- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
válasz
#86973952 #8297 üzenetére
Köszi.
Nem tudom mi történt (max annyi, hogy csatlakoztattam a PC-hez), de a Play oldalán megjelent a korábban írt név szerint és megjelent "Vodafone TCL ALCATEL ONE TOUCH 7041D" név szerint is. Így már felment minkét játék. A gyerek örül és én is, hogy mással is foglalkozhatok
Köszönöm a segítséget.Ettől függetlenül, az oldaladon lévő 4.4-es TWRP-t felteszem, hogy tudjak menteni.
A "Módosított build.prop Android 4.4 7041X ROM -hoz" mit takar? Kell nekem, jó? -
törölt tag
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
#86973952 #8289 üzenetére
Driver probléma volt... Köszi a tippet, az alcatel progi valóban rendbe tette.
Felment rá a 4.4 rom, korábban ezt javasolták. Van még vele teendőm? A feltelepített TWRP jó lesz erre vagy eleve átírta most ezt a telepítés?
A család többi telóján is TWRP-t használok, azokkal szoktam biztonsági mentést végezni. -
törölt tag
Igen.
Az eldobálás lehet hardver (kábel, port, csatlakozó) és szoftver (driver, telefon szoftver) probléma is. Vagy lehet a telefonon kicsit mozog a foglalat és nem mindig érintkezik. Ez előfordulhat, ha valaki használja, rendszeresen tölti a telefont. Azt hiszem egy embernél korábban volt már gond a telefonon lévő USB csatlakozóval.
Ezért lenne érdemes kipróbálni másik USB porton és másik kábellel.
Nem tudom mit kezdett el flash -elni, minek jutott a végére. Gyanítom a TWRP csere önmagában elég kevés lenne. Mindenképp FT -lal kellene javítani a telefont. Illetve a partícionálással sem nagyon kellene próbálkozni, mert eleve össze-vissza van rá telepítve. A végén meg rosszabb lesz, mint volt.
simon0918:
Akkor lehet a 4.2 -n kellene megnézni. Vagy téved a teszt és nincs benne giro. -
nOvOp
senior tag
válasz
#86973952 #8286 üzenetére
Gyári Alcatelnél erre gondoltál?
Megnézem.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy driver probléma, ha egyszer felismeri rendben (nem sárga kérdőjellel), aztán meg nem látja a gép. De megnézem mindenképpen.
Amennyiben ez nem menne, akkor az megoldható, hogyy TWRP-ből telepítek egy megfelelő TWRP-t? Amennyiben megvan a TWRP, akkor szintén TWRP-ből egy rom-ot. Lehet hogy szükséges a 4.4 miatt partícionáló zip fájl is, akkor az is kllene. Ha lehet, akkor tudsz linkeket küldeni? -
törölt tag
Akkor hiába csinálsz TWRP mentést. 4.2 -es nem fog felmenni a 4.4 ROM -ra. Gyanítom még a recovery -ből sem tudnád betölteni, mivel az is változik. Tehát 4.4 -ben új recovery, és így új TWRP van.
Vagy a 4.2 vagy a 4.4 ROM -ot fel kellene flash -elni teljes egészében. Egészen biztosan azért nem indul el, mert két külön androidnak a blokkjai vannak fent. Ezzel 99% eséllyel javítható a telefon.
Próbáltad másik kábellel vagy USB porton? Amúgy a gyári Alcatel desktop app is rendbe tudja tenni a driver problémát.
Szerk.:
Itt a gyári app, One Touch Center. -
nOvOp
senior tag
válasz
#86973952 #8284 üzenetére
4.2 gyári volt rajta. Onnan indul a történet.
1. TWRP telepítés
2. TWRP mentés
3 FR
4. 4.4 rom flash ment volna fel, de itt veszti el a kapcsolatot (és valóban elindult egy pillanatra, 1-2 mp, de leállt)
5. TWRP visszaállítás (akkor lehet hogy tényleg azért nem indul el, mert már elkezdte a 4. pont szerint?) -
törölt tag
Ezt most nem teljesen értem.
4.4 gyári Flash Tool ROM -ot szeretnéd feltenni? Mi volt előtte a telefonon, miről csináltad a TWRP mentést?
Mert ha pl. 4.2 gyári ROM volt rajta, akkor hiába próbálkozol a TWRP mentéssel, ha félig (vagy meddig) elkezdted már feltenni a gyári 4.4 -et. Mellesleg 4.2 -es mentést nem fogsz tudni feltenni 4.4 alap ROM -ra. Meg az sem mindegy, hogy a TWRP -ben mit mentettél.
Amennyiben jól értem, akkor volt egy 4.2 gyári ROM, amire elkezdte flash -elni az FT a 4.4 -es gyári ROM -ot,ami megszakadt. Tehát félig ez, félig a másik ROM van fent, amiből nagy valószínűséggel nem fog felálni a gyári ROM.
Custom ROM ugye nincs a történetben? Jól értem?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
A gyerek telefonjára 4.4 romot szerettem volna feltenni. Első körben kicseréltem a recoveryt mobileuncle tools segítségével. Készítettem egy mentést TWRP-ben. Majd végeztem egy FR-t recoveryben. Ezután próbáltam volna feltenni a 4.4 romot FT segítségével, de a PC nem látta stabilan. Azaz felismerte, de aztán el is tűnt az eszközkezelőből. Próbáltam W10 illetvw Wxp-n is. XP-n el is indult a FT, de ahogy elveszti a kapcsolatot egyből leáll. Gondoltam akkor visszateszem a mentést, de nem sikerül, mert egyből leáll hibával. Ismét nyomtam egy factory resetet, de a telefon az Alcatel felirítnál (rögtön az elején) megáll és nem megy tovább. Amikor csak rádugom a töltőre, akkor is ez a helyzet és nem mutatja a töltési képet. Mit tudok tenni? -
Hunter2
addikt
na most megpróbáltam a fabrica-t még egyszer, nem megy fel mert PMT changed hibát dob. két gép két usb kábel 3-4 flashtool-al is.
Egy D-s firmware scatterével felmegy de ugyanúgy nem kapcsol be a telefon.
A poén hogy a telefon formázása megoldaná elviekben, le is fut de semmi változás. utána is ugyanez a hiba. -
Hunter2
addikt
tudtok adni egy magyar full mentést 7041X-hez vagy bármit ami a flash tool-al felflasselhető?
a fabrica végű rom-ot próbáltam de nem volt semmi hatás, csak VCOM port van és nem kapcsol be a telefon.
Állítólag hard reset után ez lett a vége. -
törölt tag
-
simon0918
tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne, hogy a készüléket használnám "Vr"-al, viszont a videóknál kell a giroszenzor, és a tesztelő programok azt írják, hogy nincs a telefonban. Valóban így van? Mert én úgy tudtam van. Vagy csak a ROM miatt lehet? (CM 12.1)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #8268 üzenetére
Garancia van még rá?
-----
Más:Új Mokee 6 ROM, CM 13 alapokon. Itt pedig a hozzá való gapps.
Bug:
- VPN
- rádióSzokásos 1 gigás partícionálás kell neki.
-
törölt tag
válasz
HollywoodBoy #8266 üzenetére
Így viszont lehet alaplapos, esetleg flash hibás.
-
MPeter87
őstag
Sajna ennél a telónál valami hardveres gyík lesz.
A másik scatterrel végigment a telepítés rendben, viszont minden maradt a régiben, semmi sem változott.
Most vettem észre, hogy bármit csinálok vele, minden beállítást elfelejt egy újraindítással. Olyan, mintha beégett volna a memóriájába egy adott beállítás, programok, stb és azon kívül bármit módosítok, minden visszaáll újraindítás után a régi kerékvágásba.
Mintás feloldás van beállítva, azt kivettem 'Nincs.'-re, hogy egyszerűbb legyen, de újraindítást követően ugyanúgy a mintát kéri. Csatlakoztam wifi-re, letöltöttem a total cmd-t, felraktam a gyökérbe a MobileIUncle progit és a twrp recovery fájlt. MobileU root-ért kiáltott, gondoltam akkor MTKDT-vel rootolom, az valami hibaüzenettel leállt, nem rootolta, viszont restart után szintén minden a régiben, de úgy, hogy eltűnt a teltelepített T.CMD, a felrakott 2 fájl, a mobileu. progi is és még a wifit is elfelejtette. Flashtool-lal felraktam a twrp recoveryt, de restartot követően ugyanúgy a gyári recovery fogadott.
Inkább nem kínzom tovább a telót, mert még a végén valami jobban beakad rajta és totál vége lesz.
Megy vissza a gazdinak.Köszi a segítséget!
-
HollywoodBoy
tag
válasz
#86973952 #8262 üzenetére
Köszi de sajnos nem látja a számítógép a telefont. Ha bemegyek recovery-ben ott sem látja a gép, és ha kivan kapcsolva úgysem. Ha kivan véve az akksi és úgy dugom fel akkor csak veszettül villog a LED. Csak akkor csippan egyet a gép (jelezve hogy most észrevett valamilyen eszközt), ha rendesen megpróbálom bekapcsolni, de ugye ez tart kb. 5mp-ig mert ki is kapcsol a telefon a Logo megjelenése után.
-
törölt tag
válasz
HollywoodBoy #8261 üzenetére
Igen. Ezek kellenek:
- android.img
- boot.img
- cache.img
- logo.bin
- recovery.img
- sec_ro.img
- uboot.bin
- usrdata.img
- custpack.img
- ebr1
- ebr2
- mbrElvileg abban a letöltésben pont ezek fognak maradni, ha a két említett blokkot nem flash -eled.
-
törölt tag
válasz
HollywoodBoy #8259 üzenetére
Az összefoglaló szerint próbáld. Kicsit feljebb van hozzá letöltési link is.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Van nálam egy halott 7041x. Nem bootol. A one touch logo után egy fehér kijelző fogad majd kikapcsol a telefon. Szeretném rá feltenni az alap 4.2-es ROM-ot, ugyanis ez van rajta, de nem vagyok benne biztos, hogy az én scatterem és az én flash tool mentésem jó lesz erre a telefonra is. Nekem is 7041x-em van és az alap 4.2-ről van a mentésem.
Ez működhet? Ha igen, melyik blokkokat toljam rá?Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #8255 üzenetére
Preloader és Mobile_info blokknál ne legyen pipa, mert megmakkan a telefon ebben a módban. Egyébként jónak tűnik.
Semmit nem csinál? Nincs hibaüzenet, se töltés, se semmi?
Fordítva próbálva, tehát akksi ki, download gomb, majd akksi be, kábel a telefonra.
Szerk.:
Itt van még driver, meg egy másik Flash Tool: [link] -
MPeter87
őstag
válasz
#86973952 #8251 üzenetére
Az adb driver install szerint rendben van a driver.
Flashtoolban be van tallózva az allin bin fájl és a scatter is. Úgy csinálom, ahogy a leírásban van, akksi ki, teló usb-re dug, download, akksi vissza és semmi nem történik. Ha a preloader és mobile_info elé is berakom a pipát, akkor is ugyanez. Kézzel egyik fájlt sem kell hozzáadnom, betallózta mindegyik sort magának. Download only van kiválasztva.
Mi hiányzik még vagy mit kellene máshogy csinálni?Lehet félreérthető voltam, a hiba: működik a telefon, majd amikor olyan kedve van, elkezd mindenre FC-ket dobálni és semmit nem lehet vele kezdeni, csak kikapcs vagy akksi ki.
-
törölt tag
válasz
MPeter87 #8250 üzenetére
Valami sérült gondolom az SW -ben, azért bootolgat. Már ha szoftveres a gond, és jól értem, amire gondolsz.
SP Flash Tool -lal fel tudod újra tenni a ROM -ot. Nem olyan bonyolult, csak részletesen van leírva.
Konkrétan leírod mi nem világos, akkor tudok (tudunk) segíteni, de Flash Tool -t megnyitva szerintem egyszerűbb átlátni. Gyári szoftver/ROM visszaállítása SP Flash Tool -lal fejezet kell Neked.
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Adott egy ilyen teló (7041X), ami olyat produkál, hogy változó ideig jó, utána folyamatosan FC-ket dobál kikapcsolásig. Recovery-ben wipe-oltam, de ennek ellenére minden úgy maradt, mint előtte.
Jelenleg 4.2.2 rom van rajta. 3.4.5 kernel, 070FHG1 build number.
Tudnátok segíteni egy step-by-step leírással, hogy pontosan mivel és hogyan tudnám újra rakni a romot?
Olvastam az összefoglalót, de annak ellenére, hogy több telefont romoltam már, sajna nekem nem egyértelmű.
Amiket eddig letöltöttem:
- SP_Flash_Tool_v5.1352.01
- Ebből a hozzászólásból a gyári 4.2.2Ha esetleg van ajánlottabb rom, jöhet más is.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
C7 OS ROM. +új verzió és grafikus extrák.
---------
WP 8.1 ROM. Nem tudom milyen lehet, gondolom valamelyik Play -es launcherrel megy.
-
w.miki
veterán
válasz
#86973952 #8235 üzenetére
utána még a módosított build.prop-ot kell felrakni, és kész is?
vagy ebben már az is benne van, már az sem kell? -
w.miki
veterán
válasz
#86973952 #8233 üzenetére
akkor ezt ajánlod? - Porterocka POP C7 4.4 Flash Tool fájlok + scatter
egy könyvtárat nyit meg, egybe ZIP-ben hogyan tudom leszedni?
ja látom: Letöltés ZIPként -
w.miki
veterán
válasz
#86973952 #8229 üzenetére
akkor ezt ajánlod te is? [Pop C7 4.2.2 gyári mentés]
-
w.miki
veterán
válasz
zsozsito87 #7791 üzenetére
update.zip-es firmware rom nincs valakinek?
Bootlopban ragadt a teló, és talán ezt a legkönnyebb felrakni a 7041X-re. -
nOvOp
senior tag
Hol tudom kikapcsolni, hogy hívás esetén ne legyen opció az üzenet küldése (pl. tárgyalásom vagyok visszahívom)? Amikor hívom a gyereket, akkor sokszor aktíválódik a zsebében magától, így amellett hogy plusz költséget generál, a gyereket sem érem el.
-
törölt tag
Új oldalra költözött az alcatelc7ofocial (ami ugye nem "oficial").
-
törölt tag
-
törölt tag
Xperia E4 dual ROM.
Youtube videó a ROM -ról.
Szerk.:
Érdemes lehet majd kipróbálni rajta az Serajr féle Xperia Xposed (KK) modult, hátha megy. Elég frankó. Az eredeti telefonon én is használom, amiről portolva lett a ROM. -
törölt tag
XOSP 6.0.1 ROM. CM13 alap.
Bug:
- VPN
- LEDGaléria javítása:
- letöltés
- system/app mappába kell másolni
- újraindítás -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
nagyalexa951 #8217 üzenetére
Az, bár az enyém megmakkant. Tényleg jó és megbízható telefon.
-
nagyalexa951
újonc
Férjem állítása szerint nagyon megbízható telefon. Nem is akarja lecserélni addig, amíg fel nem adja a szolgáltatot, és ha le is cseréli legközelebb is alcatelt vesz! Jó kis készülék!
-
törölt tag
Valamilyen Doogee felület lehet, gondolom portolt, de nem nagyon van róla infó. Kép sem.
Valaki bepróbálná, akkor írjon már róla valamit. Meg hogy feláll -e a rendszer. Esetleg képeket tehetne fel.
-
amiklos
csendes tag
válasz
#86973952 #8213 üzenetére
Utána kerestem és még talán egy ubulos hozzászólásban találam egy másik scatteres linket.
Most tolja fel. Remélem mükődni is fog.
Vissza rakom a 4.2-t. De most nézem, hogy a cache-t nem pipáltam ki. Gond lehet ebből? Elgondolkoztam, hogy lecserélem egy Lenovo P70-re.
-
amiklos
csendes tag
PMT hibát ír ki, akármit is csinálok... Próbáltam régebbi Flashtoolt, elvileg a gép is látja. De mindig ez a PMT hiba... :'(
-
törölt tag
válasz
amiklos #8209 üzenetére
Elindul a csík meg a %. HA nem indul el, akkor nem kommunikál egymással a gép és a telefon.
2 fajta verzióban is próbálhatod. Valakinél így, valakinél úgy működik:
- akksi ki, download gomb a gépen, telefonra rádugod a kábelt, akksi be
VAGY
- akksi ki, akksi be, download gomb a gépen, telefonra rádugod a kábelt -
amiklos
csendes tag
Sziasztok!
Rég jártam erre.
De örülök, hogy még mindig aktív a topic. Nem találom a régi mentésemet. A gyári 4.2-es vodás X-eset keresem. Úgy emlékeztem, hogy anno valaki csinált ilyet. Tudtok ebben nekem segíteni?
Meg, hogy 4.4-ről hogyan tudok vissza állni?
Előre is köszönöm.
-
HPZ537
tag
válasz
#86973952 #8200 üzenetére
Valószínűleg most jó lesz. Böngésztem a netet ezzel a hibaüzenettel. Kiderült az EPO-t kell frissíteni. Ezt az Location Enginer Mode-ban kell ezt megcsinálni. Na ott nekem nem sikerült. Gondoltam hát szarok bele rakok fel másik romot azért is kérdeztem meg. Aztán gondoltam még beírom a Google Play-be hogy GPS EPO. Letöltöttem hát az első programot. Ezt: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chxdev.mtgps
Természtesen ROOT kell hozzá. Szóval ezzel Frissítettem az EPO fájlt. Talált is műholdat kb 5 másodperc alatt
Szóval ha ilyen gondotok van ezt próbáljátok ki.
-
Szerk. Most ujraindítom a telót. Kiváncsi leszek utána is jó lesz-e
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest