- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
Tudnék mutatni, de tele van a net (pl mikrotik wiki) működő konfigokkal, példákkal.
Ha nem megy és ennél többet szeretnél, akkor szivesen megcsinálom némi ellenszolgáltatásért is, de azt hiszem ez már nem fórum téma.
Szoktam kompletten is felprogramozni a nulláról mikrotik routereket, de egy komolyabb konfig esetén, már azzal is együtt jár, hogy nincs admin hozzáférés többet, nincs olvasható backup, mert ami nekem is több órát vesz igénybe és már komoly know how, azt nem tudom csak úgy odaadni. Ezt előtte mindig tisztázom.
Egyébként jól irod, lehet ellenőrizni egymásba ágyazottan az átjáró működését. A distance nem nézi a működést, az adja a sorrendet, azaz mindig a legalacsonyabb distance értékű aktiv átjáró fele tereli a forgalmat.
"Illetve VPN témában érdekelne, hogy openvpn szerverként vagy openvpn kliensként szoktad használni a Mikrotiket? A linuxakademia.hu előadásai szerint a mikrotik nem kifejezetten szereti az openvpn-t."
Mindkettőnek használom. kliensnek van mikrotik, linux, windowsok, sőt android is."Elmegy vele, de nem az igazi. "
Igy van, csak a jéghideg coca cola az igazi."Nem rég nekem is kellett és kapásból megkötések vannak: csak tcp, nincs comp-lzo, úgy emlékszem usernév/jelszó páros is kötelező."
Igy van. Engem nem zavar, az auth. automatikus, a klienseken ez csak egy plussz fájl.
UDP jobb lenne, már évek óta kérjük, de még nem implementálták. -
Tiszteletem kolléga!
Load Balance nélkül nem különösebben probléma.
Igaz, mindezt csak elvi szinten írom, nem volt még alkalmam több WAN-t egyszerre használni.Viszont, ha minden igaz, elég kéne hogy legyen a distance átállítása. Preferált a 0, a másik az 1.
Át kell gondolni még a DNS beállítást is, nehogy keresztbe próbáljon címfeloldásért kuncsorogni a másik szolgáltatónál a router. Átállítanám azt fixre.Ennyi, de majd aki már csinált ilyet, megmondja a tutit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Milyen program, ami...?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest