- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#90088192 #24 üzenetére
Nem láttam még szardíniás sushit, polip / tintahal se gyakori. Tonhal, lazac, meg olyan halak, melyeknek nem tudom a magyar nevét a jellemző, ezeknek jobb esetben nincs szaga, főleg pár apró szeletnek nem.
Mondjuk a magyar halkultúra már egészen fiatalkortól hozzájárul ahhoz, hogy a legtöbb emberben undor alakuljon ki a halaktól, tengeri kütyüktől.
-
Hát, ha a sushinak büdös, halszaga, vagy egyáltalán szaga van, azt szerintem senki nem enné meg, úgyhogy ezzel a kizáró tényezővel nem vagy egyedül.
-
-
-
Hivatalosan előbb rárakod a wasabit és utána mártod bele a szószba, anélkül, hogy a wasabit belekevernéd, mert megváltozik az íze. Utána a szójaszósz lerázása nélkül, kicsit közelebb hajolva rakod az arcüregedbe.
De nem vagyok sznob, a legtöbb Japán se cerebrál szertartást sushievéskor, úgyhogy hacsak nem közvetlenül a séf előtt eszed, úgy tök mindegy.
A rizst ízlés szerint adagolhatod, a levest meg a végén döntöd rá.
-
Ahogy olvastam, rendkívül igényes növény, folyamatos hűvös időt (5-25 fok fajtától függően), árnyékot, vizes talajt igényel, magról szívás szaporítani, a legtöbb tradicionális fajta, pl. az írásban említett mazuma és misho különösen fogékony különféle fertőzésekre is, előbbi ráadásul évekbe telik, mire beérik. Szóval ezek tükrében nem tudom, mennyire lehet iparosítani, sokak kedvét szerintem már az is elveszi, hogy túl igényes, nagy kezdeti befektetést kíván, meg vannak "fontosabb" növények, amelyeket egyszerűbb termeszteni és gyorsabban hoz hasznot is.
Itt egy elég átfogó írás a termesztéssel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevallom, Japánban töltött éveim alatt nem fektettem sok energiát abba, hogy minőségi wasabit fogyasszak, pedig...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest