egy iPad-et.
@ blakey: igen streamelésre gondoltam, pl iPad-ről indítom a zenét, s erősítőn keresztül hallgatnám.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Jólvan, az szerintem elég lesz nekünk. Felhasználóváltás miatt nem fogok androiddal kockáztatni... A gyerek képes fél óra alatt kiakasztani a telefonomat, pedig nekem 2 év alatt megakasztani se sikerült. Ellenben apám 4S-ét még nem sikerült neki.
Jó, persze csak egyetlen Appot kell majd használnia azt viszont tényleg akadás nélkül.
Méretileg akkor jó lesz nekünk is a mini. Ő még csak 2,5 éves. Fontos a minél egyszerűbb cipelés / fogás / kezelés. A retina mini csak az én mániám lett volna, hogyha már ennyit költünk rá akkor legyen a "legjobb". Bár azt a pár appot ami nagyrészt képekből meg szövegfelolvasásból áll biztos elhajtja a sima mini is gond nélkül.
-
Dany007
veterán
Bocs, te szakértő vagy a témában. Hadd kérdezzem már meg, iOS7-en van lehetőség már külön felhasználókat létrehozni? Régen olvastam valami ilyesmit, de nem tudom mi a valóság. Tehát külön fiókot mint Win alatt, külön desktoppal stb...
Amúgy nálatok a gyerekek mit használnak? Air-t vagy minit? Szvsz a mérete miatt a mini lesz a befutó... mondjuk nálunk még elég pici a gyerek. -
kiszu
senior tag
Az a vicc,hogy az első gen ipad mini hardvere nekem mindig tokeletes volt. Amiket en hasznalok,azoknal sosem akadt,soha nem éreztem,hogy kevés lenne.
Nem hinném,hogy a mini 2 nekem bármikor gyenge lesz. Ha egyaltalan amellett dontok.Holnap du megyek be az Andrássy uti iStyleba és megnézegetem
-
GGMPC
őstag
-
GGMPC
őstag
Ez egy igazi gusztustalan huzas volt!
Es nem az a bajom, hogy milyen a retina mini, hanem, hogy szoftveresen kinyirjak a "regi" minit, meg mindent ami nem "trendi"!
Konkretan a Mavericks-nek mar 8GB RAM amivel rendesen muxik es az Air-nel nem igazan megoldhato a bovites...
Engem ez a resze nem izgat, mert MacBook Pro-m van, de az asszonynak most rendeltem Air-t es meg szerencse, hogy kepben voltam - igy 8GB RAM-al rendeltuk - igaz 2-3 het amig befut, de nem szeretnek azzal is zsakutcaba kerulni - megha nem is igazan a Mavericks-el, hanem mondjuk azzal ami jovore kijon!
Jah amugy eladnam a telefonom es a mini-t, de konkretan a kutyanak nem kell...
Ugyhogy ez a ratyi brigad tegye rendbe szoftveresen a cuccaikat, hogy hasznalhato legyen, mert nem hogy felhasznaloi elmenyrol nem beszelhetek (eddig zokkenomentesen futo jatekok eseteben sem), hanem ez igy vallalhatatlan!
Mondjuk ami difiket leirtal az alapjan csoda, hogy még nem vagodeszkakent funkcional a minink!?
[ Szerkesztve ]
-
frisco
aktív tag
Merő ökörség.
A világ legnagyobb gyógyszergyáránál dolgozom - relatíve magas beosztásban - jó ideje nyitott a cég az android platform irányában.
Nyilván bizonyos kötelező programokon és biztonsági protokollon keresztül jönnek-mennek a levelek, de amerikai cég, nem sufni-manufaktúra.
Bizonyos poszt felett szabad választási lehetőség van telefonokat illetően és ebben ugyanúgy elérhetőek az androidos készülékek is. (én sem iPhone-t választottam)
Mondjuk semmit nem várok úgy általában a hozzászólásaidtól - és ezt garantáltan meg is kapom - de mivel több fórumban is osztottad az igét ezzel az állításoddal így remélem egy lózunggal kevesebbel terheled a topikokat.
Még egy utolsó megjegyzés: hihetetlen alak vagy, nem csoda hogy még egy Apple fórumban is (pl. itt) rád csodálkoznak. -
Daniel Alves
őstag
Szerintem nálam a lélektani határ 200k lesz de annyiért már sorba is állnék.
Időközben sikerült egy fekete minit vennem.
Amit tetszik, hogy az ipad4-gyel ellentétben nagyon könnyű, egy kézben is tudom tartani, kis helyen elfér illetve a fekete hátlap.
Ami nem tetszik: 1024*768retina után szokatlan
-
Drachoo
senior tag
Maradjunk abban, hogy ahol biztonságos hálózatot akarnak építeni ott nincs wireless csatlakozási pontja ennek a hálózatnak és ilyen formán ios eszközöket sem látnak szívesen.
Tudod van akinél boldogan elfér android és ios apple termék egymás mellett, és nem vak fanatizmussal tekint a másik termékre...
Részemről téma zárva.
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
Ismerem a suhintást, tudom hogy működik a saját tabletem, de azért kösz. Még mindig lassabb mint a SwiftKey.
Az meg hogy mi lesz nem érdekel, ha most nincs akkor nincs.
PC-hez meg nem ragaszkodom, nekem az Androidos eszköz a PC-m. Pont az iOS cuccokat kell dugdosni, ha akarsz valamit. -
HardRic
addikt
Nem tudok torrentezni, érdemben fájlokat, doksikat kezelni, küldeni, tárolni, appok közt fájlokat megosztani (hd filmeknél fáj, nagyon), utálom az itunest, anélkül meg nem tudom használni a gyári zenelejátszót, nincs értelmes fotó nézegető app, nincs normális irc app a korlátozott multitasking miatt, nem tudok SwiftKey minőségű és tudású billentyűzetet használni, nincs NFC, nincsenek háttérben futó automatikusan profilt beállító appok mint a Tasker vagy Llama, nem lehet default appokat beállítani a gyári helyet, nincs notification LED, és egy lux szintű személyre szabható automatikus fényerő állító appot is hiányolok.
A legfájóbb, hogy a böngészés egyszerűen jobb egy 4+"-os androidos készüléken, mert tud text reflowt. iPaden kifolyik a szemem egyes kis betűméretet használó weboldalaknál, hiába nagy a kijelző. Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
GGMPC
őstag
Nem nem nem!!!
Androidnal varsz fel evet - amikor is olvasod egy hivatalos listan, hogy a te keszuleked megsem kapja meg a beigert frissitest, de ha megis szeretned, akkor vedd mar meg egy a ceg altal agyon favorizalt uj keszuleket!
(Ott ha jot akarsz, akkor nexus - mas alternativa nincs - ugyanakkor az sem egy eletbiztositas)
Jo lesz ez az ios7 - nem kerget minket senki - csak kivancsi voltam ra...
-
Romvr
őstag
"Miért gyalultad le a készüléket, ha fontos dolgaid voltak rajta?"
Mert az okos iTunes kifagyott frissítés közben és a készülék csak DFU módban volt hajlandó elindulni utána. Innen meg csak szűz rendszert tud frissíteni magának.
Most nyomok még egy restore-t hátha csak a kifagyás miatt zakkant meg. De ahogy olvasom más külföldi és magyar fórumokon nem csak én nem tudom aktiválni a frissen telepített készüléket. Azért erre készülhettek volna. Vagy ne egy napon adják ki az egész világon. Szerintem senki nem sértődött volna meg ha közlik, hogy USA 18.-a, EU 20.-a így ha az EU szerverek lehalnak az USA még mindig rá tud segíteni. Illetve fordítva.
Vagy akár országokra is darabolhatták volna egyik napról a másikra. -
Romvr
őstag
Igazad van. Elfelejtettem hozzá adni a +2 órát a GMT-hez (hupsz
)
-
Tim82
félisten
A jelenlegi 4G-s hotspotom 7-8 óra folyamatos nyúzást bír saját akksiról, miközben a többi eszköz nem merül gyorsabban.
Linkeltem korábban itt, hogy az iPad Mini LTE hotspot-üzemmódban - elvileg - kibír 12 órát. Egyébként még sehol sem láttam olyan MiFi-szerű cuccot, ahol 5, maximum 6 óránál többet jelöltek volna meg akkumulátoros üzemidőnek.
*
Tényleg, többször felmerült már, hogy a T-nél kapható iPad Mini LTE-k szolgáltatófüggetlenek esetleg, ezzel kapcsolatban mi az igazság? (Nincsen más szolgáltatótól nano-SIM-em, hogy ezt le tudjam ellenőrizni.)[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Köszi a linket, ahogy írod ez leginkabb függetlenben lenne buli (külföld stb) de ha beírom a gugliba kidob egy csomó szolgaltatosat, es nagy nehezen egy egy függetlent - ami visszajelzések híján fene sem tudja hogy elfogadja e a külföldi simet -, az jócskán 30 felett van akkor meg már tényleg egy celles ipad.
-
Romvr
őstag
Megvan, egesz pofas. Remelem lehet majd sotetebb tonust is valasztani hozza, mert ez nekem nagyon vilagos, meg alacson fenyeron is.
Jelenleg kicsit meg röcög itt ott, de gyors es vannak nagyon tetszo funkciok is benne.
Kivancsi leszek akkut jobban szivja e mint a 6-os
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Az iPad nem tud legalább WPA-t és nem tud több klienst kiszolgálni egyszerre? (Megint csak vissza kell utalnom a Samsung Tab P1000-re, annak egyik sem okozott gondot.) Persze, szép dolog a külső antenna és a microSD, de nyilván nem épp létfontosságú (pl. feltételezem, hogy hotelben van szükség a hotspot-ra és nem a Szahara kellős közepén).
De ha a "komolyabb használat" alatt azt érted, hogy nyaralás közbeni munkához is szükséges az állandó és megbízható netkapcsolat, akkor nem szóltam - de ez azért kicsit speciális igény. Az átlagembernek (mint amilyen én is vagyok) viszont minek még egy kütyü, ha árban ugyanott van egy iPad Mini wifi-vel + MiFi-vel, mint az iPad Mini LTE-vel, ha csak (a Te szavaiddal élve) "alkalmi netezésre" használná nyaraláskor? De legalább a MiFi esetén plusz egy eszköz, amire figyelni kell, hogy ne vesszen el, tölteni kell stb.
(Amúgy csak azért szóltam hozzá, mert hamarosan veszek én is egy iPad Mini LTE-t, nekem a fenti okok miatt az LTE-s jöhet szóba, a wifis nem.)
-
Tim82
félisten
Az iPad Mini LTE nem képes ugyanúgy ellátni hotspot funkciókat? A MiFi-d mekkora üzemidővel rendelkezik? Itt 12 óra körüli üzemidőt írnak az iPad Mini hotspot-ként való használatára, de ennek kétharmada is egészen jó szerintem.
Meglepődnék, ha 1. nem tudna legalább 8 óra üzemidővel hotspot-ként működni 2. nem tudna kiszolgálni legalább 3-4 másik eszközt úgy, hogy közben rajta is lehessen netezni. Erre a Samsung Galaxy Tab P1000 is képes volt már Android 2.2-vel, 2011-ben.
Nem vitatom a MiFi/külön hotspot létjogosultságát, csak meg akartam jegyezni, hogy ha ezt valóban képes hozni az iPad Mini LTE, akkor azért elég jól kiválthatja.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ja, csak iOS-en egy vacak Transmission fájlhozzáadás sem létező fogalom, ezért kéne linux gurunak lennem, hogy a jsconfigot elérjem és módosítsam, hogy egy adott mappát figyeljen és onnan indítsa automatikusan (és akkor a filebrowserrel csak odamásolom).
Hogy mi ebben a gond? Nem vagyok linuxguru
-
-
randras
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.
- Microsoft Surface Go
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Panasonic Toughbook CF-20- Ütésálló tablet / laptop - levehető billentyűzettel
- Bomba ár! HP X2 210 G2 Tab - Intel Quad Z8350 I 2-4GB I 32-64SSD I 10,1" TOUCH I Cam I W10 I Gar
- iPad Magic Keyboard 12.9-inc A2480/3/4/5/6 generation/1 hónap gar./