Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Van köze de nem nagy probléma, mint írtam.
A lényeg a kernel ugye mert az kommunikál a HW-val, ami felette van csak a csili-vili sallang.
Szerintem azért a bootloder többé kevésbé azért szabványos (persze vannak gyártó specifikus dolgok), és a fenti CM telepítőből is látható, hogy ezért a kompatibilitás annyira nem nagy probléma, szóval az áthidalható.

Viszont a kernel és a driverek annál inkább, a kernelt ugye rá kell fordítani az adott rendszerre, azt meg szerintem nem akarod a telón csinálni szerintem.

-
bodiiren
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lehet.

-
bodiiren
csendes tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
De őszintén, ki az aki bajlódna driverekkel?
Hát az install-szoftver. Miért gondolod, hogy egy "embernek" kellene bajlódnia?

Nekem mindegy, hogy egy install szoftver van hozzá, vagy egy egész DVD-nyi, ha aztán azt saját maga elintézi. Így van ez az asztali gépeknél ősidők óta. Itt is lehetne ugyanígy. Egy PC-ről Windows, vagy Linux alól szépen és automatikusan fel tudná magát rakni az install szoftver.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
A BIOS-t meg tudnák oldani, ha akarnák. Ez a gyártón múlik.
A drivereket pedig külön telepítőcsomagként el lehetne készíteni, mint ahogy pl. a PC-khez mellékelnek telepítőlemezt.Itt egyedül a gyártói érdek az, ami ezt nem engedi szvsz.
(Bár azt nem tudom, hogy a PC-knél miért tudott végbemenni ez a folyamat, és a mobiloknál miért nem...)
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest