Hirdetés

2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Tényleg nem drága... én is szemezek vele, de csak a visual novelek miatt (abból mondjuk töménytelen mennyiség van), amúgy a Nintendo saját címei jobban vonzanak.

[ Szerkesztve ]

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#3) captainm


captainm
tag

Én egy éve leptem meg magam vele, imádtam a PSP-met, de sajnos meghibásodott, így a helyett, hogy vettem volna egy másikat vettem egy Vita-t, amire szintén elérhetőek voltak a PSP-s kedvenceim.

Mindent összegezve remek konzol, megfelelő üzemidővel, viszont ha olcsón akar az ember játékokat szerezni rá, akkor csak online lehet megtenni a PS network-ön keresztül. Jelenleg is fut egy nagyszabású leárazás, ahol rengeteg játék elérhető 1-2000 Ft környékén. Az angol Ebay-en is néha keringenek kupon kártyák, amikkel régebbi boundle pakk-ok elérhetőek.

Érdemes beruházni egy 16 vagy még nagyobb memória kártyára és arra letölteni a játékokat, de vigyázni kell velük, mert ha törlöd őket egy másik kedvéért, akkor a mentésnek is annyi! Ez nagyon fontos! Külön kell kimenteni mindent pc-re és utána vissza lehet tölteni, ha újra játszanánk vele.

Az elérhető játékok minőségiek és ami a leges legfontosabb annak, aki handheld szórakozásra vágyik: nem nyom a képedbe unos untalan extra pakkokat pénzért, fizetős tartalmat, játék limitet, amit valódi pénzért feloldhatsz, stb! Mobilon havi 1-2 minőségi játék ha megjelenik, amiben nincs, vagy vissza van véve ez az agresszív mikrotranzakciós rendszer, már rég nem azért váltok telefont, mert nagyon erős a 3D-s ereje, mert egy olyan játék sem jelenik meg, ami ne húzna fel azzal, hogy mindenért fizetnem kell benne, ha tartalmasan akarok játszani.

Én nagyon sajnálom, hogy ez a gép így megbukott, de sajnos megváltozott a piac, az ingyenes mobilos szórakozással nem tudták felvenni a versenyt pedig szerintem egy 99 dolláros árcédulával, valódi extra tartalmakkal és 10-20 dolláros prémium játék árakkal bőven lett volna esélye, de annyiért meg nem érte volna meg senkinek, sem a Sony-nak, sem a fejlesztőknek.

(#4) d@vee


d@vee
őstag

"Olcsón hozzá lehet már jutni a géphez és a játékokhoz, így ha valaki most kezdi, sokáig mazsolázhat a minőségi címekből."
Már a bevezető is hibás nálam...sokáig mazsolázhatunk a minőségi címekből? Kétlem. Igazán jó AAA címek alig vannak rá, konzolt pedig nem az indie vackok miatt veszek(tisztelet a kivételek, van néhány igen remek darab).
Régóta nézem már a Vita alakulását, de mielőtt beszereztem volna egyet, a Sony akkor hirdette ki, hogy már nem lesznek rá belsős címek...cserbenhagyták voltaképp.
Talán, ha 20 rugó körül kifogok egyet használtan, kipróbálom, de még mindig nem érné meg nekem amiatt a pár (10-20 darab) cím miatt, ami számomra hívogató.
Volt PSP-m, nagyon szerettem, így anno a Vita bejelentése nagy öröm volt nekem. Mégsem érzem azt, hogy méltó folytatása lenne a PSP-nek. Ez egy kézi játékkonzol. És pont játék nincs rá annyi, amiből mindenki elegendő mennyiségűt talál a saját szájízének megfelelően.

[ Szerkesztve ]

Ja

(#5) LorenzoHUN


LorenzoHUN
veterán

Egy ilyen kütyünél mennyi az esélye,hogy adott esetben pl.1 év múlva lekapcsolják az online shopot,és ugranak a gémek?Avagy mennyire offlineképes,és menthető,pl. PC-re,amit az ember megvett?
Amúgy a játékokon kívül,amiknek ráadásul jórésze csak promófotó,nem ingame kép,és 1 azaz 1db minden gémhez,lehetett volna inkább a gémekről csak felsorolás,és írni inkább arról,mire is jó még a masina,emulátorok,netképesség,PMP funkcionalitás,ilyenek.Nem a száraz adatok,hanem hogy miben is jó egy ilyen,hogy egy csokornyi játékot leszámítva mire jó egyáltalán,akár szembeállítva a rivális DS-el.

Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 EA ID(BF-ek): BandiHUN Xiaomi MI 9T 6/128

(#6) captainm válasza LorenzoHUN (#5) üzenetére


captainm
tag

Tudtommal amit letöltesz rá és PC-n tárolod backupként az meg kell maradjon mindenkép. Még PSP címek is elérhetőek rajta, úgyhogy bízzunk benne, hogy hasonlóan állnak majd hozzá, mint a Nintendo, akik még NES címeket is beküldenek az éhes gamereknek. A kártyán beszerzett játékok viszont biztos megmaradnak.

(#7) Rigormortiis válasza LorenzoHUN (#5) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Igazad van, tényleg beleírhattam volna. Egyedül a géphez vásárolanfó memóriakártyáru tudsz játékot tölteni. Ide kapcsolódik, hogy szerintem még jó sokáig jelen lesz abps storeban, attól nem kell félni, hogy lekapcsolják, de ajanlott egy 16-32 gigás memóriakártyat venni hozzá. A netes képességei elfogadhatóak, de játekfüggé. Én a Soul Sacrificet es a Killzonet nyomtam huzamosabb ideig online, teljesen jól működik, és működik a hang alapú parti cset is. Játékállásokat felhőbe lehet menteni, ha van ps plusod, de a multi működik e nélkül is, illetve pc-re.

Emulátor létezik, de itt nem téma, a Sony gyorsan lépett is.

Ha valakit érdekel egy-egy cím, az úgyis néz yt gameplay videót, nem akartam teleszórni vele az írást, inkabb pár sornyi személyes tapasztalatot írtam.

A 3ds-nek nem ellenfele sajnos, nincs se Mario, se Zelda, se Pokémon.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#8) Rigormortiis válasza d@vee (#4) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Én negy éve élem a kis ketyerét. Nyilván, nálam a japán belpiacos sz.rok is játszanak, de ezekről inkább nem is írtam, annyira nem szempont. De tartom, hogy ha valaki most beruház hasznaltan 20-30ért rá és meg mondjuk pluszba vesz egy 16-os kártyát, az jó sokáig ellesz akkor is, ha csak az általam leírtakat szerzi be.

A játekokat mocskos olcsón adják akcióban, és a legnagyobb címek gyakran akciósak 1-2-3 ezer forintért. A többi sem sokkal drágabb ilyenkor.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#9) tDr1v3r válasza Rigormortiis (#8) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Japán belpiacos játékoknál mennyire gyakori az angol lokalizáció?

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#10) Rigormortiis válasza tDr1v3r (#9) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Play-Asian írjak, hogy van-e angol felirat. De nagyon kevés játék van, amit nem lokalizálnak, és adnak ki az óceánon túl.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#11) Mister_X válasza tDr1v3r (#9) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Esélytelen kategória, pláne VN-eknél.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#12) Prof01


Prof01
veterán

Remek írás!
Magam is birtoklok egy ilyen masinát lassan 4 éve, de sajnos az enyém élete nagy részében csak a szekrényben pihent. A japán RPG-k soha nem érdekeltek, a többiből pedig nem sok jutott. Az Uncharted-et, Killzone-t, Gravity Rush-t, AC:L-t és még néhányat nagyon élveztem, de inkább csak azért tartottam meg, mert eladni kár, PS Plus-on pedig több tucat játékot összegyűjtöttem, így ha utazok mindig van valamit nyomkodni. :K
A hardvert egyébként csak dicsérni lehet (kivéve azt a rohadt drága, egyedi memóriakártyát!). Az OLED kijelző valóban gyönyörű (a kis felbontás ellenére is), az anyaghasználat kiváló, minden jóval, ami hiányzott a PSP-ről belepakoltak. Ezért is különösen fájó pont a Vita-nál, hogy ennyire kihasználatlan maradt a gép. :(

Bár nagyon kevés esélyt látok rá, de azért reménykedem egy olyan utódban, ami legalább PSP sikereket fog elérni! Szerintem a Vita esetében a Cross-play egy nagyon jó funkció volt, csak sajnos kevés játék használta. Ha azt meg tudnák oldani, hogy a következő handheld-jük tudja az összes PS4/PS5 játékot vinni, ugyanazt a játékmentést kezelve, persze kisebb grafikai részletességgel, lényegében, amit most a Nintendo tesz a Switch konzoljával, csak ebben az esetben két külön géppel, az remek lenne! Én ebben látnám a jövőt! :K

[ Szerkesztve ]

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#13) vilmose33


vilmose33
senior tag

Köszi a cikket! Gondolkodom egy vita beszerzésén. Kár a Tekken-ért, a Street Fighter X Tekken-el játszottam, hát nekem nem jött be. De legalább Kratos van, már azért megéri megvenni. GTA van rá?

A jövő most van

(#14) Shepard válasza vilmose33 (#13) üzenetére


Shepard
tag

GTA külön nem készül erre a konzolra, a webes áruházból a PSP-re készített címeket lehet megvásárolni, letölteni.

Általánosan a témához: jó régóta nyüstölöm én is a gépet, a felsorolt játékok java része megvan és mivel nálam előzőleg kimaradt a PS éra java része, nekem szinte mindegyik az újdonság erejével hatott. Nagyon élveztem minden egyes játékkal töltött percet. A listához még személy szerint a Resistance: burning skies-t dobnám hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#15) morgyi


morgyi
nagyúr

Melyik Vita verziótól lett az OLED lecserélve LCD-re? A Slim-nél csak vagy a simánál is leálltak az OLED-el?

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#16) d@vee válasza morgyi (#15) üzenetére


d@vee
őstag

Csak a Slim verzió. De nem elégedtek meg a Slim-nél sz OLED kiszedésével, az eredeti Vita teljes üveg előlapját is lecserélték. a Silim verzióban a gombok körül már fényes műanyag van, am szerintem nem néz ki olyan jól.

Ja

(#17) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Nekem anno PSP-m volt még 2008-ig, szerintem egy nagyon jó konzol volt. Anno még sok cím együtt érkezett rá és PS2-re. Manapság viszont lehetetlen lenne, hogy ugyanazok a címek kijöjjenek egy kézikonzolra és egy nagy gépre is.
Mondjuk a PSP-t szerintem a warez tette tönkre, nagyon egyszerű volt rewarezolni rá mindent és kényelmesebb is mem. kártyán tárolni 10-12 játékot, mint katettákkal küzdeni, amik később már rendes játékokhoz képest túl voltak árazva.

(#18) noPublicFG


noPublicFG
senior tag

Az Assassin's Creed - Liberation -t minden PS Vita tulajnak ajánlom. Nagyon jó! :)

plus ça change, plus c'est la même chose

(#19) taki01


taki01
őstag

Nekem is már 3 év meg van a kis gép és mai napig játszok rajta.
Azért kíváncsi lettem volna hogy a Rockstar mit hozott volna ki a kis gépből, mert anno amit Nintendo DS-re készítettek GTA-t az hibátlan volt minden funkcióját kihasználta.
Meg említettem volna az egyetlen Need for Speed játékot ami nagy gépes port és csak grafika volt minimálisan butítva.

(#20) Rigormortiis válasza taki01 (#19) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Na azt akkor kaparintottam meg, amikor két éve karácsonykor ingyenes volt. Igazad van, tényleg egy vállalható port.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#21) sz_abika


sz_abika
addikt

Szerintem a legjobb erénye a gépnek, a PS4 remote play. Már bánom hogy eladtam anno.

PSN: xszabikax

(#22) tDr1v3r válasza Mister_X (#11) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Ja, látom. Hát nemtom... mondjuk most így csak Japánban megjelent cím közül csak a Plastic Memories érdekel, de az meg nem hiszem hogy eljutna a nyugatra.

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#23) Adam_Shepard


Adam_Shepard
addikt

Azert, aki most szeretne venni ilyet es nem reszese meg a ps networknek, illik megjegyezni hogy az UK regioban SOKKAL tobb psp/ps1 jatek van vitara mint HUN account alatt, így erdemesebb od regisztralni. EU regioban sajnos a jatekok lokalizacioja es ara miatt nem annyira elterjedt a cucc, ezert lehet is a gep halalarol irni, de fbn is belefutottam nem egy olyan csoportba pl, (USA) ahol olyan jatekokat arulnak-mutatnak be, hogy hallani nem hallottam roluk meg. Arrol nem is beszelve, hogy azsiaban meg mist jottek ki az uj modellek (színek). Tapasztalatbol irva, indulasnak mar ajanlott a 32-es kartya bele, mert pl egy UC is majd 4, giga es a 16-os karytabol is 12 (kb.) a hasznalhato.

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#24) Mister_X válasza tDr1v3r (#22) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Nézd meg az animét :)

Ha kizárólag Japánban megjelent játékokkal akarsz játszani, tudni kell Japánul, nincs mese.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#25) Jeanne d'Arc

Nem rossz, én most adtam el mert nem vonzott. Telefonra kiadott jatekok lassan leverik szerintem ezt a kézi konzolt .

A megbízhatatlanság jelen korunk egyik legnagyobb erénytelensége.

(#27) tDr1v3r válasza Mister_X (#24) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Láttam, pont azért érdekel a vn adaptáció. :))

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#28) d@vee válasza Jeanne d'Arc (#25) üzenetére


d@vee
őstag

Áhh ez hülyeség. Mindenki a grafikára van ráállva, hogy hűű ezek aztán leverik a régebbi konzolokat simán. Grafikában biztos, de tartalmilag aligha. Az a sok hulladék, amit a jó grafika miatt jó játéknak neveznek, egyszerűen siralmas. A grafó nem egyenlő a minőségi játékkal. Hol látsz te telefonon, mindegy milyen op. rendszerű készüléken egy Uncharted, Assassin's Creed Liberation, vagy Killzone Merchenary összetettségűt és minőségűt? Kb. sehol, vagy ami van, annak a legtöbbje régi konzolos/PC-s játékok portjai horror áron. Plusz lássuk a mikrotranzakciós lehúzást...mész egy darabig, majd fizess x összeget, hogy tovább játszhass. Netán várj pár órát, míg az "energia" feltöltődik újra, hogy tudd folytatni, esetleg fizess. Ilyen itt nincs.
Vegyük a mobilos játékok egyik jobbját. Real Racing 3, tényleg nagyon jó grafika, sok autó, sok időt el lehet vele ütni. De a Vita oldalán meg ott van az autós részen maradva pl. 2012-es Need for Speed Most Wanted. Amit egy az egyben portoltak a nagy konzolokról, csak a grafika "gyengébb". Tartalmilag pedig messze felülmúlja az előbb emlíetett RR3-at.
És még sorolhatnám az egyéb dolgokat, mint telóhoz külön venni kell minőségi kontrollert, ami minimum 5 rugó, pluszban nem is támogatja minden játék, rengeteg a hulladék, boldog boldogtalan fejleszthet rá, sok játékhoz aktív internet kapcsolat kell, hiába nem multizol, stb...
A telefon nem veheti fel a versenyt játékok terén egy kézikonzollal. Nem azért,, mert nem elég erős, hanem mert telefonon az emberek többsége csak pár perc szórakozásra vágyik, míg az egyik metrómegállóból a másikba ér, vagy a rendelőbe vár és ilyenek. A konzol pedig direkten játékra van tervezve, nem 5 percnyi szórakozásra.
Szóval hagyjuk már az ilyen hülyeségeket, hogy a mobilos címek lassan odaverik a konzol címeket.

[ Szerkesztve ]

Ja

(#29) GreatL


GreatL
senior tag

Dead Or Alive... jézusom. Nemhogy PS Vitán de az összes gépen a legjobb egyszerűen. Egy hibája van, a Virtua Fighter engine-függőség, pedig már várnék új részt, akár UE4-gyel.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#30) Redlight2


Redlight2
tag

Sziasztok! Itthon még tudok venni valahol újonnan vita-t ? Tavaly még volt bundelban

(#31) Rigormortiis válasza Jeanne d'Arc (#25) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Bevételben/felhasznalóbázisban már rég leverték. Viszont pl én sem vagyok oda az echte telefonos játékokért, jobban szeretek utazások alatt nagykonzol-minőségű alkotásokkal szórakozni.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#32) Rigormortiis válasza GreatL (#29) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Ami engem illet, azért nem a doa a kedvenc. Csak vitán nincs jobb. Számomra a SoulCalibur es Tekken sorozatok a favoritok. Csak hát egyik sincs Vitán. Meg nagygépen sem (Tekken majd valamikor, SC meg parkolópalyán van).

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#33) Rigormortiis válasza Redlight2 (#30) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Media Marktokban, Euronicsokban nézz körül. Én szoktam látni.

S21FE, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch 5, Xiaomi Pad 5

(#34) tDr1v3r válasza Rigormortiis (#33) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Konzolvilagnal is volt par napja.

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#35) Redlight2 válasza tDr1v3r (#34) üzenetére


Redlight2
tag

ott már régóta nincs sajnos =(

(#36) trufa12


trufa12
addikt

Játékok kellettek volna rá aztán minden szép és jó lett volna, én imádtam a psp-met nem is egy volt.. Remek kitaláció volt.. akartam régen vitát, is (vita mindig van :D ) de ilyen PS vitat.. aztán hogy játékok nem igazán jelentek meg rá, le is tettem róla... pedig vártam nagyon mikor beharangozták..

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#37) TTTotya


TTTotya
senior tag

Nekem csak pár hétig volt. Nem igazán jött be. Eladtam egy havernak, csak azért vette meg, hogy a régi PS 1-es kedvenceit újra játsza.

Ettől függetlenül, ha lenne egy minőségi folytatása a gépnek, jó, teljes értékű címekkel, akkor nem tartom kizártnak, hogy áldoznék rá.

Az a baj, hogy elsőre az emberek a grafikát látják nem a tartalmat. Ezért preferálják sokan a mobilos játékokat a PS Vitával szemben. Tudom, a grafika nem minden, de laikusoknal igen is elavultnak hathat a Vita grafikája.

[ Szerkesztve ]

(#38) Mister_X válasza TTTotya (#37) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Ácsi, mikor kijött a Vita, akkor vagizott az Epic a Citadellel. Killzone: Mercenary legszebb hordozható cím volt sokáig. Hardverrel nem volt gond, konzolnak elég - játékok kellettek volna. Sony elb*szta, nem kicsit, ha csak megnézzük, hogy a PSP-t hogy támogatták.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#39) TTTotya válasza Mister_X (#38) üzenetére


TTTotya
senior tag

Igen, de azóta eltelt pár év és mivel a Sony nem tudta az érdeklődés középpontjában tartani a gépet, valamint a hardware rohamos fejlődése miatt, az emberek nem látnak benne mást, mint egy alsó kategóriás hardware-t két analóg karral.

A termék életciklus sztem túl hosszúra nyúlt, megfelelő frissítés és támogatás nélkül. Kicsit olyan mostoha gyermekként tekintett rá a Sony, de ezzel a hozzáállással nem lehet sikereket elérni, pedig véleményem szerint lehetett volna sokkal-sokkal sikeresebb is. Persze Ázsiában és az USA-ban még így is sokkal népszerűbb termék, mint Európában.

[ Szerkesztve ]

(#40) Wlac


Wlac
Ármester

Nem beszélve arról, hogy nulla marketinget kapott a gép. Valamelyik nap bevittem a munkahelyemre, és hiába a huszon-kora harminc éves korosztállyal dolgozom, egy-két emberen kívül senki sem vágta, hogy mi az a Vita. Emlékszem, hogy amikor 2013-ban megláttam egy boltban, én sem igazán értettem, hogy ez akkor most valami teljesen új dolog, vagy pontosan mi is.

"Locking the vault door now. Goodbye."

(#41) lugosi


lugosi
félisten

Jó cikk, nagyon tetszett. Ha lenne annyi időm játszani, mint régen, tutira vennék egyet.

(#42) johnyblaze


johnyblaze
aktív tag

Ebben a gépben nagyon nagy potenciál lett volna,psp-nél is nagyobb legenda lehetett volna.
Sosem bocsátom meg a Sony-nak hogy megdöglesztette....

"don't fulfill her desire, just up away and retire"

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.