Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:46:27

LOGOUT.hu

Xiaomi Mijia M365 és M187 (Youth Edition) elektromos rollerek topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) bencze válasza FireFox1996 (#1000) üzenetére


bencze
senior tag

Szerintem ez 2 külön jármű. Amire én jutottam eddig:
- bicikli (a sima is, főleg aztán az elektromos) nagyobb távokra való. Rollerrel menni 10km-t lehet de kicsit hardcorenak érzem, biciklivel normális.
- rolleren nem izzad meg az ember (mondjuk elektromos biciklin sem, gondolom) ez munkába járásnál előny ahol nem lehet átöltözni
- roller nagyon megérez minden úthibát, bicikli sokkal jobban bírja az útviszonyaink
- roller nem való közúti forgalomba - igazából szabályozva sincs jelenleg - pl nekem rollerrel melóba menni 12km, biciklivel 10.5 mert nem ugyanazt az utat használom (roller az legszívesebben ilyen járdán létestített sima bicikliutakat használok pl rakparton, de csak a legkisebb lakótelepi utcákat használom, eszembe nem jutna biciklisávokra beállni netán buszsávba). Szóval biciklivel könnyebb útvonalat használni mert a legnagyobb utakat leszámítva mindenhol lehet menni. Rollert nem érzem annyira biztonságosnak, vészfékezés pl kevésbé hatékony mert nem támasztod ki magad rendesen mint biciklin szóval a bicikli dinamikusabb ha teszem azt eléd lépnek és fékezni kell 25, 30 kph-ról (és ha megtanulsz bátran fékezni első fékkel), ez a fő ok.
- van aki megoldja de én rollert nem hagyom sehol mert nehezebb lekötni (nincs a magas háromszög váz amit olyen etrmészetes egy jó U lakattal lekötni hátsó kerékkel együtt, a bicikli értékének jelentős részét védve). Ezért pl vannak helyek ahová szívesebben megyek biciklivel mert azt megbízhatóbban le tudom kötni. (elektromos biciklinél jobban félnék, mert drágább)
- roller befér csomagtartóba, volt, hogy defektem lett és legközelebbi greengoval mentem haza. Biciklinél ez nincs. Ha saját autód van akkor rollerrel nagyon jól tudsz kombinálni utakat, pl ingyen helyen parkolsz elcsorogsz utolsó 1-2-3 km-en rollerrel.
- másokkal is lehet utat kombinálni emiatt, hogy csomagtartóba befér, az ember könnyebben kimegy egy találkahelyre ahol felvesznek pl közös utaknál, ilyen is volt, praktikusabb mint tömegközlekedés főleg mondjuk hajnalban amikor ritkább a bkv.
- rollert könnyebb vinni vonaton, tömegközlekedésen, na csúcsban meglincselnének ha fel próbálnék szállni a 4-6-os villamosra de csúcson kívül amikor nincs tömeg összehajtva sima ügy, valamint vonatra nem kell jegy hozzá (20" kerékméret fölött kell biciklire)

Ezek biztosan nem mind érvényesek rád de nekem nagyon erősen az jött le, hogy 2 külön jármű más-más előnyökkel és hátrányokkal, szóval ezért érdemes átgondolni. Én 10 éve biciklizem, talán 2 hónapnja rollerezem Budapesten, főleg munkába.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1002) FireFox1996 válasza bencze (#1001) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Abszolút igazad van, mármint kb azt látom én is, mint ahogy te.
Napi 30km-t megyek, az év kb minden munkapnapján, esőben, hóban, így valószínű elektromos bicikli lesz (rásegítéssel), vagy marad a tiszta bicikli.

[ Szerkesztve ]

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#1003) bencze válasza FireFox1996 (#1002) üzenetére


bencze
senior tag

A 30 sok, plusz középen tölteni kell, én 12-t megyek egy irányba és elég sok annyit állni. De a villanyroller óriási poén azt a bicikli nem adja vissza. Ideális esetben van mindkettő :D

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1004) PonPon válasza bencze (#1003) üzenetére


PonPon
senior tag

én elcserélném bringára csak ez pont a tizedébe kerül :)

(#1005) dodger35 válasza fogtunder (#802) üzenetére


dodger35
csendes tag

Szia! A Decathlon and ezt vetted? https://www.decathlon.hu/szelep-hosszabbito-60-mm-id_8387208.html

(#1006) Pease


Pease
csendes tag

Sziasztok!

Közel 700 km után kölcsönadtam egy ismerősnek a rollerem és defektesen kaptam vissza.. Az első kerék lyukadt ki, és 4 napja nem bírom felrakni rá az új külsőt 2 emberrel (gyári pótkülső).
Tudnátok valami hatásos módszert vagy szerszámot amivel fel lehet szenvedni az új külsőt? :(

(#1007) PonPon válasza Pease (#1006) üzenetére


PonPon
senior tag

fel szokták melegíteni vízben vagy mikróban, amíg forró addig elég puha és könnyebb feltenni.

(#1008) thomasa válasza Pease (#1006) üzenetére


thomasa
senior tag

De a belsőt kell cserélni defekt esetén... :F

(#1009) bencze válasza Pease (#1006) üzenetére


bencze
senior tag

A gyorskötözős megoldással relatíve "könnyen" ment nekem. A könnyent az eddigi próbálkozásaidhoz értelmezd de mondjuk félóra alatt fel tudtam tenni a külsőt egyedül, talán annyi sem volt nettóban, gyakorlással biztosan ennél is jobb lesz. (biciklinél kb 15 perc volt a gumicsere, utcán, utoljára amikor defektjeim voltak kevés rutinnal, drótos Conti gumikkal szóval ahhoz képest ez nehéz de megoldható)

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1010) Pease válasza thomasa (#1008) üzenetére


Pease
csendes tag

nyílván új belső + külsőről van szó :((( , mivel nem én kaptam defektet, gondolom a srác ment még lapos gumival is vele ami szétcseszi a külsőt :))

(#1011) Pease válasza bencze (#1009) üzenetére


Pease
csendes tag

többször beraktam sütőbe ~ 80 fokra pár percre így egyszer sikerült felrakni de fordítva volt a minta a gumin, utána már egyáltalán nem ment.. [link]
így próbáltam viszonylag sokat de nem nagyon sikerül :D

(#1012) Sz.Péter válasza Pease (#1011) üzenetére


Sz.Péter
tag

Hintőporral könnyen felmegy.Legalábbis nekem.

(#1013) dodger35


dodger35
csendes tag

Sziasztok!

Teljes értékű tag lettem! Igaz kis gond már van. El kezdett kopogni a hátsó kerék és gyanús hogy csapágy! Hívtam a Wayteq-et, visszahivtak és mondták, hogy csak a hátsó kereket küldjem vissza, kicserélik jobb minőségű csapágyra! 3 napos a roller, a gari pont jó! Eddig viszont vigyorgó fejjel suhantam vele (110 kg) plusz az ovit is megjártuk a fiammal, Ő plusz 20kg! A kormány nem nyikorog, nem billeg, ezt eddig megúsztam, de lehet, hogy pont az enyémet jó! Szóval jó lesz a roller, bár lassan téli üzemmód lesz!

(#1014) slapec válasza dodger35 (#1013) üzenetére


slapec
tag

Egy időben nekem is kopogott a hátsókerék pár napot, aztán mire kedvem lett volna szétszedni, addigra befejezte és azóta se csinálta újra.

Viszonylag ritkán csuktam eddig össze a rollert, így kő stabil is volt a kormány, de mostanában össze/szét kellett nyitnom, és elkezdett bólogatni kicsit sajnos. 620km-nél járok, most volt 100 napos!

(#1015) marchellow válasza PonPon (#998) üzenetére


marchellow
tag

Szia,

Esetleg tudnál ezekről beszerzési forrásokat linkelni?
Tudok én is keresni, de letesztelt megoldások érdekelnének, ami nektek bevált.

Ez pl jó, amit fentebb linkeltek:
https://www.curiousjoe.se/webshop

Ebből a modification kitre gondolok.

Másik dolog, anno olvastam hogy a visszatöltést érdemes a leggyengébbre venni, ez továbbra is igaz?
Amúgy mindegy melyik appal használjuk?

Köszönöm a választ

Üdv,
M

(#1016) varsza


varsza
tag

Sziasztok!

Mainboard Controller Board hibája volt vkinek? Nekem elszállt, aztán rendeltem egyet, ment is vele a roller, csak béna firmware volt rajta, aztán felraktam rá egy nem túl vad Customs firmware-t és kb 10 km használat után az is elszállt. Nem tudom hogy lehetne javítani, mert semmi égésnyom van kiégett tranzisztor nem látszik a boardon. Viszont a roller nem kapcsol be, csak tölteni tudom. Az akkunak és vezérlőjének semmi baja (kék LED villog) tölteni is tudom, csak bekapcsolni nem.

[ Szerkesztve ]

(#1017) PonPon válasza marchellow (#1015) üzenetére


PonPon
senior tag

szerintem a visszatöltésnek semmi értelme... sokkal kényelmesebb ha szabadon gurul a roller.
nekem custom firmware-ben teljesen ki van kapcsolva. Nagyon minimális amit vissza tudnál vele tölteni.

itt jó cuccok vannak csak elég borsos áron: https://vilda.lt/#

[ Szerkesztve ]

(#1018) Flashy válasza marchellow (#1015) üzenetére


Flashy
veterán

a visszatöltést azért kell(ett) leggyengébbre venni, mert teljesen teletöltött aksival ha indulás után közvetlen vissza akart tölteni (dombon lakók hátrányban), akkor egy biztosíték kiégett. elvileg már legalább 1 éve ez nem szabadna hogy gond legyen, változtattak az áramkörön. egyébként a visszatöltött energia nem jelentős, csak azért nem érdemes használni. egyébként meg ki kell próbálni, kinek mi jön be, erősebb visszatöltés nagyobbat fékez. van, aki szereti ha szabadon gurul fékezésig, van aki úgy szereti, ha már a gázkar elengedésekor van egy kis lassítás. gyári firmware csak gyengére engedi állítani, custom firmware-ben ki lehet kapcsolni teljesen (nem próbáltam még).

(#1019) bencze válasza marchellow (#1015) üzenetére


bencze
senior tag

Én közepes motorféket használtam, olyan 300km-ig, nem volt gond vele. Kényelmi funkcióként használtam, hogy ne kelljen annyit fékezni plusz legyen erősebb fékem ha vészfékezni kell (motorfék + mechanikus), meg ugye nem is fogy a fékbetét (nem mintha drága lenne).

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#1020) dodger35


dodger35
csendes tag

Visszatért a roller! Szépen suhan, bár a fékbeállitás elvett egy kis időt! Nem volt egyszerű, de, ha nem is tökéletesre, de sikerült beállítani! Ma is mentem vele, de jól be kell öltözni! Télre Ti hogyan teszitek el? Azt olvastam, hogy 70%-on jó tartani az akksit!

[ Szerkesztve ]

(#1021) Stalki válasza dodger35 (#1020) üzenetére


Stalki
csendes tag

Szerintem: ha csak cella tárolásról van szó 50%(3.8v) körül érdemes pihentetni. Olyan eszköz amibe van BMS vagy egyéb fogyasztó áramkör jó lehet a 70%. Röviden ne legyen full tele, 20% alatt meg érdemes rátölteni.

(#1022) dodger35 válasza Stalki (#1021) üzenetére


dodger35
csendes tag

Köszönöm!

(#1023) zombei


zombei
aktív tag

Valaki járt mostanában Lurdiba ? 120-ért adják ott még ?

(#1024) z67 válasza zombei (#1023) üzenetére


z67
őstag

130

(#1025) zombei válasza z67 (#1024) üzenetére


zombei
aktív tag

Köszi, és készletekről, hogy mennyi van lehet tudni valamit, vagy már nincs olyan nagy készlet hiány ?

(#1026) z67 válasza zombei (#1025) üzenetére


z67
őstag

Úgy tudom nem volt, de szerintem a facebookon ott a számuk.

(#1027) Attipatti válasza z67 (#1026) üzenetére


Attipatti
tag

Az a szám dísznek van. Tapasztalat. Soha nem veszik fel.

(#1028) peternac válasza zombei (#1025) üzenetére


peternac
tag

Van már weboldaluk: https://xiaomi.hu/termek/xiaomi-mi-m365-elektromos-roller/
Ez alapján most nincs, de ha felhívod őket az a tuti.

(#1029) PonPon válasza peternac (#1028) üzenetére


PonPon
senior tag

kirakatban van kint 2 is

(#1030) peternac válasza PonPon (#1029) üzenetére


peternac
tag

ez igaz :DD
gondolom azok nem eladók

(#1031) lazlora


lazlora
tag

Sziasztok,

Nálam mióta bejött a hideg érezhetően gyorsabban merül, más is tapasztalt ilyet?

"A lot of times, people don't know what they want until you show it to them." S.J.

(#1032) peternac válasza lazlora (#1031) üzenetére


peternac
tag

Igen, nálam is és másnál is.
A Li-ion és Li-polimer akksik sajátossága, hogy hidegben nem tudnak akkora teljesítményt leadni. Ezért érződik úgy, hogy kevesebbet bír.
Majd figyeld meg, hogy a hidegből beérve és egy kicsit felmelegedve szobahőmérsékletre nagyobb töltést is jelez majd vissza.

(#1033) lazlora válasza peternac (#1032) üzenetére


lazlora
tag

Köszönöm!

"A lot of times, people don't know what they want until you show it to them." S.J.

(#1034) Funthomi


Funthomi
aktív tag

Sziasztok!

Ahogy nézegettem ezt a típust és a Ninebot ES2-t, illetve amiket olvastam itt a fórumon jobbak a tapasztalatok a Xiaomival. Tervezek venni a közeljövőben elektromos rollert és nem tudom mennyire problémás az, hogy a Xiaominak nem tömör gumija van. Nektek mi a tapasztalat? Ha azért odafigyel az ember, akkor nem lesz gondja vele?

Köszi a válaszokat!
Üdv!

YOLOska

(#1035) peternac válasza Funthomi (#1034) üzenetére


peternac
tag

én használtam mindkettőt és végül a xiaomi m365 mellett döntöttem
előnyök: régebbi típus, mint az es2 -> talán valamivel kiforrottabb és több tapasztalat van vele, hatalmas közösség mögötte -> szoftveres és hardveres modok, van hozzá alkatrész dögivel, a felfújható kerék miatt sokkal komfortosabb vele menni, mint az es2-vel, alapból nagyobb hatótáv mint az es2
hátrány: esetleges defekt, ami egy jól felrakott gumival, defektgátló szalaggal és defektgátló folyadékkal/slime-mal + jól beállított guminyomással és nem őrült vezetéssel :) kb. a 0%-ra csökkenthető

[ Szerkesztve ]

(#1036) Attipatti válasza Funthomi (#1034) üzenetére


Attipatti
tag

Mind a kettővel lesz gond. :-) Ezek nem gondozásmentes cuccok. Több a macera vele mint mondjuk egy jol beállított bringával. És szerelni sem túl barátságos egyiket sem. Szóval erre lelkileg fel kell készülni. Vagy egy jó szervizet találni a környéken.

(#1037) z67 válasza PonPon (#1029) üzenetére


z67
őstag

Még amikor nem voltak néhány hónaposak már akkor sem ajánlották cserére őket. Összebarmolt eszközök.

(#1038) Funthomi válasza peternac (#1035) üzenetére


Funthomi
aktív tag

Köszi az infót! :)

@Attipatti: köszi neked is! Igen ezt sejtettem, de inkább választom azt, amivel kevesebb baj van :)

YOLOska

(#1039) previa69 válasza dodger35 (#1005) üzenetére


previa69
csendes tag

Helló
Nekem itt Szekszárdon, egy idősebb boltos szaki 500 forintért rakott össze egy toldót :)

(#1040) zombei


zombei
aktív tag

Így téli viszonyok közt napi ~ 15-6 km teljesíthető ? ~85 kilósan, és az út során domb csak egy helyen van egy híd miatt.

(#1041) peternac válasza zombei (#1040) üzenetére


peternac
tag

en ma 4+4km-t mentem (munkahely oda vissza) es itthon 50%-ot mutatott az akksi
~110kg terheles
utvonal: Bp, Petofi hidtol Lagymanyosi hidig, majd vegig a koruton az Ulloi utig
igy telen en max 10-15km-nek vagnek neki a 100-110 kilommal

(#1042) zombei válasza peternac (#1041) üzenetére


zombei
aktív tag

ECO, vagy normál módban szoktál járni ?

(#1043) peternac válasza zombei (#1042) üzenetére


peternac
tag

normál
az eco túl lassú :DD

(#1044) H A M M E R


H A M M E R
csendes tag

Van aki Magyarországon vásárolt E rollert, előjött valami tipikus hiba (gumi, akku) és megpróbálta garanciálisan javíttatni, cseréltetni?
Azért kérdezem, mert úgy látom a az M365 itthon 130-140 ezerért beszerezhető, a távolkeleti webshopokban, viszont párhavonta van olyan akció amikor 100-110 ezerből eljön. Tehát kérdés, hogy megér-e 20 ezer Ft ot a garancia, vagy defektre nem vonatkozik, és ha itthon veszem, akkor sem érek semmit a garanciával?

(#1045) Flashy válasza H A M M E R (#1044) üzenetére


Flashy
veterán

facebook csoportban írtak párat. amire emlékszek: csapágyas volt több embernek pár napon belül, visszavitte vagy küldte az egész hátsó kereket, kapott újat. nem kizárt, de csodálkoznék ha defektre lenne garancia, az majdnem olyan mintha egy fél zsömlét vinnél vissza hogy adjanak egy újat :) a többi dolognál a fene tudja, a legtöbb hiba vagy hiányosság inkább csere alkatrésszel orvosolható, ha egy ugyanolyan gyárit kapsz, az törés után már nem nyugtat meg annyira. ami meg kopik vagy elhasználódik, az általában nem garanciális. akkura nem tudom mi vonatkozik, elhasználódásra biztos nincs garancia, ha törik valami érintkező, nem tudom nem akarják-e ráfogni arra hogy ugráltál vele.
én is kintről rendeltem, lehet hogy most már inkább itt venném, bár most télen tényleg nagy az árkülönbség. a webshopoknál számolj rá véletlenszerű 1-3 hónap várakozást, aztán ha valami gond van, sérült a csomag, hiányzik valami, akkor idegtépő vitatkozást a supporttal, újabb várakozást a pénzre vagy megoldásra, satöbbi.

(#1046) peternac válasza H A M M E R (#1044) üzenetére


peternac
tag

a hivatalos magyar viszonteladónál most 130ezer
kínából rendelve eddig a historycal low kb. ~100ezer volt
én úgy voltam vele, hogy nekem megérnek 20-30ezer felárat az alábbiak:
- azonnal megkapod/átveheted (ha van raktáron :)) )
- EU verziót kapsz: EU dugós töltő + 2 pót külső + 2 pót belső jár még hozzá
- "1" év itthon érvényesíthető garancia

garancia pontosan:

a hivatalos manuálból:

A jótállásról
A jótállás időtartamáról
- A rollerre (elektronika, váz, töltő): 12 hónap
- Akkumulátor: 6 hónap
- Kerekek, gumiabroncsok és kopó alkatrészek: 0 hónap
- Az akkumulátor átlagos élettartama kb. 2-3 év / kb. 500 töltési ciklus. Az élettartam függ a töltési ciklusok számától (egy 5 perces töltés is töltési ciklusnak számít!) és a megfelelő kezeléstől.
- Az akkumulátor helytelen kezelése ahhoz vezethet, hogy a törvényes jótállási idő lejáratánál hamarabb is tönkre mehet, amely 6 hónap!
- A jármű firmware-jének, szoftverének bármilyen felülírása, módosítása, cseréje azonnali jótállás-megvonást eredményez. A készülék tárol adatokat a firmware cseréjéről. Amennyiben bizonyítható, hogy a roller szoftverét módosították, úgy az a használati utasítással ellentétes, azaz nem megfelelő használatnak minősül.
- A rollerhez mellékelt gumiabroncsokra – mivel kopó alkatrészek és a használattal párhuzamosan, törvényszerűen és következésképpen elhasználódnak – a jótállás nem terjed ki. Pótalkatrész rendelését az ügyfélszolgálatnál kezdeményezheti.
- A roller mechanikus sérülésére visszavezethető hibára a jótállás nem terjed ki.
- A hibás kezelésből, helytelen karbantartásból eredő hibákra a jótállás nem terjed ki.
- Az esőben történő használat, vagy mosás, vagy egyéb okból történt beázás miatt keletkezett károsodásra a jótállás nem terjed ki.
- A roller maximális teherbírása összesen 100 kg. A túlterhelésből eredő károkra a jótállás nem vonatkozik.
- A roller használata 16 éves kortól 50 éves korig javasolt.
- A jótállás megszűnik, amennyiben a termék bármikor bérbeadásra került.

szerk:
jaigen, azt a boltban is elmondták, hogy ha defektet kapok, akkor a gumicsere az nem garanciális dolog
oldja meg mindenki, ahogy tudja

[ Szerkesztve ]

(#1047) z67 válasza peternac (#1046) üzenetére


z67
őstag

Remélem az életkor csak ajánlás, különben kénytelen leszek valamelyik családtagommal garanciáztatni. Hálisten a múlt alkalommal nem kértek igazolványt :DD

(#1048) peternac válasza z67 (#1047) üzenetére


peternac
tag

én a kg-mal vagyok így :DDD

(#1049) thomasa válasza peternac (#1046) üzenetére


thomasa
senior tag

2x cseréltem belsőt már, egyedül, otthon kb. véres pisi...

(#1050) peternac válasza thomasa (#1049) üzenetére


peternac
tag

egyszer mar en is csereltem
az uj kulso felrakasaval volt egy kis gondom :)
a gyorskotozos modszerrel azert sikerult

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.