- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
Újra nekiestem így 5 év után a procimnak /amatőr jelleggel Phenom 2 X4 965BE/. Ez lett belőle:
Super Pi, wPrime tesztek megvoltak, a gép stabil és egy kis Hyper 212 hűti a procit, ami lassan 6 éve nem volt pasztázva
viszont így is elvan 60 fok alatt. Ugyanakkor a lap 55 fokig is felkúszik a nagy melegben. Infót nem találtam a teherbírásról, szóval a kérdésem az lenne, hogy ijesztő eme jelenség, avagy elbírja?U.I: És igen, még mndig vannak élőlények, akik szivesen használnak Phenom processzort

Egy Giga 890FXA UD5 lapról lenne szó, ami tuning lap lévén csak, csak elviseli..
-
geveni
csendes tag
Hello
táp: Thermaltake berlin 630w (az uj modell 12V - 47,25A, 567W)
cpu: AMD Phenom ll x4 965
alaplap: Asus M4A87TD/USB3
hütö: CM Hyper TX3 evo (2 ventivel, gyári + egy 4200rpm - persze ez nem megy csak ha kellene)Jelenleg: core voltage 1,428 V , core speed 3898,35 Mhz (17,5x222) HT 2004 Mhz-n fixálva. NB 2227 Mhz.
Ha akár egy Mhz-vel is feljebb megyek el sem indul a gép. Mi lehet a gond? Ennyit bir a cpu? Kevés a fesz?
-
Diniboy
aktív tag
-
Diniboy
aktív tag
1,4V on nem nagyon akar sehogyan sem 4ghz felé menni.. most a CPU-Zszerint: 225x17,5 = 3937Mhz
HT Link 2025MHz, Nb freq 2025 DRAM freq 900 (effektive 1800) Miböl jön ki ez a 900 ? ááá megvan.
FSB: DRAM 1:4 szóval 4x 225. akkor 262es fsb kéne most a 2100mhzes ram órajelhez. Úristen mindjárt kigyullad a fejem a gondolkodástól.
-
Diniboy
aktív tag
"Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb BIOS nem veszi figyelembe azt, hogy megnöveltük az referencia órajelet és a modulok SPD-jében található 800MHz-hez rendelt késleltetéseket tölti be. Például ha az SPD-ben 800MHz-hez 5-5-5-15 időzítés szerepel és mi még e mellé beállítjuk a 300MHz-es alapórajelet, akkor könnyen megkaphatjuk az 1200MHz 5-5-5-15-öt végeredménynek, amit nem biztos, hogy tolerálnak a modulok. Ezt mindenképpen ellenőrizzük le és ha kell kézzel fixáljuk a késleltetéseket, mielőtt a referencia órajel emelésébe kezdünk! "
Nos igen.. egész addig amíg nem akartam a ramokat is a maxon járatni szépen vette az akadályokat a rendszer, ám amikor elkezdtem nézegetni pont így jártam. Most hogy kézzel beállítottam a leglazább időzítéseket amik a 2133 Mhzes sebességhez tartoznak már megy is, csak az a gondom nem vagyok jó matekos hogy sehogysem akar kijönni valami 2100mhzes közeli érték , most épp 1800Mhz Ram sebesség sikerült a 3937 cpu mellé..
Átolvastam a cikket de szerintem az öregkori agyérelmeszesedés megakadályoz a felfogásában..
Tudom hogy felesleges 2100mhzen járatni a ramokat mert semmit nem gyorsít játékok alatt pl, de ha egyszer már megvannak had menjenek, nem ?
Ha jól értem 1600 felé csak ocval megy a 2133as ramom tehát valahogy a 2 féle módszert ötvöznöm kéne hiába BE a procim. Csak én itt nem látok szorzókat a ram beállításánál (asrock 970 extreme 3 ), valaki elmondaná hogy mit hogy állítsak be ? -
Diniboy
aktív tag
Talán szigorúan véve inkább alaplapos témához tartozna de megkérdem itt is: az alaplapon a kiegészítő tápcsatlakozó 8 tűs tápról való táplálása (4 tűs helyett ) adna valami pluszt a tuninghoz?
Thuban magos 960Tnek nem találom a default beállításait, gondolok itt a feszültség értékekre van erről valami táblázat ?
Az Asrock alaplap ha az OC résznél amikor pl beállítom hogy 30% (260 "FSB") 1,3250V ír CPU NB voltage-hez,
5%nál meg csak 1,15V öt javasol ,gondolom ez lehet kb a default érték ? -
zsizsef
senior tag
Üdv!
Egy dolog nem világosodott meg. A cpu-nb feszültséggel kapcsolatban. Fix értéke legyen vagy skálázható, mint a cpu feszültsége? Gondolok itt a k10stat vagy a phenommrstweaker használatára.
Köszönöm! -
Coccer
tag
Ezért kértem segítséget, mert valami összekavarodott a fejemben, és bárhányszor olvastam el, nem bújt elő a kisördög.
Az, hogy ez a három teljesen különböző dolog, tiszta. A 4. oldal grafikonjainál volt az értelmezési hiba nálam, ami bezavart, mert az x tengelyen nb órajel van, az y tengelyen pedig superpi értékek (nem pedig az általam vélt/hitt/"olvasott" nb-hez tartozó feszültség.)

Az ördög mindig a részletekben lakozik. Figyelmetlen voltam.

Köszi.
-
Oliverda
félisten
Értelmezési zavar áll fenn.
A HT órajel és az NB fesülztség meg az NB órajel három teljesen különböző dolog.
NB Voltage
Ez már az alaplapon található északi híd feszültségét jelenti. Kizárólag abban az esetben kell foglalkoznunk vele, ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni
Szerintem ez teljesen világos. Ha az IGP órajelét akarod húzni, akkor itt adhatsz magasabb feszültséget neki.
A HT csak az IGP és a memória közötti kapcsolat sebességért felel, de ez is le van írva a cikkben.
-
Coccer
tag
Kis segítség kellene az írás bizonyos részének értelmezésében:
A második oldalon a 4. bekezdésben a HT link jelentősége és szerepe esetében az szerepel, hogy ez akkor fontos leginkább, amikor az IGP-t szeretnénk nyúzni.
"A HT órajelét lehetőleg tartsuk mindig 2000MHz közelében, mivel az emelése nincs túlságosan nagy hatással a gép összteljesítményére, kivéve abban az esetben, ha fontos az IGP teljesítménye. Ekkor ugyanis a GPU a HyperTransport-on keresztül fér hozzá a RAM videó memória gyanánt elkülönített szekciójához (UMA)."
Ezt követően a harmadik oldal alján az NB Voltage résznél szerepel az IGP-re gyakorolt hatása.
"Kizárólag abban az esetben kell foglalkoznunk vele, ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében)."
Ez az ami nekem kicsit kusza, különös tekintettel, hogy a következő oldalon az NB órajel növelésének hatásait nem IGP sebességgel szemléltetik, hanem super pi-vel.
Mi az amit nem tudok megérteni?
HT - IGP
NB - Memória érzékeny alkalmazásokDe az írás előbb idézett része az NB Voltage-ról kusza, bezavar az IGP jelenléte (hiszen az nem a HT-hoz kapcsolódik?).
Tuning esetében a memória órajelének visszaosztásakor előfordulhat, hogy nem "szeret" bizonyos szorzót, vagy csak és kizárólag rossz/helytelen beállítás okozhat restartkor BIOS posztot is mellőző jelenséget?
- DDR2 1066 CL6 T2-> 800 CL5 T2 vagy CL6 T2-> indítás ok, win bootol, restartkor nincs poszt
- DDR2 1066 CL6 T2-> 667 CL5 T2, T1 is atomstabil, hibátlan restartKöszi előre a segítséget.
Üdv.,
Cocc
-
tothibence96
csendes tag
Hello!Van nekem egy amd phenom x2 555 BE procim amit 4magra szeretnék tuningolni.az unlockolást megpróbáltam 3-4 maggal de befagyott mindig.Ezt megtudnám még valahogy mégis megcsinálni hogy jólegyen?Az írásodban lévő NB voltaget még nemhúztam az segíthet?Gigabyte GA-970A-D3 lapom van.Előre is köszi!
-
KraX
őstag
En hosszu ido utan most ebben a honapban valtottam AMD konfiguraciora. Nagyon koszonom az irast, meg igy ket evvel a cikk megirasa utan is rendkivul tartalmas es tanulsagos volt elolvasni!
:thumbs up:
-
Pete55555
addikt
-
Atesz 27
csendes tag
-
Oliverda
félisten
-
Atesz 27
csendes tag
-
aAron_
őstag
-
Gyufaaa
veterán
-
aAron_
őstag
-
Gyufaaa
veterán
-
aAron_
őstag
-
Gyufaaa
veterán
-
aAron_
őstag
Én ezzel csak azt akartam bebizonyítani, hogy nem a VGA limit miatt esik le az fps, mert még ilyen full low beállítások mellett sem javul a min fps, csak a max. FHD-ban ugyan úgy leesik 10ig is akár, csak annyi változik, hogy a maximum fps is csökken, gondolom az már a VGA limit miatt.
Szerintem itt nem a játékbeli beállításokkal van a baj, hanem valami a gépemmel van, ami egyenlőre teljes rejtély. -
Gyufaaa
veterán
De pont ez a lényeg. FullHD-ban vagy minimum 1680-as felbontáson játsz. Ott nem lehet proci limited. Ott max VGA limited. Annak a procinak pedig azt a VGA-t röhögve ki kell hajtania. Így marad a VGA limit. Minél alacsonyabb felbontáson játszol annál inkább CPU limitbe ütközöl. 1920-on pedig élsimításra sincs már szükség.
-
aAron_
őstag
Megnéztem újra, 640x480 as felbontás, minden LOW, fps 10 és 110 között mozgott, átlag kb 70 körül lehetett. Olyan servereken ahol kevesen vannak jobb szokott lenni.
Elsimitást sem.
-
Gyufaaa
veterán
-
aAron_
őstag
-
Gyufaaa
veterán
-
aAron_
őstag
Remek összefoglaló! köszönöm! Ennek a segítségével most sikerült elérnek biztonságosan a 3,7 GHz-et.
Viszont egyenlőre nem sokra mentem vele. Battlefield3 nagyon nagyon CPU limites még így is. Fps néha leesik 10 ig(cpu terhelés ilyenkor közel 100%). Lehetséges, hogy ez attól van, hogy a HT link csak 1000 MHz-en megy (az alaplap miatt)? Sajnos már nem tudok hova fordulni segítségért, teljesen új rdsz-re van feltelepítve a játék, mégis ilyen. Esetleg driver problémák? Most win8 64bit van fent, de az előző win7-el is ezt csinálta. Ha csak annyit tudnátok mondani, hogy hol kérhetek segítséget azt is nagyon megköszönném.

CPU: Phenom II 955 @3,7 GHz
Alaplap: ASUS M468T
VGA: GTX 460 1Gb @850 MHzremélem még el a topic

-
Gyufaaa
veterán
-
Fairplays
aktív tag
-
Midway
senior tag
-
Piero89
aktív tag
-
Oliverda
félisten
-
Piero89
aktív tag
A leírásodat követve jártam el és a lapomnak 255-ös "FSB" volt sajnos a maximum aminél még stabil volt a rendszer. Olyan kérdésem volna, hogy ezen lehet valamit tuningolni? Vettem egy szorzózáras x4 810-et, de már az előző X2 545-esemnek is úgy érzem ez szabott gátat, hogy a prociban még lett volna kraft, de sajna lapban már nem.

-
Tatyla
őstag
-
Oliverda
félisten
-
Tatyla
őstag
-
Oliverda
félisten
-
Tatyla
őstag
kéne kis help
van egy Gigabyte GA-970A-UD-as alaplapom rajta egy AMD Phenom II X4 965 3.40GHz Black Box proci és Corsair XMS3 DDR3 1600MHZ CL9 Quad Kit 4x2giga memória.
a kérdés: miért csak 1333-on fut a memória ha 1600-ra állítom 8.00x szorzóval kifagy még a windows logónál?
feszt felvettem 1,65V-ra ahogy a memória gyártója ajánlja mert ha auto beállításon hagyom akkor is kifagy.
szeretnék majd a procin is húzni de még ez a probléma fenn áll addig nem... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Oliverda
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van egy visszatérő SATA problémám, ami úgy néz ki, hogy a tuninggal áll összefüggésben.
Két 7-es szériás AM2+ lapnál jelentkezett a jelenség, részletesen leírtam itt: [link]
Tuningban mindig követtem a cikk útmutatását, és maga a rendszer mindig betonstabil volt, csak időnként jelentkezett a sata probléma, míg végül korábbi alaplapom vezérlője teljesen tönkrement.
Találkoztatok ilyen jelenséggel? -
Hajdi
senior tag
-
Oliverda
félisten
Köszi!
Megpróbálhatod emelni, de tapasztaltaim szerint nem sokat ér a PLL voltage.
"És az NB-t szeretném felhúzni 2800 körüli értékre, viszont ahoz már a lapom szerinti piros fesz értékek tartoznak, amivel stabilan is tarthatnám."
Ott van a cikkben, hogy meddig érdemes felemelni az NB feszültségét. Amúgy nem dobna sokat a sebességen a 2800 MHz-es NB.
-
Hajdi
senior tag
Remek cikk!!

Viszont nem találtam utalást, avagy figyelmetlen voltam? a PLL voltage-ra. Ezt nem érdemes piszkálni a stabilitás érdekében? És az NB-t szeretném felhúzni 2800 körüli értékre, viszont ahoz már a lapom szerinti piros fesz értékek tartoznak, amivel stabilan is tarthatnám. Merjem emelni addig, vagy inkább maradjak a biztonságosabb zónában és elégedjek meg 2450 körüli értékkel? Lapom: 890FXA-UD5
-
Lacpac
őstag
-
Oliverda
félisten
-
Rush77
aktív tag
-
Oliverda
félisten
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Grat az írásért először is.
A következő lenne a gondom. Nemrég vettem egy Phenom II X4 955 BE-t (C3 stepping ha ez számít) és elkezdtem húzni csak szorzó emeléssel (még nem mélyedtem bele a többibe).
3,7-nél stabil de ahogy feljebb megyek pl 3,8-ra Prime alatt újraindul a gép.
Próbáltam neki adni egy kis plusz feszt de semmi.
Melegedési gond nem lehet mert tegnap tettem fel rá egy Noctua D14-et és az everestben 43 fok a max 3,7-nél Prime alatt.
Valakinek van valami ötlete?
Az írást már vagy 20* végig olvastam de vagy nem veszek észre valamit vagy nem tudom...

Köszke előre is
-
aleister
veterán
AMD fronton régóta mozgok, mégis találkoztam pár új infóval.
Köszi a tartalmas cikket! -
apocalypto
csendes tag
Sziasztok!
kb 2 hónapja raktam ösze a konfigomat:
AMD Phenom II 550 3.10Ghz AM3 BOX Black Edition88 Ft (2.150 Ft)
CoolerMaster TX3
GIGABYTE GA-880GM-UD2H
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT KHX1600C9AD3K2/4G
Palit Geforce GTS 250 512MBMinden klappol, tök fasza.
Az első dolgom a 4 magosítás és a húzás volt.
4 maggal 3,6GHz-en gyorsan lefagy 3,5GHz-en 2-3 óra múlva.
3,43 GHzen megy stabilan.
Fesz emelésekkel még nem foglalkoztam, kíváncsi vagyok mik lesnek az eredmények, ha belenyúlok.Üdv
-
Oliverda
félisten
-
geolang
tag
UPP az írásnak!
Magfeloldós kérdés:
asus m4n82 (980a sli)
phenom II x2 555NVCC auto módban (UNLEASH enabled) nem post-ol a gép, ha PER CORE-ra állítom akkor az UNLEASH pontban azt írja ki a bios hogy magonként állítsam az NVCC PERCENTAGE-et. Plusz 12-től mínusz 12-ig lehet őket állítani.
Honnan tudjam melyik magot állítsam (0-3) és milyen értékeket kéne beállítani?Köszi

-
Vigneau
félisten
-
Oliverda
félisten
-
mbencem
tag
sziasztok a 620as procimat miért nem tudom 270-es fsb felé tolni?

-
Chaosftw001
tag
én arra gondoltam hogy a cpu-nbnek az adott orajelen kevés a fesz de már rájöttem hogy a lap nem bírja 230as ref clock fölött játékban már nem stabil windows még bejön 250en meg már kékhalál viszont halottam olyat hogy egyik tag írta egy topicba nem erről a lapról hogy neki pl 210-220 stabil aztán utána csak 270-280között
-
Oliverda
félisten
Viszont akkor talán mehet feljebb a referencia órajel. Vagy nem az a bajod, hogy ez nem megy feljebb? Rosszul értettem?
-
Chaosftw001
tag
-
Oliverda
félisten
Hi,
A CPU-NB szorzót próbáld visszavenni eggyel vagy kettővel. Kitértem erre is a cikkben ha elolvastad...
-
Chaosftw001
tag
sziasztok
van egy athlon x3 445 ami ugye 4magossá van alakítva és egy asrock 785gmh/128m alaplapom
alaplap max ahogy néztem 260-270 ref clockot bír nálam bár itt már kékhalálozott
visszavettem 237re proc az alapfeszen megy ami 1.4V ezen kb 3400mhzen megy stabilan eddig oké a cpu-nb 10x szorzója miatt 2370mhzen megy alapfesze 1.7V ha jól emlékszem ht az 2000 körül mozog de itt már gta 4be kép fekete lesz aztán pár mp múlva megint jó és így váltogatja most vissza vettem 227 a ref clockot és így a cpu-nb 2270mhzen megy így jó semmi probléma nincs.Kérdés emelhetek e a cpu-nb feszültségén mivel járna ha igen egyáltalán ez a probléma? -
Chaosftw001
tag
ja és a másik kicsit úgy érzem mintha lasabban jönne be a win 7 meg gta4 néha meg meg akad lehet hogy memória időzítésekkel van a baj csak nem tudom hogy az idözitö számokat mi alapján változtassam meg mi lenne az ideális
-
Chaosftw001
tag
-
Oliverda
félisten
Teljesen jó csak azt nem értem, hogy miért írja ki nálad a maghőket ha megy a magfeloldás. Elvileg ilyenkor konstans 0 körül kellene mozognia, de lehet, hogy már azóta erre is kitaláltak valamit.
-
Chaosftw001
tag
sziasztok egy amd athlon x3 445 van feloldva igy 4maggal megy +kis tunning gyári hűtővel feszültséget sehol nem emeltem szerintetek jók ezek a hőfokok?
http://logout.hu/dl/upc/2010-12/16/290049_hyrmmnzwxhju19nf_cpu.png
-
TotalStorage
csendes tag
T. Oliverda!
Úgy tűnik sikerült, a Phenom II X2 555BE helyett most Phenom II X4 B55 van. Kb. 9-9 órát futott a Prime mindhárom tesztje, a CPU-t 58Cre fűtve. Meg közben néhány sakkparti is lement (szentéletű barátom amúgy is sakkmester, meg aztán azt mondja, ebben legalább nem lehet csalni), az is terheli rendesen mind a négy magot.
Keletkezett néhány tanulság és új ismeret is, úgyhogy most ez következik (tomshardware.com alapján): "Gigabyte SB710/750 alaplapok BIOSában találkozhatunk az ACC mellett az AMD EC Firmware menüponttal. Míg az ACC alapértelmezett értéke DISABLED, utóbbié NORMAL. A letiltott magok aktiválásához az ACC-t ENABLED-re, míg az ECC Firmware értékét HYBRID-re kell állítani. E kettő együtt aktiválja a letiltott magokat. Ezek alatt még minden egyes CPU magra külön VALUE xx% értékeket találunk, amikkel kapcsolatban csak tapasztalatainkra hagyatkozhatunk, mert az AMD elzárkózik az ACC minden funkciójának publikálásától. Úgy vettük észre, hogy a VALUE értékek a processzorok OC/fogyasztás értékeivel vannak összefüggésben, vagyis ezek állítgatásával bizonyos órajel szint mellett az ilyenkor várhatónál kevesebbet fogyaszt egy adott CPU. Ugyanakkor ezek a változások nem jelentősek, vagyis az értékeket nyugodtan hagyhatjuk a BIOS alapértékein."
Mégegyszer köszi a cikkért és a segítségért.
-
TotalStorage
csendes tag
-
Oliverda
félisten
1. Azok az alaplap saját mérései ill. értékei alapján működnek. 70 fok körülire érdemes rakni a lekapcsolást és a warning-ot is.
2. Amennyiben csak "négymagosítás" lesz akkor elég lehet ez a hűtő is, viszont ha órajel és feszültség emelés is akkor nem árt egy fokkal jobb hűtő a melegebb napokra.
3. Az tuti elég.
-
TotalStorage
csendes tag
A visszaigazolásodra pedig a freemail ezt az üzenetet küldte: "Action: Failed; Status: 5.1.1 (bad destination mailbox address)"
-
TotalStorage
csendes tag
T. Oliverda!
Adott a következő gép:
Gigabyte MA785GM-US2H
Phenom II X2 555BE
Arctic Freezer 64 Pro
2x2GB DDR2-1066
HD5750
Corsair CX400
Természetesen a "négymagosítás" a téma, De mielőtt nekilátok:1. Nem tudom, a BIOS ilyen értékeit, mint Hardware thermal control/CPU warning temp/CPU smart fan control/CPU smart fan mode/stb. mire érdemes állítani. (Lényegében az a kérdés, a BIOS az alaplapi hőszenzort nézi-e, vagy a CPU hődiódákat - mert az utóbbiak core unlocknál cikked szerint megbízhatatlanokká válnak.) Tehát mehet-e CPU venti szabályozás és egyebek, vagy érdemesebb max fordulaton járatni és nem szabályozni/monitorozni a BIOS-sal?
2. A jelenlegi CPU hűtő elégséges-e egy négymagosított Phenom II-höz, vagy erősebb kellene? (Igazából ez haver gépe, én a saját Core i5-750@3,6GHz procimra Noctua NH-C12PSE14-et tettem, és abszolút elégedett vagyok - neki meg szimplán tetszett, amikor meglátta. Adott esetben ezt javasolhatom-e neki?)
3. A tápegység elegendő-e a célra, vagy érdemes erősebbet venni (akár azért, hogy elkerüljük a "határeset" kategóriát)?Válaszodat előre is köszönöm.
-
RexpecT
addikt
-
RexpecT
addikt
-
Oliverda
félisten
-
RexpecT
addikt
-
Oliverda
félisten
-
RexpecT
addikt
Ugye a maghőket 0-nak mutatja, arra meg nem jöttem rá, hogy hol lehetne megnézni Everestben, vagy CPU-Z-ben a kupak hőmérsékletét.
De akkor kipróbálom az AMD-s progit.Jah és a feszekhez nem nyúltam hozzá, csak bekapcsoltam az ACC-t meg az Unleashead módot.
Update:
Az AMD-s progi is azt írja, hogy No temperature zones were detected. -
Oliverda
félisten
-
RexpecT
addikt
-
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Vettem egy sima X3 445-öt bekapcsoltam az ACC-t jellenleg a Prime fut.Kérdésem az hogyha csak 4 magosítok akkor elég a gyári venti(tehát nincs tuning)?
Illetve mennyi ideig érdemes futtatni a Primeot?

-
DJ WOKKY
addikt
Köszi a hasznos írást !
-
Oliverda
félisten
-
GerykO
aktív tag
-
Oliverda
félisten
-
GerykO
aktív tag
Letiltasz 4 magot, és 6MB L3Cache-t, undervoltolod, ás tádááá.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hittem akad a fiókod mélyén még vmi.
Eleddig egy, azaz egy ember tudott személyes tapasztalatot mondani, alulfeszelésről, de a fogyasztásról sajna semmit. Kövi fizuból fussa majd valami komolyabb mérőműszerre, meg a gépre is. Kénytelek magam tesztelni.
-
Oliverda
félisten
-
GerykO
aktív tag
-
Oliverda
félisten
Hát Szervusz!
Őszintén szólva nem nagyon szoktam downclock-olni így még fogyasztást sem méregettem ilyen irányú beállítások mellett, de a tuning melletti mérések jó kiindulásai alapot adhatnak.
Nem biztos, hogy egy "e"-s, vagy "u"-s procival lejjebb jutsz bár itt is minden szerencse kérdése.
-
GerykO
aktív tag
Szerbusztok!
És igen, azt hiszem megtaláltam azt a topicot, ahol választ lelek a kérdéseimre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Anti-tuningról lenne szó/undervolt/downclock/. Mivel láttam konkrétan kimérted a proci fogyasztását, ezért szeretnék infót kérni arról, hogy nagy átlagban cirka mennyire lehet levinni a fogyasztását az Athlon2 x2, illetve x4 prociknak úgy, hogy épp elég teljesítménye is maradjon. Igazából egy htpc-be lenne, film/full-hd/, nas/wifin keresztül raid1-el/, torrent, tv-kártya/time-shift, időzitett felvételek/.
Lejebb jutnék-e "e"-s, vagy "u"-s procival?
No meg ha egy házventivel megúsznám a hűtést az alacsonyabb hőtermelés miatt, az mégtutibbá teszi majd ezt, pláne mert 24/7-ben fog menni. /így könnyebben kiszámolnám mekkora paneltáp kell majd a rendszerhez/
Előre is köszönöm!
Mellesleg újraolvastam a cikket, és sok újdonságot/apró részletet/ találtam benne, persze lehet nem a munkahelyemen kellett volna elsőre elolvasni.
/bár mintha itt-ott bővült volna/UI: /gúgli a barátom(kezdőlap), a jáhú meg a barátnőm
/
UI2: /ha már volt ilyen kérdés, megkövetlek, hogy nem olvastam végig a topicot, de már 8 másikon túl vagyok néhány hetem ráment, ezért mostmár inkább kérdezek(de torrent/nasra valszeg tp-link router lesz, és akkor talán nem kell ez a nagy alulfeszelés, de az eredeti tervem a szívemhez nőtt, meg szeretek gépet "bütykölni") -
GAbre
veterán
-
Oliverda
félisten
-
GAbre
veterán
Vki tud segíteni?
Próbáltam kicsit tuningolni a phenom 9850emet.
Eddig min. fél évig 3000Mhzen ment stabilan,feszemelés nélkül.
Szorzók emelésével 3100mhzig jutottam,de efelett hiába emeltem 1.5 V-ig a feszt nem sikerült efőlé emelnem sehogyse.
Ez miért van? -
Zoll21
tag
amúgy nagy-nagy U.P Oliverda-nak
-
Zoll21
tag
oké sikerült millió thx all

-
Oliverda
félisten
Hi,
Nem kell hogy szinkronban menjen semmivel. A referencia órajelet (ami alapból 200MHz) szorozza meg a kiválasztott szorzóval.
Megy az Intel-es RAMmal is meg fordítva is bár 2000MHz-et ne várj. Bőven elég valami normálisabb 1600/CL7-es kit.
Zoll21: akkor olvasd el ezt legalább a 6. oldal végéig.
RedGól: Köszi, már intézkedtem. Mondjuk ha legalább megkérdezték vagy kérték volna akkor még talán rá is bólintottam volna...bár az oldalt elnézve nem biztos.

-
Zoll21
tag
Kedves Oliverda olvastam a "AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató", nagyon tetszett,ezzel kapcsolatosan tudsz nekem segíteni ennek a kis problémának a megoldásában
proci:amd athlon 2 x2 240-2,8ghz
konfig:gigabyte ga-ma785gm-us2h F11-bios
proci hűtőM hyper tx3
ram:corsair xms2 ddr2 800mhz cl5 3x1gb 5-5-5-5-18-3t időzítés
táp:chieftec 400as
v.kari:nv 9800gt
szeretnék még a prociból kisajtolni egy kicsit mondjuk 3,2-3,5ghz,ebben kérném a segítséged hatalmas nagy lenne ha tudnál
köszönöm -
Vajga
tag
Vettem azóta gépet, de a kérdés, amit feltettem, még mindig érdekelne, valaki esetleg tudna segíteni? Illetve kiegészítve azzal, hogy mi a franc ez a DDR3-nál hogy van AMD-s és Inteles?
Belefájdult a fejem mire találtam ramot. AMD nem is megy inteles rammal? Mert vicces pl hogy egy Corsair AMD-s Ram, amiből Corsair honlapján 1600Mhz a max, drágább mint egy 2000Mhz-es inteles Corsair... 
-
RedGól
csendes tag
-
Vajga
tag
Szia!
Egy kis segítséget szeretnék tőled kérni, mert olvastam egy cikket, amit írtál, és látom, hogy értesz hozzá.
Most kezdek új gépet összerakni, de kicsit összezavarodtam. Én még s939-nél járok DDR1-el, proci fsb-je 200Mhz, Ramé 200Mhz így 1:1 megy szinkronban. Gondoltam én, hogy phenom II X4 965 BE procit ha megveszem, hozzá DDR3 1600Mhz ramot aminek sejtésem szerint szintén 200Mhz az FSB-je, vagy cellaórajele, vagy mi a búbánat, akkor az is 1:1-hezmegy szinkronban. De valami olyasmit láttam, hogy talán nem, és az 1:4-hez lesz... Ja, és 1333Mhz-en meg 1:1... ezt meg már végképp nem értem, hogy lehet ez. Most akkor hogy van ez, mennyire fontos hogy szinkronban legyenek (én nagyon úgy szeretném), és főleg hogy van Intelnél, pl egy I7 860 1156-nál, aminek pl fogalmam sincs mennyi az FSB-je.Azóta olvasgattam, és BCLK 133Mhz (Intel). Akkor jól sejtem, hogy 200-as BCLK illik az 1600-as DDR3-hoz, hogy szinkron legyen ott is? Az 1:1-hez?
Ne haragudj a láma kérdésekért, és előre is köszi!
-
Tomi58
csendes tag
-
thboxx
aktív tag
Nagyon jó, részletes és átfogó cikk! Nagy GRAT hozzá! Mééég sok ilyet!

-
HaZsolt
őstag
Köszönöm\jük a tesztet. Nagyon sokat segítettél.
-
GAbre
veterán
Nah nem is rossz cikk!

-
pckownz
őstag
-
enazati
csendes tag
Sziasztok! Csak nem bírom ki, hogy ne buzeráljam! Tehát elkezdtem szépen a teszt alapján visszavenni a szorzókat, de az írásban szereplőkkel nem indult a gép, ha jól emlékszem a cpu 10x a másik kettő 8x volt amivel indult, az fsb pedig 230. a 235-el már nem indult akárhogy is állítottam. Lehet, hogy nem erre való lapot vettem?
-
Oliverda
félisten
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
940 -es Be procim 3,6Ghz -en megy 1,45V. Prime alatt max. 52 fok. Ez jó érték?
Hűtő egy Mugen 2.
Prime95 -nek meddig kell futni? -
matthew95(2)
senior tag
-
Oliverda
félisten
Normális. Az iPon szerintem más verziójú Everest-tel tesztelt.
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! És ezek normális értékek 3Ghz-re húzott procinál:

Ipon teszten alapon gyorsabb volt -
job-
tag
67°C -on nem fog sakáig muzsikálni a proci, vagy hűtened kéne komolyan, vagy vedd vissza a tuniongot.

Huzamosabb játék alatt is elérheted ezt az értéket.
-
Oliverda
félisten
A modul gyári időzítéseit linkelted és nem az aktuálisokat.
-
matthew95(2)
senior tag
-
Oliverda
félisten
Nem gond ha stabil. Nem lassít csak mondjuk 1 százalékot.
67 fok már kicsit sok...
-
matthew95(2)
senior tag
És mégegy kérdésem lenne! Az nem gond, ha nem nyúltam a ram időzítéséjez, hagytam mindent auto-n?! Jelenleg 12**-on futnak az 1333-as moduljaim, ez mennyire lassítja a gépet?
100%-on járatva stresszteszt alatt volt 67 fok, de gondolom, ezt pl. játék alatt úgyse éri el a 100%-os terhelést?!
Ram időzítés -
Oliverda
félisten
Nincsmit! 60 fokig mehetsz vele terhelés alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Bluetooth hangszórók
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 192GB RAM, 4x1G, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
viszont így is elvan 60 fok alatt. Ugyanakkor a lap 55 fokig is felkúszik a nagy melegben. Infót nem találtam a teherbírásról, szóval a kérdésem az lenne, hogy ijesztő eme jelenség, avagy elbírja?

A HT-től nem hinném...

úgyhogy akkor marad annyi amennyi, vagy lap vagy proci csere 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

No meg ha egy házventivel megúsznám a hűtést az alacsonyabb hőtermelés miatt, az mégtutibbá teszi majd ezt, pláne mert 24/7-ben fog menni. /így könnyebben kiszámolnám mekkora paneltáp kell majd a rendszerhez/
/bár mintha itt-ott bővült volna/