Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Űrhajózás 2023 - Összefoglaló írás
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
-
LOGOUT
Xiaomi Mijia M365 és M187 (Youth Edition) elektromos rollerek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attipatti
tag
Sziasztok,
Elindult a facebookos Xiaomi roller csoport is. Ha gondoljátok csatlakozzatok. :-)
https://www.facebook.com/groups/1944254979220036/
-
zarew
senior tag
válasz
Ateszpapa #294 üzenetére
Ekkora bizti van benne gyárilag. Namost a tuning miatt ez kevés, 30 - 40 A os a megoldás,csak ez nagyobb méretű nem fér a másik helyére. A enyémen egy méretezett drót beforrasztásával ( ellenállás láb ) oldódott meg.
-
retesz147
addikt
Fő a kényelem:
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki milyen "Z" biztosítékot kell bele forrasztani a BMS-en?
Hanyas SMD bizti kell bele? -
Sz.Péter
tag
Hidegben a gumi keményebb,a nyomás pedig kisebb.+ Nálam múltkori defekteknél,ami az elsőnél volt, a felni,és a külső közé bejutott vmi kő,vagy üveg,ami végiggyalulta a felni belső peremét.Ottmaradt egy hegyes sorja,és az lyukasztotta ki két belsőmet.Lecsiszoltam,és azóta nincs gond.
-
adamson18
csendes tag
válasz
Attipatti #284 üzenetére
60km mentem tömörgumival eddig. Már megszoktam és így célt is érek időben. Elég kellemetlen tud lenni egy defekt. Az viszont tény, hogy jobban rázkódik a roller. Szerintem simán elviselhető. Remélem hamarosan megjön hátra az átfurkált tömörgumi amit az aliexpress-ről rendeltem mert én is féltem az akkut. 🙂
-
zarew
senior tag
Megjegyzem,nekem sokkal nagyobb kerékbe való belsőm van amint ebben a vidióban is mutatják!
-
-
Attipatti
tag
Erre a célra például jó lehet a slime. Vagy a sima deffekt javító spray. Valami minimális szivárgás lehet nálad, amit ezek a lötyik megtalálnak.
Azt mondják hogy az a legfontosabb, hogy pontosan be legyen lőve a keréknyomás, ha túl puha vagy túl kemény akkor dörzsölődik ki a belső.
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
Attipatti #284 üzenetére
A Youtube-on láttam videót a belsőnélkülivé alakításról, már linkelte valaki korábban.
Bele is fogtam, de a szelep körüli tömítést nem sikerült tökéletesen megoldanom 30 perc alatt magától leenged.
Ha lesz időm majd még eljátszom vele, bekenek szilóval/FBS-el aztán meglátjuk mit alkot. -
Attipatti
tag
Valami rev4 tömör gumit javasolnak. Szerintem az a lyuggatott. Én is gondolkodom tartaléknak. Csak hátulra tennék ilyen tömört elöl maradna a tömlős. De irják itt a Gearbesten is hogy ez hátsóra való.
A motornak gondolom végképp nem tesz jót ha elöl szétrázkódik.
Azt még nem sikerült kibogozni hogy akiknél eltörtek a forrasztások azoknál melyik fajta volt. A többire azt irják hogy a hatótáv is jelentősen csökken és a tapadás is jóval gyengébb mint a tömlősnél. Kéne valami combosabb pneumatikus kerék külső ami kicsit erősebb vastagabb anyagból van.
Ja, van aki 10 colos külsőt tesz fel, de erről nem találtam több infót. Ehhez emelni kell a sárvédőn. -
Zoo123
senior tag
válasz
Attipatti #281 üzenetére
Először én is azt hittem hogy a tárcsa görbe azért ér bele a fékbetétbe, de nem...a tengely a ludas.
A hátsó kerék kap sorozat defektet, az első egyenlőre még bírja.
Akkumulátor forrasztás szétrázódik akkor is ha lyuggatott tömörgumit rakok? -
Attipatti
tag
Meg kell nézni a sorozatszámot, hogy két biztositékos változat legyen, és akkor viszi.
Bár hozzáteszem hogy a két akksi sornál jobban nyírod az akkukat a nagyobb terhelés miatt. 20 ampert két akksi közt osztasz el nem három közt.
De ez a 650 wattos változat még talán elmegy.
-
Attipatti
tag
A két nagy csavarral is játszani kell ami szintbe teszi az egész fékrendszert. Bár tényleg hullámos a féktárcsa...
Én inkább azt választottam, hogy néha hozzáér plusz hidegen hülye hangja van, de azt leszarom. :-) Lassitani nem lassít majd bekopik.
A spanyol német forumon sokan most váltanak vissza merev gumirol fújósra, mert a merev gumi+rázkódás miatt sorra törnek el az akksik közti forrasztások.
Lehet hogy a hátsó gumira teszek merevet azt jobban féltem. Az elsőt fel tudom kapni mindig egy egy bukkanó vagy patka előtt. Szóval a hátsó kerekem többet kap...
A hátsó gumi lesz általában deffektes vagy az első? -
Zoo123
senior tag
válasz
Attipatti #276 üzenetére
"A féket úgy kell beállítani hogy félig behúzott féknél csak a motorfék kapcsoljon be. Ha ráérzel akkor inkább ezzel érdemes fékezni. A hátsó fék csak tövig behúzott féknél fogjon be kvázi vészfékezni."
Ha úgy állítom be ahogy leírtad hogy félig behúzott fékkarnál még ne fogjon be a tárcsafék (esetemben ez nem lehetséges de ettől most tekintsünk el), akkor alig fog --> vészfékezésre alkalmatlan.
Vészfékezésre esetemben csak úgy alkalmas ha megpöccintem a fékkart és már fog a fék, ha rámarkolok akkor pedig blokkolásig fékezi (ha hátradőlsz nem fogja) a hátsókereket, így 25Km/h-ról kb 4-5m a fékút."lekopogom 260km van benne, és még egy defektem sem volt. Bár fosok tőle. De még fújnom sem kellett a kerékbe."
Majd fogsz!
Az eslő 400 Km nekem is problémamentes volt, azóta pedig rendszeres defekt.
Foltragasztás, új belső, defektstopp/antidefekt spray, új külső belső gumi, ráolvasás, stb... semmi nem segít, hetente kapok defektet, meguntam --> tömörgumi a végleges megoldás.
Azért írtam le hogy más ne szopja be az 1 hónapos szállítási időt, rendelje meg mihamarabb a tömörgumit, ne akkor amikor elkezdődik a "defektszezon".Amúgy imádom a rollert, a gondtalan, megbízható rollerozás végett érdemes lecserélni a gumikat.
-
Attipatti
tag
Na ez a durva. /Haladóknak/
https://m365.botox.bz/
Itt készíthetsz magadnak saját testreszabott firmware-t.
-
Attipatti
tag
A féket úgy kell beállítani hogy félig behúzott féknél csak a motorfék kapcsoljon be. Ha ráérzel akkor inkább ezzel érdemes fékezni. A hátsó fék csak tövig behúzott féknél fogjon be kvázi vészfékezni.
Nekem 1.3-as verzió van, lekopogom 260km van benne, és még egy defektem sem volt. Bár fosok tőle. De még fújnom sem kellett a kerékbe.https://drive.google.com/open?id=1ZNQAqr3JN9lcii_iLoZBBhY9kiSo8TTH
Ezt a dyoc openbeta 801V
androiddal az m365 downG nevü programot töltsd le.
simán flasheld fel és kész.A V a kers nélküli változat. Ha sokat mész hosszan akkor ez a jobb. A gázkar elvételével simán gurul a gépsárkány.
Ha sokat járdázol emberek között akkor lehet hogy a 801K jobb. Itt a gázkar elvételével határozottan lassul. -
Zoo123
senior tag
Gyanítom a tárcsaféket azért nem tudod beállítani, mert a hátsó tengelyben nem központos a furat, így amikor forog a kerék "kóvályog" 1-2 millimétert. Nem egyedi probléma, eddig akárhányat néztem mindegyiket félszemű, fakezű Huang esztergálta 2 liter vodka elfogyasztása után.
Ha beállítod a tárcsaféket, hogy rendesen fogjon ami elvárható, akkor a kóválygás miatt minden körülfordulásnál beleér a fékbetét a tárcsába és fékezi a kereket. Ha úgy állítod be hogy ne érjen bele forgásnál a fékbetét a tárcsába akkor viszont nem fog rendesen.
A hátsó féket minden nagyobb bukkanón/úthiba után, újra be kell állítani, üdv a klubban!- Az egyik megoldás esztergáltatni egy új hátsó tengelyt amin már központosan van a furat és akkor nem fog kóvályogni a kerék és be fogod tudni állítani a féket úgy hogy alaphelyzetben sem ér bele a tárcsába körbeforgatásnál és még fog is rendesen.
- A másik megoldás megmókolni a fékkart hogy működés közben nagyobbat húzzon a bowdenen és akkor lehet messzebb a fékbetét a tárcsától ezzel ellensúlyozva a kóválygást, és még mindíg remekül fog fogni.
- A harmadik megoldás az hogy beállítod úgy hogy jól fogjon a fék és minden nagyobb bukkanó után utánaállítasz hogy azért alaphelyzetben ne fogjon be a fék túlságosan, viszont sose lesz az igazi: de ezt leszarod.Még egy jótanács a végére: Már most rendeld meg rá a tömörgumit ha nem akarod állandóan szerelgetni!.
A jármű szabályosan "eszi a belső gumit" ami rendszeresen értsd: hetente kilukad
A külső gumi belső fele kidörzsöli a belső gumi külső felét --> lassú defekt.
Mindegy mit csinálsz állandóan defekted lesz. -
Vamoska
újonc
Sziasztok!
Végre megjött nagyjából egy hete a roller. Sokat kellett várni rá ahhoz képest, hogy Eu raktárról rendeltem, majdnem 20 napot. Összehasonlítás képpen, gearbestről rendeltem légtisztítót ugyan így EU raktárról, 3 nap alatt megérkezett... mindegy nem is erről akartam írni.
A roller nagyon megy, nagyon király! Első hosszabb távot a munkahelyemről haza felé tettem meg.
12. kerület Apor Vilmos térről ---> Pestszentlőrinc Szarvas csárda tér a kövi útvonalon:
Apor Vilmos tér ---> BAH csomópont ---> Gellérthegy Hegyalja út ---> Erzsébet híd ---> Astoria ---> Múzeum krt. ---> és végig az Üllőin.
Főként Eco módba mentem vele, ami tapasztalatom szerint elég is, sebességre, mivel a sok embert amúgy is kerülgetni kell. Sajnos sok az út hiba és az út patka, le fel kell menni, így nehéz a haladás.
Nincs még a kormányon mobiltartó ezért a telefont miután összekapcsolam a hivatalos mi appal elteszem a zsebembe, lezárt képernyővel. MInden esetben szétkapcsol a bluetooth, így sajnos nem sok adatot tudtam kivenni a megtett utakból... ezt tudja valaki miért van?
Simán viszi ezt a távot, 90 kilóval.
Ami viszont nem tetszik, az a fék... Nem bírtam beállítani rendesen a féket, alig fog valamit, szerelő állította be, de elállítódott két nap alatt.
Valaki tudja esetleg, hogy ekkora méretű 50 mm tárcsaféket hol lehet kapni? Ha ezen múlik kicserélem, veszek rá újat.Be tudná valaki linkelni ezt a dyoc - alkalmazást, honnan lehet letölteni? Kipróbálnék más appokat is, ninebot nálam nem működik...
-
reewer
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettünk haverommal az Ultimate-ebike-nál két Youth edition változatot. Pár furcsaságot tapasztaltam, amire nem találtam választ.
- Sem a Segway APP sem a Xiaomi home app nem találja a rollert. Csak a MiniRobot nevű APP ismeri fel, itt tudok állítani, de itt pl nem tudom megnézni a sorozatszámát. Valami ötlet, hogy milyen APP-ot használjak, ahol láthatom a pontos típust is?
- A youth edition-re milyen firmware updatet vagy hardveres updatet javasoltok, hogy nagyobb legyen a teljesítmény? A távolság nekem nem fontos, mert nagyon rövid távokat megyek, de a sebesség és a gyorsulás igen. Mit érdemes feltenni venni ami nem öli meg a motort, de kicsit jobb teljesítményt ad?
- Szerintem az én rolleremet ki kell cseréltetni ~ 30%-al kisebb a teljesítménye, mint amit a haverom kapott. 20-21 nél nem tud gyorsabban menni még kis lejtőn sem és sokkal rosszabbul gyorsul. (eco mod nincs bekapcsolva, de lehetséges valami szoftver hiba) Jövő hét elején szerintem visszaviszem és kicseréltetem gariban.
Köszi előre is.
-
Zoo123
senior tag
Nem fér be az ülés alá, a kormány túl széles, a roller túl hosszú a hátsó kerék kilóg az ülés alól.
De összecsukva és felállítva kis helyen elfér, csak a koszos kerekekre kell húzni zacskót hogy ne kenj össze vele semmit/senkit.Budapesten már szerintem láttam Ninebot ES2-t, fehér színű volt.
-
vic911
csendes tag
Sziasztok,
valaki próbálta már vonaton szállítani? befér az ülés alá?
kicsit off, Ninebot ES2-t próbált már valaki?
-
wood
csendes tag
A spanyolok kiokoskodtak valami "I2T" nevű elektronikát amit bekötve és plusz LiPo akksikat elhelyezve elég jó kis dinamikát és 40kmh végsebességet igérnek..
[link]
-
Zoo123
senior tag
"Az ilyen lítiumos cellák 800-1000 újratöltést szoktak bírni. Ha mind egyformán van használva, akkor ezt a napi két töltéssel kicsivel több, mint 1 év alatt elhasználhatod"
Általánosan nézve igaz, de kíméletes használattal akár 2000 töltési ciklus is meglehet.
Ahogy én tudom az 1000 töltési ciklus pedig úgy értendő hogy 1000 alkalommal töltés az akkumulátor kapacitásának 100%-val, pl a roller 280Wh akkuval rendelkezik akkor 280 Wh energia belepumpálása számít egy töltési ciklusnak.
Tehát ha feltöltöd 50%-ról 100%-ra, majd lemeríted és 20%-ról 70%-ra az csak 1 db töltési ciklusnak számít, nem kettőnek.
Li-Ion akkumulátornak nem árt a résztöltés, nem kell megvárni míg 0%-ra merül, nyugodtan rátölthetünk menet közben, az akkumulátor élettartama maximális ha betartjuk a 80-20 szabályt: csak 20%-ra merítjük le és csak 80%-ra töltjük fel a cellákat lehetőleg nem gyorstöltővel. Mivel így nem használjuk ki az akkumulátor kapacitásának 40%-át ezért legyen inkább 90-10. -
Én is ilyen súlyban vagyok, napi 2x7 km-t szoktam menni. A leghosszabb utam eddig 17,5 km volt, nekem egy idő után megfájdul a térdem. Nem a rázkódástól, mert az apró hibákat jól csillapítja a gumi, inkább attól, hogy valószínűleg rosszul állok rajta.
Előtte rollereztem (Oxelo Town 5) és megszoktam, hogy az egyikkel hajtok, a másikkal állok. Most az elektromoson is csak csak az egyik lábamon van a súly, nem találtam meg még a kényelmes pozíciót, amiben eloszlathatnám a testsúlyomat.
A képeken a kis kínaiaknak könnyen elfér a lábuk, de a 45-46-os cipővel már elég nehéz úgy állni rajta, hogy mindkettő elférjen.Egyébként elégedett vagyok vele, de folyamatosan ilyen "hosszú", 15 km-es távokat nem mennék vele.
Az ilyen lítiumos cellák 800-1000 újratöltést szoktak bírni. Ha mind egyformán van használva, akkor ezt a napi két töltéssel kicsivel több, mint 1 év alatt elhasználhatod. Van hozzá 50 cellás akksi is, azzal már 50-55 km-t is lehet menni, de ezt házilag kell beépíteni (meg valószínűleg nem olcsó...).
-
Sz.Péter
tag
-
Zoo123
senior tag
Én ugyan csak napi 2x7 Km-t megyek vele rendszeresen, de mentem már vele párszor 20-24 Km-t is egyhuzamban, nem fárasztó egyáltalán.. inkább csak unalmas lesz ha mindennap ugyanazon az útvonalon csapatod 1 órán keresztül. Nem fárasztó fizikailag, de unalmas.
Remélem segítettem.
-
Attipatti
tag
Szia, Igen kétféle van m187 és m365 Az elsőben 20 cella akksi van a másodikban 30.
Én mindenképp a nagyobbikat javasolnám.
Elvileg simán képes rá, bár szerintem egyszerre 6-7 km-nél többet fárasztó megtenni vele. Ha a kis nyerget is megveszed hozzá akkor talán, bár ahhoz meg lassúcska. De azért nem kivitelezhetetlen.A nagyobbikkal csapatós üzemmódban 20-23 km-t el lehet menni.
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek egy ilyet venni, lenn pár kérdésem Hozzátok.
Mennyire alkalmas ez a járgány napi kétszer megtenni 15-18km-t?
Ennek több változata is van? Mert van ahol 20 km-es hatótávot látok, van, ahol 30 km-est.
Mennyit bír az aksija? Kb mennyi töltési ciklust? -
Sziasztok!
Csatlakoztam én is a csapathoz egy 16133-as modellel, egy hete van meg, kb. 75 km-t mentem vele (kb. ilyen fejjel:
).
Defektgátlót már belenyomtam, mert a tüskék soha nem alszanak...Ami eddig előjött:
- kormány lötyögés (egyelőre csavar állítással lehetett orvosolni)
- hátsó lámpa vezeték kidörzsölődött (mivel nincs 3D nyomtatóm, ezért ez lett helyette)Tudtok helyet, ahol olcsón lehet ilyen filléres alkatrészeket nyomtatni, vagy kérdezzem meg a 3D nyomtatás topikban, hogy vállal-e valaki bérnyomtatást?
A francia fórumon is találtam pár érdekes dolgot, hátha még nem volt linkelve.
-
oris
aktív tag
Találtam egy lengyel oldalt (google fordítóval teljesen használható), itt szinte minden össze van gyűjtve, ami kell. 3D nyomtató fájlok, firmware-ek, működő ninebot appok, útmutatók, vezérlő aktiválás.
-
Matthew
őstag
Üdv!
Szerintetek ebből a $470-os árból lehet még lefaragni valamennyit? Én nem találtam kupont hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerBank Akció - 10600mAh / 22.5W - Csak 5.990 Ft!
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Apple Smart Keyboard, Okos Billentyűzetes Tok iPadhez (Kompatibilitási lista a képek között!)
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest