Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz Proci85 #136 üzenetére

Tudnék mutatni, de tele van a net (pl mikrotik wiki) működő konfigokkal, példákkal.

Ha nem megy és ennél többet szeretnél, akkor szivesen megcsinálom némi ellenszolgáltatásért is, de azt hiszem ez már nem fórum téma.

Szoktam kompletten is felprogramozni a nulláról mikrotik routereket, de egy komolyabb konfig esetén, már azzal is együtt jár, hogy nincs admin hozzáférés többet, nincs olvasható backup, mert ami nekem is több órát vesz igénybe és már komoly know how, azt nem tudom csak úgy odaadni. Ezt előtte mindig tisztázom.

Egyébként jól irod, lehet ellenőrizni egymásba ágyazottan az átjáró működését. A distance nem nézi a működést, az adja a sorrendet, azaz mindig a legalacsonyabb distance értékű aktiv átjáró fele tereli a forgalmat.

"Illetve VPN témában érdekelne, hogy openvpn szerverként vagy openvpn kliensként szoktad használni a Mikrotiket? A linuxakademia.hu előadásai szerint a mikrotik nem kifejezetten szereti az openvpn-t."
    Mindkettőnek használom. kliensnek van mikrotik, linux, windowsok, sőt android is.

"Elmegy vele, de nem az igazi. "
    Igy van, csak a jéghideg coca cola az igazi. :)

"Nem rég nekem is kellett és kapásból megkötések vannak: csak tcp, nincs comp-lzo, úgy emlékszem usernév/jelszó páros is kötelező."
    Igy van. Engem nem zavar, az auth. automatikus, a klienseken ez csak egy plussz fájl.
    UDP jobb lenne, már évek óta kérjük, de még nem implementálták.

• DBob

őstag

válasz Proci85 #134 üzenetére

Tiszteletem kolléga! :)

Load Balance nélkül nem különösebben probléma.
    Igaz, mindezt csak elvi szinten írom, nem volt még alkalmam több WAN-t egyszerre használni.

Viszont, ha minden igaz, elég kéne hogy legyen a distance átállítása. Preferált a 0, a másik az 1.
    Át kell gondolni még a DNS beállítást is, nehogy keresztbe próbáljon címfeloldásért kuncsorogni a másik szolgáltatónál a router. Átállítanám azt fixre.

Ennyi, de majd aki már csinált ilyet, megmondja a tutit.

Új hozzászólás Aktív témák